6 dager

07/05/2019 - 12/05/2019

Fra NOK 15.900,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

NYHET! Velkommen til Strikketur til Irland med Aran-øyene 7.-12. mai 2019

OBS! Turen er nå fullbooket. Kontakt oss for å stå på venteliste Send oss en e-post.

Endelig kan vi tilby en fantastisk tur til grønne, vakre og vennlige Irland, med et fullspekket og spennende program for alle håndverks og strikkeglade folk.

I mai – den vakreste tiden av året, reiser vi til Dublin, og starter rundreisen i den hyggelige middelalderbyen Galway – siden det er herfra vi skal oppleve en av turens store høydepunkt, nemlig Aran-øyene! Disse vakre forblåste øyene, som er siste stopp før Amerika, er kjent for sine Aran-gensere strikket i flotte flettemønster, dette skal vi få hele historien bak, og det blir også workshop og opplæring i denne strikketeknikken.

Ut fra Galway hvor vi er i tre netter, blir det utflukter til sauefarm og steder hvor det produseres garn, og til andre severdigheter som f eks Kylemore Abbey, et kloster med en gotisk kirke. Det blir hyggelige publunsjer og felles middager, men også tid til å utforske på egenhånd. Reisen avslutter vi i Dublin, hvor vi skal bli enda bedre kjent med byen, folket og den irske kulturen – også her besøker vi håndverkssenter og rundturen på Irland avsluttes med irsk middag og show siste kvelden.

Høydepunkter:

 • 3 overnattinger i Irlands mest sjarmerende by – Galway
 • Heldagstur til Aran-øyene med workshop
 • Cushendale Woolen Mills ved Kilkenny
 • Besøk hos Joyce Country Sheepdogs – sauefarm
 • 2 netter i Dublin
 • Byrundtur i DublinMagasinet Familien : Reisecompaniet

PROGRAM

Dag 1 – tirsdag 7. mai

Avreise fra Gardermoen med SAS kl 11.00, ankomst Dublin kl 12.20, hvor vi blir møtt av guiden og bussen som tar oss videre til Galway på vestkysten av Irland. Underveis skal vi innom koselige Katie’s Gladdagh Cottage, hvor vi blir budt på ettermiddagste og kaker. Her får vite litt om hvordan man levde i dette området i gamle dager, og det blir også en demonstrasjon om strikketeknikker. Etter dette kan man enten spasere til hotellet, eller bli med bussen.

Innsjekking på det hyggelige Victoria Hotel i Galway, som ligger sentralt til i byen, og vi får en bytur til fots for å gjøre oss kjent. Den gamle delen av Galway er liten med smale gater og her finnes fremdeles rester av den gamle bymuren fra middelalderen. På den tiden var det 14 stammer som regjerte i byen, Galway er full av interessante historiske minnesmerker! På kvelden hygger vi oss med velkomstmiddag.

Dag 2 – onsdag 8. mai

Etter en tidlig frokost på hotellet, er det avreise til ferjen som skal ta oss til de vakre Aran-øyene – vi skal til den minste av dem, Inis Oirr. Vi blir møtt av vår guide for dagen, Una, og spaserer til hennes Cafe Una, hvor vi får en kopp te. Her får vi historien om Aran-øyene, og de kjente Aran-genserne med flettemønster, og får også lære hvordan vi strikker dette etter deres teknikker. Ha med egne pinner 4 eller 5 mm! I løpet av dagen får vi en god lunsj, og spaserer etterhvert tilbake til ferjen. Middag på egenhånd i Galway.

Dag 3 – torsdag 9. mai

Etter frokost på hotellet begynner dagens utflukt til Connemara. Vi skal besøke det vakre klosteret Kylemore med sin gotiske kirke. Her har det bodd nonner side 1920, og vi får høre om deres liv og historien til Kylemore, som eide stedet før nonnene.

Vår ferd går videre til Sheep and Wool Centre i Leenane, her skal vi også ha lunsj, og hvor vi får lære mye sauehold og ull, og hvor viktig dette har vært for Connemara. Vi får de hvordan de behandlet, spant, vevde og strikket med garnet de lagde. Her finnes et museum og utsalg av garn og andre lokale produkter. Dette vil dere like!

Siste stopp denne dagen blir hos Joyce Country Sheepdog farm – en ekte irsk sauegård, hvor bonden Joe forteller oss alt om sauehold i Irland, vi får innføring i hvordan hundene hans jobber med sauene, og se de forskjellige rasene han har der. Kvelden fri til middag og egne forlystelser i Galway.

Dag 4 – fredag 10. mai

Etter frokost og utsjekk, setter vi kursen mot Dublin, med et interessant stopp underveis, hos Cushendale Woolen Mills. Dette er et av få steder hvor hele prosessen med ullen foregår på samme sted, fra råvare til sluttprodukt. Helt siden 1800-tallet har familien her jobbet med dette, og vi skal få et innblikk i hele prosessen. Vi stopper et hyggelig sted og får en pub lunsj, før vi fortsetter tilbake til Dublin. Her får vi en byrundtur og blir kjent med serverdigheter og historien, og besøker både den nye og gamle delen av Dublin. Innsjekk på Camden Court Hotel med sentral beliggenhet, middag på egenhånd, det er stort tilbud av hyggelige steder i gåavstand fra hotellet.

Dag 5 – lørdag 11. mai

Heldagsutflukt til det som kalles Irlands hage, og på denne tiden av året får vi virkelig se hvorfor Irland kalles ‘den grønne øya’. Vi skal til Avoca, en koselig by som ligger idyllisk til ved en elv og en mølle. Her er et veveri og vi får se produksjonen av deres ullprodukter – møllen har vært her siden 1723! Vi drar også innom den lille cafèen og butikken på mølla. På vei til neste stopp blir det lunsj, før vi kommer til Glendalough Kloster fra 500-tallet, eller det som er igjen av det, som ligger vakkert til ved bredden av to innsjøer. Så bærer det tilbake til Dublin, og det blir tid til å slappe av litt, før vi skal ha vår avskjedsmiddag med Irsk Aften. Det blir middag, show og dans i tradisjonell irsk stil med god stemning!

Dag 6 – lørdag 12. mai

Frokost på hotellet før utsjekk og transfer til flyplassen.
SAS flyet tilbake til Norge går kl 11.55 og vi lander i Oslo kl 15.10

PRISER

Pris pr pers i dobbeltrom for abonnenter: NOK 15.900,-

Pris pr per i dobbeltrom uten abonnement: NOK 16.400,-

Enkeltromstillegg: NOK 1.850,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreisen t/r med all skatter og avgifter, reserverte seter og innsjekket bagasje
 • 3 overnattinger i delt dbl inkl frokost på hotell i Galway
 • 2 overnattinger i delt dbl rom inkl frokost på hotell i Dublin
 • All transport og utflukter som beskrevet i programmet
 • Alle måltider som beskrevet i programmet
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet (Githa Kristensen)

Dette er ikke inkludert i prisen

 • Tilslutning fra andre byer i Norge, som vi tilbyr ved forespørsel
 • Tillegg for enkeltrom kr 1850,-
 • Måltider og drikke som ikke er nevnt i programmet
 • Reiseforsikring
 • Tips

FLYINFORMASJON

7. mai 2019

Avreise fra Oslo kl 11.00 med SAS, ankomst Dublin kl 12.20 lokal tid.

12. mai 2019

Avreise fra Dublin kl 11.55 med SAS, ankomst Oslo kl 15.10

HOTELL

Hotell i Galway – VICTORIA HOTEL ***

Kun 100 m fra Eyre Square ligger Victoria Hotel, i nærheten av butikker, teater, puber og restauranter. Alle rom på hotellet har WiFi, dusj/badekar, TV telefon, hårtørker og kaffe/te-koker. I hotellets restaurant Alexandra’s Bar serveres frokost og middag, og i The Vic Bar kan man få lettere måltid hele dagen. Meget god beliggenhet!

Victoria Hotel, Queen Street, Eyre Square, Galway, Tel: +353-(0)91-567 433
Hotellets nettside; www.victoriahotelgalway.com

Hotell i Dublin – CAMDEN COURT HOTEL ****

Camden Court er et komfortabelt hotell i hjertet av Dublin, kun 5 minuter fra St Stephens Green og Grafton Street. Alle severdigheter, restauranter, puber og butikker finnes i nærheten av hotellet. Dette 4 stjerners hotellet kan tilby ulike fasiliteter som et 16 meters svømmebasseng, jacuzzi, vanlig badstu & dampbadstu i tillegg til treningssenter. Hotellet har også høyhastighets Wi-Fi overalt i hotellet. Alle 246 rom er fullt utstyrt med hårtørker, telefon, TV, Internet, buksepresse og te/kaffe koker. Den elegante Iveagh Restaurant serverer moderne mat, mens baren C Central innbyr til en mer avslappet atmosfære med litt lett mat, og TV som viser nyheter og sport.

Camden Court Hotel, Camden Street, Dublin 2, Tel: +353-(0)1-475 9666
Hotellets nettside; www.camdencourthotel.comReiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Ja! Jeg er interessert Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.