13 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Stavanger, Sola

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Natur, religion og arkitektur smeltet sammen

Kambodsja har blitt sammenlignet med Thailand for et par generasjoner siden. Lenge var det ryggsekkturistens godt bevarte hemmelighet, men nå har vi muligheten til å oppleve dette landet på første klasse. Reisen går gjennom et eventyrlig landskap hvor tempelbyer dukker opp som luftspeilinger i jungelen. Den viktigste er Angkor Wat, landets hjerte og sjel og et magisk sted for alle buddhister. Et minnesmerke fra den gang det mektige Khmer-imperiet strakte seg fra dagens Myanmar (Burma) i vest til Vietnam i øst. De tause ruinene speiler seg i innsjøer med lotusblomster, og kvelerfiken slynger sine røtter rundt majestetiske søyler. Her har natur, religion og arkitektur smeltet sammen da byen lå bortgjemt i mer enn 500 år.

På landsbygda er vi vitne vi en frodig hjemme-industri og inspirerende prosjekter for barn og ungdom, landets fremtid! Markeder hvor flittige syersker bak durende symaskiner tryller fram vakre silkeklær på bestilling. Det dufter fra flettede sjasmin-girlandere, spennende krydder og nektar fra sukkerpalmer. Vi skal besøke kolonibyen Siem Reap, fra den gang Kambodsja var fransk protektorat, hvor den mektige elven bukter seg stille forbi fargerike hus langs ”parisiske” boulevarder. I den engang så stolte hovedstaden Phnom Penh er de tragiske minnene fra Røde Khmers brutale styre og den etterfølgende politiske uro i ferd med å blekne. Man merker en gryende optimisme, selv om byen fortsatt er en skygge av seg selv. Vi møter et land i langsom vekst og utvikling, og en bærekraftig turisme er viktig. Men det som varmer mest er de vakre smilene som få land i verden kan varte opp med. Turen rundes av med rolige dager i badebyen Sihanoukville, med vakre, upolerte strender og palmesus.

Hotellene

Vi skal bo på disse hotellene i løpet av turen. Les mer om hotellene i menyen til høyre.

Siem Reap: Angkor Palace Resort, Superior rom, 2 netter
Battambong : Classy Hotel, Superior rom, 1 natt
Phnom Penh: Sunway Hotel, Deluxe rom, 2 netter
Sihanoukville: Sokha Beach Hotel, Ocean wing deluxe, 5 netter

PROGRAM

Dag 1: (måltider på fly)

Avreise fra Stavanger, via Gardermoen til Bangkok. Vi reiser natten over.

Dag 2: Ankomst – Siem Reap (F/L/M)

Vi ankommer Siem Reap flyplass med fly fra Bangkok kl 9.00 og blir ønsket velkommen av vår guide som følger oss til hotellet. Vi besøker Les Artisans d’Angkor, en skole for handikappede, hvor de lærer tusenårige kunst- og håndverksstradisjoner og kan starte sin egen bedrift. Her vil vi få et godt innblikk i opplæring og produksjon, som bl.a. omfatter skulpturer og relieffer i tre og stein, og mangefargede lakkarbeider. Et rikholdig utvalg av kvalitetsprodukter tilbys for salg. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant.

På ettermiddagen besøker vi tempelkomplekset Ankor Wat og nyter solnedgangen over Sras Srang, det 700 meter lange kongelige bad, en del av et sofistikert kanalsystem som temmet elven Siem Reap under monsunen, og gjorde det mulig å høste inn ris tre ganger hvert år. Ris var valuta og selve grunnlaget for det mektige Khmer-imperiets vekst og rikdom fra det 9.århundre. Det er fortsatt en gåte hvordan det plutselig forsvant i det 14.århundre. Den buddhistiske filosofi om sosial likhet er en mulig forklaring for Khmer-herskernes plutselige forsvinningsnummer. Etter nesten 500 år ble det oppdaget, og er i dag en hellig by for buddhistene. Middag og overnatting på hotellet

Dag 3: Siem Reap (F/L/M)

I dag skal vi oppleve vakker natur og nydelige byggverk både fra tuk-tuker og gondoler! Vi besøker den befestede ruinbyen Angkor Thom med det svakt opplyste Bayon-tempelet, hvor man tenner lys og småprater med Buddha. Elefantterassen, en gigantisk utsiktsplattform, brukt av Khmer-kongene for å inspisere sin seirende hær når den returnerte til byen. Den hang sammen med det kongelige palasset , i dag en ruin. Deretter Ta Promh, tempelet som tiden glemte, nå helt oppslukt av jungelen. Slik må Angkor Wat ha fortonet seg da de første europeere kom hit, nesten uforandret siden det ble oppdaget og mye av sin mystikk bevart. Alle som har en indre ønske om å være Indiana Jones for en dag, Ta Prohm er det perfekte sted!

På ettermiddagen besøker vi Kvinnetempelet i Banteay Srei, et eventyrlig byggverk i rosa sandstein, viet til kvinnens skjønnhet. Det sies at de sirlige utskjæringene må være utført av bittesmå kvinnefingre for ca tusen år siden. På veien tilbake besøker vi landsbyen og får smake en fersk kokosnøttdrink. Om kvelden middag med Apsara-dans. Apsara’ene symboliserer himmelske jomfruer i Hinduismen, og var en gang forbeholdt konger og guder. Gylne kostymer og hodeplagg, eteriske bevegelser som ser ut til å ignorere alle fysiske lover, akkopagnert av cymbaler, xylofoner og trommer gjør dramaet til en nesten hypnotisk opplevelse. Vi skal avslutte dagen med en stemningsfull gondoltur i solnedgangen.

Dag 4: Siem Reap til Battambong (F/L/M)

Vi forlater hotellet i Siem Reap og blir kjørt til Battambang (ca 2 timers kjøretur med buss) Vi ankommer Battambang, hvor mange vakre bygninger fra den franske kolonitiden fortsatt står. Byen ligger ved elvebredden og har en livlig stemning med et virvar av sykler og markeder. Her skal vi på tur med et meget spesielt ”bambustog”, et prosjekt landsbybeboerne har satt i gang for å frakte varer. Fra en bambusplattform med 4 hjul og en liten motor, har vi god og luftig utsikt. De ca 8 km til neste stasjon går gjennom et vakkert landskap hvor bøndene fortsatt arbeider i rismarkene på tradisjonelt vis med okseplog og håndkraft. Vi skal besøke landsbyen og få et innblikk i livet på landsbygda. Lunsj på en lokal restaurant før vi reiser til hotellet. Nå skal vi se nærmere på hvordan de lokale bor og lever. Lokale håndverkere åpner sine hjem for oss, og viser oss en mangfoldig hjemme-industri; alt fra treskulpturer, insensduftende lys og eteriske oljer, matvarer, sigarettrullemaskiner! Vi vil også besøke landsbyene rundt Battambang, hvor vi vil lære om de lokale produkter (varierer litt avhengig av sesongen); aromatiske krydder, duftende te, risbrennevin. En delikatesse er Krolan (klebrig ris blandet med kokos kokt i bambusrør). Vi vil inviteres til å være med i tilberedningen av noen av disse produktene og naturligvis smake. Middag på en lokal restaurant før det braker løs med «Battambang Foodie Tour». Denne turen tar oss med til den gamle kolonitiden i Battambang. Turen går utenom allfarvei, langsmed bredden av Sangker-elven og vi prøver spesialiteter fra det lokale kjøkken som loklt øl, mais, grillet kylling, frityrstekte bananer, dampkokt fisk i bananblader og ikke minst desserter. Vi vil også oppleve nattelivet i Khmer, morsomt og utenom det vanlige.

Dag 5: Battambang – Phnom Penh (F/L/M)

Frokost på hotellet før halvdagstur til Phare Ponleu Selpak skole for foreldreløse barn. Phare Ponleu Selpak (PPS) er en veldedig organisasjon hvis mål er å støtte utvikling for lokalsamfunnet gjennom sosiale og kulturelle prosjekter og utdanning for barn og deres familier. Sirkus-skolen er et spesielt prosjekt for barn og tenåringer som vil lære sirkusteknikker. Her trenes det hele dagen i luftakrobatikk, sjonglering, line og klovneri! 20 av barna er nå blitt unge voksne og reiser rundt i Kambodsja og resten av verden og opptrer som profesjonelle sirkusutøvere. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før avreise til Phnom Penh med engelsktalende guide (ca 5 timers kjøretur).

På veien tar vi et kort stopp ved Kampong Chhnang og besøker det lokale markedet. Turen går gjennom et landskap av risplantasjer og sukkerpalmer, hvor bambusstigene er festet, klare til å høste inn ekstrakt fra palmeblomstene.

Vi fortsetter til Phom Penh. Et historisk handelssendter, med vakre templer og helligdommer. En gang møtested for kinesiske og indonesiske kjøpmenn. Franskmennene koloniserte Kambodsja i 1864 og det har satt tydelige spor i hovedstaden. Det var de som ga byen sitt nåværende utseende, med brede boulevarder à la Paris. Kambodsja fikk sin selvstendighet tilbake i 1953, men det fikk dramatiske følger da Røde Khmer og Pol Pot kom til makten i 1975. To millioner innbyggere ble jaget ut på landsbygda med beskjed om at amerikanerne kom til å bombe byen. En spøkelsesby i fire år var resultatet, helt til vietnameserne frigjorde byen i 1979. Folk vendte så smått tilbake, men utviklingen gikk langsomt. I dag, med FN’s hjelp er landets økonomi i vekst. Mange har fått det bedre, mens andre fortsatt sliter med en daglig kamp for tilværelsen. Markedene og gatene yrer av liv, men Hugo Boss butikken har i gjennomsnitt 2 kunder pr dag, og luksusleilighetene står nesten tomme. Vi fortsetter til hotellet for innsjekking og overnatting. Middag på hotellet.

Dag 6: Phnom Penh (F/L/M)

Frokost på hotellet før vi besøker Kongepalasset , Sølvpagoden og Nasjonalmuseet. Det tidligere kongepalasset gir oss et innblikk i et annet Kambodsja, fra tiden før Røde Khmer. Den imponerende tronsalen med sitt 59 meter høye tårn ble bygget for kroninger og spesielle seremonier. I Sølvpagoden er gulvet belagt med 5000 fliser i sølv som hver veier 1 kg. Den er berømt for en Buddha i 90 kg ekte gull, dekorert med 9500 diamanter og Smaragdbuddhaen i baccarat-krystall er landets allerhelligste. Det Nasjonale Kunstmuseet omkranser en lotushage, og viser oss Kambodsjas tidlige historie. Her finnes skulpturer fra Angkor-tiden og enda lengre tilbake. Det er Østens mystikk på sitt beste. Museet er omgitt av praktfulle gårdsrom som rammer inn kunstskattene. Lunsj på en lokal restaurant.

På ettermiddagen besøker vi Toul Sleng og det Russiske markedet, hvor det selges antikviteter, frukt, bildeler og merkeklær i en salig blanding. Toul Sleng Museet er kjent som ”Folkemordmuseet”. En gang var det en skole full av glade barn. Da Røde Khmer kom til makten ble det brukt som fengsel og tortursenter. Et monument over en gal manns drøm, og det mørkeste kapitel i Kambodsjas historie. Idag huser bygningene utstillinger, malerier og fotografier av mange av ofrene. Middag på en lokal restaurant.

Dag 7-13: Phnom Penh – Sihanoukville (F)

På onsdag spiser vi frokost på hotellet før transfer til Sihanoukville med buss og engelsktalende guide. (ca 4 timers kjøretur). Her sjekker vi inn på hotellet som blir vårt hjem de neste dagene. Turen rundes nemlig av med rolige dager på kysten der vi kan nyte Kambodsjas vakre kyststripe. Her er det varm sjø og fine, hvite strender og øyer og en avslappet atmosfære hvor vi kan samle alle inntrykkene. Lunsj og middag på egenhånd. Overnatting på hotellet.

Dag 14: Sihanoukville – Phnom Penh (F + måltider på fly)

Vi har hele dagen fri før vi reiser sent mot Phnom Penh flyplass for avreise til Bangkok med fly. Videre fra Bangkok via Gardermoen til Stavanger med ankomst på morgenen 8.mars.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: Ta kontakt

Enkeltromstillegg: Ta kontakt

Dette er inkludert:

 • Fly Stavanger-Siem Reap // Phnom Penh-Stavanger med alle skatter
 • Overnatting på hotell med frokost hver dag.
 • Måltider på lokale hoteller/restauranter i henhold til program.
 • Utflukter og transfers med privat buss med air-condition og engelsktalende guide.
 • Entreer til severdigheter i henhold til programmet. (1 dags Angkor Pass).
 • Vann og håndklær til disposisjon under bussreisene
 • Norsk reiseleder med på hele turen

Dette er ikke inkludert:

 • Visumkostnader: ca 30,- USD pr person.
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider; ca 3 – 5 USD pr pers/dag og til sjåfør 1-2 USD pr pers/dag
 • Reiseforsikring

Med forbehold om endringer og nok antall påmeldte.

Hotell

 • kambodsja-hotellpakke

  Kambodsja, hotellpakke

  Siem Reap: Angkor Palace Resort, Superior rom, 2 netter
  Besøk hotellets nettside her
  Battambong : Classy Hotel, Superior rom, 1 natt
  Besøk hotellets nettside her
  Phnom Penh: Sunway Hotel, Deluxe rom,

  Les mer

Land

 • kambodsja

  Kambodsja

  Natur, religion og arkitektur smeltet sammen. Kambodsja har blitt sammenlignet med Thailand for et par generasjoner siden. Lenge var det ryggsekkturistens godt bevarte hemmelighet, men nå har vi muligheten til å oppleve dette landet på første klasse.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.