6 dager

26/08/2018 - 31/08/2018

Fra NOK 15.990,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Verdis AIDA i arenaen i Verona, Pavarotti museet i Modena med privat konsert, gastronomi og kunst i praktfulle Parma!

Bli med til Italia 26. – 31. august 2018. Opplev verdenskjent opera, vakker natur, nydelig mat & drikke på denne unike reisen gjennom noen av Italias mest kjente gastronomiske høydepunkter og unike kulturperler.

Langs den gamle romerveien «Via Emilia» ligger ost- og skinkehovedstaden Parma og balsamicoens hjemby Modena. Veien går over den frodige Po-sletta, Italias spiskammers og frukthage. Dette er hele landets matmekka, med et kjøkken som strutter av sunnhet og friskhet. Her finner vi noen av de lekreste matbutikker og markeder i hele Italia, og det sier ikke lite! Likevel blir regionen ofte oversett til fordel for sine mer berømte naboer, Firenze og Venezia, men de som haster forbi, går glipp av vakkert landskap og enestående kulturperler. Parma er en skattekiste av vakre byggverk og enestående kunst.

På Pavarotti-museet i Modena får vi en unik mulighet til å bli kjent med Luciano Pavarotti, en av verdens mest berømte tenorer. På restauranten der han var stamgjest får vi deilig lunsj, mens vi får egen privat konsert høre vakker sang og musikk av en tenor og pianist fra Luciano Pavarotti Akademiet i Modena.

I friluftsteateret Arena di Verona, som er eldre og enda bedre bevart enn Colosseum, skal vi oppleve Guiseppe Verdis «AIDA». Dette er kanskje verdens mest populære opera. Vi sitter på de samme steinblokkene som ble lagt på plass under keiser Augustus, og engang var det gladiatorer som sloss mot ville dyr her. I dag føler kanskje dirigenten den samme spenningen når vel 20 000 tilskuere venter på at de første tonene skal stige fra orkestergraven. Dette er sommerens høydepunkt!

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1, søndag 26. august (M) Oslo – Milano

Kl. 10:50 Avreise med SAS fra Gardermoen
Kl. 13:30 Ankomst Milano

Etter å ha ankommet Milano kjører vi til Parma. Det tar ca 2,5 timer å kjøre på fine veier. Vi gjør et stopp underveis for å strekke på bena. Vel framme i Parma sjekker vi inn på vårt 4-stjerners hotell.

Hotell Mercure Parma Stendhal ****4

Hotel Mercure Parma Stendhal : Parma, Italia : Reisecompaniet

Hotellet har 63 rom og ligger i hjertet av det historiske sentrum – Piazza della Pilotta, ca 300 m fra jernbanestasjonen og 400 m fra katedralen. Rommene er i stilarter alt fra barokk til Louis XVI og fra venetiansk til nyklassisk. Alle rom er utstyrt med minibar, satellitt-tv, telefon, safe og wifi. Hotellet har også en hyggelig bar som er åpen mellom kl. 10.00 og kl. 24.00.

Samme kveld møtes vi for å spasere ca 10 minutter til en felles middag på La Cucina del Maestro. Se restaurantens nettside. (Maestro er naturligvis en referanse til bysbarnet Giuseppe Verdi, Italias nasjonalkomponist).

Dag 2, mandag 27. august (F/L) Skinke, ost- og vinsmaking på lokal bondegård

I dag besøker vi området utenfor Parma. Der den tørre, friske luften skal være den mest gunstige for lagring av Parmaskinkene. Helt siden romertiden har dette stedet vært lovpriset for sine gastronomiske delikatesser, spesielt ulike skinker. Frittgående griser er oppvokst på en diett av urter, gress, røtter og kastanjer. Resultatet av denne «dietten» blir en skinke så myk som smør og med en nydelig aroma. Byene Parma og Reggio Emilia har gitt navn til ”osten over alle oster”, Parmigiano Reggiano, som er et 100% naturprodukt.

Turen går til Antica Corte Pallavicina – Her skal vi besøke kjelleren hvor de lagrer sesongens salami, ost og balsamico produsert av familien Spigaroli. Vi skal få smakebiter av dette før vi spiser herlig lunsj i restauranten som ligger 200 m unna.

Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen. Middag på egenhånd. Reiseleder kan anbefale restaurant.

Dag 3, tirsdag 28. august (F/L) Gastronomi- og kunstvandring i Parma

Vi starter på formiddagen med byvandring i vakre Parma. I Italia sier man at ”den eneste ekte kjærlighet er kjærligheten til mat” og mat er også en del av kulturarven til italienerne.

Vi får smake Parmaskinke, som har modnet i 36 måneder! Videre delikatesser som culatello, stolgino, salami Felino, parmesanost som har modnet i 30 måneder og balsamico som er lagret i 20 år. Vi nyter et glass malvais-vin og også 1 glass av den musserende Lambrusco til maten. Mineralvann og kaffe er også inkludert. Men Parma er ikke bare ost og skinke. Vi skal besøke den inntagende katedralen med sitt unike dåpskapell i rosa marmor og som har gjengitt Bibelen i de vakre takmaleriene.

Middag på egenhånd. Reiseleder kan anbefale spisested.

Dag 4, onsdag 29. august (F/M) Sightseeing & opera i Verona – AIDA

Kl. 14.00 går turen til Verona, kjærlighetens by!
I et av de trange smugene ligger et gammelt, rosa teglsteinshus med kløverformede vinduer og med en meget berømt balkong! Der sto Julie og ropte på sin Romeo! Hver dag kommer forelskede par hit for å oppleve stedet som har blitt et symbol på ekte kjærlighet.

Verona byr på mye mer enn kjærlighet! I den elegante handlegågaten Via Mazzini finner man alle de store italienske designere som Prada og Gucci, men også gatekunstnere som selger flotte malerier og portretter.

Kveldens middag inntar vi i historiske omgivelser. Den elegante Restaurant Maffei er bygget over det romerske Kapitol, og er kjent for sin gode mat og atmosfære.

Etter middagen er det tid for kveldens store høydepunkt – opera under åpen himmel i friluftsarenaen Arena Di Verona – Dette er verdens største utendørs operascene og det å sitte på den to tusen år gamle romerske arenaen sammen med tusenvis av andre operaelskere er helt magisk!.

Vi inntar våre nummererte plasser i Arenaen kl.20.00, og kl.21.00 begynner forestillingen, som varer til ca. midnatt. Den unike akustikken gjør at vi kan høre hver minste lille tone, da lydene fra byen blir borte i det store teateret. Et 160 manns orkester samt storslagne kulisser og kjente navn fra operaverdenen gjør dette til en uforglemmelig opplevelse. ”AIDA” en operaforestilling i 4 akter, og som italienerne sier ”Opera er mer hjerte enn hjerne”, og det viktigste er musikken og stemningen.

Dag 5, torsdag 30. august (F/M) Modena, Pavarotti-museet og privat konsert med middag

Modena er kanskje mest kjent som Luciano Pavarotti’s fødeby og balsamico-eddik.

Byen var også en viktig romersk koloni, og var meget velstående under renessansen da den var residens for adelsfamilien D’Este. De bygget storslagne palasser og kirker. Bykjernen er intim, med smale, brosteinsbelagte gater som egner seg best for gående og syklister. Her sykler alle, til og med det lokale politi tråkker rundt på elegante hvite sykler med blå sykkelvesker. Det kryr av hyggelige osterier og delikatessebutikker.

Dagens høydepunkt er uten tvil Pavarotti-museet (Pavarottis sitt tidligere hjem) like utenfor Modena. Stjernetenoren kjøpte eiendommen på 80-tallet, og designet det meste selv. Villaen reflekterer også hans store personlighet, og inneholder personlige minner som viser hvor viktig det var for Pavarotti å omgi seg med familie, gode venner og studenter.

I disse vakre omgivelsene skal vi innta vår middag, på Restaurant Europa 92. Den åpnet dørene i 1991 som en følge av et møte, og senere et vennskap mellom eieren Cesar og den verdensberømte tenoren. Interiøret er intimt og hyggelig, og ligger innenfor de gamle stallene fra 17.århundre, vakkert restaurert ned til hver minste detalj. – Men hva passer vel bedre for å minnes den store tenoren enn å kombinere nydelig mat med opptreden av en tenor og pianist som er studenter ved Luciano Pavarotti Akademiet i Modena. Vi skal lytte til perler fra kjente operaer, romanser og italienske folketoner. En unik opplevelse for alle sanser! En fin avslutning på vårt Italiaopphold.

Dag 6, fredag 31. august (F) Bologna – Oslo

Frokost
Kl. 10:35 Flyavgang med SAS fra Bologna
Kl. 12:35 Ankomst København
Kl. 14:25 Flyavgang fra København med SAS
Kl. 15:35 Ankomst Gardermoen

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: kr 15.990,-

Enkeltromstillegg (du får dobbeltrom alene): kr. 2.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly med SAS, Oslo – Milano / Bologna – Oslo
 • 5 netter på Mercure Parma Stendhal Hotell****4 inkludert frokost
 • Utflukter i henhold til ovennevnte program med engelsktalende guider
 • Transport som nevnt i programmet
 • 2 lunsjer inkludert drikke og kaffe
 • 3 middager med drikke – (3 retters meny med drikke og kaffe)
 • Billett til operaforestillingen «AIDA» i Verona. Nummererte billetter: Gradinata Numerata Sect. 1 (Se kart over arenaen under fanen «Praktisk»)
 • Inngang til Pavarottimuseet og opptreden av operasanger under middagen i Modena
 • Inngang til Katedralen og til dåpskapellet i Parma
 • Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge. (Vi benytter autoriserte engelsktalende guider på utfluktene våre)

Dette er ikke inkludert:

 • Tips
 • Mat og drikke på flyet – Mat kan kjøpes på flyet
 • Tilslutninger til Oslo fra andre byer i Norge

FLYINFORMASJON

Søndag 26. august 2018

Kl. 10:50 Avreise med SAS fra Gardermoen
Kl. 13:30 Ankomst Milano

Fredag 31. august 2018

Kl. 10:35 Flyavgang med SAS fra Bologna
Kl. 12:35 Ankomst København
Kl. 14:25 Flyavgang fra København med SAS
Kl. 15:35 Ankomst Gardermoen


Kart over Arena di Verona

Reisecompaniet har billetter i det oransje området, Gradinata Numerata Sect. 1.
Fine plasser da vi sitter litt i høyden og har ingen direkte foran oss slik man har på gulvet.

Kart over Arena di Verona : Reisecompaniet


Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart