11 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Opplev Cape Town og Garden Route

Cape-provinsen helt sør på det afrikanske kontinentet var stedet portugiserne strandet for godt over et halvt tusen år siden og som siden har blitt en smeltedigel av forskjellige kulturer, folkegrupper, språk og tradisjoner. Derfor «Regnbuenasjonen».

Etter flyturen fra Norge og en femten minutters busstur fra flyplassen sitter vi på hotellet vårt i hjertet av Cape Town. De første dagene vil vi bo i det som er benevnes som verdens vakreste by, Cape Town og lære den byen bedre å kjenne. Vi skal besøke Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år, besøke renommerte vingårder for omvisning og vinsmaking, i tillegg til mye annet. Etter fire dager i denne vakre byen reiser vi med buss langs den berømte ”Route 62”, også kjent som ”Garden Route”. Årsaken til at den har fått det navnet oppdager vi veldig fort, vi passerer et vakkert og frodig kystlandskap på vår vei nordøstover til Sør Afrikas «strutsehovedstad» hvor vi både har mulighet til nærkontakt, ridning eller nyte en deilig strutsebiff på kvelden. Noe for enhver smak!

Vi kjører videre til en av regionens beste reservater hvor det blir luksussafari og dyreliv. Endelig får vi mulighet til å se de afrikanske eksotiske dyrene som vi bare har lest om eller sett på tv-skjermen. Mulighetene er store for at vi får oppleve ”The Big Five” på nært hold (elefant, leopard, bøffel, løve og neshorn).

Bli med på et fantastisk afrikansk eventyr!

PROGRAM

Måltider inkludert vises som: Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

Dag 1

(F, M på flyet) Avgang fra Oslo, Gardermoen, og ankomst Cape Town. Vår lokale guide gir oss en liten orientering om byen før vi sjekker inn på vårt hotell som ligger sentralt i byen, og like ved Waterfront.

Dag 2

(F, L, M) Vi møter opp tidlig om morgenen for en kjøretur med fantastisk utsikt langs Chapman’s Peak til Cape Point. Vi bruker spesielt tid på å få med oss den nydelige utsikten ved Kapp Det Gode Håp og fyrvokter huset som er det berømte ”Cape of Storms”.  Nærmere Sydpolen kommer en ikke, og dette skal visstnok være den reneste luft i verden. Vi fortsetter langs den dramatiske kysten og stopper for en lunsj på en fin restaurant med utsikt over sjøen. Vi kjører så til pingvinkolonien Buolders Bay for å hilse på alle dvergpingvinene som leker på stranden, før vi reiser tilbake til Cape Town. Senere på kvelden samles vi for velkomstmiddag på Cafe Africa. Her får vi en afrikansk tapasmiddag med mange spennende afrikanske retter.

Dag 3

(F) Hva med en tur til en av Cape Towns mange strender, eller kanskje en runde golf? Denne dagen vil man få et dagspass til en to etasjers sightseeing buss som kjører rundt både i og utenfor byen, og stopper på de viktigste steder. Vi kan anbefale å gå av bussen på de idylliske strendene i Camps Bay, eller hva med livlig pruting i Green Square Market der det er mulig å kjøpe alt innen afrikanske trefigurer, tekstiler og bilder? Det finnes også et akvarium på Waterfront som er verdt et besøk. Reiseleder hjelper med tips.

Dag 4

(F, L, M) Nyt, nyt, nyt.. Vi skal nemlig til de berømte Cape Wine regions, bare en times kjøretur fra byen. Her kan du nyte prøvesmakning på ulike vinfarmer, og nydelig lunsj ute på plenen under trærne før vi drar tilbake til Cape Town. God vin, hyggelige vinbønder, flotte gårder og hus i idylliske omgivelser gjør denne dagen ganske spesiell. Senere på kvelden tar vi dere med på baren og spisestedet Mama Africa for deilig middag. Her er det alltid musikk og god stemning i tillegg til god, afrikansk mat.

Dag 5

(F) Formiddagen kan vi benytte som vi selv ønsker. Vi møtes igjen tidlig ettermiddag for å ta båt over til Robben Island. Nelson Mandela ble i 1994 valgt til den første presidenten i det som kalles “Det nye Sør-Afrika”. I 18 år av sitt liv satt han fengslet på Robben Island, ca en halvtimes båttur fra Waterfront. Vi får se hans celle og høre den utrolige historien om fangeøya. Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen. Middagen senere på kvelden er ikke inkludert, men for de som vil kan vi anbefale et besøk på ”Five Flies”. -En veldig hyggelig restaurant med god vin.

Dag 6

(F, M) I dag starter vi på den berømte Garden route, og kjører gjennom flotte fjellpass, landsbyer og lokale vin- og fruktfarmer i Overberg regionen. Vi passerer også landsbyene Worcester, Robertson, Montagu, Barrydale og Calitzdorp. Sent på ettermiddagen kommer vi til Oudtshoorn, verdens ”strutsehovedstad”.
Her får vi se struts i alle fasonger og utgaver. Senere på kvelden spiser vi tradisjonell grillmat på strutsefarmen.

Dag 7

(F, L, M) Vi våkner til den klare luften i Karoo. Etter en god frokost bruker vi morgenen til å utforske ”The Cango Wildlife Ranch ”, et dyresenter hvor man kan hilse på de virkelig store kattene, og til og med dykke i et bur med krokkodiller! Lunsj er inkludert på Wildlife Ranch. På ettermiddagen kjører vi over det imponerende Outeniqua fjellpasset og ned til det eksklusive badestedet Plettenberg Bay. Her spiser vi felles middag.

Dag 8

(F) Dagstur til Knysna (ca 40 min å kjøre) hvor man har dagen til egen disposisjon. Bruk litt tid på å utforske de mange høydepunkter i Knysna. Sør-afrikanerne selv har ved avstemning kåret dette til den beste byen ved sjøen i hele Sør-Afrika. Gode forslag til hva man kan finne på her er båtcruise i lagunen, kikke i en av Knysna’s mange håndtverks- og kunstbutikker, eller gå tur i den vakre skogen. Knysna kan by på mange aktiviteter og det er mye å utforske. For de som vil ha sol og bad kan det kanskje friste med en lat dag på stranda, rett ved hotellet…

Dag 9

(F, L, M) Vi reiser innover i landet til den private Reserve of Botlierskopf. Her sjekker vi inn i våre ”telt”, med senger, toalett, badekar og dusj. Vi slapper av litt før vi begir oss ut på vår første safari! Senere på kvelden diskuterer vi ville dyr over en felles middag.

Dag 10

(F, M) Tidlig morgensafari i 4×4 safari jeep! Vi ser oftest de fleste dyr i de tidlige morgentimer. Tilbake på lodgen koser vi oss med en god frokost. Etter at alle har fotografert og sett afrikas dyr, fortsetter vår reise til Cape Town og flyplassen for vår flyvning hjem til Norge. Vi passerer en stor variasjon av sør-afrikanske landskaper på vei tilbake til byen. Vi stopper i vindistriktet og nyter en deilig middag med god vin på en av vingårdene før vi tar farvel med Sør-Afrika for denne gang. Flyet går rett over midnatt.

Dag 11

(F, M) Ankomst Oslo, Gardermoen.

God tur!

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert i prisen

 • Fly t/r Oslo – Cape Town
 • 5 netter overnatting i Cape Town
 • Transport til/fra flyplass med kort orientering om Cape Town i bussen
 • Velkomstmiddag (Afrikansk buffet)
 • Heldag guidet utflukt til Cape point og Boulders pigvinkoloni, inkludert inngang og lunsj
 • Heldagsutflukt til vindistriktene inkludert to forskjellige prøvesmakinger og lunsj
 • Utflukt til Robben Island med inngang og båttur
 • Dagspass til sightseeingbuss
 • 5 dagers guidet tur langs Garden route i buss med aircon;
 • 1 natt på Adley House Oudtshoorn med middag og frokost
 • 2 netter på hotell i Plettenberg Bay med frokost
 • 1 natt i  Botlierskop game reserve alt inkl
 • 2 ”game drives” safari
 • Alle måltider som nevnt i programmet
 • Norsk reiseleder
 • Lokale engelsktalende guider ved alle steder

Dette er ikke inkludert

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring

Hotell

 • hotellpakke-sor-afrika

  Sør-Afrika Hotellpakke

  Botlierskopf****
  Se hotellets nettside her
  Knysna Log-Inn****
  Se hotellets nettside her
  Adley House****
  Se hotellets nettside her
  City Lodge***
  Se hotellets nettside her

  Les mer

Land

 • sor-afrika

  Sør-Afrika

  Spennende safariopplevelser, golfbaner i verdensklasse og deilige bademuligheter i Sør-Afrika. Republikken Sør-Afrika er et ekstremt land; det byr på den ypperste naturskjønnhet, men også den dypeste elendighet i de fattige townships.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.