6 dager

20/08/2017 - 25/08/2017

Fra NOK 14.990,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Puccini’s Opera Tosca, Pavarotti museet, gastronomi og kunst i praktfulle Verona og Modena!

Opplev verdenskjent opera, vakker natur og nydelig mat & drikke på denne unike reisen gjennom noen av Italias mest kjente gastronomiske høydepunkter og unike kulturperler.

Langs den gamle romerveien Via Emilia ligger ost- og skinkehovedstaden Parma og balsamicoens hjemby Modena. Veien går over den frodige Po-sletta, Italias spiskammers og frukthage. Dette er hele landets matmekka, med et kjøkken som strutter av sunnhet og friskhet. Her finner vi noen av de lekreste matbutikker og markeder i hele Italia, og det sier ikke lite!

Likevel blir regionen ofte oversett til fordel for sine mer berømte naboer, Firenze og Venezia, men de som haster forbi, går glipp av vakkert landskap og enestående kulturperler. Parma er en skattekiste av vakre byggverk og enestående kunst.

På Pavarotti-museet får vi en unik mulighet til å bli kjent med Luciano Pavarotti, en av verdens mest berømte tenorer. På restauranten der han var stamgjest får vi deilig lunsj, mens vi får høre vakker sang og musikk av en tenor og pianist fra Luciano Pavarotti Akademiet i Modena.

I friluftsteateret Arena di Verona, som er eldre og enda bedre bevart enn Colosseum, skal vi oppleve Puccinis «Tosca». Dette er kanskje verdens mest populære opera, da den inneholder det aller meste; kjærlighet, sjalusi, begjær, hat og intriger, og uforglemmelige arier som «Lucevan le stelle» og «Vissi d’arte». Vi sitter på de samme steinblokkene som ble lagt på plass under keiser Augustus, og engang var det gladiatorer som sloss mot ville dyr her. I dag føler kanskje dirigenten den samme spenningen når vel 20 000 tilskuere venter på at de første tonene skal stige fra orkestergraven.

Nordea logo : ReisecompanietDette er sommerens høydepunkt!

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1 – søndag 20. august: Oslo – Verona (L/M)

Kl. 07:30 avreise med Norwegian fra Gardermoen
Kl. 10:10 ankomst Verona

Etter å ha ankommet Verona kjører vi buss til Castello di Bvilacqua, som er en av de mest fascinerende eiendommer i Veneto-regionen. Her skal vi spise en deilig lunsj.

Slottet er det ideelle stedet for mat og vin, nedsenket i historie og eleganse. Slottet ble bygget i 1336 som en festning, og deretter omgjort til en adelig residens i 1532. I 1990 ble bygningen kjøpt av familien Cerato-Iseppi, som ga slottet sin fordums prakt, takket være en grundig restaurering.

Restauranten All’Antica Ala ligger inne i slottet, og tilbyr ulike rom, som alle har opprettholdt historiske og tradisjonelle kjennetegn. Vegger er faktisk dekorert med fresker, middelalderske våpen og andre historiske redskaper.

Videre venter bussturen til Parma og turen går over den fruktbare Po-sletta. Etter en drøy time på gode veier, er vi framme i Parma, hvor vi sjekker inn på vårt 4-stjerners hotell.

Hotell Mercure Parma Stendhal ****4

Hotel Mercure Parma Stendhal : Parma, Italia : Reisecompaniet

Hotellet har 63 rom og ligger i hjertet av det historiske sentrum – Piazza della Pilotta, ca 300 m fra jernbanestasjonen og 400 m fra katedralen. Rommene er i stilarter alt fra barokk til Louis XVI og fra venetiansk til nyklassisk. Alle rom er utstyrt med minibar, satelitt-tv, telefon, safe og wi-fi. Hotellet har også en hyggelig bar som er åpen mellom kl. 10.00 og kl. 24.00. Se hotellets nettside.

Samme kveld møtes vi for å spasere ca 10 minutter til en felles middag på La Cucina del Maestro. (Maestro er naturligvis en referanse til bysbarnet Giuseppe Verdi, Italias nasjonalkomponist).

Dag 2 – mandag 21. august: Skinke, ost- og vinsmaking i Langhirano-distriktet. (F/L)

Kl. 08:00 går bussen fra hotellet. I dag besøker vi området rundt den lille fjellbyen Langhirano, der den tørre, friske luften skal være den mest gunstige for lagring av Parmaskinkene. Helt siden romertiden har dette stedet vært lovpriset for sine gastronomiske delikatesser, spesielt ulike skinker. Frittgående griser er oppvokst på en diett av urter, gress, røtter og kastanjer. Resultatet av denne «dietten» blir en skinke så myk som smør og med en nydelig aroma. Byene Parma og Reggio Emilia har gitt navn til «osten over alle oster», Parmigiano Reggiano, som er et 100% naturprodukt. Vi får selvfølgelig en smakebit av både osten og skinken underveis, servert med et glass vin fra distriktet ved siden av.

Deretter går turen til vingården utenfor Parma. Her produseres bla. den mest berømte vinen fra Emilia Romagna-distriktet; Lambrusco. Den er lett perlende, har færre bobler enn prosecco, og passer perfekt til Parmaskinken som nærmest smelter på tungen.

Vi avslutter turen med en herlig lunsj bestående av områdets delikatesser og vin.

Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen.

Middag på egenhånd. Reiseleder kan anbefale restaurant.

Dag 3 – tirsdag 22. august: Sightseeing & opera i Verona (F/M)

Kl. 14.00 går turen til Verona, kjærlighetens by!
I et av de trange smugene ligger et gammelt, rosa teglsteinshus med kløverformede vinduer og med en meget berømt balkong! Der sto Julie og ropte på sin Romeo! Hver dag kommer forelskede par hit for å oppleve stedet som har blitt et symbol på ekte kjærlighet.

Verona byr på mye mer enn kjærlighet! I den elegante handlegågaten Via Mazzini finner man alle de store italienske designere som Prada og Gucci, men også gatekunstnere som selger flotte malerier og porttretter.

Kveldens middag inntar vi i historiske omgivelser. Den elegante Restaurant Maffei er bygget over det romerske Kapitol, og er kjent for sin gode mat og atmosfære.

Etter middagen er det tid for kveldens store høydepunkt – opera under åpen himmel i friluftsarenaen Arena DI Verona – Dette er verdens største utendørs operascene og det å sitte på den to tusen år gamle romerske arenaen sammen med tusenvis av andre operaelskere er helt magisk!.

Vi inntar våre nummererte plasser i Arenaen kl.20.00, og kl.21.00 begynner forestillingen, som varer til ca. midnatt. Den unike akustikken gjør at vi kan høre hver minste lille tone, da lydene fra byen blir borte i det store teateret. Et 160 manns orkester og et kor på 300 sangere samt storslagne kulisser og kjente navn fra operaverdenen gjør dette til en uforglemmelig opplevevelse. «Tosca» er drama, historie og vakre arier, og som italienerne sier «Opera er mer hjerte enn hjerne», og det viktigste er musikken og stemningen.

Dag 4 – onsdag 23. august : Gastronomi- og kunstvandring i Parma (F/L)

Vi starter på formiddagen med byvandring i vakre Parma. I Italia sier man at «den eneste ekte kjærlighet er kjærligheten til mat» og mat er også en del av kulturarven til italienerne.

Vi får smake Parmaskinke, som har modnet i 36 måneder! Videre delikatesser som culatello, stolgino, salami Felino, parmesanost som har modnet i 30 måneder og balsamico som er lagret i 20 år. Vi nyter et glass malvais-vin og også 1 glass av den musserende Lambrusco til maten. Mineralvann og kaffe er også inkludert. Men Parma er ikke bare ost og skinke. Vi skal besøke den inntagende katedralen med sitt unike dåpskapell i rosa marmor og som har gjengitt Bibelen i de vakre takmaleriene.

Middag på egenhånd. Reiseleder kan anbefale spisested.

Dag 5, torsdag 24 . august: Modena, Balsamico og Pavarotti-museet (F/L/M)

Modena er kanskje mest kjent for sin høyt prisende balsamico-eddik og er Luciano Pavarotti’s fødeby.

Byen var også en viktig romersk koloni, og var meget velstående under renessansen da den var residens for adelsfamilien D’Este. De bygget storslagne palasser og kirker. Bykjernen er intim, med smale, brosteinsbelagte gater som egner seg best for gående og syklister. Her sykler alle, til og med det lokale politi tråkker rundt på elegante hvite sykler med blå sykkelvesker. Det kryr av hyggelige osterier og delikatessebutikker.

I Modena skal vi naturligvis smake på balsamico hos en av de fremste produsenter av de edle dråpene. Deres lidenskap og kjærlighet til tradisjonen er viden kjent. Vi skal se, smake og lære hva ekte balsamico er. Under besøket vil vi lære om produktene og om lagringsprosessen; Fersk, ugjæret druesaft kokes i kobberkjeler til sirup og blandes med balsamico av eldre årganger. Produktet lagres i tiår på fat av ulike tresorter, valnøtt, kastanje, kirsebær og morbær. Alle tresortene tilfører smak, egenart og farge. Det finnes balsamico som er 100 år gammel. Tradisjonen går helt tilbake til romertiden. men da var den så dyr at kun de rikeste hadde råd til den.

Dagens høydepunkt er uten tvil Pavarotti-museet (Pavarottis sitt tidligere hjem) like utenfor Modena. Stjernetenoren kjøpte eiendommen på 80-tallet, og designet det meste selv. Villaen reflekterer også hans store personlighet, og inneholder personlige minner som viser hvor viktig det var for Pavarotti å omgi seg med familie, gode venner og studenter.

I disse vakre omgivelsene skal vi innta dagens lunsj, på Restaurant Europa 92. Den åpnet dørene i 1991 som en følge av et møte, og senere et vennskap mellom eieren Cesar og den verdensberømte tenoren. Interiøret er intimt og hyggelig, og ligger innenfor de gamle stallene fra 17.århundre, vakkert restaurert ned til hver minste detalj. Men hva passer vel bedre for å minnes den store tenoren enn å kombinere nydelig mat med opptreden av en tenor og pianist som er studenter ved Luciano Pavarotti Akademiet i Modena. Vi skal lytte til perler fra kjente operaer, romanser og italienske folketoner. En unik opplevelse for alle sanser!
Vi er tilbake på hotellet ca kl. 17.30.

Kl. 20.00 Felles middag på restaurante Gallo D’oro i Parma.
Restauranten ligger i sentrum av byen, bak Piazza Garibaldi ved hovedtorget i Parma.
Atmosfæren er som en typisk taverna, med gamle hvelv og uformell atmosfære. Restauranten serverer tradisjonelle retter av gode lokale råvarer.

Dag 6 – fredag 25. august: Milano – Oslo (F)

Kl. 12:00 Utsjekk og avreise med buss til flyplassen i Milano (Ca 1,5 time å kjøre til flyplassen)
Kl. 16:25 Flyavgang med Norwegian fra Malpensa flyplass i Milano
Kl. 19:05 Ankomst Gardermoen

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: NOK 14.990,-

Enkeltromstillegg (du får dobbeltrom alene): NOK 2.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly med Norwegian direkte til Verona og retur fra Milano
 • 5 netter på Mercure Parma Stendhal Hotell****4 inkludert frokost
 • Utflukter ihenhold til ovennevnte program med engelsktalende guider
 • All transport
 • 4 lunsjer inkludert drikke og kaffe
 • 3 middager med drikke – (3 retters meny med drikke og kaffe)
 • Billett til operaforestillingen «Tosca» i Verona. Nummererte billetter: Poltroncina Centrale
 • Inngang til Pavarottimuseet og opptreden av operasanger under lunsjen i Modena
 • Inngang til Katedralen og til dåpskapellet i Parma
 • Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge (Vi benytter autoriserte engelsktalende guider på utfluktene våre)

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Tips
 • Mat og drikke på flyet – Mat kjøpes på flyet
 • Tilslutninger til Oslo fra andre byer i Norge

Prisen er basert på minimum 25 personer.
Vi tar forbehold om endringer i programmet og pris/-valutaendringer.

Frist for påmelding er 20. februar 2017.

FLYINFORMASJON

Søndag 20. august 2017

Kl. 07:30 avreise med Norwegian fra Gardermoen
Kl. 10:10 ankomst Verona

Fredag 25. august 2017

Kl. 12:00 Utsjekk og avreise med buss til flyplassen i Milano
Kl. 16:25 Flyavgang med Norwegian fra Malpensa flyplass i Milano
Kl. 19:05 Ankomst Gardermoen

Arena di Verona – oversikt over konsertområdet

 

Arena di Verona : Reisecompaniet

Arena di Verona : Reisecompaniet


Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart