7 dager

08/06/2017 - 14/06/2017

NOK 15.700,-

Stavanger

Klikk her for program pil

Bli med DNB Rogaland til
PORTUGAL 8. – 14. JUNI 2017

Storby- eller strandferie? På denne turen får vi oppleve begge deler; Lisboa, en av de vakreste hovedsteder i Europa, og Den Portugisiske Riviera, med gylne strender, 220 soldager og en behagelig bris fra Atlanterhavet.

Havnebyen Lisboa har hvilt på sine syv høyder ved den glitrende elven Tejo i mer enn 2000 år. Den var engang ”Porten til Verden”, hvor sjøfarerne Magellan og Vasco da Gama startet sine jordomseilinger. Her er spennende kontraster; de sjarmerende bydelene Baixa og Alfama – en mosaikk av skjeve hus dekorert med fargeglade fliser, gatevask og blomsterflor fra smijernsbalkongene. Den brede paradegaten Avenida de Liberdade har motehus og elegante kaféer under skyggefulle trær. Man kan hoppe på den eldgamle trikken som klatrer oppover til festningen Castelo de Sao Jorge og nyte utsikten over de berømte hustakene som gløder i solen. I det bohemaktige kvarteret Mouraria er murene prydet med malerier som hyller ”fadoen”, den poetiske og vemodige folkemusikken. Hvis veggene hadde kunnet synge, ville de nynnet på disse sjelfulle toner, som skal ha oppstått her. Her er inspirasjon både fra den ”gamle” mauriske kulturen og den ”nye” verden; Latin Amerika, mens forstaden Belém forteller den fascinerende historien om Portugals glansdager som stormakt på havet. I tillegg skal vi oppleve den eventyrlige byen Sintra, Cabo da Roca, Europas vestligste punkt, den ville og vakre ”Blå Kysten”, med ramsalte fiskerlandsbyer og gammeldags sjarm, og besøke en av Portugals eldste vingårder.

Vårt hotell ligger fint til ved sjøpromenaden i Estoril, (ca 3 km til sentrum av Cascais). De to søsterbyene Estoril og Cascais er populære utfartssteder for hovedstadens innbyggere om sommeren. Det er kun en spasertur mellom dem, men de har likevel ulik karakter. Cascais var en liten fiskerlandsby før Lisboas egne innbyggere oppdaget de små buktene med fin sand og den hyggelige atmosfæren her, mens Estoril har mer eksklusive restauranter og sitt berømte Kasino.
DNB-logo-Reisecompaniet

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

TORSDAG 8. JUNI – DAG 1 (M)

Kl. 11.10 Fly med SK 4016 fra Stavanger
Kl. 12:00 Ankomst Oslo
Kl. 12:45 Avreise med Air Portugal TP 761 fra Oslo
Kl. 15:50 Ankomst Lisboa

Vi ankommer Lisboa flyplass, hvor vi blir møtt av vår guide. Transporten til hotellet tar ca 30 minutter, og vi har privat buss av høy standard og med air condition. Vi møtes til felles middag om kvelden.

FREDAG 9. JUNI – DAG 2 (F/L/M)

OPPLEV LISBOA MED BUSS, TIL FOTS OG BÅTTUR PÅ ELVEN TEJO
(Halvdagstur m/lunsj inkludert)

I dag går ferden til Portugals hovedstad, Lisboa, som vi skal utforske både med buss og til fots, med en kort vandretur i de gamle bydelene. Vi starter ved Praça Marques de Pombal og Edward VII parken, en grønn oase i hjertet av byen. Her begynner den 90 m brede paradegaten Avenida de Liberdade med motehus som Prada og Armani på rekke og rad. De gamle bydelene Baixa og Alfama, med sjarmerende labyrinter av krokete gater, må oppleves til fots og på nært hold. Ned mot elven Tejo ligger den store Praça do Comércio, med de svarte og hvite flisene i bølgemønster som har blitt kopiert i Rio de Janeiro. Den majestetiske triumfbuen var engang hovedinngangen til byen. Den vitner om Portugals fortid som supermakt på havet, med kolonier fra Brasil via Afrika til Fjerne Østen. Underveis på turen blir det felles lunsj (inkl drikke). I Belém finner vi monumentene til ære for de store Oppdagelsesreisene, som det staselige Renessanseklosteret Jeronimo, bygget til ære for Vasco da Gamas oppdagelse av sjøveien til India. Her ba sjøfolkene en bønn før de seilte ut i det ukjente. Vi kjører under Lisboaakvedukten og hengebroen over den mektige elven Tejo, en mindre utgave av Golden Gate. Vi skal også gjøre et lite elvecruise på elven Tejo. (ca 1.5 time), og se Lisboa fra sjøen. På ettermiddagen vender vi tilbake til vårt hotell i Monte Estoril.

LØRDAG 10. JUNI – DAG 3 (F/L/M)

SINTRA, CABO DA ROCA & CASCAIS
(Halvdagstur m/lunsj inkludert )

Byen Sintra står på Unescos Verdensarvliste og er som tatt rett ut av en eventyrbok. Den ligger vakkert til i Najonalparken Sintra-Cascais, blant fjell og frodige skoger som strekker seg helt ned til Atlanterhavet. Det var det utvalgte stedet for konger og adelige, som bygde seg lystslott her. De smale gatene er rammet inn av de pastellfargede sommerpalasser, det mest berømte er det overdådige Palácio Nacional de Sintra. Vi foretar en liten guidet rundvandring og får også tid til å utforske byen på egenhånd. Småbutikkene tilbyr vakkert håndverk, spesielt broderier og fliser. Byen er berømt for sine himmelske kaker, travesseiros (mandelkaker) og queijadas (mini-ostekaker). Dagens lunsj inntar vi på en landlig restaurant. På returen stopper vi ved det vestligste punkt på Europas fastland, Cabo da Roca. Atlanterhavets bølger slår mot de vakre klintene og øverst troner fyrtårnet hvor utsikten kan ta pusten fra noen og enhver. Her kan vi skue vestover og tenke på at nærmeste landmasse er det Amerikanske kontinent mer enn 5000 km lenger vest. Vi skal også beundre utsikten over Guincho stranden, hvor James Bond filmen “On Her Majesty’s Service” ble spilt inn, i dag et paradis for surfere. Vi kjører gjennom Cascais før vi vender tilbake til hotellet.

SØNDAG 11. JUNI – DAG 4 (F/M)

Dagen er fri til egne gjøremål. Kanskje man vil utforske mer av hovedstaden Lisboa, spasere til Cascais og Estoril, eller bare slappe av ved vårt komfortable hotell.

MANDAG 12. JUNI – DAG 5 (F/L/M)

ÓBIDOS & NAZARÉ
(Heldagstur m/lunsj innkludert)

Idag skal vi reise nordover langs den såkalte Sølvkysten og oppleve den sjarmerende middelalderbyen Óbidos, engang en ekstravagant bryllupsgave til en dronning. Byen hviler bak sine 13 m høye murer og er som et friluftsmuseum, med smale gater, omkranset av hus malt i strålende farger, hvitkalkede kirker og blomsterpyntede balkonger. Den regnes for å være en av Europas mest romantiske byer. Selv tv-antenner og telefonledninger er lagt under jorden for å ikke ødelegge idyllen. Vi skal foreta en liten vandring gjennom byen, og det er mange muligheter til å prøve en ”Ginjinha”, den lokale delikatessen (ikke inkl), det er kirsebærlikør, servert i kopper av sjokolade, som naturligvis kan spises, med eller uten hele kirsebær. Vi fortsetter til Portugals mest populære fiskerlandsby, Nazaré, som skal ha fått sitt navn da munker brakte med seg en statue av Jomfru Maria fra Nazaret hit. Her man kan fornemme den opprinnelige atmosfære og sjarm. Fiskerbåtene blir ikke trukket opp på stranden av okser lenger, men de er likevel utsmykket i tradisjonelle farger og med bemalte ”øyne” som skal beskytte mot skibbrudd. En spasertur til Sitio kan anbefales, et klippefremspring med vakker utsikt over bukta. Lunsjen inntar vi på en lokal fiskerestaurant (drikke inkl). Etter lunsj setter vi kursen tilbake til vårt hotell i Estoril.

TIRSDAG 13. JUNI – DAG 6 (F/L/M)

DEN BLÅ KYSTEN – AZEITÃO (med besøk på JMF vinkjellerne) SESIMBRA & ARRÁBIDA
(Halvdagstur m/lunsj inkludert)

Fra Estoril kjører vi mot Lisboa hvor vi krysser Tejo elven. Kyststrekningen syd for Tejo-elvens utløp går under navnet Costa Azul – Den Blå Kysten, og er et av Portugals mest storslåtte landskaper. Her er sandstrender så langt øyet kan se, dramatiske klipper og bittesmå bukter hvor fiskeri er selve livsnerven. En av de mest besøkte er Sesimbra, vakkert beliggende i en sydvendt bukt. En labyrint av svingete gater og pastellfargede fiskerhus. Området er kjent for sine viner, Palmela-Azeitão. I idylliske Azeitão ligger de gamle tradisjonsrike vinhuset Josè Maria da Fonseca, Portugals mest suksessrike vinprodusent, som drives av to brødre som ønsker å bevare Portugals særpreg i vinen, og helst kun bruker lokale druesorter. De er mest kjent for sine Periquita-viner med hint av friske solbær og bringebær. Selskapet ble grunnlagt for mer enn 200 år siden og det gamle herskapshuset føles nesten som et museum. Vi skal smake på 2 forskjellige bordviner og en Muskatell vin. Vi fortsetter til Sesimbra, en typisk fiskerlandsby med sitt mauriske slott tronende over byen. Her inntar vi dagens lunsj (inkl drikke). Vi kan spasere på den fine stranden, og veien tilbake går langs Arràbida fjellkjeden, som er nasjonalpark, med vakker utsikt over hvite strender og krystallklart vann. Vi spiser middag på hyggelig lokal restaurant på kvelden som ligger i gangavstand fra hotellet.

ONSDAG 14. JUNI – DAG 7 (F)

Vi forlater Estoril for denne gang og setter kursen mot flyplassen i Lisboa og reiser hjem til Norge.

Kl. 07:05 Avreise med Air Portugal TP 754 fra Lisboa
Kl. 11:35 Ankomst København
Kl. 14:05 Avreise med SK 1872 fra København
Kl. 15:15 Ankomst Stavanger

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.
Prisen er basert på minimum 20 personer.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: kr 15.700,-

Enkeltromstillegg: kr 2.450,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly Stavanger – Lisboa t/r med SAS/AIR Portugal
 • Enkel servering ombord på AIR Portugal
 • 6 netter på Hotel Eden i Estoril med frokost og havutsikt
 • Utflukter i henhold til program med skandinavisk talende guide
 • 5 middager med drikke på hotellet
 • 1 middag med drikke på lokal restaurant
 • 4 lunsjer med drikke
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Stavanger/Oslo

Dette er ikke inkludert i prisen

 • Tips
 • Reiseforsikring

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.
Prisen er basert på minimum 20 personer.

FLYINFORMASJON

TORSDAG 8. JUNI 2017

Kl. 11.10 Fly med SK 4016 fra Stavanger
Kl. 12:00 Ankomst Oslo
Kl. 12:45 Avreise med Air Portugal TP 761 fra Oslo
Kl. 15:50 Ankomst Lisboa

ONSDAG 14. JUNI 2017

Kl. 07:05 Avreise med Air Portugal TP 754 fra Lisboa
Kl. 11:35 Ankomst København
Kl. 14:05 Avreise med SK 1872 fra København
Kl. 15:15 Ankomst StavangerReiseleder

 • nina-harreschou

  Nina Harreschou

  Et langt yrkesliv i reiselivsbransjen koblet med sterk interesse for historie, kulturer og mennesker har ført Nina verden rundt, nå som reiseleder. Hun er godt kjent både i Europa og i verden forøvrig etter sine mange reiser, og sørger alltid for å gi våre reisende spennende og relevant informasjon. Noen av landene som Nina er reiseleder i er Dubai, Italia, England, Kina og Sør-Afrika, men du skal ikke bli overrasket om du ser henne på tur andre steder også. Som person er hun varm og sosial, og hun sprer godt humør hvor enn hun befinner seg.

Hotell

 • portugal-estoril-eden

  Portugal, Estoril Eden

  Estoril Eden er et leilighetshotell som ligger på Lisboa kysten, mellom Estoril og Cascais, 20 minutter fra Lisboa. 100 m fra jernbanestasjonen og 200 m fra strendene. Praktfull utsikt over havet på s

  Les mer

Land

 • portugal

  Portugal

  Mildt klima, flott arkitektur og ekte sjarm. Portugal er et land i det sydvestlige Europa. Landet utgjør sammen med Gibraltar og nabolandene Spania og Andorra den iberiske halvøya, og har også en lang kystlinje mot Atlanterhavet. Hovedstad er Lisboa.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.