6 dager

28/07/2016 - 02/08/2016

NOK 16.600,-

Stavanger

Klikk her for program pil

Denne turen er fullbooket, ta kontakt for alternative reiser: salg@reisecompaniet.no

Andrea Bocelli fremfører «Il Cirque», et repertoar som består av noen av de mest kjente operaarier i verden.

På grunn av meget stor interesse for vår Bocelli-tur har vi nå satt opp en ekstratur til Italia med Andrea Bocelli-konsert. At dette vil bli en spesiell opplevelse er vi helt sikre på. Vi gleder oss!

Hele Toscana venter i spenning på årets store begivenhet; når deres egen hus-tenor, kanskje den mest fremgangsrike soloartist noensinne, setter opp sin operaforestilling i «Stillhetens Teater». I landsbyen Lajatico, like utenfor Pisa, vokste han opp, og her har familien dyrket jorden i generasjoner. For å sitere artisten selv: «Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted».

For 11 år siden inviterte han noen musikervenner til sin barndoms dal, og et lite friluftsteater ble satt opp. Han sendte ut en invitasjon til sine fans over hele verden, og de fleste kom. Det ble en stor suksess, siden har det blitt en årlig begivenhet, og nå har vi en unik mulighet til å være med! Den lille scenen må stadig utvides, men stemningen er den samme når skumringen farger åsene lilla, de første tonene stiger opp og faklene tennes i landsbyene omkring. Spesielt store forventninger knytter seg til forestillingen i 2016. Temaet er «Sirkus», og magien og fortryllelsen rundt et av historiens eldste konsepter vil fremstå i en helt ny drakt. I en fargerik og innovativ ramme, vil Andrea Bocelli fremføre arier fra de store operaer, akkompagnert av et mektig symfoniorkester og et fantastisk kor.

Kun en sommerdag i året fylles «Stillhetens Teater» med musikk og sang. Kulissene er Toscanas vakre åskammer, det landskapet som sangeren selv setter så høyt. Han har sin egen filosofi: Teateret skal kun fylles av naturens egen musikk, vindens sus i olivenlunden og sikadenes sang, bortsett fra denne ene dagen. «Når min stemme bryter stillheten, er det en honnør til denne marken og menneskene her, et budskap om kjærlighet».

Vår 6 dagers-pakke inkluderer flybilletter fra/til Stavanger, utflukter til Firenze og Lucca, flere måltider underveis og selvsagt billetter (Poltroncina) til operaen. Hotel Francia E Quirinale eies av Familien Giusfredi-Nencini som har drevet dette historiske hotellet i 4 generasjoner. Personlig sjarm og service er nøkkelordene for å beskrive dette hyggelige hotellet. Idag er hotellet ansett for å være et av de viktigste i Montecatini Terme. Med sin beliggenhet kun 5 minutters spasertur fra jernbanestasjonen i Montecatini, har vi et perfekt utgangspunkt for vårt program. Men vær rask! Vi har kun begrenset med plasser.

Når min stemme bryter stillheten, er det en honnør til denne marken og menneskene her, et budskap om kjærlighet.

OBS! Denne ekstraturen har avreise torsdag 28. juli og hjemreise tirsdag 2. august.

PROGRAM

Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

Torsdag 28. juli – Ankomst Pisa (M)

Kl. 09.50 Avreise fra med SAS fra Stavanger
Kl. 11.00 Ankomst København
Kl. 12.05 Avreise fra København
Kl. 14.20 Ankomst Pisa

Etter ankomst til Pisa flyplass blir det ca 45 min busstur (60 km) før vi ankommer Montecatini Terme. Denne byen er kalt ”Dronningen av Italias kurbyer” og med rette. Helt siden romertiden har byen vært kjent for sine varme, helsebringende kilder. Men det var på 1800-tallet at byen ble en favoritt blant Europas kongelige på jakt etter ungdomskilden. Også operakomponister som Verdi, som fikk hovedgaten oppkalt etter seg, og Puccini har pleiet sin gikt her. Da fyrst Rainer og fyrstinne Grace av Monaco valgte stedet for sine hvetebrødsdager var tonen satt og eliten strømmet til. Filmstjerner som Audrey Hepburn og Ingrid Bergman og regissører som Federico Fellini har flanert i hovedgaten og mange berømtheter har fått en minneplakett her.

De eldste kurbadene ble bygget under byens glansdager. Elegante paviljonger ser mer ut som palasser med marmorgulv, søyler og springvann. I dag har byen en mye mer avslappet atmosfære, man blir ikke bedt om å skifte til aftenantrekk for å spasere langs hovedgaten lenger! Montecatini er fortsatt en veldig populær ferieby, med en livlig atmosfære, og et rikelig utvalg av butikker, kafeer og restauranter. Skyggefulle parker med iskrembarer, benker og fontener. Og vannet er like helsebringende. Vi har først og fremst valgt stedet pga. den sentrale beliggenheten, med kort vei til Toscanas historiske byer. Både Lucca, Pisa og Firenze ligger kun en kort busstur unna. Høyt over kurbyen ligger gamlebyen Montecatini Alto, som kan nås med en hyggelig mini-fløybane. Her har man panoramautsikt over byen, fjellene og de mange små vinbyene omkring. Her finner vi også hyggelige restauranter og små butikker som selger lokale produkter, bl.a. keramikk og håndarbeid. Middag på hotellet om kvelden.

Hotel Francia & Quirinale 4****

Hotel Francia & Quirniale, Italia : Reisecompaniet

Vakkert, fredlig, autentiskt og gjestevennelig er nøkkelordene for å beskrive dette hyggelige hotellet. Familien Giusfredi-Nencini eier og har drevet dette historiske hotellet i 4 generasjoner. Idag er hotellet ansett for å være et av de viktigste i Montecanti Terme.  Hotellet har et utendørsbasseng og romslige rom med klimaanlegg. Rommene er innredet i klassisk stil med moderne fasiliteter som flatskjerm-TV med satellittkanaler. Restauranten er innredet med lysekroner i Muranoglass, og serverer italienske retter og toskanske spesialiteter. Hver morgen får du servert en rikholdig frokostbuffé. Besøk hotellets nettside.

Fredag 29. juli – Firenze (F-L)

”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin”. Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. Under 1300 og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig! En kombinasjon av kreativitet og handel gjorde byen styrtrik. Handelsdynastiene, med Medici-familien i spissen, styrte byen men understøttet også rikelig kunsten. Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Vi reiser fra hotellet kl. 09.00. Firenze ligger kun 58 km fra Montecatini, og etter ca 45 min busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale, engelsktalende guide. Vi skal ikke besøke museer men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bla. Santa Maria del Fiore, Domkirken, med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigranspapir minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til Montecatini. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må parkere et godt stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i august. Middag på egenhånd i Montecatini.

Lørdag 30. juli – Andrea Bocelli konsert (F-L)

Kl. 13.00 spiser vi lunsj på hotellet. Kl. 17.00 Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Vi anbefaler å ta med noe å spise og drikke. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området, men her kan det være kø. Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på sidene slik at man ser godt også om man sitter bak. Det er et godt stykke å gå fra der bussen kan parkere og til teateret og deler av veien er på tørr jord som skaper støv. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye heler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter ca midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca kl 02.00 – 02.30.

Søndag 31. juli – Fridag (F)

Fra Montecatini er det gode forbindelser med tog og buss til de fleste byer i Toscana: Pisa, Siena, badebyen Viareggio og det er også togforbindelse til de fem byene langs klippekysten mellom La Spezia og Genova, Cinque Terre. Her er det mange muligheter og reiseleder er tilgjengelig for å hjelpe.

Mandag 1. august – Lucca (F-L-M)

Lucca er den best bevarte middelalderby i Toscana, og det sier ikke lite! Den hviler bak sin massive romerske bymur som innbyggerne flittig bruker til promenader og sykkelturer. Muren er beplantet med høye, skyggefulle plataner. Kun fotgjengere, syklister og en liten elektrisk bybuss får komme inn i den gamle bykjernen og det kommer oss til gode. Vi kan spasere uten å bli forstyrret av trafikk og støy. De fleste av de små, trange gatene slynger seg mot Piazza del Anfiteatro, en sentral plass i dag, med rare, skjeve hus bygget over et romersk amfiteater. Forestillingen i dag er det underholdende italienske dagligliv som man kan beskue fra en av de mange kafeene og restaurantene her. Som den første kristne by i Italia, har Lucca et imponerende antall kirker for en så liten by, hele 99! De fleste av dem bygget i den vakre, snøhvite marmor fra Carrara-bruddene, som ligger like ved. Byens gater og plasser er også brolagt med marmor. Byens store sønn er operakomponisten Giacomo Puccini, og det er de stolte av! Italias viktigste operakomponist nest etter Verdi har skapt uforglemmelige verker som Madame Butterfly, Turandot og La Boheme. Hans barndomshjem er museum, og ikke sjelden hører man en arie fra en av hans kjente operaer fra et åpent vindu.

I Lucca møter vi vår lokale, engelsktalende guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter ”Piazza del Anfiteatro”. Den ovale formen skyldes at man i middelalderen bygget hus over de gamle sitterekkene pga. plassmangel! I dag er det populært å kjøpe seg en liten del av dette historiske torg. Kanskje må man dele et vindu med leiligheten ved siden av eller kanskje går trappen til naboen gjennom kjøkkenet, men hele byen er på UNESCO’s verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Kun en inngangsport av det gamle teateret er synlig i dag. Vi spiser lunsj og koser oss før reisen tilbake til hotellet. Middag på lokal restaurant i Montecatini.

Tirsdag 2. august – Hjemreise (F)

Frokost og utsjekk. Dagen til fri disposisjon før vi kjører til flyplassen i Bologna.
Kl. 14.30 Fly med SAS 2684 fra Bologna
Kl. 16.30 Ankomst København
Kl. 20.50 Avreise med SAS 1876 fra København
Kl. 22.00 Ankomst Stavanger

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: NOK 16.600,-

Enkeltromstillegg: NOK 1.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly med SAS fra Stavanger til Pisa og retur fra Bologna til Stavanger med mellomlandinger
 • Hotel Francia og Quirinale 4**** – 5 netter med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med transport og guider
 • Middag på hotellet ankomstdagen
 • Lunsj i Lucca – 3 retter med drikke
 • Lunsj i Firenze – 3 retter med drikke
 • Lunsj på hotellet før konserten til Andrea Bocelli – 4 retter
 • Middag på lokal restaurant siste kvelden – 3 retter med drikke
 • 1 operabillett – (Poltroncina – nummerert). Se fanen «Praktisk» for mer informasjon om Teatro del Silenzo.
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Drikke til lunsj på hotellet konsertdagen
 • Drikke til middag på hotellet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Vi tar forbehold om endringer i programmet, pris og valutaendringer samt nok antall påmeldte.


FLYINFORMASJON

Torsdag 28. juli

Kl. 09.50 Avreise fra med SAS fra Stavanger
Kl. 11.00 Ankomst København
Kl. 12.05 Avreise fra København
Kl. 14.20 Ankomst Pisa

Tirsdag 2. august

Kl. 14.30 Fly med SAS 2684 fra Bologna
Kl. 16.30 Ankomst København
Kl. 20.50 Avreise med SAS 1876 fra København
Kl. 22.00 Ankomst Stavanger

KONSERTINFORMASJON

Oversikt over plasseringer i teateret, området merket i Rosa er Poltroncina – Nummererte billetter.

Teatro del Silenzo - Bocellikonsert : Reisecompaniet

 Reiseleder

 • lise-hella

  Lise Hella

  Lise har mange års erfaring i reiselivet. Hun har de siste årene jobbet med å legge opp grupperturer til mange spennende destinasjoner. Kombinert med en stor interesse for reiser har dette ført til Lise til mange fantastiske land, både på ferier og som turleder for grupper. Hun har bl. a besøkt India, Kina, Myanmar, Sør-Afrika, Peru og mange land i Asia. Blant hennes favoritt land er Italia, England, Sør-Afrika, Laos, Myanmar og Kambodsja. Ellers er Lise en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke, trives godt på hytta på fjellet, men samtidig alltid gleder seg til nye og spennende reiser.

Hotell

 • italia-hotell-montecatini-terme-francia-e-quirinale

  Italia, Hotell i Montecatini Terme, Francia & Quirinale****

  Hotel Francia & Quirinale ligger bare 5 minutters gange fra Montecatini Terme jernbanestasjon og 400 meter fra Montecatini Spa. Hotellet har et utendørsbasseng og romslige rom med klimaanlegg. Rom

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.