5 dager

15/09/2016 - 19/09/2016

NOK 12.600,-

Oslo

Klikk her for program pil

Magasinet Familien : ReisecompanietBli med Reisecompaniet og Familien på strikketur til sagaøya Island i september

På denne reisen skal vi få innsikt i produksjon av garn helt fra starten av med selveste Islands-sauen – vi skal på besøk hos en sauebonde, vi skal på garnfabrikk og utsalg – slik at vi kan få kjøpt med lekkert garn hjem til de neste prosjektene til helt andre priser enn vi er vant til.

Norge og Island deler en felles kulturarv som strekker seg langt tilbake i tid, helt siden de første vikingene dro til Island i Harald Hårfagres tid. I løpet av de 1100 år som har gått siden vikingene brakte sauen til Ísland har den tilpasset seg det harde subarktiske klimaet på øya. Klimaet har gjort islandsulla unik, den har egenskaper som gjennom mange generasjoner har gitt beskyttelse mot de tøffe omgivelsene. Islandsulla er av den varmeste ulla i verden. Gjennom et årelangt samspill mellom menneske og natur er saueulla foredlet til vakre strikkeplagg med særegne og tradisjonelle mønstre.

Blå Lagune og byvandring i lille, men pompøse Reykjavík

Så har vi hørt at å bade i den varme lavakilden Blå Lagune er både forskjønnende og foryngende – og det passer oss veldig bra – derfor skal vi selvsagt det! Det blir byvandring i Reykjavík, og ikke å forglemme – det islandske kjøkkenet skal nytes – god tradisjonell mat får vi servert både hos sauebonden og inne i Reykjavík. Islands hovedstad er liten, men pompøs i den forstand at her finner man det beste av alt! Íslands kjøkken er kjent for sine gode råvarer, og islandsk design er både berømt og allsidig. Selve sentrum er nesten litt dukkeaktig – de fleste bygninger er bygd i tre og rager ikke høyt, men er veldig fargerike! Landskapet rundt byen er både goldt og spektakulært – og intet besøk på sagaøya er komplett uten at man har sett litt mer av øya – og badet i en av de mange varme kildene – hvilket selvsagt står på programmet vårt også.

PROGRAM

M=Middag, L=Lunsj, F=Frokost

Dag 1 – 15. september (M)

Direkte flyreise fra Oslo til Reykjavik med Icelandair, avgang kl 14.45. Ankomst Island ca. kl. 15.25. Ved ankomst Reykjavik hopper vi rett i det! På vei fra flyplassen stopper vi ved den Blå Lagune, her får man utdelt håndkle (husk badedrakt!) og kan nyte et bad i de varme kildene som visstnok både forynger og forskjønner…. Deilig er det i hvert fall! Signaturdrinken ”Blue Cocktail” serveres også. Etter badet blir det middag i restauranten her, Lava Restaurant. Deretter går turen inn til Reykjavik og vi sjekker inn på hotellet vårt Skuggi som ligger midt i sentrum av byen!

Dag 2 – 16. september (F)

Etter deilig frokost på hotellet starter vi vårt islandske eventyr med besøk hos Istex som produserer og selger det kjente Alafosslopi og andre Lopi garn, slik som Plotulopi, Bulkylopi og Lettlopi. Her produseres all slags garn både til strikking, veving og teppeknytting – alt laget av islandsk ull av beste kvalitet. Istex kjøper ulla direkte fra islandske sauebonder og lager dette selv til garn. Deretter skal vi til Alafoss garnbutikk med muligheter til å kjøpe med seg dette garnet – til fordelaktige priser! Deretter går turen ut av byen for å oppleve mer av Islands storslagne natur – vi kjører mot Hvalfjørdur hvor vi skal på gårdsbesøk hos sauebonden på Bjarteyjarsandur. Her får vi litt grunnleggende innføring i islandsk sauehold og ullproduksjon og får møtt sauen sjøl og prøvd oss litt på både å kjemme, spinne og vaske ulla. Det blir lunsj på gården laget av råvarer de produserer der selv.

Dag 3 – 17. september (F)

Vi skal oppleve Reykjavik på en ny og morsom måte – til fots. Vi får en skreddersydd byvandring som gir oss et lokalt blikk på byen – vår utvalgte guide vil vise frem noen av byens mest sjarmerende og spennende steder. Guiden møter oss kledd i nasjonalkostyme og stopper her og der for for at vi skal få smake, prøve og se på ulike ting knyttet til Islands kunst og kultur, gammelt og nytt. Men – vi avslører ikke for mye, bare gled dere til å nyte en byvandring krydret med historie, gastronomi og litt uventet langs veien! Vi får også tips til gode lunsj steder. Ettermiddagen kan brukes til å utforske Reykjavik på egenhånd – nå har vi jo blitt litt kjent! Kanskje står litt shopping på programmet? På kvelden er det felles middag på den tradisjonsrike restauranten Restaurant Reykjavik, vi spaserer fra hotellet. Stedet er en kombinasjon av restaurant, cafe og piano bar. Bygningen er et gammelt varelager fra forrige århundre, her er mye sjarm og god tradisjonell islandsk mat.

Dag 4 – 18. september (F/M)

Hele dagen i dag er til fri disposisjon. Vi har lagt opp et program for de som ønsker det som inkluderer noen av sagaøyas viktigste severdigheter: «Gyldne Sirkel» med Gullfossen, Þingvellir nasjonalpark og geysir området. Þingvellir er en nasjonalpark hvor verdens eldste Allting ble etablert i 930, og det er mye spennende historie å få med seg når vi beveger oss mellom to ulike kontinentplater igjennom sprekken ”Almannagjá” hvor lover og regler ble bestemt for hele landet og folk ble dømt for sine forseelser. Geysir er et verdenskjent fenomen og for mange en magisk opplevelse. Vi ser nærmere på Strokkur som er en av de mest aktive geysirene, og som spruter vannet hele 25-30 meter opp i luften. Vi skal selvsagt også få med oss Gullfoss som er en av de vakreste og mest besøkte fossene på Island. Gled deg til vakre naturopplevelser! Turen er ikke inkludert i prisen, men kan bestilles mot et tillegg på NOK 750,-.

Dag 5 – 19. september (F)

Avreise fra hotellet til flyplassen – flyet til Oslo har avgang 07.50 med ankomst Gardermoen ca. kl. 12.20.

PRISER

Pris pr. person i delt dobbeltrom: NOK 12.600,- for Familiens abonnenter

(Pris for ikke-abonnenter NOK 13.100,-)

Enkeltromstillegg: NOK 1.800,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise Oslo – Reykjavik t/r med Icelandair
 • Alle norske og internasjonale flyskatter
 • 4 overnattinger på Hotel Centerhotel Plaza i Reykjavik i delt dobbeltrom
 • 4 frokoster, 1 lunsj og 2 middager
 • Inngangsbilletter til Blå Lagune inkl. håndklær og cocktail
 • Besøk hos sauebonden Bjarteyjarsandur
 • Sightseeing i Reykjavik
 • Transport til/fra flyplass
 • Norskspråklig lokal guide fra Iceland Travel
 • Reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Drikke til maten
 • Måltider som ikke er spesifisert
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Frivillig utflukt (Tur til den «Gyldne Sirkel» NOK 750,-)

Forbehold mht. endringer i flytider, valutakurs og andre forhold vi ikke er herre over.

FLYINFORMASJON

Torsdag 15. september 2016

Direkte flyreise fra Oslo til Reykjavik med Icelandair, avgang kl 14.45. Ankomst Island ca. kl. 15.25.

Mandag 19. september 2016

Avreise fra hotellet til flyplassen – flyet til Oslo har avgang 07.50 med ankomst Gardermoen ca. kl. 12.20.Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Hotell

 • island-skuggi-hotel

  Island, Skuggi Hotel***

  På Skuggi Hotel bor du i hjertet av Reykjavík, i gåavstand til Sundhöllin og Sólfar. Dette hotellet ligger rett i nærheten av Hallgrímskirkja og Höfði-huset. Overnatt i et av de 100 gjesterommene, som

  Les mer

Land

 • island

  Island

  Hver årstid på Island har sin egen sjarme og fargepryd. Island har mange ulike aktiviteter å delta på man kan ri, delta i et stort utvalg av sightseeingturer, besøke et eller flere av de mange museer, nyte det gode livet I Reykjavík, spise gourmetmat, shoppe eller oppleve en av de mange islandske kulturfestivaler.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.