5 dager

30/12/2017 - 03/01/2018

Fra NOK 13.900,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Magiske Marrakech – med nyttårsfeiring og 1001 natt opplevelser

Eventyrbyen har en magisk stemning og vakre solnedganger. Opplev skumringen i Marrakech med en enorm rødglødende sol som sakte forsvinner bak de snøbelagte Atlasfjellene. Føl stemningen i medinaen med lukter, farger og lyder som pirrer alle sanser. Nyt det nydelige marrokanske kjøkken. Prut i basaren og ta med lekre gaver hjem. Slapp av ved bassenget på vårt deilige hotell. Sov i telt i ørkenen under den afrikanske stjernehimmel.

Bli med på en helt annerledes nyttårstur som du sent vil glemme!

Vi skal føle på stemningen i Marrakech med besøk i medinaen og basaren, og det livlige torget midt i byen hvor alt foregår. Hotellet vårt ligger sentralt i nærheten av shopping og restauranter og her serveres en lekker galla middag på nyttårsaften – som feires med brask og bram i Marrakech – og gir oss en fantastisk start på det nye året. Etter fire innholdsrike dager i Marrakech går turen mot Atlasfjellene og Agafay-ørkenen, hvor siste kvelden tilbringes på den herlige ørken resorten Terre des Etoiles hvor vi skal bo i sjarmerende telt og utforske og nyte atmosfæren i ørkenen, ri på kameler, besøke en berber landsby eller kanskje en sykkeltur?

Marrakech er en av verdens mest sagnomsuste byer, med rosaskimrende bymurer, trange smug og et fargerikt og eksotisk basarområde. Byen ligger sørvest i Marokko ved foten av Atlasfjellene, og har ca 1 million innbyggere. Den er også Marokkos fjerde største by, etter Casablanca og Rabat og Fez. Byen har det største tradisjonelle markedet (souk) i Marokko og torget Djemaa el Fna sies å være det travleste i hele Afrika – her råder kaos og en sydende stemning. Dette er byens sentrum, eventyrfortellernes torg. Her er det fortellere, slangetemmere, spåkoner, forfattere, akrobater og musikanter i skjønn forening. Ofte samles lokale her ved en av de mange matbodene som kommer frem når solen går ned. Torget er hjertet i byen og herfra finner man enkelt de fleste kjente severdighetene innenfor bymuren, og landemerket La Koutoubia minareten er en veiviser. Marrakech har også en historisk medina, gamlebyen, og en moderne bydel, som kalles Gueliz. Her finnes flotte hotell og trendy butikker med mote, tekstiler og interiør. Fantastiske restauranter med høy kvalitet på mat og hyggelige priser. I årtier har byen vært samlingspunkt for kjendiser, kunstnere, forfattere og lykkejegere – som har gitt byen en sjarmerende bohemsk stemning.

Marrakech byr på eventyr, opplevelser og minner for livet – med eksotisk atmosfære som i 1001 natt.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1 – 30. desember (M)

Avreise fra Gardermoen, Oslo med Norwegian flight DY 1698, avgang 12:00 – ankomst 15.50

På vei fra flyplasssen til hotellet, får vi en orientering i bussen av den lokale guiden, før vi sjekker inn på hotellet. På ettermiddagen blir vi hentet av hestedrosjer og kjørt inn til hjertet av Marrakech, det store torget Djeemaa El Fna, med sitt yrende  folkeliv, hvor alt foregår…. Første kvelden vår i Marrakech skal tilbringes på en tradisjonell marrokansk restaurant, Dar Essalam, hvor vi blir servert lekre lokale spesialiteter. Transport tilbake til hotellet.

Opera Plaza Hotel

Opera Plaza Hotel, Marrakech, Marokko : Reisecompaniet

Opera Plaza  er et elegant hotel i bydelen Hivernage, sentralt i forhold til både shopping og restauranter. Med et flott basssengområde, tre restauranter og spa ligger alt til rette for et behagelig opphold. Se hotellets nettside.

Dag 2 – 31. desember 2017: Marrakech (F/M)

Frokost på hotellet.

Vi gjør oss kjent med Marrakech og får en sightseeing tur i ‘den røde byen’, og med alle severdigheter som Bahia palasset, Koutoubia Moskeen, det jødiske kvarter og kryddermarkedet. Lunsj på egen hånd – og guiden gir oss anbefaling på gode lunsjsteder. På ettermiddagen står de vakre Majorelle Gardens på programmet  – en av de mest besøkte attraksjonene i landet. Vår vandring blant eksotiske planter, banantrær, bambus, kokospalmer, fargerik bougainvilla og fontener i et usedvanlig vakkert parkanlegg, gjør dette til en helt spesiell innledning til nyttårsaften 2017! Om kvelden blir vi servert en overdådig galla middag i hotellets restaurant og vi ønsker det nye året velkommen med noe sprudlende i glasset!

Dag 3 – 1. januar 2018: Marrakech/Ourika-valley/Marrakech (F/L/M)

Frokost på hotellet, før vi tar fatt på turen til Ourika dalen på vei mot Atlasfjellene, som går gjennom det fruktbare sletteområdet Haouz. De lokale berberne har sitt ukentlige marked her, hvor vi tar et stopp, og får også se hvordan berber lever i landsbyen med sine små hytter laget av stein og leire. Denne turen gir oss et innblikk i kulturen og dagliglivet til folket her som lever som de alltid har gjort under enkle forhold.

Lunsj i dag blir tradisjonell mat i et berberhjem. Vi skal også besøke et utsalgsted hvor man kan få kjøpt safran og Argan olje. På ettermiddagen kommer vil tilbake til Marrkech og kan slappe av litt på hotellet før vår helaften på den berømte restauranten Le Comptoir Darna, hvor vi får servert en nydelig middag – og showet vi blir underhold med her er legendarisk!

Transport tilbake til hotellet, vår siste natt i Marrakech.

Dag 4 – 2. januar 2018: Marrakech – Agafay Desert (F/M)

Etter frokost skal vi ut på nye eventyr og kjører ut i Agafay ørkenen, det er kun ca 40 min kjøring fra Marrakech. Her sjekker vi inn på ørkenlodgen Terre des Etoiles.

Stedet er bygget som en afrikansk lodge, og Camp Terre des étoiles er et helt unikt sted å utforske ørkenen  og nyte den helt spesielle atmosfæren her. Teltene er ikke slik vi forbinder med telt, men av det luksuriøse slaget med alle bekvemmeligheter! Å bo her ute omgitt av dyp stillhet og den mektige naturen er en unik opplevelse. Hver telt er ca 30 kvm, og alle har eget bad og toalett. Innredning er rustikk men komfortabel med alle fasiliteter. Å våkne opp rett foran Atlasfjellene, etter å ha tilbrakt en natt under stjernene – er en opplevelse for livet!

Valgfrie aktiviteter:

 1. Kamelriding – 1 time – kr 300 pr person
 2. Utflukt i ørkenen  med terrengsykkel og lokal guide (2 timer) – kr 550 pr person
 3. ATV for en person 2 timer – kr 1200 pr person / ATV for 2 personer 2 timer – kr 1600 for 2 personer
 4. Besøk i en Berber landsby med te servering, og lokal guide kr 250 pr pers

Middag i campen.

Dag 5 – 3. januar: Desert Agafay/Marrakech (F/L)

Etter frokosten i campen, går turen tilbake til Marrakech. Her får vi lunsj på Restaurant La Paix før turen går ut til flyplass for reisen hjem til Gardermoen med DY 1699, avreise kl 15.00, og ankomst Oslo kl 21.00.

PRISER

Pris pr person i dobbeltrom: NOK 14.900,-
Rabatt for Fjordkraft-kunder: kr. 1.000,- pr. person. 

Tillegg for enkeltrom: NOK 1.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreisen med Norwegian t/r Oslo – Marrakech
 • Overnatting i 3 netter på Opera Plaza Hotel i Marrakech
 • Overnatting 1 natt i Agafay ørkenen på Lodgen Terre des Etoiles
 • 4 frokoster
 • 1 lunsj
 • 4 middager – på nyttårsaften serveres gala middag på hotellet
 • Utflukter i henhold til programmet
 • All buss transport
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert:

 • Måltider og drikke som ikke er nevnt i programmet
 • Tips/driks til sjåfør, lokal guide, restauranter etc
 • Tilslutningsbilletter fra andre steder i landet til Oslo

Vi tar også forbehold om at det kan forekomme endringer i programmet.

FLYINFORMASJON

30. desember 2017

Oslo – Marrakech  DY1698  12.00 – 15.50

3. januar 2018

Marrakech – Oslo  DY1699  15.00 – 21.00

 


Land

 • marokko

  Marokko

  Marokko er landet som kan by på strender, snøbelagte fjell, ørken og oaser. Se for deg skumringen i Marrakech med en enorm rødglødende sol som sakte forsvinner bak de snøbelagte Atlasfjellene.

  Les mer

Kart