12 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Bli med safari og bestig Afrikas høyeste fjell under fullmånen!

Du får med deg fantastiske naturopplevelser, et unikt dyreliv og god stemning sammen med en gjeng sporty mennesker. I tillegg kan du forlenge reisen din med noen dager på Zanzibar for sol og bad. Snakk om den ultimate reisen!

Etter 11.000 år med snø på toppen av Kilimanjaro tror forskerne at alt kan være borte innen ti år. Den som vil oppleve Hemingways legendariske ”sneen på Kilimanjaro” bør gripe sjansen nå! Etter ankomst til Tanzania reiser vi til ”Afrikas svar på Edens hage”, Ngorongoro-krateret. Vårt hotell ligger flott til med kort avstand til savanne og noen av de 25.000 ville dyr som lever nede i det enorme krateret. Øyeblikkene her etter dagens safari ved solnedgang er magiske….

Etter noen dager med safari er vi klar for Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. 6 dager tar turen opp og ned på den høyeste frittliggende toppen i verden. Fjellet er ikke vanskelig å bestige, men siste etappen kan være anstrengende p.g.a høyden. Vi har lagt inn en ekstra dag på veien opp, dette gjør turen mer behagelig og øker sjansene for å komme på toppen. Vi vil bestige Kilimanjaro fra Nordsiden, langs Rongai route, en rute som er mindre folksom og som byr på mer vegetasjon og finere naturopplevelser. Man slipper også hyttene og alle menneskene på den tradisjonelle ”Cola ruten”.

Reiseleder Brit Volden fra DinTopp har fått mange grupper til toppen av Kilimanjaro, og vil også hjelpe deg til topps! En erfaren reiseleder og et godt team rundt deg er alfa og omega når du skal legge ut på et av ditt livs største eventyr.

PROGRAM

Dag 1

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen tidlig morgen med KLM til Amsterdam. Flybytte og videre med KLM direkte til Kilimanjaro Internasjonale flyplass hvor vi lander noen timer før midnatt. Transfer til Mount Meru Game Lodge utenfor Arusha hvor vi tilbringer den første natten.

Dag 2

Etter frokost setter vi kursen for Ngorongoro-krateret, et av verdens største underverk. Vi kjører gjennom kaffeplantasjene i Karatu og Ngorongoro-høylandet før vi kommer til lodgen ved lunsjtid. Etter lunsj begir vi oss ut på vår første ”game-drive” eller viltsafari. I bunnen av kratret lever omkring 25.000 dyr. Vi reiser deretter til Ngorongoro Farm House og nyter vi en praktfull solnedgang før middag serveres om kvelden.

Dag 3

Vi inntar en tidlig frokost, tar med oss lunsjpakken og drar ned i kraterbunnen 700 meter under oss. Her er det dyr i store flokker, og målet er ”the big five”; elefant, bøffel, løve, nesehorn og leopard. Vi er tilbake på lodgen tidlig ettermiddag for noen avslappende timer. Felles middag om kvelden.

Dag 4

Etter frokost setter vi kursen for vårt hotell ved foten av Kilimanjaro hvor vi ankommer på ettermiddagen. Lunsj underveis i Arusha. Vi ankommer Moshi og spiser middag på Marangu Hotel. Kvelden benyttes blant annet til gjennomgang av de neste dagers program for bestigning av fjellet.

Dag 5

Vi spiser frokost før avreise til Marangu Gate for registrering. Denne første dagen starter vi på rundt 1950 moh ved Rongai gate, og vi går i ca 3-4 timer totalt. Vi starter ved den fine trehusbebyggelsen i landsbyen Nale Moru og går på en smal sti gjennom åkre med mais og poteter før vi kommer inn i en skog av bartrær. Allerede fra første stund går vi svært sakte for å akklimatisere oss underveis. Terrenget stiger langsomt, men konstant oppover. Om vi er heldig ser vi blå, hvite og svarte Kilimanjaro Colobusaper svinge seg i trærne. Disse apene har lange ”kapper” av hvit hår og hvit hale. Piknik lunsj spiser vi underveis. Når skogen tynnes ut kommer vi til kveldens camp, ”First cave camp”, 2600 moh, med utsikt over de kenyanske stepper, Tsavo og Ambosi.

Dag 6

Denne formiddagen går vi med jevn stigning til ”second cave camp”, 3450 moh. Her har vi en fantastisk utsikt mot Kibo og kraterkantens breområder. Etter lunsj tar vi en smalere sti mot fjellet Mawenzis spisse topper og spir. Vår overnattingsplass ligger beskyttet til i en dal nær Kikelewa Caves på 3.600 moh. Dagens etappe tar 6-7 timer.

Dag 7

Vi starter dagen med å gå opp bratte gressletter for å komme til en fin leirplass i et vilt fjellandskap. Vi forlater vegetasjonen rett før vi slår leir ved Mawenzi Tarn som ligger spektakulært til under Mawenzis tårnspir. Dette tar 3-5 timer, og vi er da oppe på 4.330 moh. Ettermiddagen brukes til akkimatisering ved å hvile eller utforske nærområdet.

Dag 8

Etter frokost krysser vi et månelandskap, ørkenen mellom Mawenzi og Kibo for å nå ”School campsite” i bunnen under Kibos kratervegg, 4.750 moh. Turen tar 4-5 timer. Resten av dagen hviler vi for å forberede oss på på den siste og mest anstrengende etappen til toppen. I dag blir det en tidlig kveld.

Dag 9

Vi starter klokken 01.00 om natten og går mens fullmånen skinner over oss. Ved soloppgang ankommer vi Gilmans Point (5685m) – en fantastisk opplevelse! Stien fra Kibo til Gilman’s Point er den mest krevende 4-timers etappen på hele turen. Man går sakte i zik-zak opp det bratte fjellet. Vi fortsetter videre i to timer for å nå Afrikas tak, Uhuru Peak som ligger på 5895 meter. Etter å ha feiret og tatt bilde på toppen, begynner nedstigningen til Kibo der vi spiser lunsj før vi går ned til middag ved Horombo camp, som er eneste overnatting på vei ned. Turen tar ca 10-15 timer.

Dag 10

Vi går ned til Marangu gate for registrering og mottagelse av sertifikatet som beviser at du har vært på Kilimanjaro og nådd enten Gillmans Point og/eller Uhuru Peak. Vi har med nistepakke og dagens nedstigning tar ca 5 timer. Vi kommer tilbake til Marangu Hotel i Moshi tidlig ettermiddag. Etter en deilig dusj og litt utveksling av gode historier i hotellets frodige have nyter vi en vel fortjent middag og feirer oss selv.

Dag 11

Etter frokost er dagen fri til egen disposisjon. For de som ønsker, er det anledning til å gjøre et besøk i landsbyen. Vi kan blant annet besøke en nærliggende barneskole, et privat hjem og ellers beskue dagliglivet i landsbyen. Alternativt kan man ligge ved svømmebassenget med en god bok, eller kanskje se på det lokale markedet? Etter en sen lunsj setter vi igjen kursen for Kilimanjaro Internasjonale flyplass hvor KLM bringer oss ut av Afrika og mot Europa.

Alternativt: Mulighet for forlengelse på Zanzibar (Vi sender gjerne mer informasjon.)

Dag 12

Etter en god natts søvn på KLM’s jumbojet lander vi tidlig morgen i Amsterdam. Flybytte og videre til Oslo med beregnet ankomst midt på dagen.

 

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert i prisen

 • Rutefly Oslo-Amsterdam-Kilimanjaro med KLM t/r
 • Flyskatt
 • Alle avgifter som parkfee osv.
 • All transport under oppholdet
 • Safari i Landrovere med lokal guide i hver bil
 • Overnatting i dobbeltrom på gode lodger/hotell
 • Overnatting i telt opp og ned til Kilimanjaro
 • Oppstigning av Kilimanjaro med guider, kokker og bærere
 • Alle måltider
 • Norsk, erfaren reiseleder fra DinTopp

Dette er ikke inkludert

 • Visum til Tanzania som ordnes ved ankost. Dette koster 50 US Dollar (NB! Pass må ha minimum 6 mnd gyldighet)
 • Tips til bærere
 • Personlig forbruk
 • Reiseforsikring

 

Praktiske opplysninger om bestigning av Kilimanjaro

I utgangspunktet kan hvem som helst bestige Kilimanjaro. Man må være fylt 12 år, og man bør ikke ha alvorlige hjerte- og lungeproblemer. Er du i tvil, sjekk med legen din. For å ivareta deltakerne på best mulig måte, vil flere erfarne fjellførere være med gruppen. Det er nødvendig med vinterklær- og støvler. Detaljert utstyrsliste sendes deltakerne. Hvordan man tåler høyde er svært individuelt. Hva høyde kan gjøre med kroppen vil vi gå gjennom før bestigning. Noe av det viktigste for å nå målet er at man går sakte hele veien, og her hjelper erfarne fjellførere til.

For nærmere opplysninger ta kontakt med Reisecompaniet.Reiseleder

 • brit-volden

  Brit Volden

  Brit er glad i all natur, er farmasøyt og har lang erfaring som apoteker i Kongsberg. Med erfaring fra toppidrett og som tidligere landslagsutøver i orientering har hun mange nasjonale og internasjonale topplasseringer. Hun har reist verden rundt utenfor allfarvei og har allsidig erfaring fra turer på alpine breer og fjell både sommer og vinter, i Norge og i andre deler av verden. Brit har over 12 års erfaring fra turer til Himalaya med ekspedisjoner til Manaslu, Makalu , Cho Oyu og norsk førstebestigning på Dhaulagiri i 2011. Og som turleder har hun fått mange grupper til toppen av Kilimanjaro.

Land

 • tanzania

  Tanzania

  Tanzania regnes som selve essensen av Afrika med sitt rike dyreliv og fantastiske natur. Tanzanias geografi er en av de mest varierte og unike i verden. Tanzania er et flott land med svært vennlige og gjestfrie mennesker.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.