4 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Opplev årets slipp av Beaujolais Nouveau

Hvert år, den tredje torsdagen i november, slippes «Beaujolais Nouveau», årets nye vin fra Beaujolais. Dette har blitt en kjent tradisjon i Beaujolais distriktet og ikke minst i Lyon. Slippet av Beaujolais Nouveau foregår ved midnatt mellom onsdag og torsdag i byen Beaujeu. Opplev dette og besøk i andre Beaujolais Cru-distrikter, samt byen Mâcon.

Turen toppes med besøk sørover fra Lyon til den nordre delen av Rhône der vi besøker vingårder med kjente vinmerker som St. Joseph, Condrieu, Crozes-Hermitage. Videre skal vi bo sentralt i Lyon under denne turen, og fredag morgen avlegger vi den kjente Mathallen til Paul Bocuse et besøk før vi vender ut mot vinmarkene. Fritid til shopping eller andre aktiviteter legger vi også opp til på denne høstturen! Vinkjenner og reiseleder er Bjørn Edvardsen.

PROGRAM

Dag 1

Ved ankomst Lyon blir vi hentet av buss og kjørt videre til hotellet, som ligger sentralt i Lyon. Her får vi tid til å sjekke inn og slappe av før vi blir hentet kl. 17:00. Det nærmer seg feststart, men først skal vi kjøre nordover til Beaujolais distriktet og besøke en liten vingård hvor vi lærer hvordan Beaujolais Nouveau lages. Etter dette inntar vi vinbondens middag med typiske Beaujolais retter matchet med hans viner.

Kl. 22:00 fortsetter vi til byen Beaujeu og deltar i Beaujolais Nouveau festivalen som kalles «Sarmentelles de Beaujeu». Vi får med oss opptog av flammekastere, vin-vogner og hyllest til den nye vinen og vinarbeiderne. Ved midnatt er det et praktfullt fyrverkeri og vi blir de første til å smake den lette, fruktige nye vinen sammen med lokalbefolkningen og gjester fra hele verden.
Vi vil være tilbake på hotellet ved 01:30-02:00 tiden.

Dag 2

Vi tar en rolig morgen og blir hentet kl. 11:00 på hotellet for en tur til Paul Bocuse Mathallen. Her får du oppleve et mangfold av gastronomiske inntrykk, og vi benytter anledningen til å innta en lunsj. Kl. 13:00 bærer det videre til Côtes du Rhône (Nord) hvor vinen stort sett baserer seg på druesortene Syrah og Viognier. Vi får overblikket fra høydene utenfor byen Viennes som på en måte er inngangen til Rhône-dalen i retning Middelhavet. De steile fjellsidene er markante, og her forgår all druedyrking manuelt. Her er det rett og slett for bratt til at mekaniske hjelpemidler kan benyttes. Vi besøker to vingårder med fordypning i områdets viner; Sant Joseph, Côtes-Rôtie, Condrieu og får smaksprøver sammen med fingermat som matcher. Vi avslutter besøkene med middag på en lokal restaurant med utsikt over Rhône-dalen. Lokal mat med lokal vin – i verdensklasse!

Dag 3

Vi blir igjen hentet kl. 09:00 på hotellet. Vi skal oppdage Beaujolais og Mâcon som betraktes landskapsmessig som Frankrikes flotteste vinregion. Vi passerer steder som Pierreclos og Vergisson før vi stopper ved Roch de Solutre, et kjennemerke i den sydlige delen av Bourgogne. Vi blir hilst velkommen av en lokal Mâcon vinbonde i byen Fuissé, besøker hans vingård og blir innført i hans måte å produsere fatlagret Chardonnay. Vinsmaking hører selvfølgelig med, bl.a. den berømte Pouilly-Fuissé cru.

Vi fortsetter til byen Juliénas i Beaujolais og inntar en god lunsj i en lokal restaurant som selvfølgelig serverer lokal mat og lokale Beaujolais-viner.
Etter lunsj kjører vi «Beaujolais cru «vin veien» fra Nord mot syd, og blir mer kjent med små, pittoreske byer som Chénas, Fleurie, Villié-Morgon, alle navn godt kjente som Beaujolais cru viner laget på Gamay druen, før vi stopper for en siste vinsmaking, igjen hos en lokal vinbonde.

Kvelden tilbringer vi sammen på en lokal Bouchon (typisk Lyonnais vertshus), igjen med lokalt tilsnitt både når det gjelder mat og vin.

Dag 4

Dagen til fri disposisjon for å utforske Lyon fram til avreise fra hotellet. Avreise fra flyplassen i Lyon.

PROGRAM

Pris per person i dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert

 • Flyreise t/r Oslo Gardermoen – Zûrich – Lyon
 • Transfer t/r fra flyplass til hotellet i Lyon
 • Overnatting i dobbeltrom på Hotel La Résidence i Lyon 3*, 3 netter inkl. frokost
 • 3 middager på gode restauranter (Bouchons) i Lyon eller omegn, inkl. aperitiff og 3 glass vin til hver middag
 • Kveldstur til Beaujolais med guide inkl. besøk på vingård, middag og «Sarmentelle-fest» i Beaujeu
 • Formiddagstur til Mathallen Paul Bocuse i Lyon
 • Dagstur med guide til Côtes du Rhône-distriktet inkl. besøk på 2 vingårder samt middag på Auberge de la Source før retur til hotellet.
 • Dagstur med guide til Beaujolais-distriktet inkl. besøk på 2 vingårder samt lunsj med vin.

Dette er ikke inkludert

 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Enkeltromstillegg

Reiseleder

 • bjorn-edvardsen

  Bjørn Edvardsen

  Bjørn Edvardsen har lang erfaring med å tilrettelegge turer for mat- og vininteresserte til Italia og Frankrike. De siste tre årene har han arrangert vinturer for Econa til Piemonte, Veneto og Rhone Dalen og Beaujolais. Han har dessuten deltatt på flere turer arrangert av vinimportør. Hans interesse ligger i skjæringspunktet lokale mattradisjoner og lokal vin, og hans turer bærer preg av dette.

Land

 • frankrike

  Frankrike

  Frankrike har gitt oss camembert, Eiffeltårnet, mote fra Christian Dior, samt noen av verdens fremste viner. Landet bare venter på å bli besøkt.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.