9 dager

28/12/2018 - 05/01/2019

fra NOK 13.995,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med oss på en meget spennende nyttårstur til verdens beste shopping-metropol!

Vår nyttårstur inkluderer flybilletter, transport, overnatting på 4-stjerners hotell, samt en rekke måltider og utflukter.

Kina begynner etterhvert å bli en erfaren turistdestinasjon, men få storbyer har beholdt sin særegenhet som Beijing. Her lever befolkningen på samme måte som de alltid har gjort. De gjør sine innkjøp på markedene og de sykler eller går på vei til og fra jobb, om de ikke står i kilometer lange køer og venter på offentlige transportmidler. Beijing byr på en spennende miks av det gamle og det moderne. Bli med på en Hutong-tur med rickshaw for å oppleve hvordan den vanlige kineser bor. Har du tid anbefaler vi også å besøke Houhai-nattmarkedet. Et relativt nytt underholdningstilbud, mye benyttet av lokalbefolkningen og tilreisende. Her ligger restauranter og kafèer på rekke og rad rundt innsjøen Houhai.

Beijing tilbyr utrolige muligheter for shopping og severdigheter. Vår nyttårstur inkluderer flybilletter, transport, overnatting på 4-stjerners hotell, samt en rekke måltider og utflukter! Her får du med deg besøk på det verdenskjente silkemarkedet, besøk i Den forbudte by, og selvsagt tar vi deg med til Den kinesiske mur. Benytt sjansen, og opplev lysshowet på Den himmelske freds plass.

Dette er en unik mulighet, men vær rask, det er begrenset med ledige plasser!

PROGRAM

Dag 1: Oslo – Paris – Beijing

Vi reiser fra Oslo Gardermoen med Air France tidlig om morgenen, bytter fly i Paris og drar derfra direkte til Kinas hovedstad Beijing, hvor vi lander tidlig dagen etter.

Dag 2: Ankomst Beijing

Vi ankommer Beijing ca. kl. 06:40 den 29.desember. Her hentes vi på flyplassen og transporteres til vårt hotell Qianmenjianguo Hotel, som ligger meget sentralt i forhold til de fleste opplevelser i byen. Vi sjekker inn på hotellet og får muligheten til å slappe av etter en lang flytur.
På kvelden nyter vi en velkomstmiddag på en av byens mange lokale restauranter.

Dag 3: Den forbudte by/Den himmelske freds plass

Etter frokost blir vi med på en utflukt til noen av Kinas mest kjente severdigheter; Den himmelske freds plass og Den forbudte by. Her levde keiserne fra Ming- og Qin-dynastiene i sin godt bevoktede by, og vi ser hvor enormt dette palasset er fra innsiden. Den forbudte by fremstår som utrolig godt bevart, selv etter 600 år. Dersom tiden tillater det kan du besøke Mao-mausolèet som ligger på Den himmelske freds plass (ikke inkludert). Lunsj er inkludert. Resten av dagen er til fri disposisjon, og våre guider hjelper gjerne til med tips og råd om ulike høydepunkter og severdigheter som finnes i Beijing.

Dag 4: Nyttårsaften i Beijing

Etter frokost er dagen helt til fri disposisjon. Vi anbefaler å bli med på utflukten til Sommerpalasset, som vi har satt opp (frivillig utflukt – ikke inkludert – kr. 350,- pr. person inkludert lunsj). Turen inkluderer et besøk i Sommerpalasset, som var keisernes gamle feriested. Her er interessante byggverk og en spennende historie.
På kvelden samles vi på en lokal restaurant for felles nyttårsmiddag, og for å se på lysshowet over byen. Det er ikke lov med fyrverkeri inne i Beijing, men kineserne vet allikevel å feire overgangen til et nytt år. Det blir spektakulært.

Dag 5: På egenhånd

Nyt dagen på egenhånd. Hele dagen er til fri disposisjon. Benytt muligheten til å oppleve denne fantastiske byen som har masse å tilby av severdigheter, shoppingmuligheter, kafèer og restauranter.

Dag 6: Den kinesiske mur

Vi nyter en frokost på hotellet før vi blir med på en uforglemmelig utflukt til et av verdens 7 underverker! Den kinesiske mur ble bygget som et forsvar mot truende nomadestammer for mer enn 2000 år siden, og den er et attraktivt og meget severdig utfluktspunkt for turister fra hele verden, hver eneste dag. Vi får anledning til å gå på muren en stund før vi drar til en lokal restaurant for å spise lunsj. Retur til hotellet på ettermiddagen.
På kvelden blir vi med på en felles avskjedsmiddag, kinesisk Peking-and på en lokal restaurant.

Dag 7: På egenhånd

Nyt dagen på egenhånd, eller bli med på en utflukt til hutongene og de olympiske anleggene i Beijing (frivillig utflukt – ikke inkludert kr. 300,- pr. person inkludert lunsj). Turen starter med en rickshaw-tur i de trange bakgatene (hutongene) i byen. Her ser du hvordan de lokale familiene lever. Kanskje du får smake på noen kinesiske spesialiteter? Deretter drar vi for å oppleve flere av de mange OL-anleggene som ble laget i forbindelse med Sommer-OL i 2008. Beijing vil dessuten bli første by som arrangerer både Sommer- og vinterolympiaden, når byen inviterer til Vinter-OL i 2022.

Dag 8: Silkemarkedet

Etter frokost på hotellet får vi tid til å slappe av før vi blir med på en guidet utflukt til det kjente Silkemarkedet, hvor det bugner av varer til overkommelige priser. Benytt sjansen og få med deg suvenirer, smykker eller kinesiske silkeprodukter! Utvalget er formidabelt, og det blir sagt at om du ikke finner det du leter etter her, så finnes det ikke. Retur til hotellet midt på dagen, for pakking og utsjekk. Resten av dagen til fri disposisjon.
På kvelden reiser vi til flyplassen, for innsjekking. Vi har avreise etter midnatt til Paris.

Dag 9: Beijing – Paris – Oslo

Avreise med Air France direkte til Paris, bytter fly og ankommer Oslo ca. kl. 11:45.

PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom: fra kr. 13.995,-
Enkeltromstillegg: kr. 2.460,-

Dette er inkludert i prisen:

• Flybilletter, Oslo – Helsinki – Beijing tur/retur med Finnair
• Alle kjente norske og internasjonale flyskatter
• Overnatting i 7 netter på sentralt 4-stjerners hotell midt i Beijing
• Transport, flyplass/hotell tur/retur
• Halvdags utflukt til Den Himmelske Freds Plass og Den Forbudte By
• Halvdags utflukt til silkemarkedet
• Dagstur til Den kinesiske mur
• Daglig frokostbuffet
• 4 middager og 2 lunsjer underveis
• Lokal engelskspråklig guide på alle utflukter
• Norsk reiseleder hele veien fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert:

• Visum (obligatorisk). Vi kan være behjelpelig med å arrangere dette
• Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge
• Valgfrie utflukter nevnt i programmet: Hutonger og olympiske anlegg: kr. 300,- pr. person, utflukt til Sommerpalasset kr. 350, pr. person.
• Tips/driks til guider på stedet

Merk spesielt:

• Forbehold mht. endringer i priser, datoer og program.
• Visum er påkrevet før innreise til Kina. Det er ikke inkludert i prisen. Vi kan arrangere dette. Det koster 1.100,- kr. pr. person.
• Tips/driks til lokale guider er ikke inkludert.

FLYINFORMASJON

AF 1275 28. desember Oslo – Paris 06:05 08:45
AF 128 28. desember Paris – Beijing 13:25 06:40+1
AF 381 05. januar Beijing – Paris 01:00 05:15
AF 1774 05. januar Paris – Oslo 09:25 11:45

Bagasje: 23 kilo innsjekket bagasje + håndbagasje på fly. Matservering på de interkontinentale flyene.
Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge er mulig mot pristillegg.

Merk spesielt:

• Forbehold mht. endringer i priser, datoer og program.
• Visum er påkrevet før innreise til Kina. Det er ikke inkludert i prisen. Vi kan arrangere dette. Det koster 1.100,- kr. pr. person.
• Tips/driks til lokale guider er ikke inkludert.


Hotell

 • qianmen-jianguo-hotel

  Qianmen Jianguo Hotel ****

  Dette 4-stjernes hotellet ligger sentralt til i Beijing forretningsdistrikt. Du finner det populære Silkemarkedet bare 300 meter unna.
  Interiøret har en fin blanding av tradisjonelle og moderne elemen

  Les mer

Land

 • kina

  Kina

  Kina er verdens tredje største nasjon og er verdens størst befolkede land med 1,3 milliarder mennesker, som utgjør 1/5 av verdens befolkning. Kina er verdens eldste fortsatt eksisterende sivilisasjon, og kineserne har formet en unik historie og kultur som fascinerer og interesserer en hel verden.

  Les mer

Kart

Informasjon angående Pass og Visum

Denne reisen går til ett eller flere land som har spesielle regler angående pass og visum

Det er den enkelte deltakers ansvar å passe på at alle ting er i henhold til destinasjonens regelverk.

Lenke til UDs Landside: