5 dager

03/10/2019 - 07/10/2019

fra NOK 13.550,-

Oslo

Klikk her for program pil

Trøffelfestivalen, lokale råvarer og vindistriktene Barolo og Barbaresco.

Endelig er vi klare med en reise til de herlige vinområdene i Piemonte når vi inviterer til en rundreise som har fokus på noe av det beste denne regionen kan tilby. Dette er turen for deg som setter pris på de nord-italienske vinene og dertil passende mat.

Ønsker du å lære mer om Barbera, Nebbiolo, Dolcetto d’Alba, Barolo og Barbaresco og distriktet omkring?
Vår lommekjente reiseleder har mange års erfaring med reiser til Alba og Piemonte, og han tar deg med til små, lokale vingårder og utsøkte restauranter med fokus på lokale råvarer. Vi får med oss et besøk på det verdenskjente trøffelmarkedet og trøffelfestivalen i Alba som finner sted fra begynnelsen av oktober. Bli med på en reise som pirrer alle sanser!

Bli med da vel!

PROGRAM

Dag 1: Oslo – Milano – Alba (M)

Avreise med Norwegian fra Gardermoen. Ankomst Milano kl. 13.20. Busstransport med egen turbuss direkte til Alba. Underveis i bussen vil vår reiseleder orientere om historie og kulturen i området, samt fortelle om de ulike vinene som Piemonte er så kjent for. Vi sjekker inn på vårt hotell «Hotel Savona», som har en meget sentral beliggenhet, direkte ved gamlebyen i Alba.

Vi skal bo på: Hotel Savona****4, Via Roma 1, 12051 Alba, Italy.
Les mer på hotellets nettside

Hotel Savona, Piemonte, Italia : Reisecompaniet

Hotel Savona er et hyggelig familiedrevet hotell, med en helt unik beliggenhet, direkte ved «inngangen» til gamlebyen i Alba. Her kan du gå til de fleste aktiviteter i sentrum, til alle de nærliggende kafèene og restaurantene. Ingen av rommene på Hotel Savona er like. Noen er nyoppusset og noen er av litt eldre dato, men alle er godt utstyrte med TV, toalett, WC og minibar eller kjøleskap.

Vi får litt tid på egenhånd før felles byvandring i Alba, med påfølgende velkomstmiddag på eksklusivt, populært og helt typisk spisested (osteria). Her blir det presentasjon og smaking av anerkjente og typiske viner for området. Vi får servert flere av sesongens spesialiteter fra Piemonte, og vi har et utvalg av viner til maten inkludert. Etter middagen spaserer vi tilbake til hotellet.

Dag 2: Barolo – La Morra (F/L)

Etter frokost på hotellet gjør vi klart til avreise for heldagsprogram med egen buss fra hotellet. Vi gjør en kort stopp i La Morra, der vi tar en spasertur gjennom de trange gatene, nyter utsikten og reiser videre gjennom vinmarkene til Barolo. Barolo ligger på en høyde i dalen, og i denne verdensberømte vinlandsbyen besøker vi det kjente enoteket, der det er mulig å smake og handle de berømte barolo-vinene. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene, og det er muligheter for å besøke museet, slottet og flaskeåpner-musèet. Her blir det mulighet for å innta forfriskninger og å smake på viner fra området (ikke inkludert, betales av hver enkelt). Vi reiser videre til en lokal familiedrevet vinprodusent i et av de mest kjente og fineste vinområdene nær Barolo, der vi får omvisning i vineriet og blir forklart om vinproduksjonen. Vingården Azienda Agricola Erbaluna er kjent som en av de typiske gårdene som driver økologisk, og deres viner har fått høye karakterer. Vingården byr på smaking av flere viner og det serveres lokal lunsj, der vi får smake lokale oster, skinker, salami og andre Piemonte-spesialiteter. På veien tilbake til Alba besøker vi den kjente borgen Grinzane Cavour, der de verdensberømte årlige auksjonene av hvit trøffel foregår. Vi er tilbake i byen på kvelden, og reiseleder kan anbefale flere gode spisesteder i gangavstand fra hotellet.

Dag 3: Alba, trøffelfestivalen med marked (F)

Etter frokost er hele dagen til fri disposisjon i Alba. Lørdagsmarkedet og det verdenskjente Trøffelmarkedet i Alba arrangeres denne helgen, og det er kun fem minutter å gå fra hotellet! (inngang til markedet € 3,- betales av den enkelte). Sesongavhengige aktiviteter med bl.a. trøffel- og vinmarkeder, historiske festivaler og andre kulturaktiviteter pågår i gater og torg i byen. Og nå er det sesong for sopp – og hvite trøfler! Du kan smake og handle oster, pølser, skinker og alle tenkelige landbruksprodukter fra lokale produsenter som forteller om sine produksjoner. Og du kan slappe av med noe leskende, mens du studerer folkelivet på torget, som ligger rett ved hotellet vårt! Vår reiseleder vil være behjelpelig med råd og tips om ulike aktiviteter og restauranter.

Dag 4: Barbaresco – Neive (F/L/M)

Frokost på hotellet før vi drar med buss for å besøket det kjente vindistriktet Barbaresco. Her får vi interessant informasjon om landsbyen, før vi spaserer forbi slottet til Gaja-familien, opp til Produttori del Barbaresco. Dette er regnet som vinverdens best drevne cooperativ. Vi nyter utsikten ved det historiske tårnet og besøker enoteket (vinsalg) før avreise til historiske Neive. Neive er regnet som en av de ti fineste landsbyene i Italia (iflg. det italienske turistkontoret i Roma, ENIT), med historie tilbake til romertiden. Vi spaserer opp til landsbyen og tar en runde gjennom de sjarmerende gatene og torgene. Deretter besøker vi familiegården Carussin i San Marzano Oliveto i Asti-provinsen. Gården er kjent for populære viner, som de siste årene har fått mange gode omtaler i Norge. Etter en innføring i gårdens filosofi, med omvisning og orientering i vineriet, får vi servert en vingårdslunsj med et utvalg av lokale landbruksprodukter sammen med flere av gårdens viner. Vi drar tilbake til hotellet på ettermiddagen, og får et par timer på egenhånd før vi samles til felles avskjedsmiddag på en god restaurant i gamlebyen i Alba. Vi får servert typiske retter fra det piemontesiske kjøkkenet, avhengig av kokken og de lokale råvarene for sesongen. Vi kan spasere tilbake til hotellet etter middag.

Dag 5: Alba – Milano – Oslo (F)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost, og reiser med buss tilbake til flyplassen i Milano. Vi flyr med Norwegian kl. 14:05 og ankommer Oslo om ettermiddagen.

PRISER

Pr. person i dobbeltrom: kr. 13.950,-

Enkeltromstillegg: kr. 1.550,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter, Oslo-Milano direkte tur/retur med Norwegian
 • Overnatting på Hotel Savona, meget sentralt ved gamlebyen i Alba
 • Daglig frokostbuffet
 • Busstransport, t/r flyplass/hotell, samt tre dager med utflukter i Piemonte
 • 2 middager inkludert vin (!) på utvalgte restauranter
 • To vingårdsbesøk med omvisninger, presentasjoner, smaking av flere viner og full vingårdslunsj
 • Lommekjent norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • By-/turistskatt i Italia (for tiden € 1,50 per person pr. natt). Betales direkte til hotellet av den enkelte reisende ved avreise, da dette ikke inkluderes i reisebestillingen.
 • Tips/driks til bussjåfør, hotell o.l.
 • Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge er mulig, på forespørsel.

Det tas forbehold om endring i programmet som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. valuta, værforhold.

FLYINFORMASJON

Fra/til Oslo:
DY 1876  3.oktober Oslo – Milano 10:40 – 13:20
DY 1877  7.okt. Milano – Oslo 14:05 – 16:45

HOTELL

Vi skal bo på: Hotel Savona****4, Via Roma 1, 12051 Alba, Italy.
Les mer på hotellets nettside

Italia, Hotel Cristina Sorrento : Reisecompaniet

Hotel Savona er et hyggelig familiedrevet hotell, med en helt unik beliggenhet, direkte ved «inngangen» til gamlebyen i Alba. Her kan du gå til de fleste aktiviteter i sentrum, til alle de nærliggende kafèene og restaurantene. Ingen av rommene på Hotel Savona er like. Noen er nyoppusset og noen er av litt eldre dato, men alle er godt utstyrte med TV, toalett, WC og minibar eller kjøleskap.Reiseleder

 • finn-kolderup

  Finn R. Kolderup

  Finn R. Kolderup har bakgrunn fra internasjonal markedskommunikasjon og prosjektledelse i flere norske, internasjonale bedrifter.  I 12 år var han prosjektsjef i Norges Varemesse, der han bl.a. hadde ansvar for å bygge opp og lede den internasjonale Reiseliv-messen i Oslo.  Han har hatt ansvar for flere arrangementer i inn- og utland bl.a. som kongressjef i Norges turistråd og i lederstillinger i Elopak, Tomra og fra telekommunikasjon og offshoreindustrien.

  Finn har reiseerfaring fra over 55 land og han har besøkt 30 stater i USA. De siste årene har han vært engasjert som reiseleder for flere grupper til bl.a. Australia, New Zealand, Fransk Polynesia, Fiji, Canada, USA og Europa.  Gjennom sine internasjonale arbeidsgivere og sin reiseinteresse har han en god kulturforståelse og et stort nettverk internasjonalt, bl.a. gjennom styreverv i internasjonale reiselivsorganisasjoner.  Finn har også i en årrekke arrangert egne vinturer til Italia, der han er både produsent, guide og reiseleder.

  Finn er født i 1947, snakker engelsk og tysk og kan kommunisere litt på fransk, spansk og italiensk.  Hans interesser omfatter i første rekke musikk (blues, soul og rock), vin, ski, kultur – og reiser!

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer