5 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Vin- og matopplevelser i Piemonte sammen med Lars Klevstrand og vinkjenner

Reisecompaniet inviterer deg med på tur sammen med visesanger Lars Klevstrand og norsk reiseleder. Dette er turen for deg som setter pris på de nord-italienske vinene og dertil passende mat, og som gjerne underholdes med parodier og sanger fra Lars Klevstrand. Stemningen kommer til å være på topp!

Ønsker du å lære mer om Nebbiolo, Dolcetto d’Alba, Moscato d’Asti og distriktet omkring? Vår vinkjenner og kjentmann Bjørn Edvardsen er med som reiseleder, og vil sørge for en uforglemmelig tur.

Bli med på en reise som pirrer alle sanser!

Underholdning ved Lars Klevstrand

Lars Klevstrand er en norsk visesanger og komponist. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole, og har vært en viktig profil i norsk visemiljø siden 1960-tallet. Foruten flere visepriser har han
også arbeidet mye med kabaret, revy og musikal. Klevstrand har vært medlem av gruppene Ballade! og Gatesangerne. Under reisen vil han øse av sitt rikholdige repertoar, bl. a. Taube, Prøysen, Bye og napolitanske sanger. Gled deg!

PROGRAM

Dag 1: Avreise

Vi møtes på Gardermoen for avreise med Norwegian til Nice. I Nice blir vi møtt av lokal representant, og kjørt med buss mot Italia og Piemonte. Enkel lunsj serveres på bussen. Turen til Alba er beregnet til ca 3 timer og 45 minutter. Vel framme i Alba, sjekker vi inn på hotellet; HOTEL CALISSANO ****. Dette hotellet befinner seg sentralt i Alba, i kort gangavstand til sentrum og jernbanestasjonen. Hotel Calissano har 93 gjesterom, alle utstyrt med LCD-TV, internett-tilgang, klimaanlegg og safe. Av øvrige fasiliteter finner vi restaurant, bar og vinbar, treningsrom og møtefasiliteter til mindre grupper. Vi nyter et par timer fri før vi møtes til middag på hotellet kl. 20:00.

Dag 2: Barbaresco

Vi samles kl. 10:00 for avreise til det kjente vindistriktet Barbaresco. Her skal vi besøke Vinhuset Gigi Bianco (www.gigibianco.it). Susanna Bianco guider oss rundt i vinkjelleren og lærer oss bl.a. forskjellen på Barolo- og Barbarescoviner. Vi smaker oss gjennom 6 forskjellige viner, servert med ost, skinke og brød. Susanna forteller også om hvordan de lager en Grappa av druerestene fra vinproduksjonen! Lunsjen i dag nytes på lokal restaurant i Barbaresco, nærmere bestemt på Antica Torre. Dette er en autentisk familierestaurant beliggende under Barbarescos tårn. Nydelig hjemmelaget pasta og rustikk, lokal mat som er tilpasset husets vinkart. Utvalget er ikke stort, men kvaliteten og smakene desto større! Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen og har fri til å utforske byen Alba på egenhånd. Alba er en sjarmerende by hvor du finner alt fra spennende shoppingmuligheter, mange hyggelige barer og små, intime restauranter.

Dag 3: Barolo

I dag skal vi utforske Barolo-distriktet, et av Italias mest kjente vinområder. Vi reiser fra hotellet i felles buss kl. 10:00 og setter først kursen mot Serralunga d’Alba, ca 10 km. sørvest for Alba. Serralunga, som daterer seg fra det 12. århundre, ligger på en ås-topp og har ca 500 innbyggere. Vi starter besøket her med en guidet omvisning i landsbyen av dagens vertinne, finske Riikka Maria Sukula. Sammen med mannen Jyrki Sukula driver de en liten vingård utenfor Serralunga, og hit går ferden videre etter omvisningen. Paret kjøpte vingården i 2005, og har siden satt i gang dyrking av flere typer druer. I dag lages det vin av både Nebbiolo og Barbera-druer i Sukulas regi. Vi starter med en spasertur blant vinrankene hvor Riikka deler sin viten og interesse for druene. Hun tar oss også med til nabogården, hvor vinbonden Paulo Manzone forteller om egen produksjon. Vel tilbake på Sukula-gården får vi servert deilig lunsj med lokale råvarer. Jyrki Sukula er en kjent TV-kokk i Finland, og tryller fram et storslagent italiensk måltid for oss. Lokale viner, inkludert deres egne Barolo hører også til! I kveld samles vi for felles middag kl. 19:30 på La Libera, en koselig lokal restaurant i Alba.

Dag 4: Rundtur/besøk i Asti

Vi starter kl. 09:00 i buss fra hotellet. Videre venter guidet vintur gjennom Barolo med stopp i den høytliggende byen La Morra hvor vi nyter utsikten over Barolo distriktet, fortsetter gjennom Barbaresco og videre til Canelli og Santo Stefano Belbo. Vi besøker la Giriblandina i Calamandrana og prøvesmaker vinen til en liten sjarmerende familiedrevet vingård i Asti-distriktet, med faglig undervisning i hvordan vinen utvikles fra druer til en fullverdig, moden vin. Vi fortsetter til Cascina Desderi http://desderi.com/no hvor vi tar en spasertur i vinmarkene før vi inntar lunsj på en lokal cantina. I kveld har vi felles avreise kl. 19.00 for middag på grillrestauranten La Tagliata (www.latagliata.it) ca. 10 km fra Alba, under borgen Grinzane Cavour. Vi spiser Piemonte grillmat av okse og svin matchet med lokale viner.

Dag 5: Hjemreise

Returen til Norge går fra Alba kl. 09:00, etter en god frokost på hotellet. Vi kjører gjennom Piemonte og videre til Milano, hvor vi har flyavgang med Norwegian.

God Tur!


Reiseleder

 • bjorn-edvardsen

  Bjørn Edvardsen

  Bjørn Edvardsen har lang erfaring med å tilrettelegge turer for mat- og vininteresserte til Italia og Frankrike. De siste tre årene har han arrangert vinturer for Econa til Piemonte, Veneto og Rhone Dalen og Beaujolais. Han har dessuten deltatt på flere turer arrangert av vinimportør. Hans interesse ligger i skjæringspunktet lokale mattradisjoner og lokal vin, og hans turer bærer preg av dette.

Hotell

 • italia-hotel-calissano

  Italia, Hotel Calissano****

  Se hotellets nettside her

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.