9 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Sri Lanka – et ekte paradis!

På Sri Lanka finner du smilende ansikter omtrent hvor enn du er, og tempoet er behagelig rolig. Gled deg til å se elefanter vandre på steppene i sitt rette element, nyt Sri Lankas høyland fra togvinduet på turen gjennom teplantasjene i naturskjønne Nuwara Eliya, drikk te på et ekte tehus fra kolonitiden og spis deilig eksotisk mat.

Vi har lagt opp turen som en rundreise slik at du skal få med deg de perlene vi mener er de viktigste. Etter en uke med fantastiske opplevelser ender turen på en førsteklasses beach resort ikke langt fra hovedstaden Colombo. Her kan du, om du ønsker, utvide oppholdet med noen dager sol og strand før hjemreisen.

Se det fullspekkede programmet og la deg friste.

PROGRAM

Inkluderte måltider vises slik: Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

Dag 1: (kun måltider om bord på flyet)

Vi møtes på Gardermoen om ettermiddagen for avreise til Colombo og Sri Lanka. På flyplassen tas vi i mot på ekte Sri Lanka-vis av vår lokale guide som vil følge oss under hele oppholdet. Deretter blir vi tatt med til Negombo og vårt hotell som ligger ca 30 minutter fra flyplassen.

Negombo byr på langstrakte strender og den vakre lagunen med samme navn. Denne byen var tidligere en viktig handelsport for både Portugal og Nederland, og ligger som et knutepunkt med mange kommunikasjonsmuligheter. Det er flere spennende severdigheter her, som blant annet ruinene etter et nederlandsk fort fra 1672, Den nederlandske kanal, gamle vakre kirker og små fiskesamfunn. Den 100 km lange kanalen som snirkler seg igjennom byen er fortsatt i bruk og kan også besøkes med båt om man vil se byen fra «elvekanten».

Dersom man ønsker å slappe av etter flyturen har vi lagt til rette for dette på flotte Jetwing Blue***** . Her kan man slappe av ved bassenget eller på stranden og har flere spisesteder på huset om man ønsker det. Reiseleder foreslår gjerne flere gode restauranter i området rundt hotellet dersom man ønsker å se seg om på egen hånd. Etter middag er det nok flere som kjenner at sengen er neste stopp. Det har vært en lang reise, men nå er vi endelig her – klare for nye eventyr. Hotellet vi skal bo på er flotte Jetwing Blue***** hvor vi har deilige deluxe rom og kan nyte en god natt søvn i lekre omgivelser. www.jetwinghotels.com/jetwingblue

Dag 2: F/L/M

Vi starter dagen med en deilig frokost på hotellet før vi pakker sakene og setter oss i bussen. Vi har en reise på ca 2,5 time foran oss før vi er fremme i Pinnawela hvor vi skal besøke The Millennium Elephant Foundation som drives av en meget dedikert familie. Her jobber de med flere prosjekter der et av de er bærekraftig produksjon av et papir som rett og slett lages av elefantens avføring. Ikke vær redd – det blir faktisk flott papir fra denne planteeteren. Vi er invitert til å hilse på disse store dyrene, og vi får også ri på de og ta del i deres baderitualer. Etter dette nyter vi en deilig lunsj før turen går videre til Habarana (ca 2,5 timer). Her sjekker vi inn på vakre Amaya Lake**** hvor vi skal bo i deluxe rom. www.amayalake.com

Resten av ettermiddagen er fri til eget bruk, men vi kan foreslå elefantsafari eller båttur i området. Eventuelt frister kanskje et opphold i SPA-avdelingen på hotellet? Middagen inntas i hotellets restaurant hvor vi forsyner oss fra en rikholdig buffet.

Dag 3: F/L/M

Vi starter dagen med en deilig frokost før vi drar til reservatet Hiriwaduna for en spennende vandring i jungel og skog. Gled deg til møtet med fantastisk fugleliv, sommerfugler og muligens en krokodille før vi ser hvordan landsbylivet utfolder seg en tidlig morgen. Her er det fisking og vasking av klær i innsjøen som tar opp mye av morgenen til folket. Vi skal også krysse en del av innsjøen i en slags catamaran før vi besøker en bonde og blir servert forfriskende drikke laget av sesongens frukter. Turen går videre blant det rike dyrelivet og kanskje ser vi aper, pytonslanger og elefanter på veien før vi skal reise tilbake til hotellet igjen for lunsj. Ettermiddagen kan tilbringes ved bassengkanten, på SPA eller til nye utflukter i området. For de som ønsker det kan man blant annet bestige ruinene til Kong Kasyapa som ligger på toppen av en «vulkansk knapp», en meget spesiell fjellformasjon med navnet Sigiriya. Det er en god trimtur opp på toppen, men både hulemaleriene underveis og utsikten fra toppen er vel verdt jobben det er å ta seg opp (turen arrangeres mot tillegg i prisen for de som ønsker det). Middagen spiser vi på hotellet.

Dag 4: F/L/M

Vi nyter nok en god frokost og gjør oss klare for et besøk i Polonnaruwa som er listet på UNESCOS verdensarvliste. Den ble gjort til hovedstad i landet av kong Vijayabahu I på slutten av 1000-tallet, men det var først med hans barnebarn Parakramabahu I at byens virkelige gullalder startet. Han sørget for at det ble bygget opp et meget avansert vanningssystem med reservater og kanaler som førte til at byen ble selvhjulpen med vann til jordbruk. Handelen tok seg kraftig opp og den gode økonomien sørget for at mange vakre byggverk ble bygget i denne tiden. Den største «vanntanken», selve Parakramainnsjøen, er så stor at man ikke kan se over til den andre siden, og har ved flere anledninger vært tatt for å være havet. Gled deg til vakre ruiner og spennende utgravninger!

Etter besøket tar vi oss tid til en god lunsj i en lokal bondes hus som er omgjort til en restaurant med utsikt over rismarkene. Familien steller istand lunsj på lokalt vis, og vi lover et smakelig måltid. Man kan også være med på kjøkkenet og se hvordan maten tilberedes. Vi reiser så videre til Minneriya Nasjonalpark hvor en eventyrlig safari i 4×4 jeeper venter. Minneriya er kjent for sin store bestand av ville elefanter i flokker på 100-150 dyr som vandrer både i jungelen og i området rundt den store Minneriyainnsjøen. Vi kan også være heldige å se blant annet pelikaner, apekatter, leopard, krokodiller og den såkalte leppebjørnen. Etter at mange flotte bilder er knipset reiser vi tilbake til hotellet for å nyte en deilig middag.

Dag 5: F/M

Vi starter dagen med frokost før vi sjekker ut. Turen går deretter til en krydderfarm hvor vi vil stifte bekjentskap med Sri Lankas 3000 år gamle «vitenskap om livet» – Ayurveda. Her vil vi få lukte og lære nytt om mange herlige krydderplanter. Det blir selvsagt også muligheter for å kjøpe med seg krydder og lokale ayurveda produkter hjem. Vi fortsetter turen mot hotellet vårt i Kandy som også er den tidligere hovedstaden på Sri Lanka. Her sjekker vi inn på Hotel Cinnamon**** i våre superior rom www.cinnamonhotels.com før vi blir tatt med på sightseeing i Kandy.

Byen Kandy ligger på 490 m.o.h. og har en rekke historiske og religiøse minnesmerker. Kandy symboliserer singalesisk storhetstid og religion, og har fra 1988 vært listet på UNESCOs verdensarvliste. Gled deg til det buddhistiske tempelet Dalada Maligava og den store kunstige innsjøen Vikramarājasim som begge ligger midt i byen. Dalada Maligava-tempelet betyr egentlig Tannens Tempel og det sies at en av Buddhas hjørnetenner oppbevares her. Les gjerne mer om den mystiske tannen og legenden her

Vi skal være med på en seremoni i tempelet kl. 18.30 så husk klær som dekker skuldre og knær. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 6: F/L/M

Vi nyter frokost før en opplevelsesrik dag med blant annet en flott togtur er i gang. Vårt utgangspunkt for togturen er Peradeniya og etter noen få timer ender vi i tehovedstaden Nuwara Eliya. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte Sri Lankas fantastisk frodige landskap med endeløse teplantasjer som suser forbi utenfor togvinduet.

Nuwara Eliya er en by beliggende i høylandet på Sri Lanka 1.868 meter over havet, og klimaet her er kjøligere enn ved kysten. Byen er kjent for sin te-produksjon, og det er her mesteparten av teen på Sri Lanka blir høstet. Ved Nuwara Eliya ligger Sri Lankas høyeste fjell, Pidurutalagala som er 2.524 meter høyt.

Underveis nyter vi en deilig lunsj. Ved ankomst Nuwara Eliya blir vi tatt i mot av bussen vår som har transportert bagasjen for oss, og neste stopp er nå en teplantasje. Etter ny kjennskap om Sri Lankas aromatiske teer (og kanskje noen spennende kjøp) blir vi bragt til hotellet vi skal bo på til dagen etter, nemlig St Andrews**** www.jetwinghotels.com/jetwingstandrews

Dag 7: F/L

Vi spiser frokost på hotellet og sjekker ut før turen går mot Colombo igjen. Vi skal kjøre gjennom Kitulgala som blir dagens første stopp. Her har man muligheten til å bli med på rafting mot et tillegg på NOK 350,- per person. Turen går da ned Kelanielven som i seg selv er et vakkert syn. Selve turen er ca 5 km lang og vil by på 5 store og 4 mindre stryk. Dette er en opplevelse du vil huske lenge! Det er ikke alle som kan skryte av å ha raftet på Sri Lanka. Ønsker du å være med på rafting? Skriv dette i «ytterligere informasjon»-feltet under bestilling.

Turen går videre mot Colombo etter at vi har spist felles lunsj. Colombo er en smeltedigel av gammelt og nytt, der øst møter vest. Her yrer det av liv med basarer og markeder, men vi finner også flotte buddhistiske og hinduistiske templer. Vi får en liten sightseeing her før vi sjekker inn på samme hotell som ved ankomst, nemlig eksklusive Jetwing Blue**** På kvelden kan man spise middag på hotellet eller på annen restaurant på egenhånd.

Dag 8: F

I dag er det avreisetid for noen mens det for andre blir å nyte late dager ved stranden*. Hele dagen er til egen disposisjon før felles transport til flyplassen på kvelden. Flyet går hjem igjen natt til dag 9.

*Vi har en valgfri forlengelsesmulighet med strandferie:
5 netter på flotte Jetwing Blue***** i deilige deluxe rom med frokost

*Dersom du i stedet ønsker å forlenge med et opphold på en fantastisk ayurvedaklinikk så ordner vi dette også. Kontakt oss for mer informasjon eller skriv det inn under merknader på påmeldingen så tar vi kontakt med deg.

Pris per person i dobbeltrom kr. 3.000,-

Dag 9:

Ankomst Oslo Gardermoen på formiddagen.

PRISER

Pris per person i dobbelrom: Ta kontakt

Dette er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo, Gardermoen – Colombo flyplass
 • Flyskatter
 • All overnatting og transport som nevnt
 • Norsk reiseleder med på hele turen
 • Lokal engelskspråklig guide under hele oppholdet
 • Frokost hver dag, 5 lunsjer og 5 middager
 • Inngangsbilletter og avgifter

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider ikke nevnt i programmet
 • Tips
 • Reiseforsinkring
 • Visum (30 USD) – må ordnes av den enkelte før avreise (vi kan bistå for de som ønsker det). Visum søkes her
 • Tur til og bestigning av Sigiriya for de som ønsker det
 • Ekstra aktiviteter som rafting
 • Ekstrapakken «strandferie»

Hotell

 • hotell-sri-lanka

  Sri-Lanka Hotellpakke

  St Andrews****
  Se hotellets nettside her
  Hotel Cinnamon****
  Se hotellets nettside her
  Amaya Lake****
  Se hotellets nettside her
  Jetwing Blue*****
  Se hotellets nettside her

  Les mer

Land

 • sri-lanka

  Sri Lanka

  På Sri Lanka finner du smilende ansikter omtrent hvor enn du er, og tempoet er behagelig rolig. Sri Lanka er landet der avslapning og opplevelser kan nytes i akkurat passe mengder!

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.