5 dager

10/12/2020 - 14/12/2020

fra NOK 10.900,-

Oslo

Klikk her for program pil

JULECRUISE PÅ SEINEN

Bli med oss på en koselig førjulstur – på elvecruise i sakte tempo nedover Seinen! Underveis blir vi servert nydelig av nydelig fransk mat og vin – alt er inkludert i cruiseprisen! Vi nyter det vakre landskapet i Normandie, langs Seinens bredder. Det blir god tid til å bli kjent en av verdens vakreste byer – Paris – som har pyntet seg til jul. Vi skal også innom byene Rouen og Mantes-la-Jolie og føle litt på førjulsstemningen i disse sjarmerende byene. Ikke se bort fra at julehandelen kan gjøres her!

Julecruiset starter i Paris og tar oss videre på Seinen som snor seg gjennom den nordlige delen av Frankrike – Normandie. Vakre byer og landskap i vinterdrakt vil vi kunne nyte synet av, mens vi sitter lunt og godt i salongen på A Rosa Viva, med noe godt i glasset kanskje. Vi skal nyte det gode liv og la oss inspirere av franskmennenes livsfilosofi joie de vivre! Maten om bord er inspirert av områdene i seiler forbi, og julesesongen. Vinen ombord er tilpasset regionen vi befinner oss i – på fransk vis!

Livet om bord på A Rosa Viva byr på smakfull mat fra de to restaurantene om bord, med tilpassede viner fra regionen vi seiler gjennom. Det er en avslappet atmosfære om bord, her kler man seg som det passer. Skipet er moderne med fine lugarer og salonger.

PROGRAM

Dag 1 – 10. desember – Paris

Vi reiser med SAS direkte fra Oslo kl 11.00 med ankomst Paris kl 13.20. Her blir vi hentet med buss og kjørt til St. Denis hvor vi skal gå ombord i skipet, A-Rosa Viva. Vi bruker denne første ettermiddagen og kvelden til å gjøre oss kjent med hverandre og det flotte skipet som har romslige moderne lugarer, spa, treningssenter og ikke minst en fin restaurant som serverer nydelig mat og drikke av beste franske kvalitet. Kl 20.30 kaster vi loss fra St. Denis og starter cruiset nedover Seinen.

Dag 2 – 11. desember – Rouen

Denne formiddagen nyter vi om bord på skipet mens vi nyter av utsikten langs Seinens bredder. Kl 15.30 legger A Rosa Viva til kai i Rouen, hvor skipet ligger helt til kl 23.00, som gir oss god til å utforske byen.

Rouen var vikingenes hovedstad i Normandie på 800-tallet, men er mest kjent fordi det var her Jeanne d’Arc ble brent på bålet i 1431, i en alder av 19 år. Det sies at Olav den Hellige lot seg døpe i Rouen i 1014, så her finnes eldgammel nordisk historie. Rouen er en vakker by og enda vakrere er den når den har pyntet seg med julelys, og de smale sjarmerende gatene er dekorert med julepynt.

Bykjernen består av gotiske bygninger, bindingsverkshus og mange vakre kirker, den mest kjente er katedralen som er verdt et besøk. Katedralen i Rouen var en stor inspirasjon for den impresjonistiske maleren Claude Monet. I området rundt byen finnes vakre slott og gamle klostere, som vi vil få se mer av på vår ferd på Seinen.

Man glemmer fort tiden når man rusler rundt i Rouen – som var hovedstad i Normandie – og byen har en av verdens eldste astronomiske klokker, ca 600 år gammel. Skipet seiler igjen kl 23.00.

Dag 3 – 12. desember – Mantes-la-Jolie

Vi legger til kai i Mantes-la-Jolie kl 11.00. Mantes-la-Jolie er også et sted hvor historie ble skrevet. Henry IV kurtiserte sin elskerinne Gabrielle d’Estrees her – derav navnet Mantes-la-Jolie, eller ‘Vakre Mantes’. Byen er kun 50 km fra Paris, og det er heller ikke langt til det berømte og vakre palasset Versailles, hvor Louis XIV bodde, og som også var sete for regjerningen. Det blir arrangert utflukt til Verailles fra skipet, som kan kjøpes om bord. Kl 21.00 setter A Rosa Viva kurs for Paris igjen.

Dag 4 – 13. desember – Paris

Ankomst Paris tidlig om morgenen kl 05.30.

Det blir godt med tid til å utforske den franske hovedstaden, og Champs-Elysees vil være vakkert pyntet til jul, og langs denne vakre paradegaten vil det være flere fine julemarkeder. Små boder som tilbyr lokale delikatesser og håndverk – kanskje julehandelen blir unnagjort her i år? Paris kalles ofte lysenes by, og det får vi virkelig se på denne tiden, hvor byen er pyntet til trengsel med lys, dekorasjoner og isskulpturer. Benytt anledning til å besøke de kjente landemerkene Eiffeltårnet, Triumfbuen og kanskje et besøk på Louvre får å se det legendariske maleriet av Mona Lisa? Ikke glem den sjarmerende bydelen Montmartre, med sine hyggelige kafeer, butikker og gallerier. Et annet hyggelig område for shopping, se på folkelivet og nyte av fransk cafeliv, er jødekvarteret La Marais. A Rosa Viva ligger til kai her helt til i morgen, så her kan dere benytte både dagen og kvelden til å ‘gjøre’ Paris!

Dag 5 – 14. desember – Paris – Oslo

Vi rekker en god frokost ombord før vi forlater skipet kl 10.00 og tar buss til flyplassen i Paris. Flyet har avgang fra Paris kl 14.00 med ankomst Oslo kl 16.15.

PRISER

Pris pr. person i delt dobbel utvendig lugar kat. A:       kr. 10.900,-
Pris for oppgradering til lugar kat. C Juliette med balkong – dekk 2: kr. 1.200,- pr. person
Pris for oppgradering til lugar kat. D Juliette med balkong – dekk 3: kr. 1.800,- pr. person

Tillegg for enkeltlugar kategori A: kr 1500,- (begrenset antall lugarer tilgjengelig)

Det er mulig å bestille ½ lugar og vi setter da sammen med en annen person som ønsker å dele.

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreisen t/r Oslo – Paris med SAS
 • 4 overnattinger ombord A-Rosa Viva i delt dobbelt lugar inkl. all mat og drikke (Premium All Inclusive)
 • All transport i Frankrike
 • Reiseleder fra Connections Ferie (Githa Kristensen)

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Tillegg for tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Oppgradering til andre lugarkategorier
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Frivillige utflukter arrangert av skipet

FLYINFORMASJON

Flytider:

10 des 20            SK837 avgang Oslo kl 11.00         ankomst Paris kl. 13.20

14 des 20             SK834 avgang Paris kl 14.00        ankomst Oslo kl. 16.15

 

Mulig med tilslutningsbillett fra andre steder i Norge – ta kontakt med oss for pristilbud.

SKIPET A-Rosa Viva

Les mer om skipet og se bilder her 

Seine Mini Cruise

LUGARKATEGORIER

Vi tilbyr tre ulike lugarkategorier med elegant design:

Kategori A

Lugarene er utstyrt med en liten sittegruppe, TV, telefon, bad med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og elektrisk uttak for 110/220 volt. Lugarene er på ca. 15 kvm, og har to enkeltsenger eller dobbeltseng.

 

 

 

Kategori C

Lugarene har egen Juliette-balkong (fransk balkong – store dører som kan åpnes, ikke til å sitte på). Lugaren har eget sitteområde, bad med dusj, hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe. Lugarene er på 15 kvm, og har to enkeltsenger eller dobbeltseng.

 

 

 

Kategori D

Lugarene har egen Juliette-balkong (fransk balkong – store dører som kan åpnes, ikke til å sitte på), med eget sitteområde, bad med dusj, hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe. Lugarene er på 15 kvm, og har to enkeltsenger eller dobbeltseng.

 

 

 

Utflukter

Her er utvalget av utflukter arrangert av A-Rosa, som kan kjøpes om bord:

ROUEN

ROUEN CITY WALK Selv om Rouen ble sterkt skadet i andre verdenskrig, ble de fleste av de gamle bindingsverksbygningene, brostensgater og kirker gjenoppbygd. Byen med de 100 kirkespirene – som den ble kalt av Victor Hugo – ble dessverre beryktet i 1431 da Jeanne d’Arc ble brent på bålet midt på torget. Opplev hele havnebyens historie under denne guidede spaserturen. Pris: € 22 | Varighet: ca. 2,5 timer

 

MANTES-LA-JOLIE

VERSAILLES SLOTT  Den praktfulle residensen til Louis XIV – Slottet i Versailles, ligger ca 45 minutters kjøretur fra skipet. Slottet betraktes som det viktigste i denne karakterisktiske stilen, og ble en modell for mange palasser på 1600- og 1700-tallet. Opprinnelig bygget som en liten jakthytte, proklamerte Louis XIV Versailles setet til regjeringen i Frankrike og utvidet og bygde det om. Under omvisningen vil du se kongens og dronningens store leiligheter, noen representasjonsrom og haller. Til slutt en tur i hagen og Orangeriet, før turen tilbake til skipet. Pris: € 79 | Varighet: 5,5 time

PARIS

PARIS CITY TOUR Paris har altfor mange severdigheter og høydepunkter til å se alt på bare én dag. Allikevel får ma se de viktigste under denne fantastiske byturen – som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs-Élysées, Tuileries Garden, Louvre, Palais de Justice, Les Invalides og mange flere. Pris: €49 Varighet: ca. 4 timer

 

PARISIAN CABARET En typisk parisisk kabaret kveld er den perfekte måten å avslutte reisen. Nyt en sjenerøs, munter og musikalsk kveld på Paradis Latin. Det unike teateret ble bygget av Gustave Eiffel, som designet Eiffeltårnet. På scenen skaper svingende underskjørt, dans og sirkusforestillinger et fargerikt skue. Kjærlighet og forførelseskunst feires i teaterstykket Paradis à la Folie. Pris: € 75 | Varighet: ca. 2,5 time. Utflukt kun tilgjengelig på forespørsel.

 Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..