6 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo eller Bergen

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Vi har gleden av å invitere til sagaøya Island – et mekka for naturopplevelser, kultur og stolte tradisjoner.

Norge og Island deler en felles kulturarv som strekker seg langt tilbake i tid, helt siden de første vikingene dro til Island i Harald Hårfagres tid. Islands hovedstad er liten, men pompøs i den forstand at her finner man det beste av alt!

Islands kjøkken er kjent for sine gode råvarer, og islandsk design er både berømt og allsidig. Selve sentrum er nesten litt dukkeaktig – de fleste bygninger er bygd i tre og rager ikke høyt, men er veldig fargerike! Landskapet rundt byen er både goldt og spektakulært – og intet besøk på sagaøya er komplett uten at man har sett litt mer av øya – og badet i en av de mange varme kildene – hvilket selvsagt står på programmet vårt også.

Velkommen til Island!

PROGRAM

F: Frokost, L: Lunsj, M: Middag

Dag 1 (M)

Avreise fra Oslo, Gardermoen. Ved ankomst Reykjavik hopper vi rett i det! På vei fra flyplassen stopper vi ved den Blå Lagune, her får man utdelt håndkle (husk badedrakt!) og kan nyte et bad i de varme kildene som visstnok både forynger og forskjønner…. Deilig er det i hvert fall! Signaturdrinken ”Blue Cocktail” serveres også. Deretter går turen inn til Reykjavik og vi sjekker inn på hotellet vårt; Skuggi Hotel som ligger midt i sentrum av byen! Felles middag på en lokal restaurant om kvelden.

Dag 2 (F,L)

Etter deilig frokost på hotellet skal vi oppleve sagaøya på en ny og morsom måte – til fots. Vi får en skreddersydd byvandring som gir oss et lokalt blikk på byen – vår utvalgte guide vil vise frem noen av byens mest sjarmerende og spennende steder. Guiden møter oss kledd i nasjonalkostyme og stopper her og der for for at vi skal få smake, prøve og se på ulike ting knyttet til Islands kunst og kultur, gammelt og nytt. Men – vi avslører ikke for mye, bare gled dere til å nyte en byvandring krydret med historie, gastronomi og litt uventet langs veien! Vi avslutter turen med lunsj på Cafè Loki, hvor vi får servert et tradisjonelt islandsk måltid. Ettermiddagen kan brukes til å utforske Reykjavik på egenhånd – nå har vi jo blitt litt kjent! Kanskje står litt shopping på programmet?

Dag 3 (F)

Formiddagen er til fri disposisjon, etter frokost på hotellet. På ettermiddagen blir vi med på et spennende besøk på et lokal bryggeri. Her lærer vi både om islandsk drikkekultur og om ulike nasjonale styrkedråper. På det elegante hovedkontoret til Ölgerdin bryggeri i Reykjavik som har egen bar, får vi både smaksprøver og en interessant innføring i tradisjoner og kultur.

Dag 4 (F,L,M)

I dag starter vi med et besøk på Alafoss garnbutikk, som selger Alafosslopi-garn og andre kjente islandske kvalitetsprodukter. Deretter går turen til Laugarvatn, hvor vi besøker det kjente bakeriet som produserer geotermisk brød, noen centimeter under jorden. Vi får prøvesmake det varme brødet med godt smør.
Eventyret fortsetter, og i dag skal vi få med oss noen av de mest kjente attraksjonene på Island; den Gyldne Sirkel med Gullfossen, Þingvellir nasjonalpark og geysir området. Þingvellir er en nasjonalpark hvor verdens eldste Allting ble etablert i 930, og det er mye spennende historie å få med seg når vi beveger oss mellom to ulike kontinentplater igjennom sprekken ”Almannagjá” hvor lover og regler ble bestemt for hele landet og folk ble dømt for sine forseelser. Geysir er et verdenskjent fenomen og for mange en magisk opplevelse. Vi ser nærmere på Strokkur som er en av de mest aktive geysirene, og som spruter vannet hele 25-30 meter opp i luften. Vi skal selvsagt også få med oss Gullfoss som er en av de vakreste og mest besøkte fossene på Island. Gled deg til vakre naturopplevelser! Etter en oppleveslesrik dag på sagaøya, er kvelden til egen rådighet. Rett ved hotellet er det et stort utvalg av gode barer og restauranter.

Dag 5 (F,M)

I dag er hele dagen til disposisjon, men vi anbefaler å bli med på en utflukt – kanskje en tur med ATV (firehjuling) eller en tur på hesteryggen for å oppleve mer av den islandske naturen (ikke inkludert). På kvelden nyter vi felles avskjedsmiddag på restaurant Höfnin.

Dag 6 (F)

Avreise fra hotellet til flyplassen.

PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom: Ta kontakt
Enkeltromstillegg: Ta kontakt

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise t/r Oslo – Reykjavik med Norwegian (tillegg fra Bergen: kr. 900,-)
 • Transport t/r flyplass – hotell
 • 5 overnattinger i delt dobbeltrom inkludert frokost på Skuggi Hotel
 • Inngangsbillett til Blå Lagune, håndklær og cocktail
 • Alle utflukter iht til programmet
 • 2 lunsjer
 • 3 middager
 • Norsktalende guide fra Iceland Travel
 • Reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert:

 • Tilslutning fra andre flyplasser. Ta kontakt om du ønsker en annen avreiseflyplass.
 • Frivillige utflukter
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg

FLYINFORMASJON

Dato ikke bestemt. Send oss gjerne en forespørsel dersom du er interessert i denne turen.Reiseleder

 • kari-melo

  Kari Melø

  Jeg bor i Kvelde i Larvik kommune sammen med familien min. I mange år har jeg undervist utenlandske studenter i å lære seg norsk, og i en kombinasjon med reiseliv har jeg gjennom de siste 20 årene har jeg jobbet som turleder. Jeg har vært i ekstra mange av verdens land, og det er jeg glad for. Å møte nye mennesker og nye opplevelser er alltid spennende, men gjensyn med tidligere medreisende og vende tilbake til steder hvor jeg har vært er også høydepunkter. Ulike steder i Sør-Amerika og Asia er reisemål hvor jeg trives godt, men jeg finner glede og interesse i alle destinasjoner. Interessene mine er å forberede meg til turene mine, lese og lære, og jeg går gjerne på et eller annet kulturarrangement. Mitt store mål er å bli bedre til å pakke kofferten!

Hotell

 • island-skuggi-hotel

  Island, Skuggi Hotel***

  På Skuggi Hotel bor du i hjertet av Reykjavík, i gåavstand til Sundhöllin og Sólfar. Dette hotellet ligger rett i nærheten av Hallgrímskirkja og Höfði-huset. Overnatt i et av de 100 gjesterommene, som

  Les mer

Land

 • island

  Island

  Hver årstid på Island har sin egen sjarme og fargepryd. Island har mange ulike aktiviteter å delta på man kan ri, delta i et stort utvalg av sightseeingturer, besøke et eller flere av de mange museer, nyte det gode livet I Reykjavík, spise gourmetmat, shoppe eller oppleve en av de mange islandske kulturfestivaler.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.