3 dager

24/05/2019 - 26/05/2019

Fra NOK 6.200,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med Neptun Grenland til Island 24.-26. mai 2019

Reykjavik og Island gir assosiasjoner om vill og vakker natur, og Reykjavik er den selvsagte inngangsporten for å oppleve landets aktive vulkaner og varmekilder. I tillegg til naturen og varmekildene – med Den blå lagunen som den best kjente kilden – er det mye som tiltrekker turister til Island: islandsk design, en interessant historie.

Reykjavik er ikke bare landets hovedstad, men også verdens minste metropol. Designerbutikkene, utelivet og kulturscenen får deg til å glemme at du befinner deg på en vulkanøy i Nord-Atlanteren. Mange nye trender starter altså i Reykjavik og ingen kler seg i H&M-klær, det er islandsk design som gjelder. Reykjavik har flotte omgivelser med storslått utsikt til fjellene omkring. Bebyggelsen er delvis usammenhengende og består for det meste av småhus og blokker i betong, alt innen gåavstand.

Gamlebyen er byens sentrum og det er her man finner de viktigste nasjonale bygg som Alltingshuset, domkirken og nasjonalmuseet. Det islandske språk har store likhetstrekk med norrønt fra vikingtiden, og islendingene beskytter språket sitt med nebb og klør. I Reykjavik vil dere se eller høre svært få av de engelske ordene som resten av Europa har adoptert, som fastfood og snackbar. Til og med de trendy barene og kafeene har lokale navn som Kaffibariinn og Ölstofa.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

FREDAG 24. MAI – L/M

Kl. 10:15 Avreise fra Gardermoen med SAS
Kl. 11:05 Ankomst Reykjavik

Buss med guide møter oss på flyplassen og vi kjører til Den Blå Lagune. Turen går gjennom lavalandskapet og ut til den Blå Lagune. Her får man utdelt håndkle og kan innta de varme kildene som visstnok både forynger og forskjønner. Deilig er det i hvert fall! Blå drink inkl. i bassenget. Husk å ha med badetøy i håndbagasjen. Blå Lagunen, et enormt utendørs spa- og badeanlegg omkranset av vakre, naturskjønne omgivelser. Det varme vannet her kommer fra under jorden og er fullt av mineraler som er spesielt helsebringende.

Lava restaurant er en moderne trendy restaurant som ligger inne i området med utsikt til lagunen. Her skal vi innta vår lunsj før vi kjører til hotellet vårt i Reykjavik og sjekker inn.

CENTER HOTEL MIDGARDUR:

CenterHotel Midgardur ligger i den fremste handlegaten i Reykjavik, Laugavegur, og har bar, en restaurant og gratis Wi-Fi. Hallgrímskirkja ligger 800 meter unna. De lyse rommene på CenterHotel Midgardur har flatskjerm-TV, minibar og eget bad med hårføner og kostnadsfrie badeprodukter. Du har utsikt over sjøen, fjellet eller byen fra enkelte av rommene. Restauranten serverer retter basert på islandske mattradisjoner med innslag av moderne og internasjonale smaker. Du kan også slappe av med noe å drikke i baren. Du finner kaféer, restauranter og butikker i nærområdet. Se hotellets nettside

Middag på Restaurant Reykjavik. Dette er en stor og romslig restaurant over 3 etasjer som befinner seg midt i Reykjavik sentrum. Stedet var på 1900-tallet brukt som varehus, men har siden blitt betydelig renovert. I første etasje finner man Brasseriet som er åpent for lunsj og middager, i 2 etasje finner man «The Rainbow Rooms» og i 3 etasje Kabaretrommet. Til sammen har stedet kapasitet til 700 personer. Se restaurantens nettside

LØRDAG 25. MAI – DEN GYLNE SIRKEL – DAGSTUR – F/L/M

Island på sitt beste! Turen foregår med buss hvor vi først besøker Þingvellir – kjent som et av de mest geologiske og historiske interessante områdene på Island. Verdens eldste demokratiske parlament ble grunnlagt her i 930. Þingvellir ligger ved innsjøen Thingvallavatn som  er den største innsjøen på Island. Dette området er i dag en nasjonalpark som har vært på UNESCO sin verdensarvliste siden 2004. Den vakre ravinen som går gjennom parken er faktisk møtestedet for to av jordens kontinentalplater og er bare et av de mange utrolige naturfenomener man finner på Island.

Turen fortsetter videre til de kjente Geysirene hvor dere med egne øyne får se dette verdenskjente fenomenet. Den mest aktive geysiren i området, Strokkur, kan sprute opptil 30 meter. Dere fortsetter turen til Gullfoss – en av verdens mest imponerende fosser. Et kort stopp ved vulkanen Kerid før dere returnerer til Reykjavik. Lunsj på Hotel Geysir, buffet, kaffe og te.

GRILLMARKET:

Etter suksessen til det berømte fiskemarkedet åpnet kokken Hrefna Rósa Sætran sin andre restaurant i Reykjavik: Grillmarkedet. Hrefna er medlem av det islandske islandske kokkelauget og har utgitt kokebøker, og til og med hatt et matlagingsprogram i 2010. Islændinger elsker Hrefna og hennes eksotiske matlaging. Grill Market ligger i hovedgaten. Bygningen er helt ny, men har tradisjonell islandsk arkitektur. Grillmarkedet er stedet å være i Reykjavik akkurat nå!

SØNDAG 26. MAI

Dagen til fri disposisjon før avreise til flyplassen.
Kl. 14:00 Avreise med buss til flyplassen
Kl. 16:25 Avreise med Icelandair fra Reykjavik
Kl. 20:55 Ankomst Gardermoen

PRISER

Neptun Grenland, egenandel kr. 6.200,- pr. person i dobbeltrom.

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly med SAS t/r Gardermoen – Reykjavik
 • 2 netter på hotell med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med skandinavisktalende guide
 • Inngang og håndkle i Den Blå Lagune
 • Blå drink i bassenget
 • Lunsj – 2 retter på Lava restaurant ved Den Blå Lagune
 • Middag – 3 retter på restaurant Reykjavik
 • Lunsj på dagsturen til Den Gylne Sirkel
 • Middag på restaurant Grillmarket

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Reiseforsikring

Vi tar forbehold om endringer i programmet/valutaendring.
Prisen er basert på minimum 20 personer

FLYINFORMASJON

FREDAG 24/5-2019:

Kl. 10:15 Avreise fra Gardermoen med SAS
Kl. 11:05 Ankomst Reykjavik

SØNDAG 26/5-2019:

Kl. 14:30 Avreise med buss til flyplassen
Kl. 16:30 Avreise med SAS fra Reykjavik
Kl. 21:10 Ankomst Gardermoen


Land

 • island

  Island

  Hver årstid på Island har sin egen sjarme og fargepryd. Island har mange ulike aktiviteter å delta på man kan ri, delta i et stort utvalg av sightseeingturer, besøke et eller flere av de mange museer, nyte det gode livet I Reykjavík, spise gourmetmat, shoppe eller oppleve en av de mange islandske kulturfestivaler.

  Les mer

Kart