10 dager

20/09/2017 - 30/09/2017

Fra NOK 31.900,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Magasinet Familien : ReisecompanietNatur- og kulturopplevelser i Peru, med håndarbeid, garn og vev som hovedtema. Cusco, Machu Picchu, Titicaca-sjøen og Lima.

Bli med på vår fantastiske reise og la deg fengsle av inkaenes og andre høyt utviklede sivilisasjoners kultur. Lær verdens eldste veveteknikk blant urbefolkningen i de Høye Andesfjellene hvor man vever de vakreste mønstre med fibre fra lama, alpakka og sau. La deg friste av de lekreste produkter i den mykeste alpacca-ullen og kanskje lære en ny strikketeknikk av de strikkende menn i Taquile?

I Peru venter et eventyr på oss

Landskapet i Andes forandrer seg hele tiden; fra snøkledde fjell og grønne platåer med gressende lamaer til dype jungler med tropisk fugleliv. Blant skyer og majestetiske fjell ligger det gåtefulle Machu Picchu, inkaenes siste skjulested, gjemt fra verden i århundrer. Et utvalgt sted, med templer i hver himmelretning viet Solguden. Så utilgjengelig at selv ikke de spanske conquistadorene fant den! Vi skal på båtreise på verdens høyest beliggende seilbare innsjø, Titicaca, besøke Uros-indianerne som inspirerte Thor Heyerdahl med sine flytende sivøyer. De bygger fremdeles sine hus og båter av siv, som da Ra ble bygd. Vi reiser gjennom ”Inkaenes hellige dal”, Urubamba, hvor vi skal besøke Amaru-folket, en stolt og vennligsinnet indianerbefolkning, som lærer oss å veve fargeglade plagg som de har gjort i århundrer. Inkarikets tidligere hovedstad Cusco og verdensbyen Lima ved Stillehavet skal vi også få med oss.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1: Ankomst Lima (M)

Vi ankommer Lima flyplass kl. 18.10 lokal tid og møter vår lokale guide, som vil orientere oss om turens program og reiserute. Vi slapper av og akklimatiserer oss før vi møtes til middag på vårt hotell; Costa del Sol Ramada Hotel, ved flyplassen.

Dag 2: Lima/Cusco (F/L/M)

Etter frokost sjekker vi ut og blir hentet for vår formiddagsflytur til Cusco (1 time 10 min). Vel framme har vi en kort transfer til hotellet. Etter lunsj på hotellet og litt tid til å slappe av og venne oss til høyden på 3400 m.o.h., er vi klare for en byrundtur i Cusco. Den stolte, gamle inkahovedstaden er den største byen i Andesregionen. Inkaene kalte den verdens navle og spanjolene bygget videre på inkaenes grunnmurer. De største severdigheter vi vil se er Katedralen, med gullskatter som spanjolene stjal fra inkaene, og Koricancha, det runde Soltemplet. Deretter går ferden ut av byen for å besøke inkahelligdommen Kenko og Tambomachay; inkaherskernes hellige bad, et teknisk mesterstykke som fortsatt kan levere vann, og Puca Pucara, ”Det Røde Fortet” som man mener voktet veien til Den Hellige Dal, med terasser, trapper og tunneler hugget ut i fjellet. Til slutt den imponerende festningen Sacsayhuaman, som ruver strategisk over byen. Det er fortsatt en gåte hvordan de enorme steinblokkene, over 9 m høye og mer enn 350 tonn tunge, er tilpasset hverandre på millimeteren og vitner om inkaenes høytstående byggekunst. I Cusco finnes også et flott tekstilmuseum som mange vil ha interesse av. Om kvelden møtes vi til middag på La Divina Comedia restaurant.

Dag 3: Amaru-samfunnet i Inkaenes Hellige Dal – The Sacred Valley (F/L/M)

Vi forlater Cusco om morgenen og turen går gjennom ”Den Hellige Dalen”, Urubamba, kjent for sine bratte jordbruksterasser, med mais og potetplantasjer (1 ½ time med buss). Ved indianerbyen Pisaq øverst i dalen ligger «The Land of the Yachaqs», et spennende prosjekt som startet som et eksperiment for 10 år siden. Målet var å utvikle og forbedre bærekraftig turisme, og holde kurs i tradisjonelt håndarbeid, utstilling av strikkevarer, farging av stoffer og sanking av planter. Den innfødte Amaru – befolkningen hilser oss velkommen og presenterer sin forening og sitt arbeide. De vil fortelle oss om sin hverdag, tradisjoner, og den betydning foreningen har hatt for lokal kultur, beskyttelse av natur og miljø, og sysselsetting av folk i Andesregionen for å hindre utflytting til de store byene. Vi begynner med en vandring gjennom urskogen, og kan velge våre egne planter fra den lokale planteskolen som vi vil bruke til å farge våre egne fibre. Vi vil lære om plantenes medisinske og kulinariske egenskaper, men først og fremst om den håndvevde prosessen; fra klipping av dyrene til håndspinning og plantefarging, og veving med teknikken “telar de cintura” den eldste type av håndvev i verden, en lendevev som kvinnene brukte og som lett kunne fraktes ut til åkrene, festet til midjen. Høydepunktet er naturligvis å lage våre egne tekstiler, en unik erfaring og et minne for livet!

Veving er dypt forankret i kulturen i de Høye Andesområdene, sammen med oppdrett av de innfødte artene lama og alpakka. Både naturen og de samfunnsmessige forhold ligger godt til rette for tekstilproduksjon; man følger jordbruksårets rytme, noe som gir mye arbeid i enkelte perioder, men også perioder med lite arbeid, da alle kan drive med tekstiler. Man spinner garn på håndteiner, vever belter, skjerf og ponchoer på lendevever. Vevnadene er dekket av border og motiv i rene, klare kontrastfarger. Ullen er den mykeste man kan tenke seg, svært tynn og av meget fin kvalitet. Andessamfunnet har sitt eget språk, Quechua, som har overlevd gjennom muntlig tradisjon, da man under vevingen utvekslet historier som på den måten ble bevart gjennom generasjoner. Mønstrene med sine symboler, den spesielle måten å spinne garnet på, fargene, teknikkene, forteller om veverens bakgrunn og sosiale status.
Vi skal også smake lokale spesialiteter og drikker, innta en velsmakende og næringsrik lunsj av ferske råvarer, tilberedt av kvinnene i Amaru-samfunnet. Lokale kunstnere og barn fra skolen vil underholde oss med sin musikk. På ettermiddagen returnerer til vårt hotell og møtes til felles middag.

Dag 4: Keramikkverksted/ Seminar i Yahuar Maqui i Urubamba (F/L/M)

Her vil de lokale håndverkere vise sine ferdigheter og gi oss en demonstrasjon av de ulike stilarter, og vi kan ta med oss en souvenir. Seminaret varer ca 3 timer og på ettermiddagen har vi felles lunsj i Urubamba. Ettermiddagen fri til egne gjøremål og om kvelden møtes vi til middag på vårt hotell.

Dag 5: Machu Picchu (F/L)

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Ollantayambo. Her går vi om bord i toget som skal ta oss til endestasjonen Aguas Calientes, blant ville, loddrette fjell, ved foten av Machu Picchu (2 ½ time). Herfra vil vi bli fraktet med buss opp til toppen av fjellet.

Machu Picchu, Inkaenes tapte by, et av de mest kjente byggverkene fra inkatiden, omringet av grønn, frodig skog, og usigelig vakkert. Glemt av omverden, ble den ikke oppdaget før i 1911 av den unge amerikanske forskeren Hiram Bingham. Han var lokket av ryktene om en ukjent inkaby. Da han kom hit i 1911, var byen overgrodd av vegetasjon, og bare enkeltte murer stakk opp av jungelen. Fortsatt vet man ikke hvilken betydning stedet hadde og når det ble forlatt. Vår guide viser vei og gjør ruinene levende for oss, terassene i fjellsiden, husene, templene og vanningskanalene. Man tilba vannets kraft og her kunne man ta vannet fra isbreene og bygge akvedukter. Vi skal bl.a. se Soltemplet, Kongegraven, Prestehuset og Intihuatana; den astronomiske kalender, som vitner om en høytstående kultur og usedvanlig kunnskap. Vi spiser lunsj på El Café i Inkaterra ved Aguas Calientes, et stoppested for mange fotturister til Machu Picchu, beliggende i en trang dal med elven Urubamba fossende gjennom jungelen. På ettermiddagen tar vi toget tilbake til Cusco.

Dag 6: Cusco/Puno (F/L/M)

Vi starter tidlig med en bussreise til Puno, (3860 m.o.h.) og passerer den naturskjønne innsjøen Wacarpay, med storslagen utsikt til fjellene som reflekteres i det klare vannet. Denne turen tar ca 10 timer, inkl lunsj og stopp underveis. Vi fortsetter til den vakre byen Andahuaylillas, hvor vi skal besøke den lille kirken San Pedro de Andahuaylillas, kjent som Sydamerikas Sixtinske Kapell pga. sine strålende takmalerier.

På veien stopper vi i Raqchi, hvor vi besøker helligdommen viet til inkaguden Wiracocha, et arkitektonisk mesterverk i Adobe-stein, en tusenårig byggestein av soltørket leire og strå. Bussturen videre (ca 70 km) går til La Raya Ranch, hvor vi kan se flokker av vikunjaer, de minste av kameldyrene, og lamaer. Vi kjører langs høydemassivet Collao, og stopper i Ayaviri, et viktig senter for husdyrhold og tekstilproduksjon. Her skal vi besøke det imponerende Kalasaya, en ruin fra den gamle Pucara-kulturen. Vi har felles lunsj i en hyggelig restaurant på landsbygda, med smakfulle, lokale spesialiteter. Om ettermiddagen er vi tilbake i Puno hvor vi setter kursen til vårt hotell. Vi møtes til felles middag.

Dag 7: Titicaca og Uros-folket (F/L)

I dag skal vi på båttur på Titicaca-sjøen som ligger 4000 m.o.h. Ferden går ut til Uros-øyene, som er bygd på et fundament av lag på lag med siv, og kalles ”De flytende Øyene”. Her lever fortsatt Uros-folket, eller ”Vannfolket” som de blir kalt, som de har gjort i generasjoner, og vi skal lære om deres kultur og få et innblikk i det fascinerende dagliglivet. Både deres hus og båter er bygget i den samme typen siv, ”Totora”. De lever av fiske og håndverk, som de selger til turistene. Båtturen på Titicaca-sjøen varer ca 2 timer og tar oss til den rolige Taquile-øya, kjent for sine markeder og strikkende menn, som har trådene rundt halsen og en helt spesiell teknikk. Deres karakteristiske strikkeluer er fulle av symbolikk, som bl.a. forteller hvem som er gift og hvem som er ledig på markedet!

Ved ankomst til Taquile skal vi innta dagens lunsj. Deretter skal vi vandre over denne 6 km lange øya, med grønne åser og mange arkeologiske funn.
På ettermiddagen setter vi kursen tilbake til Puno hvor vi blir kjørt til vårt hotell.

Dag 8: Juliaca/Lima (F/L/M)

Etter frokost går ferden til Juliaca flyplass. En stor opplevelse på veien er de berømte Chullpas, gravtårnene i Sillustani, benyttet av Aymaras-folket til å begrave sine ledere. De ligger vakkert til ved Umayo-sjøen, med sitt unike fugleliv. Her inntar vi våre lunsjpakker. Vi ankommer Lima etter flyturen fra Julianca, og blir hentet på flyplassen og kjørt til vårt hotell, hvor vi kan slappe av før vi møtes vi til middag om kvelden.

Dag 9: Lima (F/L)

Denne dagen vies den Peruvianske hovedstaden Lima, vakkert beliggende ved Stillehavet. En kontrastfylt storby der det toppmoderne ligger side om side med prakthus fra kolonitiden. De største severdighetene står naturligvis på vårt program; Gullmuseet med Inka-kulturens utrolige gullfigurer og – smykker, som ble reddet fra spanjolenes erobringer, og vakre tekstiler, Plaza Mayor, Limas sentrale plass, prydet med roser, høye palmer og en fontene med byens skytshelgen, omgitt av imponerende bygninger i spansk kolonistil, Regjeringspalasset, Presidentens offisielle residens, Katedralen, Bispepalasset og Rådhuset. Alle hus har de tradisjonelle trebalkonger som gjør bybildet unikt. Her har vi utsikt til San Cristobal, byens høyeste punkt. Lima er viden kjent for sine kirker i kolonistil, nesten alle forsamlinger ble tildelt en tomt for å hedre sin skytshelgen. Den best bevarte er den barokke San Francisco med sin imponerende kuppel og den største samling av kunst fra kolonitiden i Amerika, flotte malerier av Rubens-skolen, Zurbaran og Ribera. Basilikaen med 21 altere, Munkenes Bibliotek, med mer enn 25 000 bøker, og katakombene under kirken er spesielt interessante. Patioen har flotte mosaikkfliser fra Sevilla og mauriske buer. I den eksklusive bydelen San Isidro/Miraflores ligger Pucllana-tempelet, bygget under glanstiden for Lima-kulturen bygget i det 2. århundre e.Kr, og regnet som inkaenes hellige by med interessante utgravninger og mumier. Lima er kjent som ”Hagebyen” pga alle parkene. Vi skal se Olivar-parken med oliventrær fraktet fra Spania under kolonitiden og den elegante Central Park i Miraflores. Langs strandpromenaden her ligger Larcomar, et senter for shopping, underholdning og restauranter. Hele komplekset er bygget inn i klippeveggen med flott utsikt over havet.

Lunsjen inntas på restauranten La Rosa Nautica, flott beliggende på en pir omgitt av Stillehavets bølger, kjent for typisk Peruviansk kjøkken. Etter lunsj og kvelden er satt av til egne eventyr! Guiden vår har forslag til hyggelige steder å spise middag. (ikke inkl.)

Dag 10: Lima og avreise (F + servering på fly)

Denne formiddagen skal vi besøke Amano museum som er en utstilling av tekstilarbeider som viser den kulturhistoriske utvikling under den pre-columbianske perioden i Peru. Men vi har også tid til å utforske Lima på egenhånd, eller gjøre de siste innkjøp. Kanskje kjøpe med noe gaver hjem i den fineste alpacca-ullen – til svært gunstige priser?  Etter en opplevelsesrik ferie er tiden kommet for å ta avskjed med Peru. Vi sjekker ut  kl. 12.00 og kl. 16.00 blir vi hentet og kjørt til flyplassen for hjemreise.

NB: Vi tar forbehold om endringer i turforløpet pga. værforhold.

PRISER

Pris pr pers i delt dobbeltrom: NOK 32.400,-

Enkeltromstillegg: NOK 3.200,-

Rabatt for Familien-abonnenter: kr. 500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise t/r Oslo – Lima med KLM
 • Innenriksfly Lima  – Cusco – Juliaca – Lima
 • 9 overnattinger i delt dobbeltrom
 • Utflukter og måltider som beskrevet i programmet
 • Alle entréer til severdigheter i henhold til programmet.
 • Togreise Ollantaytambo – Aguas Calientes – Cusco med VISTADOME-tog (med glasstak)
 • Bussbillett til Machu Picchu
 • Privat buss til Puno
 • Engelsktalende lokalguide
 • Reiseleder fra Reisecompaniet (Githa Kristensen)

 Dette er ikke inkludert

 • Tilslutning fra andre byer i Norge, som vi tilbyr ved forespørsel
 • Tillegg for enkeltrom kr 3200,-
 • Måltider og drikke som ikke er nevnt i programmet
 • Reiseforsikring
 • Tips

FLYINFORMASJON

20. september 2017

KL 1142, Oslo – Amsterdam, 09.30-11.20
KL 743, Amsterdam – Lima, 12.35-18.10

29. september 2017

KL 744, Lima – Amsterdam, 20.00-15.25 (30. september)
KL 1151, Amsterdam – Oslo, 20.50-22.35 (30. september)


VAKSINER

Vaksiner er ikke lovpålagt, men Gulfebervaksine er anbefalt for reiser til Perus jungel. Den bør tas 10 dager før ankomst. Vaksinebeviset vises ved ankomst til flyplassen.


VIKTIG Å VITE

I Peru foregår noen av utfluktene til fots, og det forutsetter at man er i alminnelig god fysisk form og kan bevege seg ved egen hjelp. Turen er ikke egnet for mennesker som er dårlige til bens eller bruker rullator eller rullestol. Det vil være endel transport med buss, og standarden på bussene kan være lavere enn vi er vant til. En stor del av reisen foregår i forholdsvis stor høyde, og det påvirker alle mennesker betydelig. De fleste symptomene kan unngås hvis man tar følgende forholdsregler: Ta det helt med ro ved ankomsten, unngå alkohol og drikk 3–4 liter vann og lignende om dagen de første 3–4 dagene. Reiseleder og lokal guide gir dessuten gode råd om ubehag skulle oppstå.

Høyde over havet; Lima: 0 – 54 m, Cusco: 3360 m.o.h. Urubamba-dalen: 2850 m.o.h.
Machu Picchu: 2400 m.o.h. Puno: 3860 m.o.h.Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Hotell

 • hotellpakke-peru

  Hotellpakke Peru

  Lima: Costa del Sol Wyndham Lima Airport & Mariel Hotel. Cusco: San Agustin Dorado Hotel. Sacred Valley: Hotel San Agustin Monasterio de la Recoleta. Puno: Royal Inn Hotel.

  Les mer

Land

 • peru

  Peru

  Magiske Peru med Macchu Picchu, Lima, Titicacasjøen og Amazonas. Reis til Peru og opplev dette magiske landets historie og kulturskatter, den varierte naturen med vakre elvedaler, fjelltopper over 6000 meter, uberørt jungel og regnskog i Amazonas.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.