7 dager

03/09/2016 - 09/09/2016

fra NOK 14.700,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med Reisecompaniet til vakre Sorrento, Amalfi og Capri i september

Romerne kalte denne delen av Italia for Campania Felix – Det Lykkelige Landet. Her står solen høyere, havet er blåere og vindruene søtere. Høye fjell møter hav og skaper et dramatisk klippelandskap og skjermer for kalde vinder mens en kjølende bris fra havet gir en evig vår.

Henrik Ibsen valgte Sorrento og Amalfi til sitt ”frivillige eksil” for snart 150 år siden. Her kunne han puste fritt og tenke høyt, og skapte uforglemmelige verker. I sitt første møte med Italia skriver han om ”det forunderlige lyse skjæret, skinnende som hvit marmor” som skulle prege hele hans senere produksjon. Han var fascinert av den rike historien, landskapet og det frodige folkelivet. Han brukte ofte metaforer fra Italias kultur i sine store skuespill. Her finner vi årsaken til at Nora i Et Dukkehjem danser tarantella og at Hedda Gabler har vinløv i håret. Selv Peer Gynt ble født under en pergola i Napoli-golfen, langt fra troll og snøfjell.

Amalfikystens ”vertikale” byer ser ut som de henger i usynlige tråder. I hver sving har vi nye utsyn, stupbratte heng hvor små jordstykker dyrkes etter eldgamle tradisjoner, hvor man lager sin egen ost og dyrker sitroner. Pastellfargede landsbyhus drapert i bougainvillea, havet som skifter i alle tenkelige nyanser av blått og turkis.

Bli med Reisecompaniet på denne vakre reisen til Sorrento og Amalfikysten. Vi besøker også den romantiske øya Capri, opplever utgravningene i Pompei, og avslutter oppholdet i Sorrento med middag på hyggelig restaurant ved strandkanten.

Norsk reiseleder er med under hele oppholdet og møter dere ved ankomst Roma.

Bli med da vel!

NB! Det er endring i pris og program, da Norwegian har endret sine flytider.

PROGRAM

F = frokost  L= lunsj  M = middag

Lørdag 3. september – Ankomst Roma

Kl. 17:55 Flyavgang med DY 1872 fra Gardermoen
Kl. 21:10 Ankomst Roma

Vi ankommer Roma på kvelden, og kjører med buss sørover til Sorrento. Det tar ca 3 timer å kjøre på fine veier.

Sorrento hviler dramatisk på et teglsteinsplatå 50 m over havnen og stranden. Byen er oppkalt etter de mytiske sirenene fra Odyssevs’ eventyr. Da grekerne grunnla byen for 2500 år siden var de sikre på at dette var stedet hvor den forførende sangen til disse kvinneskikkelsene lokket sagnkongen inn til stranden.

Opprinnelig var Sorrento en liten fiskerlandsby som ble gjenoppdaget av kongelige og rikfolk fra Nord-Europa allerede på 1800-tallet. Kunstnere og bedrestilte bohemer fulgte etter. Mange av de storslagne hotellene ble bygget på denne tiden. Henrik Ibsen bodde på det historiske hotellet Tramontano hvor han skrev Gjengangere. Mellom skrivingen kunne han bli observert på stranden nedenfor iført stripete fotsid badedrakt og flosshatt. I dag er Skien vennskapsby og to skoler og en park i Sorrento oppkalt etter Ibsen. Flere plaketter rundt i byen forteller om steder som inspirerte hans skaperkraft.

I Sorrento skal vi bo på Hotel Cristina****

Italia, Hotel Cristina Sorrento : Reisecompaniet

Hotel Cristina har utsikt over den fantastiske Napolibukten og vulkanen Vesuv. Restauranten i øverste etasje har panoramautsikt. Du kan også ta deg et forfriskende glass i baren på Hotell Cristina. Hotellet har et utendørsbassenget og en hage, som er full av oliven, appelsin- og sitrontrær. Hagen er også perfekt for avslappende spaserturer. Om dagen tilbyr hotellet kostnadsfri busstransport til sentrum. Gå til hotellets nettside.

Søndag 4. september – Spasertur i Sorrento (F)

Etter frokost går vi inn til Sorrento by og gjør oss kjent. Vi besøker Gamlebyen som har mange koselige restauranter, butikker og små spesialforretninger med skinke, Limoncello og andre håndlagede ting. Limoncello er en sitronlikør som kommer fra Sorrento. Med mange soldager i året blir sitronene søte, store og smaker derfor godt. Vi skal innom en bar å få smake.
Vi spaserer videre ned til Hotel Tramontana hvor bla. Bjørnstjerne Bjørnson bodde over tid. Her ble han nok inspirert til noen av sine store verker da han satt på sitt rom med utsikt til Amalfikysten. Det var i Sorrento de trivdes de store kunstnere og diktere. Reiseleder kan anbefale steder både for lunsj og middag.

Mandag 5. september – Båttur langs Amalfikysten (F/L/M)

Buss fra hotellet til Positano. Vi spaserer gjennom vakre Positano og ned til havnen, hvor vi går om bord i egen båt. Byen ligger klistret oppover klippene langs Amalfikysten, Vi skal få oppleve den vakre Amalfikysten sjøveien til Amalfi by. Blått hav og solen som glitrer i Middelhavet. Dette skal nytes! Her hadde også den kjente skuespillerinnen Sophia Loren sin sommervilla. Når vi ankommer Amalfi skal vi spise deilig lunsj på hyggelig familiedrevet restaurant. Turen tilbake går med buss til hotellet. Middag på hotellet.

Tirsdag 6. september – Dagstur til Capri (F/M)

PÅMELDINGSTUR: Vi blir vi hentet med minibusser og kjører ned til havnen i Sorrento og tar båt ut til klippeøya Capri. Capri har vært drømmested for malere, forfattere, fattige som rike gjennom de siste hundrede år. Øya er en perle ytterst i Napoli bukten og har også fascinert mennesker i alle år. En gang i tiden styrte keiser Augustus hele Romerriket fra denne øya, og ruinen av hans Villa Jovis troner fortsatt dramatisk på toppen av klippen over innseilingen. Her ville han skape sitt ”Apragopolis”, et paradis viet den søte lediggang. I dag gjør mange velhavende det samme, men i dag kalles det ”dolce vita”. Veiene er smale, spesialbygde minibusser og taxier som minner om stripete telt på fire hjul, sørger for transporten mellom øyas to byer og havnen. Gjennom millioner av år har havet formet dramatiske klippeformasjoner og grotter hvor lyset skaper refleksjoner i blått og rosa.

Vi skal besøke ”Axel Munthes villa” . Legen og forfatteren kjøpte San Michele og bodde mange år på Capri og skrev bøker. En stilfull villa med romerske skulpturer og en fantastisk utsikt over Amalfikysten.

Turen fortsetter til hovedstaden på øya som også heter Capri, hvor gatene er mer som stier, små portaler leder oss inn i gatepartier som kunne vært operakulisser. Capri har sitt eget mikroklima og overalt ser vi en overdådig frodighet. En kort spasertur leder oss ned til Augustus’ hengende hager. Her har vi utsikt til de berømte klippesøylene som er blitt symbol på Capri. Lunsj på Capri.

Middag på hotellet.

Onsdag 7. september – ½ dags tur til Pompei (F/L)

Den 24. august, år 79, stoppet tiden i den livlige havnebyen Pompei. Øyeblikket ble for alltid frosset ned, folk i gatene, på markedet og i gledesstrøket, gryter over ilden, brød i ovnen. Ikke noe annet sted kan gi oss et mer levende bilde av livet i en romersk landsby for 2000 år siden. Vulkanen Vesuv begravde flere byer, men lavabølgen nådde aldri til Pompei. Byen ble pakket inn i pimpstein og aske og sov sin Tornerosesøvn i 17 århundrer helt til en ny interesse for antikken førte til utgravninger. Hulrom i asken ble fylt med gips og disse avstøpningene gir et dramatisk bilde av folk og husdyr som ikke klarte å flykte i de dramatiske timene. Freskomalerier på veggene forteller om en frodig livsstil og høy kultur. Lunsj i Pompei før vi reiser tilbake til Sorrento.

Torsdag 8. september – Dagen til fri disposisjon (F/M)

Frokost på hotellet. Denne dagen er det ikke lagt opp til felles program. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd til hva man kan finne på. Kanskje frister en tur på stranden? Eller de morsomme gatene i gamlebyen? Sorrento er kjent for sine småskalaprodusenter som tilbyr vakre ting i keramikk og broderier. Gatene dufter av sitron, og det er ikke vanskelig å se hva den viktigste eksportvaren er. Velduftende, sitronbaserte produkter, alt fra likører og søtsaker til skjønnhetsprodukter laget av naturlige sitrusoljer. Utstillingene er en severdighet i seg selv, her kommer italienernes blikk for estetikk tydelig fram. Noen av landets beste iskrembarer finnes også langs denne kysten. Kun naturlige råvarer blir brukt, frukt blir presset og frosset ned mens smaken er på sitt beste. På kvelden møtes vi til middag på restaurant La Marinella som ligger i strandkanten i Sant Agnello.

Fredag 9. september – Hjemreise (F)

Kl. 08:30 Vi reiser med buss fra Sorrento til Roma og flyr hjem til Norge
Kl. 13:50 Flyavgang med DY 1873 fra Roma
Kl. 17:00 Ankomst Gardermoen

PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom: fra NOK 14.700,-

Enkeltromstillegg: NOK 2.100,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly Oslo – Roma t/r med Norwegian
 • 6 døgn på Hotel Cristina med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med skandinavisktalende guide
 • 2 lunsjer med drikke
 • 3 middager med drikke
 • Norsk reiseleder som møter dere i ved ankomst i Roma og er med under hele oppholdet

Dette er ikke inkludert:

 • Dagstur til Capri NOK 1.500,- per person. Inkl. 3 retters lunsj, reiseleder og transport t/r.
  Påmelding når du bestiller reisen. (Minimum 20 personer)
 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.
Prisen er basert på minimum 25 personer.

Ønsker du flere opplysninger ta kontakt med: REISECOMPANIET på tlf: 22 42 70 44 eller e-post: salg@reisecompaniet.no.

FLYTIDER

Lørdag 3. september 2016

Kl. 17:55 Flyavgang med DY 1872 fra Gardermoen
Kl. 21:10 Ankomst Roma

Fredag 9. september 2016

Kl. 13:50 Flyavgang med DY 1873 fra Roma
Kl. 17:00 Ankomst Gardermoen


Hotell

 • italia-hotel-cristina-sorrento

  Italia, Hotel Cristina Sorrento****

  Hotel Cristina har utsikt over den fantastiske Napolibukten og vulkanen Vesuv. Restauranten i øverste etasje har panoramautsikt. Du kan også ta deg et forfriskende glass i baren på Hotell Cristina. Ho

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.