5 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo Gardermoen

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Vakre vinmarker så langt øyet kan se

Fantastiske Siena, olivenlunder og spennende historie – akkompagnert av deilig mat og vin.. Vi skal gjøre en reise i det som mange mener er verdens vakreste område. Bli med oss til Toscana!

Og ikke minst er Toscana selve sentrum for god mat og vin, og det er nettopp dette man bør bruke tid på når man er her. Grønnsaker, olivenolje, brød og oster er sentrale ingredienser i typiske retter fra Toscana, og sammen med et glass Chianti kan man nyte solnedgangen bak sypressene i det vakre Toscanske landskapet. San Gimignano ligger på en høyde over et vakkert landskap bestående av olivenlunder og vinranker. Siena er en av de vakreste byene i Italia og Greve di Chianti er «hovedstaden» i vindistriktet Chianti. Vi bor på et hyggelig hotell i byen og her kan du besøke Toscanas beste slakter og kjøpe med deg hjem førsteklasses italiensk skinke. Firenze er byen med noen av verdens største kunstskatter. Ponte Vecchio, den gamle broen over elven Arno der gullsmedbutikkene ligger side om side. Nyt en deilig italiensk iskrem eller bare gå gatelangs i Firenze og la sansene leve.

Skandinavisktalende guide er med på turen.

 

 

PROGRAM

DAG 1 (M)

Vi ankommer Pisa ca. kl. 14.00 (forbehold om flytidendring) og blir møtt av vår skandinavisktalende guide og kjører til Greve di Chianti som er hovedstaden i vindistriktet Chianti. Byen ligger mellom Firenze og Siena og har en sentral beliggenhet i forhold til utflukter i området. Det er en koselig pittoresk by og vi bor sentralt i byen. Middag på hotellet.

DAG 2 (F-L)

San Gimignano er en fantastisk landsby beliggende på en høyde over et vakkert landskap bestående av olivenlunder og vinranker. Landsbyen, med opprinnelse fra det tiende århundre, er spesielt kjent for sine høye tårn som du kan se fra lange avstander og den 2 km lange bymuren som «forskanser» landsbyen. En spasertur gjennom byen er en opplevelse i seg selv. Vi reiser videre til vingården Tenuta Torciano som ligger utenfor San Gimignano. Her får vi en omvisning, vinsmaking og lunsj.

Etter lunsj går turen til Siena som karakteriseres som en av regionens, og Italias vakreste byer med sine mange trange gater og sitt karakteristiske toscanske preg. Sienas middelalder bygninger er usedvanlig godt bevart, og innenfor bymurene er det stengt for trafikk som gjør det til en utmerket plass å spasere rundt bare for å ta inn alle inntrykkene, luktene og stemningen. Vi anbefaler deg å gå alle de 388 trappetrinnene opp til klokketårnet, som rager 102 meter over bakkenivå. Her får du en fantastisk utsikt utover byen og landskapet. På byens torg Il Campo er det to ganger i året et av verdens mest kjente hestekappløp.

DAG 3 (F)

Guiden tar oss med på en gåtur i byen som er hovedstaden i vindistriktet Chianti. Denne sjarmerende byen har koselige barer, restauranter og ikke minst den kjente slakterbutikken ANTICA MACELLERIA FALORNI. Butikken er kjent for sin spekemat. Det blir omvisning i butikken og det er mulighet for å kjøpe med seg hjem deilig parmaskinke av utsøkt kvalitet. Man får også mulighet til å besøke noen av de andre butikkene i byen som Bottega dell’Artigianato, på Piazza Matteotti der man finner ulike håndverk.

DAG 4 (F-M)

Dagstur til vakre Firenze med sine mange kunstskatter. Vi stopper bussen litt i utkanten av sentrum og går til fots. Firenze har enorme kunstskatter og flere store museer. Vi skal få se mange av de vakre historiske bygningene og stedene fra utsiden. Katedralen er en imponerende bygning, samt dåpskapellet med paradisporten og Giottos klokketårn som ligger ved siden av katedralen. Vi fortsetter til Piazza Signoria hvor byens gamle rådhus ligger med kopi av den berømte statuen av David utenfor som er laget av Michelangelo. Ponte Vecchio, den gamle broen over elven Arno der gullsmedbutikkene ligger side om side. Turen ender ved Santa Croce-kirken hvor vi gjør et besøk inne i kirken. Tid på egenhånd for shopping og lunsj. Kanskje et besøk på skinnmarkedet San Lorenzo?
Det er siste kveld og vi samles i Greve di Chianti og spiser middag sammen på hyggelig lokal restaurant.

DAG 5 (F)

Vi kjører buss til Roma tidlig om morgenen og reiser hjem direkte med Norwegian ca. kl. 13.00.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo /Stockholm/København til Pisa og hjem fra Roma med Norwegian
 • 4 døgn på hotell Del Chianti med frokost
 • Middag ankomstdagen med drikke
 • Dagstur til San Gimignano og Siena med vinsmaking og lunsj
 • Gåtur i Greve di Chanti
 • Dagstur til Firenze
 • Middag siste kvelden på lokal restaurant i Greve di Chianti med drikke
 • Skandinavisktalende guide er med på turen og møter dere ved ankomst i Pisa
 • All busstransport i henhold til programmet

Dette er ikke inkludert:

 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Enkeltromstillegg

Hotell

 • italia-hotell-del-chianti

  Italia, Hotell Del Chianti

  www.albergodelchianti.it
  Beliggende på det karakteristiske hovedtorget, er Albergo del Chianti et avslappet og uformelt hotel innenfor bymurene som kan dateres tilbake til år 1000. Hotellet har 16 rom

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.