7 dager

19/11/2022 - 25/11/2022

fra NOK 15.900,-

Bergen

Klikk her for program pil

Litteraturcruise på Hurtigruten

19. – 26. november 2022. 7 dager/6 netter cruise med MS Trollfjord

Bergen– Ålesund – Trondheim – Bodø – Tromsø – Nordkapp – Kirkenes

Bli med på et innholdsrikt og spennende cruise langs norskekysten med noen av våre mest kjente og kjære forfattere!

På denne 7 dagers kystreisen med «MS Trollfjord» vil du få oppleve vakker natur, god kortreist mat og interessante foredrag og intervjuer med aktuelle forfattere. Vi møtes til felles velkomstmøte hos Norli Strandgaten i Bergen, hvor vi får besøk av Jørgen Jæger, før vi sjekker inn på MS Trollfjord. Når vi besøker Ålesund skal vi gå sammen om å løse en mystisk krimrebus som også inkluderer lunsj på Aksla, på toppen av byen. Vel ombord på skipet skal Unni Lindell og Anne B. Ragde fortelle om sine bokprosjekter og om erfaringer fra ulike reiser og opplevelser.

I Trondheim får du muligheten til å utforske byen på egenhånd, før vi samles til nok et litterært høydepunkt når Simon Stranger entrer skipet. I Bodø får vi besøk av Jørn Lier Horst som skal sette oss i nordnorsk krimstemning. På vei fra Tromsø skal vi oppleve Aslak Nore som tar del i verdens sannsynligvis nordligste bokbad! På vei videre mot Kirkenes skal vi nyte utsøkte naturperler langs kysten i vårt nordligste fylke, og vi samles til felles utflukt til Nordkapp før vi avrunder det hele etter sju dager ombord.

Frokost, lunsj og middag er inkludert hele veien, og våre dyktige reiseledere skal sørge for å gjøre kystcruiset til en utmerket reise som du sjelden vil oppleve maken til!

PROGRAM

Dag 1: Lørdag 19. november – Avreise fra Bergen  

(Avreise fra Oslo kl. 12:45 med SAS. Ankomst Bergen kl. 13:35. Transport fra Flesland til Fisketorget i Bergen kl. 14:00, for de som har bestilt flybilletter gjennom Connections Ferie.)
Vi inviterer til felles velkomst og offisiell åpning av cruiset hos Norli Strandgaten i Bergen (ved Fisketorget) kl. 15:00. Det blir enkel servering mens vi får en orientering rundt det praktiske i forhold til innsjekking på skipet. Her får vi også besøk av bysbarnet Jørgen Jæger som er en av landets mestselgende krimforfattere. Kanskje får vi høre om et nytt mysterium med lensmann Ole Vik i hovedrollen? Vi spaserer fra Bryggen ca. kl. 16:00, og sjekker inn på «MS Trollfjord» etter at vi har fått en gjennomgang av skipets sikkerhetsinstrukser. Vi møtes til felles samling og buffetmiddag i restauranten kl. 19:00, hvor vi hører mer fra forfatter Jørgen Jæger, og det blir informasjon om morgendagens spennende krimrebus. Kl. 21:00 arrangerer Hurtigruten et velkomstmøte for alle passasjerer i konferanserommet ombord på skipet.

Dag 2: Søndag 20. november – Ålesund (Krimrebus)  

MS Trollfjord seiler nordover om natten, og vi besøker Florø kl. 02:45, Måløy kl. 05:15 og Torvik kl. 08:20. Vi får med oss en nydelig frokost om bord før vi nyter innseilingen mot Ålesund ca. kl. 09:45. Vi samles på kaien utenfor skipet, og blir med på en «krimrebus» der målet er å løse den spennende gåten. Vi deles inn i lag, og skal gjennom flere ulike poster og oppgaver forsøke å finne løsningen på det spennende mysteriet. Rebusløpet tar deg med til ulike severdigheter og viktige møteplasser i jugendbyen, og kanskje vanker det en liten overraskelse underveis? På en av postene (Aksla) serveres deilig fiskesuppe med et glass god drikke, så det er viktig å lese alle oppgavene nøye. Vi møtes til felles middag i restauranten når skipet seiler videre kl. 20:00. Løsningen på krimrebusen blir avslørt i konferanserommet ombord, og det vanker premier og overraskelser til de lagene som har gjennomført dagens aktiviteter. Viktig: For dem som ønsker å oppleve Ålesund på egenhånd denne dagen, er det mulig å bestille utflukter gjennom Hurtigruten. I dag tilbys tre ulike utflukter; Jugendvandring, Atlanterhavsparken & Aksla, samt besøk i Sunnmøre friluftsmuseum. Bestillingsfrist for Hurtigrutens utflukter er kl. 22:00 dagen i forveien. Skipet fortsetter sin ferd langs kysten og besøker Molde kl. 22:35.

Dag 3: Mandag 21. november – Trondheim 

Skipet besøker Kristiansund kl. 02:45, og legger til kai i Trondheim direkte etter frokost kl. 09:45. Her ligger MS Trollfjord frem til lunsj, slik at de som ønsker det kan gå i land og utforske Trondheim et par timer. Hurtigruten tilbyr følgende utflukter i Trondheim: byvandring, besøk i Trondheim inkl. Nidarosdomen, og kajakkpadling på Nidelven. Utfluktene må bestilles senest kl. 12:00 dagen i forveien. Skipet seiler videre kl. 12:45, og det blir tid til å nyte det vakre kystlandskapet mens vi seiler videre nordover. Kl. 16:15 kan man bli med på et foredrag «Norway for beginners», på engelsk, som arrangeres i skipets konferanserom. Middag serveres i restauranten fra kl. 18:00, og vi samles igjen i konferanserommet kl. 20:00 for å ta i mot Simon Stranger. Forfatteren er blant annet kjent for romanen «Leksikon om lys og mørke» som vant bokhandlerprisen i utgivelsesåret 2018. Boken tar for seg historien om landssvikeren Henry Rinnan, som ble henrettet i Trondheim i 1947. Vi fortsetter ferden langs Trøndelagskysten, og besøker Rørvik ca. kl. 21:40.

Dag 4: Tirsdag 22. november – Polarsirkelen  Bodø 

I dag besøker skipet Brønnøysund, Sandnessjøen og Nesna. Vi passerer Polarsirkelen (66 grader Nord) innen vi ankommer Ørnes, og vi legger til kai i Nordlands hovedstad Bodø kl. 13:05. Det blir en høytidelig «Polarsirkelseremoni» ute på dekk 7 ca. kl. 10:30. I Bodø er det mulig å melde seg på utflukter som kan bestilles om bord på skipet: Arktisk kystvandring og «Opplev Bodø og Saltstraumen». Vi seiler videre fra Bodø kl. 15:20, og vi skal gjøre klar for en skikkelig krimkveld ombord når TV-aktuelle Jørn Lier Horst skal gi oss et spennende innblikk i sitt forfatterskap og sine velkjente karakterer. Flere av bøkene i serien om politimannen William Wisting er filmatisert, og Horsts bøker er oversatt til mer enn 30 språk. Forfatteren har mer enn 60 utgivelser, og har mottatt flere priser for sine utgivelser. Middag serveres i restauranten fra kl. 18:00. Baren ombord lokker med sin spesielle «Trollfjordknært» fra kl. 21:00. MS Trollfjord seiler videre gjennom Lofoten, besøker Stamsund kl. 19:15 og legger til kai i Svolvær kl. 21:20. Det er også mulig å delta på utflukter når skipet ankommer Stamsund; «Lofotr Vikinggilde» og i Svolvær; Besøk på Lofotpils bryggeri. Disse utfluktene må bestilles innen kl. 12:00 dagen i forveien.

Dag 5: Onsdag 23. november – Tromsø      

Skipet besøker Stokmarknes, Sortland, Risøyhamn og Harstad i løpet av natten, og vi drar innom Finnsnes kl. 11:00, før ankomst Nordens Paris, Tromsø, kl. 14:15. Etter lunsj møtes vi i terminalbygget på kaia i sentrum av Tromsø kl. 15:00, for å bli med på en ettermiddagsvandring i ekte nordnorsk forfatterånd. Vi besøker flere kjente utsalgssteder og små og store vannhull, før vi ender opp tilbake på Hurtigruten, hvor vi får med oss Aslak Nore i et uforglemmelig bokbad. Sannsynligvis verdens nordligste! Om du istedet ønsker å delta på Hurtigrutens utflukt i Tromsø: «Ishavsbyen Tromsø», kan dette bestilles ombord (senest kl. 12:00 dagen i forveien). Middag om bord fra kl. 18:00. Pål Brekkes film om Nordlyset vises i konferanserommet ombord kl. 18:30 og 20:00. MS Trollfjord seiler fra Tromsø kl. 18:15, og vi besøker Skjervøy kl. 22:10.

Dag 6: Torsdag 24. november – Honningsvåg – Utflukt til Nordkapp        

Om natten legger vi til kai i Øksfjord, og vi ankommer Hammerfest grytidlig om morgenen kl. 05:05. Videre besøker vi Havøysund kl. 08:30, før vi ankommer Honningsvåg kl. 10:55. Her må vi være klare, da vi skal være med på en utflukt til Nordkapp i regi av Hurtigruten. Vi får oppleve det kjente Nordkapp-platået som er et yndet fotoobjekt. Påstigning vil være i Honningsvåg, før skipet seiler herfra igjen kl. 14:45. Det vil være mulig å kjøpe skipets berømte Eplekake & Kakao i «Multe Cafè» på dekk 7 fra kl. 14:30. Denne ettermiddagen vil være til fri disposisjon om bord, men vi samles til felles avskjedsmøte i konferanserommet kl. 17:00. Her får vi praktisk informasjon om avstigning i Kirkenes, samt oppmøtetider og informasjon om flyreisen for de som har bestilt dette. 3-retters middag i restauranten om bord fra kl. 18:00. Hurtigruten viser film fra hele reisen fra Bergen til Nordkapp i konferanserommet kl. 19:00 og 20:00. Det bør man ikke gå glipp av!  Skipet besøker Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg og Båtsfjord før vi runder midnatt.

Dag 7: Fredag 25. november – Ankomst Kirkenes – Avreise 

Vi legger til kai i Vardø og Vadsø i løpet av natten og morgentimene, og ankommer Kirkenes kl. 09:00. Frokost serveres i restauranten fra kl. 07:00. Utsjekk er senest kl. 08:00. Da må lugaren være tømt, og kofferten stå klar før avreise. For de som ønsker å utvide oppholdet sitt i Kirkenes er det mulig å melde seg på utflukter ombord i regi av Hurtigruten. Velg mellom følgende utflukter: «Russiske grense», «Snøhotellet», «Hundekjøring» eller «Kongekrabbe-opplevelse». Må bestilles innen kl. 12:00 dagen i forveien.
(De som har bestilt flybilletter sydover gjennom Connections Ferie vil få transport fra cruiseterminalen direkte til flyplassen kl. 09:30. Avreise med SAS kl. 11:30. Ankomst Gardermoen kl. 13:40.)

 

Merk: Program med forbehold. Tidspunkter kan endres på kort varsel.

Priser:
Pris pr. person i Polar, innvendig dobbellugar (uspesifisert): kr. 16.900,-
Tillegg for enkellugar: kr. 5.900,-

Pris pr. person i Polar Utvendig, dobbellugar: kr. 19.900,-
Tillegg for enkellugar: kr. 7.300,-

Pris pr. person i Arctic Utvendig, dobbellugar: kr. 23.500,-
Tillegg for enkellugar: kr. 9.100,-

Forutsetter min. 70 deltakere. Med forbehold mht. endringer i pris/reiserute.

Rabatt:
Medlemmer i Norli PLUSS vil få en rabatt på kr. 1.000,- pr. person ved bestilling med egen rabattkode.
Er du ikke medlem, kan du bli det ved å registrere deg her:

Prisen inkluderer:

  • Cruise med Hurtigruten langs norskekysten, Bergen – Kirkenes, 7 dager/6 netter på MS Trollfjord i delt dobbellugar (uspesifisert)
  • Fullpensjon (frokost, lunsj og middag) hver dag
  • Velkomstarrangement hos Norli Strandgaten (ved Fisketorget i Bergen)
  • Daglig arrangement ombord med noen av Norges mest kjente forfattere (foredrag, kåseri, bokbad, samtaler og boksignering)
  • Heldags ”krimrebus” i Ålesund inkl. lunsj på Aksla
  • Utflukt til Nordkapp
  • Reiseleder fra Connections Ferie

Flybilletter og transport fra/til flyplass:

Flybilletter med SAS til fastsatte avgangstider kan forhåndsbestilles:
Oslo – Bergen 19. november 12:45 – 13:35
Kirkenes – Oslo 25. november 11:30 – 13:40
Pris pr. person: kr. 4.300,-.
Prisen inkluderer 23 kilo innsjekket bagasje + håndbagasje (8 kg.) pr. person, transport fra Flesland til Fisketorget i Bergen og fra cruiseterminalen i Kirkenes til flyplassen.
Flybilletter fra andre destinasjoner/tidspunkter er mulig – på forespørsel.

Ikke inkludert:

  • Flybilletter (se eget tilbud)
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer om bord

Om skipet:

MS Trollfjord er oppkalt etter den spektakulære Trollfjorden i Vesterålen.

Skipet er en hyllest til norsk natur, med et interiørdesign med omfattende bruk av tre og stein. Bli med på spennende økter i foredragssalene, hold deg i form i treningsrommet, og slapp av i badstuen og boblebadene. Den romslige to-etasjes panoramasalongen tilbyr ekstraordinær utsikt og deilige forfriskninger. Om kvelden kan du glede deg til deilige måltider i restaurantene våre, før det er tid for å avslutte dagen i en komfortabel lugar eller suite.

Kunsten som er utstilt om bord inkluderer originale malerier som en gang hang om bord på det gamle Hurtigruten-skipet MS Harald Jarl. MS Trollfjords soldekk og boblebad ligger på dekk 9. Skipets romslige, to-etasjes panoramasalong ligger over baugen. De høye vegg-til-vegg-vinduene bader salongen i naturlig lys, og gir en ekstraordinær utsikt.

Lugartyper:

Polar Innvendig/Utvendig:
Polarlugarene ligger for det meste på midtre eller nedre dekk.
Alle har bad med dusj/WC.
Lugarene har enten separate senger der den ene er en sovesofa, og/eller køyesenger.
Alle lugarene har individuelle spesifikasjoner.
Noen er utvendige, noen er innvendige.
Bestiller du reise med uspesifisert lugar vil du få en innvendig Polarlugar.

 

 

 

Arctic Superior:
Arctic superior-lugarene ligger på øvre dekk, og har bad med dusj og WC.
De er også utstyrt med vannkoker og kaffe/te.
De fleste lugarene har separate senger, der den ene er en sovesofa. Andre har dobbeltsenger.
Alle lugarene har individuelle spesifikasjoner.

 

 

Utflukter underveis:

I prisen inngår felles arrangement under opphold i Ålesund. Her vil det bli arrangert en rebus med innlagt lunsj. I tillegg har vi inkludert en felles utflukt til Nordkapp i regi av Hurtigruten. Det vil være mulig å bestille utflukter underveis, på forhånd eller gjennom Hurtigrutens ekspedisjonsteam ombord. Informasjon om de ulike utfluktene blir tilsendt i god tid før avreise. Husk at alle utflukter ombord må bestilles dagen i forveien (normalt før kl. 12:00).

Måltider:

Frokost:
Frokostbuffet serveres daglig i restauranten kl. 07:00 – 10:00. Det er ingen faste sitteplasser under frokosten.

Lunsj og middag:
Lunsjbuffet serveres i restauranten kl. 11:30 – 13:30.
Middag serveres kl. 18:00 – 20:30. Det er buffet første kvelden, ellers 3-retters fast meny med ulike valg.
Det er faste (reserverte) plasser i restauranten for lunsj og middag. Det er viktig å merke seg tidspunkt for når man har reservert plass.
Om man ønsker det kan man nyte middag i skipets à la carte-restaurant, mot pristillegg. Her serveres ulike spesialiteter i en hyggelig og intim atmosfære.

Allergier: 
Det er viktig å oppgi eventuelle allergier ved bestilling av reisen, slik at skipet blir gjort oppmerksom på dette.

 

Seilingsplan: 

Havn Ankomst Avreise
Bergen 20:30
Florø 02:45 03:00
Måløy 05:15 05:30
Torvik 08:20 08:30
Ålesund 09:45 10:00
Hjørundfjorden 12:15 15:45
Ålesund 18:00 20:00
Molde 22:35 23:05
Kristiansund 02:45 03:00
Trondheim 09:45 12:45
Rørvik 21:40 22:00
Brønnøysund 01:35 01:45
Sandnessjøen 04:35 04:50
Nesna 06:00 06:10
Ørnes 10:00 10:10
Bodø 13:05 15:20
Stamsund 19:15 19:40
Svolvær 21:20 22:15
Stokmarknes 01:30 01:40
Sortland 02:55 03:10
Risøyhamn 04:35 04:50
Harstad 07:10 07:45
Finnsnes 11:00 11:30
Tromsø 14:15 18:15
Skjervøy 22:10 22:25
Øksfjord 01:50 02:00
Hammerfest 05:05 05:45
Havøysund 08:30 08:45
Honningsvåg 10:55 14:30
Kjøllefjord 16:40 17:00
Mehamn 18:55 19:15
Berlevåg 22:00 22:10
Båtsfjord 00:00 00:30
Vardø 03:30 03:45
Vadsø 06:55 07:10
Kirkenes 09:00

 

  

Turen arrangeres i samarbeid med NORLI og Hurtigruten.
Teknisk arrangør: Connections Ferie.

Vi tar forbehold mht. endringer i pris, reiserute og program. Forfatterne kan endres ved spesielle omstendigheter, sykdom etc.