10 dager

18/10/2018 - 27/10/2018

fra NOK 25.950,-

Oslo, Stavanger

Klikk her for program pil

Bli med til Sør-Afrika i oktober 2018 og opplev et ekte afrikansk eventyr!

Vi lander i Cape Town, en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”.

Så drar vi til Sør-Afrikas vinland, et område som omkranser Cape Town fra vestkysten med dens kalde Atlanterhav, mot det Indiske hav på den varme østkysten. Høye fjell skjermer området fra de ugjestmilde ørkenområdene i Northern Cape og skaper en regnskygge som gir vann til de frodige dalene under. Landskapet er vakkert med lange vinranker og høye fjell, vinen er eksepsjonell og restaurantene er blant de beste i Sør-Afrika.

Så er det tid for safari. Med safari fra Mabula Game Lodge, som ligger to timer nord for Johannesburg i et privat naturreservat på 12000 hektar, er sjansen stor for å treffe på ”The Big Five”: løven, neshornet, leoparden, bøffelen og elefanten.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1 – Oslo/Stavanger – Amsterdam – Cape Town (servering på fly)

Vi drar tidlig fra Sola eller Gardermoen med KLM til Amsterdam. Her bytter vi fly, og drar direkte til Sør-Afrika. Ved ankomst Cape Town Int. flyplass blir vi møtt og kjørt til hotellet Winchester Mansions. Hotellet har fantastisk beliggenhet ut mot Atlanterhavet, ideelt for solnedganger, og med landemerket Table Mountain i bakgrunnen. Hotellet tilbyr gratis transport til populære Waterfront, men velger du å gå tar det ikke mer enn 25 minutter. Waterfront er Cape Towns svar på «Aker Brygge» og her finner dere en rekke restauranter, barer og butikker.

Den sjarmerende Cape Dutch-arkitekturen kombinert med personlig gjestfrihet og profesjonell service utgjør den helhetlige kvaliteten hotellet er kjent for. I helgene kan du oppleve den berømte ”Jazz Brunchen”. Anbefales! Fasiliteter: Spa, oppvarmet svømmebasseng, sportsenter: Virgin Active, restaurant, bar.

Ved ankomst hotellet får vi et snack-måltid, en baguette eller liknende.

Dag 2 – Bytur (F/L/M)

Vi blir hentet etter frokost og tatt med på en rundtur i ”The Mother City”. Denne turen vil gi oss en god oversikt over byens historiske høydepunkter, og viktige kulturelle steder og bygninger. Om været tillater det blir det en tur opp Table Mountain med kabelbanen, og her vil vi kunne nyte en fantastisk utsikt over byen og ”enden av verden”. Det blir besøk hos byens eldste bygning, The Castle og The Company Gardens. Videre kjører vi forbi Parlament Buildings, City Hall og slavemuseet. Her vil vi se variasjonene, fra kolonistil til de fargerike Malay Quaters og husene i Bo-Kaap området. Retur til hotellet på ettermiddagen, før felles middag om kvelden på lokal restaurant.

Dag 3 – Besøk til Ilanga, Kirkebesøk (F/L)

Denne morgenen vil vi først besøke den sorte bydelen Ilanga. Her blir det et nært møte med lokalbefolkningen. Vi er besøker en kirke og får oppleve noe av den fantastisk sangen som preger gudstjenestene her.

Dag 4 – Cape Town (F/M)

Benytt dagen til å utforske Cape Town på egenhånd. Vi kommer gjerne med forslag til utflukter denne dagen. På kvelden samles vi for felles middag på en lokal restaurant,

Dag 5 – Cape Town – Stellenbosch – Paarl – Franschhoek (F/L/M)

Etter frokost og utsjekk blir vi hentet og tatt med til flere av de fantastiske vingårdene utenfor Cape Town: Stellenbosch, Paarl og Franschhoek. Hele dagen tilbringes i vinland og vi får smake flere av de kjente eksportproduktene. Vin er en av Sør-Afrikas stoltheter og landet har sin egen drue som benyttes av mange vingårder – pinotage. Vi besøker vingårder og får en innføring i Sør-Afrikansk vin og har lunsj på en av de flotte vingårdene.

Etter en full dag i vinland drar vi videre til Franschhoek, opprinnelig kjent som ”Olifants Hoek” etter at elefantene slo seg ned her. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene startet med vinproduksjon og i dag produseres det viner her som sendes over hele verden. Franschhoek er kjent for sine utmerkede restauranter, vakre fjell og for sin store gjestfrihet. I tillegg er det mange kunstgallerier, kunsthåndverks-utsalg og antikvitetsforretninger.

Her skal vi bo på Le Franschhoek Hotel & Spa, et lekkert 5-stjerners hotell beliggende i vakre omgivelser like utenfor sentrum. Hotellet har 97 ulike suiter og villaer, alle med bad, air-condition, Tv, telefon og minibar. Fasiliteter: Svømmebasseng, eget spa-anlegg, restaurant og bar. Hotellet har dessuten gratis shuttle-transport til/fra sentrum. Avstand fra Cape Town Internasjonale flyplass er 45 minutter med bil. Om kvelden har vi felles middag på en lokal restaurant i Franschhoek.

Dag 6 – Franschhoek (F/M)

Hele dagen i dag er til fri disposisjon, og det er mye man kan oppleve i områdene rundt Franschhoek. Vi har satt opp et par forslag til valgfrie utflukter denne dagen: (Disse aktivitetene er ikke inkludert)

Sykkelvinsmaking:

Hvis dere ønsker å sykle i vinområdet så er det flere muligheter. Prisen inkluderer: guide, transport, sykkel og hjelmutleie, all smaking, vannflasker. Prisen ekskluderer: Lunsj, valgfri vinkjøp, tips.

Adventure tour:

En actionfylt tur på 22 km og en høydeforskjell på 300m. Dette er en flott sykkeltur hvis dere er i god form og kan like å føle adrenalinet pumpe. Vi sykler gjennom  private vingårder og underveis stopper vi hos tre forskjellige vinprodusenter hvor vi har vinsmaking. Vingårdene vi stopper på er mindre, boutique vinprodusenter i Stellenbosch området.

Platinum Tour:

Denne turen tilbyr det beste av begge, og er en 14 km lang sykkeltur, og det beste vinutvalget på de vingårdene dere vil besøke. Turen starter med en Welmoed smaking, etterfulgt av Spier og videre til Vredenheim hvor dere vil stoppe for lunsj på Barrique og avslutte med en brandy.

Franschhoek Wine Tram:

Franschhoeks egen «vintrikk» er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek-dalen på, med sine nydelige vingårder, spektakulære landskap, gjestfrihet, vin og mat i verdensklasse, og 300 års historie. Dere drar på tur i en åpen trikk og en åpen buss, og dere kan hoppe av på forskjellige vingårder for aktiviteter som tilbys på stedet. Hva med en hyggelig pikniklunsj blant fjell og vinranker? Jernbanen ble bygd i 1904 som et alternativ for gårdbrukere og deres okser som fraktet produksjonen til markedet. Damplokomotiv opererte langs ruten til diesel-lokomotivene tok over på 1970-tallet. På 1990-tallet minket etterspørselen for denne sort transport og i 2012 startet vintrikken opp igjen. Innsjekk på billettkontoret 10 minutter før avgang. Komfortable sko, hatt, solbriller og solkrem anbefales. Om dere vil reservere bord på en av restaurantene på turen hjelper vi gjerne til med det i forkant. Les mer om aktiviteten.

Vi treffes på kvelden og har felles middag på lokal restaurant.

Dag 7 – Franschoek – Johannesburg – Mabula Game Lodge (F/L/M)

Vi blir hentet i Franschhoek og kjørt til flyplassen i Cape Town (ca 1 time) hvor vi flyr videre til Johannesburg.

Mabula Game Lodge:

Mabula Game Lodge, ligger to timer nord for Johannesburg i et privat naturreservat på 12000 hektar. Fjellkjeden Waterberg snirkler seg gjennom Mabula Private Game Reserve. Her finner vi et variert dyre- og fugleliv, deriblant The Big 5 (løve, neshorn, bøffel, elefant og leopard), 60 pattedyr, 300 fuglearter, 100 plantearter og flere reptiler og insektarter. Høyt kvalifiserte viltvoktere tar dere med på spennende safari. For de som ønsker en skikkelig vill opplevelse tilbyr lodgen hestesafari! Det er også mulig å ta en tur med varmluftballong der du får en fantastisk utsikt over reservatet.

Lodgen har rom med tv, air-con, te/kaffefasiliteter og de fleste har utsikt mot bushen. Lodgen har spa, svømmebasseng og to tennisbaner (!).

Dag 8 – Mabula Game Lodge, Safari (F/L/M)

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen, det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringende ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til ”High Tea”, en snack lunsj, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med deres egen safari guide, det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

Dag 9 – Mabula Game Lodge -Johannesburg – Amsterdam (F)

Etter en siste morgensafari og frokost blir vi hentet og kjørt til flyplassen i Johannesburg. Her drar vi direkte til Amsterdam.

Dag 10 – Amsterdam – Oslo/Stavanger (servering på fly)

Vi ankommer Amsterdam tidlig om morgenen, og drar videre direkte til Sola eller Gardermoen.

PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom: fra NOK 25.950,-

Enkeltromstillegg: NOK 4.800,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter, Oslo/Stavanger – Cape Town / Johannesburg – Oslo/Stavanger med KLM
 • Innenlands flybilletter, Cape Town – Johannesburg med South African
 • Alle kjente norske og internasjonale flyskatter
 • Fire overnattinger med frokost på det vakre hotellet Winchester Mansions i Cape Town
 • To overnattinger med frokost på Protea Hotel Franschoek
 • To overnattinger med fullpensjon på den elegante safari-lodgen Mabula Safari utenfor Johannesburg
 • Flere middager og lunsjer som beskrevet i program
 • Transport, flyplass/hotell/utflukter
 • Tur med guide til Township i Cape Town
 • Tur med guide, sightseeing i Cape Town
 • Tur til Table Mountain i Cape Town
 • Guidet tur i Winelands
 • 3 stk. vinsmakinger
 • Flere game drives/safariaktiviteter som beskrevet i program
 • Norsk erfaren reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg (4.800,- kr. pr. person)
 • Utflukt (dag 6) Sykkelvinsmaking (500,- kr. pr. person)
 • Utflukt (dag 6) Wine Tram (160,- kr. pr. person)
 • Reiseforsikring
 • Tips/driks

Avreise fra Bergen, Sandefjord, Kristiansand, Aalesund og Trondheim er mulig mot pristillegg (kr. 1.200,- pr. person).
Merk: Vi tar forbehold mht. endringer i program/pris.
Min. 15 deltakere.


Reisecompaniet har KVALITETSGARANTI!

 • attraktive reiseperioder
 • håndplukkede hoteller med god standard og beliggenhet
 • flere utflukter og måltider inkludert i prisen
 • alltid norsk reiseleder

Husk dette når du sammenlikner våre tilbud med andre.

Flyinformasjon

Fra Oslo:
18. oktober  KL 1140  Oslo – Amsterdam  06.30 – 08.20
18. oktober  KL 597  Amsterdam – Cape Town  10.00 – 21.20
24. oktober  SA 332  Cape Town – Johannesburg  12.20 – 14.15
26. oktober  KL 592  Johannesburg – Amsterdam  23.15 – 10.25+1
27. oktober  KL 1145  Amsterdam – Oslo  11.50 – 13.35

Fra Stavanger:
18. oktober  KL 1196  Stavanger – Amsterdam  06.00 – 07.30
18. oktober  KL 597  Amsterdam – Cape Town  10.00 – 21.20
24. oktober  SA 332  Cape Town – Johannesburg  12.20 – 14.15
26. oktober  KL 592  Johannesburg – Amsterdam  23.15 – 10.25+1
27. oktober  KL 1203  Amsterdam – Stavanger  16.20 – 17.45


Vår partner i Sør-Afrika

Vi samarbeider med våre «beste venner» i Sør-Afrika, Get Africa Travel, som kjenner det norske markedet godt. Get Africa Travel har spesialisert seg på å skreddersy opplevelsesreiser i det sørlige Afrika. Stasjonert i Sør-Afrika har de helt siden oppstarten i 1999 sørget for å gi reiseglade nordmenn det afrikanske eventyret de har drømt om. De bruker sin erfaring og kunnskap om Afrika og skandinaviske reisevaner til å skreddersy reiser til alle sine gjester. Les mer om Get Africa Travel.


Land

 • sor-afrika

  Sør-Afrika

  Spennende safariopplevelser, golfbaner i verdensklasse og deilige bademuligheter i Sør-Afrika. Republikken Sør-Afrika er et ekstremt land; det byr på den ypperste naturskjønnhet, men også den dypeste elendighet i de fattige townships.

  Les mer

Kart