6 dager

23/08/2018 - 28/08/2018

Fra NOK 14.900,-

Oslo

Klikk her for program pil

Vi har gleden av å invitere deg med på tur til herlige Nord-Italia!

Opplev Gardasjøen og opera i Verona (AIDA) 23.-28. august 2018

Mange har sikkert hatt en drøm om en gang i livet å oppleve en operaforestilling på den verdensberømte utendørs arenaen i Verona. Nå har du muligheten. Vi skal se oppsetningen av AIDA i tillegg til mange opplevelser ved naturskjønne Gardasjøen. Vi har basen vår i Desenzano som ligger vakkert til helt sør ved Gardasjøen, og herfra er det kort vei til frodig og variert landskap med vinmarker i syd og mektige fjell i nord.

Som kunde i Ikano Bank sparer du 1.500,-
Rabatten får du automatisk ved å krysse av for Ikano Bank når du bestiller din reise.

Vi reiser på sightseeing både i buss og båt, stopper innom bla. Sirmione som er an de mange sjarmerende små stedene rundt Gardasjøen, og får selvfølgelig med oss vinsmaking på tradisjonsrike vingårder. I Verona, Romeo og Julies by, drømmer vi oss tilbake i tid mens vi blir kjent i de trange brosteinsbelagte gatene. Høydepunktet er selvsagt operaen under åpen himmel.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Torsdag 23. august – Ankomst Verona – Gardasjøen (M)

Kl. 10.10 Flyavgang med Norwegian rute 1846 fra Gardermoen
Kl. 12.50 Ankomst Verona

Etter ankomst til Verona kjører vi til hotellet vårt i byen Desenzano syd ved Gardasjøen. Det tar ca 45 minutter å kjøre. Vi skal bo på følgende hotell: Hotel Desenzano.

Hotel Desenzano, Italia : Reisecompaniet

Hotel Desenzano er et 4-stjerners hotellet som ligger 500 meter fra sentrum av Desenzano del Garda og 2 minutters gange fra byens jernbanestasjon. Alle rommene har klimaanlegg, gratis Wi-Fi og balkong. Rommene har moderne eller klassiske møbler, parkett, flatskjerm-TV, minibar og eget bad med hårføner. Frokosten er en variert buffét med nybakt brød og kaker, samt frokostblandinger, fruktjuice og varm drikke. Den ultramoderne baren er åpen hele dagen. Desenzano har et lite utendørsbasseng og en møblert solterrasse om sommeren. Bredden av innsjøen ligger ca 10-minutters spasertur unna. Rommene er total renoverte i 2017. Middag på hotellet. Maten lages av signoraen selv som eier hotellet. Hun handler ferske råvarer på markedet hver dag. God mat! Se hotellets nettside.

Fredag 24. august – Spasertur i Desenzano og båttur til Sirmione (F/M)

Desenzano ligger syd ved Gardasjøen og er en populært feriemål i Sør-Europa og har en vakker utsikt over Alpene fra den sørlige bredden av Gardasjøen. Koselige pizzeriaer, restauranter og gelateria (iskrembarer) ligger innen gangavstand. Vår norske guide tar oss med på byvandring.

Deretter venter en deilig båttur over til den fargerike perlen Sirmione. Sirmione ligger på en halvøy helt sør i Gardasjøen og byr på sjarmerende små gater, et vakkert slott og romerske utgravninger ved Grotte di Catullo. Vi har med oss guide som forteller historien om Sirmione før vi rusler rundt på egenhånd og det blir tid til lunsj før vi reiser tilbake til Desenzano. Middag på hotellet.

Lørdag 25. august – Vi besøker en vingård i Valpolicella (F/L)

Veneto ligger i det nord-østlige hjørnet av Italia med Gardasjøen i vest og Venezia ut mot Adriaterhavet, og er landets største vinproduserende region. Selv om regionen historisk er kjent for masseproduksjon av rimelige viner gjennom de store kooperativene og de store vinhusene, leverer mange uavhengige småprodusenter i stadig stigende grad kvalitetsviner. Internasjonalt er det Valpolicella, Save og Amarone som forbindes med Veneto.

Vi skal besøke en koselig vingård som har vært i familiens eie i mange generasjoner. Vi møter familiens overhode som gir oss en innføring om vin og vi skal få smake forskjellige viner og spesialiteter fra distriktet. (lett lunsj) Bla. 3 typer vin, skinke, olivenolje, ost og brød. Det er også anledning til å kjøpe med seg litt vin.

Middag på egenhånd. Reiseleder kan anbefale sted.

Søndag 26. august – Opera i Verona og forestillingen AIDA (F/M)

Vi reiser på ettermiddagen til vakre Verona. (ca 40 min.) Vi skal gjøre en byvandring gjennom det historiske sentrum og vi skal se bla. balkongen til Romeo og Julie. Det er vel kjærlighets dramaet mellom Romeo og Julie som i dag er mest kjent. I romertiden var Verona et knutepunkt for det romerske riket, og herifra ble all trafikk og handel som gikk gjennom Brennerpasset kontrollert. Romernes Arena de Verona ruver stolt midt i byen. Elven Adige bukter seg stille gjennom det vakre sentrum med utallige rosa marmorbygninger fra 13-1400 tallet. Piazza delle Erbe er omkranset av de flotteste designerbutikker og har også et lite marked midt på plassen. Vi skal spise middag på restaurant Maffei. Se restaurantens nettside.

Etter middagen kl. 21.00 skal vi på operaen og få høre AIDA av Giuseppe Verdi. Arenaen er utendørs og var opprinnelig et romersk amfiteater fra ca 20.e.kr. Arenaen har plass til over 20.000 mennesker, og har en fantastisk akustikk. Her kan man høre en knappenål falle når forestillingen begynner. Dette må bare oppleves. Vi har nummererte billetter. Det er også mulig å kjøpe rød-/hvitvin, øl, mineralvann samt snacks inne på arenaen, og det er toaletter. Vi anbefaler lett sommertøy, en jakke og gode sko denne kvelden.

Aida av Giuseppe Verdi er et av de mest kjente operaer og den handler om krigen mellom kongedømmene Egypt og Etiopia, der den nubiske prinsessen Aida er tatt til fange og holdes som slave av Amneris, Faraoens datter. En militær, kaptein Radames, slites mellom sin kjærlighet til Aida og sin lojalitet til Faraoen. Forholdet vanskeliggjøres ytterligere ved at Amneris, er forelsket i Radames, men uten at dette gjengjeldes. Handlingen foregår i det gamle Egypt.

Mandag 27. august – (F/M) Dagen til fri disposisjon eller PÅMELDINGSTUR til Venezia

Ønsker du å oppleve Desenzano på egenhånd kan vi foreslå følgende: San Martino-tårnet (Torre di San Martino) og Det Arkologiske Museum (Museo Civico Archeologico). Byen ligger ved innsjøen og har en fin strand som flittig benyttes av turister og italienerne selv hele sommeren. I Desenzano kan du kjøpe god parmaskinke med deg hjem fra slakteren som har holdt til der i generasjoner. Mange koselige spisesteder i byen for lunsj.

PÅMELDINGSTUR – Heldagstur til Venezia

Turen går til Venezia også kalt Adriaterhavets dronning. Kjent for sine kanaler, arkitektur, og historie. Fra 1400- til 1700-tallet var Venezia et midtpunkt for kunst, kultur og fornøyelsesliv. På 1500-tallet levde Tizian, Veronese og Tintoretto i Venezia. I 1797 lot Napoleon franske tropper besette Venezia, men avstod det ved freden i Campo Formio samme år til Østerrike, og dermed var det ute med Venezia som selvstendig stat.I 1866 ble Venezia en del av Italia.

Den gamle bydelen er bygd på trepåler. Byen har over 40 km kanaler. Mest kjent er Canal Grande og broen Ponte di Rialto. Når vi kommer til byen Mestre går vi ombord i en «Trochetto» som tar oss med ut til lagunen og til Markusplassen. Vi skal på sightseeing og vi besøker bla. Markuskirken og vi skal se «Sukkenes bro» og fengslet hvor Casanova satt over tid. 3-retters lunsj med drikke er inkludert på denne turen.

Felles middag siste kvelden på ristorante Caffe Italia. Restauranten ligger i det historiske sentrum av Desenzano. Stedet serverer bla.deilig hjemmelaget pasta. Se restaurantens nettside.

Tirsdag 28. august – Avreise til Norge (F)

Kl. 13.55 Flyavgang med Norwegian rute 1877 fra Milano
Kl. 16.35 Ankomst Gardermoen

PRISER

Pris pr person i dobbeltrom: fra NOK 14.900,-

Singelromstillegg: NOK 2.000,-

Som kunde i Ikano Bank sparer du 1.500,- (normalpris: 16.400,-)
Rabatten får du automatisk ved å krysse av for Ikano Bank når du bestiller din reise.

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly Oslo – Verona – Milano – Oslo t/r med Norwegian
 • 5 netter på hotel Desenzano**** med frokost
 • Utflukter og transport i henhold til program
 • Lunsj med vinsmaking på vingården
 • 2 middager – 3 retter med drikke på hotellet
 • 1 operaforestilling i Verona. Vi har nummererte billetter på arenaen. (Gradinata centrale numerata)
 • Middag på restaurant Maffei i Verona – 3 retter med drikke før operaforestilling
 • Middag på restaurant Caffee Italia i Desenzano 3 retter med drikke siste kvelden
 • Norsk reiseleder er med på turen og møter dere i Verona. Hun er med under hele oppholdet.

Dette er ikke inkludert:

 • PÅMELDINGSTUR: Dagstur til Venezia inkl. transport, engelsktalende guide, 3-retters lunsj og drikke samt inngang til Markuskirken kr 1.300 pr person. Minimum 25 personer
 • Tips
 • Reiseforsikring
 • Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer. Prisen er basert på minimum 25 personer.

FLYINFORMASJON

Torsdag 23. august 2018

Kl. 10.10 Flyavgang med Norwegian rute 1846 fra Gardermoen
Kl. 12.50 Ankomst Verona

Tirsdag 28. august 2018

Kl. 13.55 Flyavgang med Norwegian rute 1877 fra Milano
Kl. 16.35 Ankomst Gardermoen