6 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo Gardermoen

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

En historisk reise til Irland og Belfast

Hvem blir vel ikke fascinert av det lille landet Irland? Den grønne landsbygden og det gjestrie folket, alle de historiske stedene med sine godt bevarte bygninger. På vår reise skal vi først besøke Wicklow, som kalles “Irlands hage” (Garden of Irland) og det finnes mange av dem. Ikke minst “vår egen” velstelte hage rundt hotellet vårt, men dere vil raskt se at det er mer et slott enn et ordinært hotell.

I løpet av fem dager skal vi oppleve storbyer, historiske steder, universiteter og vi får også god tid til shopping. Husk at Irland har lange og gode mat- og øltradisjoner, noe vi skal nyte godt av! Det kan ikke være mange turister som ikke har besøkt en ekte irsk pub, noe vi har på programmet. Reisen avsluttes med en busstur til Belfast for å se den nå fredelig byen. Vi skal også besøke skipsverftet hvor cruiseskipet Titanic ble bygget.

PROGRAM

DAG 1 (M) – Ankomst Dublin

Buss med skandinavisktalende guide kjører oss til hotellet vårt. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

DAG 2 (F-L) – Dagstur til Wicklow

Etter en deilig frokost går turen til County Wicklow beliggende sør for Dublin. Området, kalles ”Garden of Irland”, da dette fylket er viden kjent for sine mange og vakre hager, alle ulike i form og flora. Vi kjører gjennom bølgende grønne åser så langt øyet kan se, og midt i dette frodige landskapet ligger Enniskerry. En pittoresk by og sete for Powerscourt Gardens & House hvor vi skal stoppe. Det som en gang var et middelalderslott ble ombygget og restaurert til bolighus av en mektig irsk adelsmann i 1741. Dette huset og hagen er i dag en av Irlands største attraksjoner og hovedhuset er kåret til “De 10 beste hus” i hele verden ifølge Lonley Planet. National Geographic har kåret hagen som den tredje beste i verden! Hovedhuset ble i 1974 rammet av brann og det tok 20 år før huset igjen ble åpnet for turister. Vi får se en utstilling rundt husets historie samtidig som vi nyter den utrolige utsikten fra salen i 2. etasje. Powerscourt har noe av de beste håndverksbutikkene i landet og det ligger verksteder for håndarbeid, gavebutikker, klesbutikker, møbler og golfutstyr side om side. Dagens tur fortsetter til en koselig lokal pub for lunsj før vi fortsetter mot Glendalough i hjertet av “The valley of the two lakes” hvor vi skal besøke et kloster etablert av St. Kevin på 500-tallet. Glendalough var en destinasjon for utallige pilegrimsreiser og vi får høre mange historier om St. Kevin. Han sammen-lignes ofte med St. Francis av Assisi.
Etter klosterbesøket og en uforglemmelig dag i Wicklow, returnerer vi til Dublin.

DAG 3 (F) – Dublin

I dag står Dublin for tur og første stopp blir Trinity College & Book of Kells, som er Irlands eldste universitet (1592). Vi drar videre over elven Liffey som deler Dublin i to hvor nordsiden har sine berømte bygninger som Four Courts og Custom House og sørsiden som anses for å være mer sofistikert. Der får vi se de vakre gregorianske husene som er kjent for sine fargede dører. På sørsiden ligger også den fashionable shoppinggaten Grafton Street. I løpet av dagens Dublintur skal vi selvfølgelig innom det verdenskjente Guinnessbryggeriet hvor vi får servert en duggfrisk smaksprøve på det populære mørket ølet. Det blir deretter tid på egenhånd før vi returnerer til hotellet. Reiseleder kan gi deg tips for kveldens middag.

DAG 4 (F-L-M) – Malahide slott og Howth

Denne dagen skal vil til de trivelige tettstedene Malahide og Howth som ligger nord for Dublin og ved havet. Malahide Castle er omkranset av en vakker park og er et av Irlands eldste slott fra 1300-tallet. Slottet var som Powerscourthuset privatbolig frem til 1976. I Malahide får dere litt tid på egenhånd før turen fortsetter til den vakre kysten og fiskestedet Howth. Her skal vi spise lunsj på den sjarmerende og tradisjonelle irske puben Abbey Tavern før vi returnerer til hotellet vårt. På kvelden skal vi spise middag på Merry Ploughboy som ligger litt utenfor sentrum. Her blir vi underholdt med irsk folkemusikk og riverdans.

DAG 5 (F-L-M) – Dagstur til Belfast

Dagens desinasjon er Belfast i Nord-Irland. Landskapet her er like forførende som vi har sett de foregående dagene. Vi passerer landbyer som alle har sine særegne historier. Guiden gir oss innblikk i Nord-Irlands historie, samt at vi skal besøke skipsverftet hvor Titanic ble bygget. Skipet som sank under sin jomfrutur fra Southampton til USA i 1912. En fascinerende skildring av historien til verdens mest berømte skip på plassen det ble bygget. Belfast er en viktig havn og industriby, men også sete for et moderne universitet. Byens sentrum har mange gågater og siden fredsprosessen begynte er byen full av liv og røre. Vi spiser lunsj på en av de eldste puber i Belfast før returen til Dublin. På kvelden er det avskjedsmiddag på hotellet.

DAG 6 (F)

Etter frokost flyr vi hjem til Norge med mange gode minner i bagasjen.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert

 • Fly t/r Gardermoen – Dublin med NORWEGIAN direkte
 • 5 døgn på angitt hotell med frokost
 • 3 middager og 3 lunsjer med drikke
 • Utflukter i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide på alle utflukter
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med fra Norge

Hotell

 • irland-hoteller

  Irland, Hotel Fitzpatrick Castle ****

  Fitzpatrick Castle ****
  Ønsker man en slottsfølelse er dette stedet å bo. Slottet ligger i utkanten av Dublin og kun 20 minutter med tog inn til sentrum. Flott natur og parkområdet. Sjarmerende landsb

  Les mer

Land

 • irland

  Irland

  Hvem blir vel ikke fascinert av det lille landet Irland? Den grønne landsbygden og det gjestrie folket, alle de historiske stedene med sine godt bevarte bygninger. Ved å reise til Irland får du oppleve storbyer, historiske steder, universiteter og bra shopping.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.