6 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Tur for kreative og reiseglade til New York Sheep & Wool Festival!

Bli med når vi inviterer til en unik reiseopplevelse med norsk reiseleder til New York Sheep & Wool festival i Rhinebeck, like utenfor New York, 19.-23. oktober!

På denne turen tar vi deg med ikke bare til en av verdens mest kjente og største håndarbeidsfestivaler, men også til verdens mest kjente by! Vi opplever den herlige storbyatmosfæren i New York og nyter gode måltider på utvalgte restauranter underveis. Turen inkluderer sightseeing i New York, hvor vi bl.a. får oppleve et besøk i Rockefeller Center, en spasertur i folkehavet på Times Square, samt guidet rundtur i byen hvor vi får oppleve Trump Tower og Fifth Avenue.

Inkludert er også en opplevelsesrik rundtur i hjertet av New York. Her ser vi Empire State Building, Chinatown og 9/11 Memorial. Rosinen i pølsa er selvsagt inngangsbilletter til den verdenskjente «Sheep & Wool Festival» i Rhinebeck, som trekker til seg tusenvis av håndarbeidsglade mennesker fra hele verden.

Garantert en opplevelse for livet!Magasinet Familien : Reisecompaniet

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1: Oslo – Bergen – Newburgh (M)

Avreise med Norwegian fra Gardermoen på ettermiddagen. Vi bytter fly i Bergen og drar videre med Norwegians direkte flyging til Stewart Airport i Newburgh, like utenfor New York. Ankomst ca. kl. 18:25. Her hentes vi på flyplassen og drar videre med buss til vårt hotell «The Holiday Inn Express», beliggende i Poughkeepsie.

Hotellet har en meget god beliggenhet i rolige omgivelser i sjarmerende Poughkeepsie, en hyggelig småby utenfor New York, ikke langt unna festivalområdet i Rhinebeck. Rommene er nyoppusset i en moderne frisk stil, og er utstyrt med toalett/WC, TV, air-condition og internett. På hotellområdet finnes eget treningssenter, restaurant og svømmebasseng.

Holiday Inn Express ***

Holiday Inn Express Poughkeepsie : Reisecompaniet

2750 South Road, Poughkeepsie, NY 12601 USA, Tel. +1 845 473 1151. Se hotellets nettside her.

Etter at vi har sjekket inn på hotellet drar vi ut på felles ankomstmiddag på Cosimo’s, en lokal familiedrevet restaurant med en unik, trivelig atmosfære.

Dag 2: Sheep & Wool Festival, Rhinebeck (F/M)

Etter frokost på hotellet gjør vi klart til avreise til festivalområdet i Rhinebeck, ca. 20-30 min kjøretur med buss. Dagspass til festivalen er inkludert i prisen. Her vil vi få oppleve ulike stands og salgsboder som presenterer en rekke produkter og interessante workshops/demonstrasjoner. På området foregår det ulike aktiviteter hele dagen, bl.a. får vi mulighet til å se dagens hovedattraksjoner som er «The Fleece Show & Sale», hvor forhåndspåmeldte utstillere viser frem ulike ull-, mohair- og alpakka-produkter, samt ettermiddagens store auksjon, «Bred Ewe Sale Show». Her går det heftig for seg når bøndene i området kniver om å få tilslaget i budrunden. Kanskje vil du kjøpe med deg en sau hjem? Festivalen varer i fire hele dager, og dette er en av verdens viktigste festivaler for oppkjøpere og produsenter av ull- og garnprodukter. Se festivalens nettside her.

Etter besøket på festivalen får vi tid til å oppleve småbyen Rhinebeck, beliggende i Hudson Valley-regionen. Herfra har vi god utsikt mot de nærliggende Catskill Mountains og velkjente Hudson River som renner gjennom Manhattan.

Byen er ganske ny og trendy, men har en koselig, småbyaktig atmosfære, med et rikt utvalg av små garn- og håndverksbutikker. På kvelden skal vi nyte en god middag på Ice House Restaurant, beliggende med utsikt over Hudson River. Er vi riktig heldige får vi plassering ved vannkanten. Her er utsikten mot Mid-Hudson Bridge verdt hele besøket. Retur til hotellet etter middag.

Dag 3: Poughkeepsie – Manhattan (F/M)

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og går på bussen som skal ta oss inn til Manhattan, New York City. Vi har imidlertid lagt inn et stopp på veien for å oppleve «Walkway over the Hudson», verdens lengste rullende fortau! Her får vi en fantastisk 360 graders utsikt over Hudson River og de vakre fjellformasjonene rundt. Vi besøker «Storm King Art Center» som er en av verdens mest besøkte skulpturparker. Mer enn 100 skulpturer, produsert av noen av de mest anerkjente kunstnerne i vår tid, er behørig plassert i de vakre omgivelsene. Det vesle toget på området bringer deg trygt gjennom parken. Vi ankommer New York City på ettermiddagen, og sjekker inn på vårt hotell, ærverdige og tradisjonsrike «The Edison Hotel», beliggende ved Times Square, i selve hjertet av New York.

Hotellet er meget sentralt plassert. Like rundt hjørnet finner vi velkjente Times Square, kun minutter unna Broadway. Hotellet har en historisk Art Deco-stil, og fremstår som et svært elegant overnattingssted. Rommene har TV, telefon, air-condition, internett og baderom med WC. På hotellet finnes dessuten eget treningssenter, suvenirbutikk og hele tre restauranter.

The Edison Hotel ***

The Edison Hotel, New York : Reisecompaniet

228 W 47th Street, New York, NY 10036 USA. Tel. +1 212 840 5000. Se hotellets nettside her.

Etter at vi har sjekket inn på hotellet blir vi med på en guidet rundtur i storbyen. Vi skal spasere til Times Square for å oppleve det utrolige folkelivet og de velkjente bygningene og reklameskjermene som preger dette området. Vi fortsetter til Rockefeller Center. Her drar vi opp til utsiktsplatået «Top of the Rock», som vil gi oss en spektakulær utsikt over Manhattan. Derfra fortsetter vi turen videre opp Fifth Avenue, som er velkjent for sine utallige shoppingmuligheter. Vi passerer bl.a. Tiffany’s, Trump Tower og St. Patrick’s Cathedral.

Vi får noe tid på oss på hotellet før vi spaserer til vår restaurant «Langans Restaurant», hvor vi skal nyte en god middag. Restauranten er kjent for sine tradisjonelle amerikanske retter.

Dag 4: Manhattan, New York (F/M)

Denne dagen starter vi med frokost på ekte New York vis, det vil si på nærmeste coffee shop, eller på hotellet (ikke inkludert). I dag får vi en innholdsrik sightseeing i «The Big Apple». Vi starter med en tur i Midtown, hvor vi passerer bl.a. Chrystler-bygningen, Grand Central Station, FN-bygningen og et av byens mest kjente landemerker, Empire State Building. Vi fortsetter til Downtown-distriktet, gjennom Greenwich Village, SOHO, Chinatown og Little Italy før vi ender opp helt syd på Manhattan, ved 9/11 Memorial, minnesmerket etter 9. september-terroren. Her får vi se bl.a. One World Observation Center, knutepunktet Oculus, samt kjøpesenteret Brookfield Place.

Deretter går turen til velkjente Wall Street, børsen og Battery Park. Fra denne parken har vi god utsikt til den berømte frihetsgudinnen. Vi vandrer videre til South Street Seaport, hvor vi får en meget god utsikt over Brooklyn Bridge. Vi kommer tett på Frihetsgudinnen, og vi får en utolig utsikt over Manhattan Skyline og Brooklyn Bridge.

I løpet av dagen avlegger vi et besøk i en spesiell familiedrevet garnbutikk, som ble etablert i byen i 1878. Her får vi hele historien om Amerikas eldste garnmerke Lion Brand. Vi får også boltre oss i en stor utstillingshall ved Union Square, med mer enn 4000 ulike mønstre.

På kvelden samles vi for å snakke om dagens opplevelser under en middag på «Cafè Un Deux Trois», en herlig fransk bistro, i gangavstand fra hotellet.

Dag 5: New York – Oslo (F)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost (på egenhånd), og har muligheten til å plassere bagasjen i et eget rom. Hele denne dagen er til fri disposisjon før vi møtes på hotellet igjen kl. 18:30 for avreise til JFK-flyplassen. Benytt sjansen til å nyte en god lunsj på en ekte amerikansk diner, opplev velkjente Central Park eller gjør noen siste innkjøp før vi snur nesa mot gamlelandet.
Flyet går kl. 22:05, direkte med Norwegian til Gardermoen.

Dag 6: Ankomst Oslo (-)

Vi ankommer Gardermoen kl. 11:25, forhåpentligvis fulle av inspirasjon og med nyinnkjøpt garn i bagasjen.

PRISER (kun estimat, prisene er fra tur i 2018)

Pr. person i dobbeltrom: kr. 18.900,-

Pr. pers i trippel rom: kr 17.400,-

Familien abonnenter får kr 500,- i rabatt.

Enkeltromstillegg: kr. 2.300,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter, Oslo-Newburgh/New York-Oslo tur/retur med Norwegian
 • 2 overnattinger på The Holiday Inn Express i Poughkeepsie i delt dobbeltrom
 • 2 overnattinger på The Edison Hotel i New York City i delt dobbeltrom
 • 2 frokoster på hotellet i Poughkeepsie
 • Busstransport, t/r flyplass/hotell, samt til/fra festivalen og ved utflukter som spesifisert i programmet
 • 4 middager på våre utvalgte restauranter
 • Utflukter i New York som beskrevet i program, med lokale norsktalende guider
 • Inngangspenger til attraksjoner som er inkludert i utfluktene
 • Dagspass til Sheep & Wool Festival i Rhinebeck
 • Tips/driks til bussjåfør, guider, portere og restaurantene
 • Lommekjent norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Tilslutningsbilletter fra/til andre steder i Norge (på forespørsel)
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet

Det tas forbehold om endring i programmet som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. valuta, værforhold.

FLYINFORMASJON

Fra/til Oslo:

DY 616 19. okt. Oslo – Bergen 14:50 – 15:45
D8 1771 19. okt. Bergen – Newburgh 16:30 – 18:25
DY 7002 23. okt. New York – Oslo 22:05 – 11:25+1

Tillatt bagasjekvote på Norwegian er 2 x 20 kilo innsjekket bagasje pr. person.
Håndbagasje kommer i tillegg.
NB: Kun enkel servering om bord på fly. Kan kjøpes ombord. Setereservasjon er inkludert.Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Land

 • usa

  USA

  USA har så mye å by på. Her kan de fleste, uansett alder og interesser, finne et reisemål som passer for seg. Fornøyelsesparker, livlige storbyer og imponerende natur, og store variasjoner i både kultur og natur fra stat til stat er bare noen av grunnene til hvorfor mange velger å ta ferie i USA gang på gang.

  Les mer

Kart