9 dager

13/10/2018 - 21/10/2018

Fra NOK 16.490,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Rundreise i Jordan, Amman-Petra-Wadi Rum-Aqaba, oktober 2018

Vi er stolte av å kunne presentere en rundreise som gir deg noen av Midt-Østens største kulturskatter. Bli med på en reise som starter med et besøk i hovedstaden Amman, hvor vi får med oss gamlebyen Jerash og Ajloun-festningen. Videre opplever vi Jesu dåpssted i Jordandalen, før vi fortsetter mot verdens lavest beliggende landområde ved Dødehavet.

Vi opplever den historiske byen Madaba og borgen i Kerak, før vi ankommer UNESCO-fredete Petra, som bør være kjent for de fleste, blant annet via filmen Indiana Jones og det siste korstoget. Avslutningsvis besøker vi beduinene i Wadi Rum-ørkenen før vi kan nyte livet på sandstranden i Tala Bay utenfor Aqaba ved Rødehavet.

Dette er en uforglemmelig reise i bibelhistorie og arabisk kultur! Jordan kan by på utrolige arkitektoniske perler som strekker seg mer enn 3000 år tilbake i tid. Vi opplever et folkeslag som er blant de mest fredelige i hele Midt-Østen, med en miks av ulike religioner og kulturer. Rundreisen starter i nord og bringer oss tvers gjennom landet til badebyen Aqaba som grenser til Eilat, Israel helt i syd.

Vi reiser med Norwegian via København begge veier. En rekke måltider på lokale restauranter er inkludert i prisen. Norsk reiseleder fra Reisecompaniet ved min. 20 deltakere.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1: Oslo – København – Amman (servering på hotellet)

Avreise fra Gardermoen med Norwegian DY 940 kl. 13:05. Vi bytter fly i København og fortsetter videre med Norwegian til Amman, hvor vi ankommer ca. 22:15. Her hentes vi på flyplassen og drar rett til vårt hotell Harir Palace Amman. Det serveres et lett måltid i lobbyen, mens vi sjekker inn på hotellet.

Dag 2: Amman – Jerash – Amman (F/M)

Frokost på hotellet før vi drar med buss til den kjente festningen Ajloun. Festningen ble bygget i 1184 av Izz al-Din Usama og hans folk. Han var general, og samtidig i slekt med Saladin, den første sultanen i Egypt og Syria. Festningen ligger på en høyde nord for Amman, skulle beskytte byen og veien mellom Damaskus og Egypt. Vi drar videre til den nærliggende gamlebyen Jerash, som ble grunnlagt av Alexander den store. Byen er svært godt bevart, fordi den lå begravet under mengder med sand i nærmere 1200 år, fra det store jordskjelvet midt på 700-tallet. Den ble ikke oppdaget igjen før i 1806. Vi spaserer gjennom den sydlige porten og får ta templet for guden Zeus i nærmere ettersyn. Vi vandrer til markedsplassen i byen, Agora, og ser bl.a. det vakre Artemis-templet, som ligger ved siden av en rekke kristne kirker. Dette er beviset på at kristendommen nådde Jerash før muslimene ankom på 600-tallet.

Vi avslutter dagens utflukt med en byrundtur i Amman. Fra byens citadell, beliggende på en av de omkransende åsene, har vi god utsikt over Amman, og det romerske amfiteateret med plass til 6000 tilskuere. Teateret er nærmere 2000 år gammelt, men fremstår som godt vedlikeholdt, og det benyttes fortsatt til teaterforestillinger. Vi besøker det imponerende Umayyade-palasset fra ca. år 730, som tidligere ble brukt som bolig av guvernøren i Amman. Vi drar tilbake på hotellet før vi nyter en felles middag på lokal restaurant.

Dag 3: Amman – Jordandalen – Dødehavet – Amman (F/L)

Vi nyter frokost på hotellet før vi i dag gjør klar for en reise inn i Jordandalen. I 1994 startet de massive arkeologiske utgravingene i dette området. Her ble det avdekket en rekke guler, kirker og dåpsbassenger som kan relateres til romersk og bysantisk tid. Vi besøker stedet der Jesus ble døpt, i følge Det nye testamentet. Vi drar deretter vestover ned til verdens lavest beliggende landområder rundt Dødehavet. Ved stranden befinner vi oss hele 420 meter under havets overflate. Dødehavet er mest kjent for sitt ekstreme saltinnhold (hele 30%). Det gjør at man simpelthen ikke kan synke. Selvsagt vil det være mulig å prøve seg på en svømmetur i Dødehavet.

Vi avslutter dagens reise med et besøk på Nebo-fjellet. Det var her Moses for aller første gang skuet utover Israel, «Det forjettede landet». På en godværsdag kan man se både Jerusalem, Betlehem og Jeriko herfra. På toppen av fjellet ligger Moses-kirken, som ble bygget ca. i år 393. Den er siden renovert flere ganger. Retur til hotellet på kvelden.

Dag 4: Amman – Madaba – Kerak – Petra (F/M)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost, og gjør oss klare for reisen sydover. Første stopp er den utradisjonelle byen Madaba, som er befolket av 30% kristne. Her skal vi bl.a. se St. Jørgen-kirken med den verdenskjente mosaikk-kartet. Kartet er laget av to millioner små stener, og viser alle de største hellige kristne stedene rundt Middelhavet. Dette kartet har hatt stor historisk betydning, blant annet for å kunne forstå hvordan de ulike bosetningene var bygget opp for mer enn 2000 år siden.

Vi besøker også Apostelkirken, den arkeologiske parken og den koselige lille handlegaten i Madaba. Her blir det tid til litt vandring på egenhånd. På ettermiddagen drar vi videre sydover langs Kongens vei (King’s Highway) til vi kommer til Kerak. Vi besøker den store borgen som ble bygget på 1100-tallet. Herfra drar vi til Petra, hvor vi sjekker inn på Petra Moon Hotel og drar til en lokal restaurant for å spise middag.

Dag 5: Petra (F/M)

Etter frokost gjør vi klar for et av turens absolutte høydepunkt, når vi drar for å oppleve en av verdens aller største kulturskatter. Hele byen står på UNESCOs verdensarvliste, og de 9000 år gamle bygningene og steinstrukturene vil ta pusten fra deg! Alderen tatt i betraktning er denne byen en imponerende godt bevart kulturskatt. Vi starter utflukten ved å passere gjennom den smale kløften Siq, som er over en kilometer lang, omkranset av 80 meter høye klippevegger. Området er enormt stort, med imponerende arkitektur, blant annet templet el-Khanzne som er kjent fra filmen Indiana Jones og det siste korstoget. Hele dagen er satt av til å oppleve denne praktbyen. Den kan ikke beskrives. Den må oppleves. Vi spaserer tilbake til hotellet på kvelden og spiser middag på en lokal restaurant.

Dag 6: Petra – Wadi Rum – Aqaba, Tala Bay (F/M)

Frokost på hotellet. Vi sjekker ut, forlater Petra og drar direkte til ørkenen i Wadi Rum-området, også kjent som «Valley of the Moon», månens dal. Dette er kjente kulisser fra filmen Lawrence of Arabia, med velkjente Peter O’Toole i hovedrollen. Området ligger ca. 1000 meter over havet, og dette er noen av de mest spektakulære omgivelsene i Midt-Østen. Her lever beduiner med sine geiteflokker, ellers er det fint lite bebyggelse og aktivitet. Vi blir med på en Jeep-safari i sanddynene før vi nyter en spesiell middag i måneskinnet. Vi fortsetter ned til kysten, til en fullstendig ulik verden når vi sjekker inn på vårt DeLuxe-hotell Grand Swiss-Belresort Tala Bay, hvor vi skal tilbringe de to siste nettene i Jordan.

Dag 7: Aqaba, Tala Bay (F/M)

Hele dagen i dag er til fri disposisjon. Vi anbefaler å benytte dagen til å slappe av i behagelige omgivelser ved Rødehavet. Vi befinner oss i Aqaba-gulfen som er en del av Rødehavet, kun 10 km. fra grensen til Israel og den nærliggende badebyen Eilat. Her er kort vei inn til sentrum av Aqaba, med sine velkjente basarer. Hotellet tilbyr de fleste fasiliteter, her finnes hele fem ulike svømmebasseng, egen privat sandstrand mot Rødehavet og et rikt tilbud av vannsportaktiviteter. Benytt hotellets Sunset Bar som serverer forfriskninger både med og uten alkohol. Det vil også være mulig å dra inn til Kerak i løpet av dagen for de som ønsker å handle med seg noen suvenirer hjem til Norge. Felles avskjedsmiddag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Aqaba – Amman – København – Oslo (F/M)

Etter frokost på hotellet kan vi nyte formiddagen på det herlige strandområdet ved hotellet fram til utsjekk kl. 12.00. Vi blir hentet med buss, og drar nordover mot Amman. På veien stanser vi ved en lokal restaurant hvor vi spiser middag. Avreise fra Amman kl. 23:35 til København med Norwegian.

Dag 9: København – Oslo (-)

Vi ankommer København kl. 03:35, bytter fly og drar videre med Norwegian til Oslo hvor vi ankommer ca. kl. 10:55.

PRISER

Pr. person i delt dobbeltrom: kr. 16.490,-

Enkeltromstillegg: kr. 3.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter, Oslo-København-Amman tur/retur med Norwegian
 • Alle norske og internasjonale flyskatter pr. 07.03.18
 • 20 kg. innsjekket bagasje på flyreisen
 • Transport, flyplass/hoteller/flyplass og på utflukter og transportetapper
 • 3 overnattinger i delt dobbeltrom med frokost på Harir Palace**** i Amman
 • 2 overnattinger i delt dobbeltrom med frokost på Petra Moon Hotel**** i Petra
 • 2 overnattinger i delt dobbeltrom med frokost på Grand Swiss-Belresort***** i Tala Bay
 • Alle utflukter og måltider (halvpensjon) som spesifisert i program
 • Lokale engelskspråklige guider
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkeltrom (tillegg kr. 3.500,- pr. person)
 • Mat og drikke som ikke er spesifisert i tilbudet
 • Tips/driks til guider og sjåfører underveis
 • Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge (på forespørsel)
 • Visumpakke. Det kreves visum for norske statsborgere på denne reisen. Dette er obligatorisk, arrangeres av Reisecompaniet og koster 500,- NOK pr. person.

Merk: Vi tar forbehold mht. endringer i priser og valutakurser, samt andre forhold vi ikke er herre over.
Min. antall deltakere: 20.

FLYINFORMASJON

13. oktober 2018 / Norwegian

DY 940  Oslo – København 13:05 14:15
D8 3778  København – Amman 16:45 22:35

20./21. oktober 2018 / Norwegian

D8 3779  Amman – København 23:35 03:35+1
DY 935  København – Oslo 09:45 10:55

VISUM

Det kreves visum for norske statsborgere på denne reisen. Dette er obligatorisk, arrangeres av Reisecompaniet og koster 500,- NOK pr. person.

HOTELL

Harir Palace Amman ****

Adresse: Al Wifaq Street Amman Dahiet Al Rasheed, 11193 Amman.
Nettside: http://www.harirpalacehotel.com/

Harir Palace sto ferdig bygget i 2017 og er et av de nyeste hotellene i Amman. Hotellet ligger ca. 30 minutters kjøring fra flyplassen og det er kort avstand til nærliggende shoppingfasiliteter. Her finnes treningssenter, cafè og restaurant. Rommene er smakfullt dekorert i arabisk stil. Hotellet har ikke alkoholservering, men det er mulig å nyte medbragt i restaurant/bar.

 

Petra Moon Hotel ****

Adresse: Petra Visitor Center Street, 71882 Wadi Musa.
Nettside: http://www.petramoonhotel.com/

Vårt hotell har en meget god beliggenhet, kun 100 meter fra inngangsporten til kulturbyen Petra. Hotellet tilbyr takterrasse med svømmebasseng og egen restaurant. Du kan også leie hest (!) på hotellet dersom du vil dra på ridetur i området. Rommene holder god standard med air-condition og dusj/WC. Hotellet har ikke alkoholservering, men det er mulig å nyte medbragt i restaurant/bar.

 

Grand Swiss-Belresort Tala Bay, Aqaba *****

Adresse: Southern Beach Tala Bay, 77110 Aqaba.
Nettside: https://www.swiss-belhotel.com/en-gb/grand-resort-tala-bay-aqaba

Lekkert resort-hotell i moderne arabisk stil. Her finnes fem ulike bassengområder og egen privat strand. Hotellet frister med restaurant, bar og de fleste fasiliteter. Gratis WiFi. Rommene er meget romslige og moderne med air-condition og balkong, noen med utsikt mot Rødehavet.

 


Land

 • jordan

  Jordan

  Jordan har alt man kan ønske seg. Det er et utrolig rent, vakkert og gjestfritt land. Her kan du kombinere søvnige dager på stranden med utflukter til landets fascinerende severdigheter.

  Les mer

Kart