4 dager

06/09/2017 - 09/09/2017

Fra NOK 7.600,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med TURWIL til Krakow 6.- 9. september 2017

Krakow er regnet som en av de vakreste byer i Europa, og byen står på UNESCOS liste over verdenskulturarv. I år 2000 ble Krakow Europeisk kulturhovedstad, og med sin nær 1. million innbyggere er byen fortsatt et viktig sentrum for kunst, kultur og vitenskap.

Krakow har godt utvalg av gode hoteller og restauranter av høy kvalitet. Vi bor på hotell sentralt i byen. Shoppingtilbudet i byen skulle tilfredsstille den mest kresne, både i de hyggelige småbutikkene og de store og moderne shoppingsentrene.

Vi skal på besøk i en av verdens eldste og mest kjente saltgruver, hvor hovedattraksjon er den rikt utsmykkede saltkatedralen «St. Kingas kapell». Det blir byvandring i Gamlebyen som står oppført på UNESCOs prestisjetunge verdensarvliste. Her ligger også Europas største torg, Rynek Glówny, omkranset av staslige bygninger og med et yrende og fargerikt folkeliv. Vi skal også besøke Gamlebyen, St. Mariakirken, Slottet og Wawl katedralen med de kongelige gravkammer.

God mat og drikke hører også med på en slik tur. Vi har valgt steder som anbefales og har god mat.

Påmeldingsfrist: 2. mai 2017

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Onsdag 6. september (L/M)

Kl. 09:40 Avreise med Norwegian fra Gardermoen direkte til Krakow
Kl. 11:45 Ankomst Krakow

Vi blir hentet på flyplassen av vår skandinavisktalende guide og kjører til vår lunsjrestaurant som ligger i sentrum Krakow. Restaurant Wesele. Etter lunsj blir det sightseeing til fots i byen. Vi skal i dag konsentere oss om Gamlebyen, Mariakirken, Slottet og Wawl katedralen.

Selv om ikke Krakow lenger er hovedstaden i Polen, forblir byen den viktigste etter Warszawa. Krakows historiske sentrum var blant de første områdene som ble valgt på UNESCOs opprinnelige verdensarvliste. Hjertet av den gamle byen er hovedtorget, den største i hele Europa.

Vi skal besøke Mariakirken, som er kjent for høyalteret skåret av Wit Stwosz. Like ved hovedtorget ligger Collegium Maius, den eldste delen av Jagiellonian Universitetet fra 1364 som er en av de første universitetene i Europa. Hovedgaten leder oss til det kongelige slottet og katedralen. Slottet var tidligere residensen til de polske kongelige og i Wawel-katedralen fant kroningen sted.

Vi sjekker deretter inn på hotellet vårt. Middag på hotellet.

Hotel Grand Ascot ****

Hotel Grand Ascot, Krakow, Polen : Reisecompaniet

4 * Hotel Ascot hotell er et nytt hotell som ligger i hjertet av Krakows Gamleby og åpnes i mai 2017. Hotellet er designet i moderne klassisk stil. Rommene er utstyrt med te- og kaffekoke , satellitt-TV, skrivebord samt eget bad med gratis badeprodukter . Hotellet har en egen restaurant, konferanserom og en mini-gym. Resepsjonen har 24 timers service. Sentrum av Krakow er bare 600 m unna. Se hotellets nettside.

Torsdag 7. september (F/M)

Dagen til fri disposisjon for dem som ikke reiser til Auschwitz. Lunsj på egenhånd.

Auschwitz med lunsj: PÅMELDINGSTUR

Mange ønsker å ta turen til Auschwitz – Birkenau som under den 2. verdenskrig var en av de største konsentrasjonsleirene i Europa, og frem til i dag den best bevarte. Her blir vi vist rundt og får en innføring i historien og hva som skjedde under den 2. verdenskrig. Dette har satt sine dype spor i våre historiebøker. Besøket er en historisk vandring i krigens dysterheter, og kan således oppfattes som en tøff opplevelse for enkelte. Likevel er dette en lærerik opplevelse som mange ikke vil være foruten når de beøker Krakow. Det tar ca 1.5 time å kjøre en vei. Det blir lunsj underveis på turen.

50 kilometer vest for Krakow ligger det best bevarte symbolet på undertrykkelse, terror og Holocaust verden kjenner til. Auschwitz var et tysk nazistisk kompleks av konsentrasjonsleirer i det okkuperte Polen under 2. verdenskrig. Polen var i 1939 underlagt Det Tredje Riket. Da fengselet i Schleisen var overfylt, begynte tyskerne å drøfte en ny fangeleir. Den polske byen Oswiecim var et sentralt jernbaneknutepunkt, og dessuten var stedet tynt befolket. Tyskerne tok over en liten militærleir som ble gjort om til fangeleir i 1940. De brukte det tyske navnet på Oswiecim, Auschwitz, og ga leiren det offisielle navnet KL Auswitz I. Senere bygde de Auscwitz II (Birkenau) på den andre siden av byen, og arbeidsleiren Auschwitz III (Monowitz).

I 1941 bestemte SS-lederen Heinrich Himmler at Auschwitz skulle bli sentrum for utryddelsen av jøder.Mellom 1 og 1,5 millioner mennesker ble drept i Auschwitz, de fleste jøder, men også sigøynere, politiske fanger fra Polen og andre land, samt krigsfanger fra den sovjetiske hæren. Omkring 7000 overlevende ble frigjort av sovjetiske soldater fra Den Røde Armè den 27. januar 1945. Datoen har siden blitt markert som den internasjonale Holocaustdagen. Stedet ble i 1979 innlemmet på Unescos liste over verdensarv.Et besøk her varer minimum 2 timer, og inkluderer en introduksjonsfilm og obligatorisk guidet omvisning i begge leire.

Felles middag på restaurant Wierzynek

Wierzynek er Polens mest berømte restaurant, med tradisjoner som går helt tilbake til 1364. Denne stilfulle og ærverdige restauranten ligger midt i hjertet av gamlebyen og har blitt et landemerke i Krakow. Restauranten er berømt for sitt vakre, historiske interiør og sin utsøkte mat. Forvent topp kvalitet på tradisjonelle polske og internasjonale retter.
Under opptakene av ”Schindlers liste” var Steven Spielberg ofte å spiste her mellom opptakene. Andre berømte gjester inkluderer George Bush og nobel prisvinner Czeslaw Milosz. Se restaurantens nettside.

Fredag 8. september (F/L/M)

BESØK I SALTGRUVENE

Denne dagen foreslår vi halvdagstur til Saltgruvene utenfor Krakow, som står på UNESCO’s liste over verneverdige steder. Polens stolthet og historiske sted, bygd på 1300-tallet. En unik opplevelse. Besøk i en av verdens eldste og mest kjente saltgruver. Legenden vil ha det til at minen var en del av medgiften til en ungarsk prinsesse da hun giftet seg med en polsk hertug på 1100-tallet. Saltet skal i henhold til legenden ha flyttet seg på magisk vis fra Ungarn til Krakow. Nede i gruvesjaktene finnes en underjordisk by av altere, kapeller, utallige skulpturer og relieffer – alt uthogd i salt. Gruvens hovedattraksjon er kanskje den rikt utsmykkede saltkatedralen «St. Kingas kapell» (Kaplica Świętej Kingi). Den er i sin helhet hogd ut i salt, og er verdens største underjordiske helligdom, med plass til 500 troende. I gruven finnes også en rekke innsjøer, og verdens dypest plasserte kurbad. Vi spiser deilig lunsj etter besøk i Saltgruvene.

Siste kvelden i Krakow spiser vi felles middag på restaurant Szara. Stedet har en flott beliggenhet på byens Markedsplass. Elegant men likevel ikke „stiv” på noen måte, kjempegod mat. Prøv Raraka med rømme og kaviar, eller deres berømte Bouillabaisse…

Lørdag 9. september (F)

Frokost på hotellet.

Kl. 07.30 Avreise fra hotellet til flyplassen
Kl. 09.55 Flyavgang med Norwegian direkte til Gardermoen
Kl. 12.00 Ankomst Gardermoen.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: NOK 7.600,-

Enkeltromstillegg: NOK 1.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly Oslo – Krakow t/r direkte med Norwegian
 • 3 netter på Grand Ascot hotell ****4 stjerner med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med skandinavisktalende guide
 • 2 lunsjer med drikke
 • 3 middager med drikke
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • PÅMELDINGSTUR TIL AUSCHWITZ kr. inkl. lunsj 460 (minimum 20 personer)
 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring

Påmeldingsfrist: 2. mai 2017

Vi tar forbehold om endringer i program og pris/-valutaendringer.
Prisen er basert på min. 25 personer. Reduseres antallet må ny pakkepris kalkuleres.

 

FLYINFORMASJON

Onsdag 6. september 2017

Kl. 09:40 Avreise med Norwegian fra Gardermoen direkte til Krakow
Kl. 11:45 Ankomst Krakow

Lørdag 9. september 2017

Kl. 07.30 Avreise fra hotellet til flyplassen
Kl. 09.55 Flyavgang med Norwegian direkte til Gardermoen
Kl. 12.00 Ankomst Gardermoen.


Land

 • polen

  Polen

  Polen, offisielt Republikken Polen, er et land i Sentral-Europa, og grenser i vest mot Tyskland, i sør mot Tsjekkia og Slovakia, i øst mot Ukraina og Hviterussland, og i nord mot Østersjøen, Litauen og Russland. Polen deler også sjøgrenser med Danmark og Sverige.

  Les mer

Kart