Ta kontakt dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Ville dyr, vin og vakker natur i Sør-Afrika!

Cape-provinsen helt sør på det afrikanske kontinentet var stedet portugiserne strandet for godt over et halvt tusen år siden og som siden har blitt en smeltedigel av forskjellige kulturer, folkegrupper, språk og tradisjoner. Derfor «Regnbuenasjonen».

Vi inviterer til en reise gjennom et av Afrikas mest sammensatte og spennende land. Etter flyturen fra Norge og en femten minutters busstur fra flyplassen sitter vi på hotellet vårt i hjertet av Cape Town. De første dagene vil vi bo i det som av mange benevnes som verdens vakreste by, Cape Town og lære den byen bedre å kjenne. Vi skal besøke et besøk på vakre Table Mountain og en utflukt til Cape Point, Afrikas sydligste punkt.

Opplev vindistriktene ved Franschoek og Stellenbosch før vi avslutter oppholdet med safariopplevelser i den kjente Krugerparken. Klimaet i Sør-Afrika er veldig variert. I Cape Town vil temperaturen i sep/okt være på ca. 12-20 grader, mens den i Krugerparken ligger på mellom 15-25 grader i perioden. Månedsskiftet september/oktober er dessuten den beste tiden på året å dra på safari i Krugerparken, fordi skogen blir uttynnet, dyrene trekker til elver, vann og vannhull for å drikke – og de er lettere å få øye på under game drives.

Se det spennende programmet og la deg friste.

PROGRAM

ONSDAG: OSLO – JOHANNESBURG (Servering på fly)

Avreise fra Oslo på ettermiddagen. Vi drar med SAS til London, bytter fly og drar videre med South-African Airways til Johannesburg. Underveis får vi servert middag med drikke.

TORSDAG: JOHANNESBURG – CAPE TOWN (Servering på fly – M)

Vi ankommer Johannesburg tidlig om morgenen, bytter fly og drar videre til Cape Town. Vi hentes på flyplassen og drar til vårt hotell City lodge V & A Waterfront, hvor vi sjekker inn. Her skal vi tilbringe 4 netter. Denne ettermiddagen er til fri disposisjon etter en lang flyreise fra Norge. Vi møtes i hotellresepsjonen om kvelden og går til Waterfront for felles middag på en lokal restaurant.

City Lodge Victoria & Alfred Waterfront ****4

Hotellet holder god standard og har en hyggelig betjening. Rommene er åpne og romslige. Hotellet ligger i gangavstand til Waterfront-området i Cape Town, som er kjent for sitt rike uteliv, sine mange butikker, cafèer, barer og restauranter. Besøk hotellets nettside.

FREDAG: CAPE TOWN, TABLE MOUNTAIN & BYSIGHTSEEING (F)

Denne dagen skal vi oppleve en halvdags utflukt med guide i Cape Town, etter et besøk på byens «tak», Table Mountain. Vi hentes på hotellet og kjører til Table Mountain med buss. Her tar vi kabelbanen opptil toppen, hvor vi får en fantastisk utsikt over byen og omgivelsene.

Videre drar vi med buss langs vakkert kystlandskap gjennom Clifton, med sine hvite strender og de karakteristiske skarpe klippene som står opp fra havet. Vi drar videre via Sea point og passerer VM-stadionen Cape Town Stadium, hvor flere av kampane under VM i fotball i 2010 ble spilt. Vel fremme i Green Point avlegger vi et besøk på Green Market Square. Her kan vi strekke på bena mens vi går gjennom Company Gardens, i skyggen av 160 år gamle trær. Vi fortsetter videre og passerer Parlamentet, Rådhuset og The Castle and slave lodge før vi ankommer Bo Kaap, også kjent som det malaysiske kvarteret. Arkitekturen i dette området er typisk for hvordan byen så ut for 200 år siden. Vi opplever en særegen Diamond and Tanzanite-opplevelse, hvor vi blant annet får en innføring i diamantenes historie før vi returnerer til hotellet om ettermiddagen.

LØRDAG: CAPE POINT – BOULDER’S BAY (F-M)

Vi møter opp tidlig om morgenen for en kjøretur med fantastisk utsikt langs Chapman’s Peak til Cape Point. Vi bruker spesielt tid på å få med oss den nydelige utsikten ved Kapp Det Gode Håp og fyrvokterhuset som er det berømte ”Cape of Storms”. Nærmere Sydpolen kommer en ikke, og dette skal visstnok være den reneste luft i verden. Vi fortsetter langs den dramatiske kysten og kjører så til pingvinkolonien Buolders Bay for å hilse på alle dvergpingvinene som leker på stranden, før vi reiser tilbake til Cape Town. Senere på kvelden samles vi for velkomstmiddag på Cafe Africa. Her får vi en afrikansk tapasmiddag med mange spennende afrikanske retter.

SØNDAG: CAPE TOWN – FRIDAG (F)

Etter frokost på hotellet er dagen til fri disposisjon. Vi anbefaler å benytte anledningen til å få med seg et besøk på velkjente Robben Island (ikke inkludert). Nelson Mandela ble i 1994 valgt til den første presidenten i det som kalles “Det nye Sør-Afrika”. I 18 år av sitt liv satt han fengslet på Robben Island, ca en halvtimes båttur fra Waterfront. Vi får se hans celle og høre den utrolige historien om fangeøya. Middag senere på kvelden er ikke inkludert, men for de som vil kan vi anbefale et besøk på ”Five Flies”. -En veldig hyggelig restaurant med god vin.

MANDAG: CAPE TOWN – STELLENBOSCH (F – ost- og vinsmaking)

I dag sjekker vi ut fra hotellet i Cape Town og drar videre til de berømte Cape Wine regions, bare en times kjøretur fra byen. Første stopp er på Anura Wine Estate for ost- og vinsmaking. Vi får et innblikk i hvordan vinen produseres og nyter gode lokale råvarer. Videre drar vi til Franschoek, med muligheter for stopp og fotografering underveis ved Groot Drakenstein, fengslet som Nelson Mandela ble sluppet fri fra i 1990. byen Franschoek ligger vakkert til ved foten av de vakre fjellene, og landskapet minner om de sveitsiske alpene! Vi spaserer gjennom byen og får med oss mange inntrykk. Vi blir med på nok en vinsmaking i Franschoek, før vi stopper på en lokal restaurant hvor vi kan spise lunsj (ikke inkludert). Her tilbys flere av områdets spesialiteter i en variert meny. Vi drar videre etter lunsj over Hells Hoogte fjellpasset til Stellenbosch, som er kjent for noen av Sør-Afrikas beste viner. Landskapet her kan ta pusten fra deg med sin vakre natur, fjellsider og blomsterdekte gater. Om tiden tillater det får vi med oss nok en vinsmaking før vi ankommer vårt hotell i Stellenbosch på ettermiddagen.

Stellenbosch Hotel ****4

Stellenbosch Hotel har en perfekt beliggenhet i billedskjønne omgivelser, midt i det vakre winelands-området. Restauranten er kjent for godt utvalg av god lokal vin. Besøk hotellets nettside.

TIRSDAG: STELLENBOSCH – FRIDAG (F/M)

Etter frokost på hotellet er dagen til fri disposisjon. Stellenbosch kan trygt utforskes på egenhånd. Her finnes hyggelige kafèer, restauranter og gallerier som er vel verdt et besøk. Vi nyter felles middag på hotellet om kvelden.

ONSDAG: STELLENBOSCH – ENTABENI LODGE (F/M)

Vi sjekker ut fra hotellet på formiddagen, og drar til flyplassen i Cape Town. Her drar vi videre til Johannesburg med fly.

Vi ankommer Johannesburg, hentes på flyplassen og drar med buss inn til vår lodge Entabeni Safari Conservancy, som ligger 2-3 timers kjøretur fra flyplassen i Johannesburg. Denne lodgen tilbyr et bredt og variert aktivitetestilbud, og alle måltider er inkludert under oppholdet (ikke drikke). Vi får med oss en game drive safari allerede på kvelden etter mørkets frembrudd, og er vi heldige får vi oppleve noen av afrikas «fem store». Middag på lodgen om kvelden.

Entabeni Safari Concervancy ****4

På Entabeni finnes et svømmebasseng, spa, golf og muligheter for å delta på ulike utflukter som bl.a. helikoptertur, cruise på innsjøen og ulike bush walks. Besøk hotellets nettside.

TORSDAG: ENTABENI – SAFARI (F/L/M)

Vi åpner dagen med en grytidlig game drive safari før vi nyter frokost på lodgen. Lunsj og middag serveres på lodgen. Det er valgfritt å delta på de ulike aktivitetene som finnes på lodgen. På kvelden blir vi med på nok en game drive safari. Vi kommer tett på dyrene når vi kjører inn i villmarken med små jeeps.

FREDAG: ENTABENI – SAFARI – HJEMREISE (F/L / servering på fly)

Tidlig game drive safari før frokost på lodgen. Vi tar det med ro før vi sjekker ut midt på dagen og gjør klar for transport til flyplassen i Johannesburg.

LØRDAG: ANKOMST OSLO (servering på fly)

Vi ankommer London om morgenen, bytter fly og drar videre til Oslo.
Vi tar forbehold om endringer i programmet.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: Ta kontakt

Enkeltromstillegg: Ikke bestemt

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Cape Town tur/retur med SAS/South-African Airways
 • Alle norske og internasjonale flyskatter pr. 14.01.16
 • 4 netter på City Lodge V & A Waterfront i delt Standard dobbeltrom
 • 2 netter på Stellenbosch Hotel i Cape Winelands i delt Classic dobbeltrom
 • 2 netter på Entabeni Safari Conservancy i Waterberg/Kruger Park i delt Lakeside dobbeltrom
 • 7 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager
 • Halvdagstur med guide til Table Mountain og sightseeing i Cape Town
 • Heldagstur til Cape Point
 • Heldagstur til Winelands med ost- og vinsmaking
 • Vinsmaking i Franschoek
 • 3 game drives (safari) i Entabenie Safari Conservancy
 • Transport til de ulike utfluktene og t/r flyplasser
 • Reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert

 • Drikke til maten
 • Måltider som ikke er spesifisert
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Frivillige utflukter

FLYINFORMASJON

Vi flyr fra Oslo Gardermoen til Johannesburg.

Vi kan være behjelpelige med å skaffe tilslutningsbilletter på fly fra andre avreisesteder i Norge.


Hotell

 • sor-afrika-hotellpakke

  Sør-Afrika, hotellpakke

  City Lodge Victoria & Alfred Waterfront ****4
  Hotellet holder god standard og har en hyggelig betjening. Rommene er åpne og romslige. Hotellet ligger i gangavstand til Waterfront-området i Cape To

  Les mer

Land

 • sor-afrika

  Sør-Afrika

  Spennende safariopplevelser, golfbaner i verdensklasse og deilige bademuligheter i Sør-Afrika. Republikken Sør-Afrika er et ekstremt land; det byr på den ypperste naturskjønnhet, men også den dypeste elendighet i de fattige townships.

  Les mer

Kart

Informasjon angående Pass og Visum

Denne reisen går til ett eller flere land som har spesielle regler angående pass og visum

Det er den enkelte deltakers ansvar å passe på at alle ting er i henhold til destinasjonens regelverk.

Lenke til UDs Landside:

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.