7 dager

25/09/2017 - 01/10/2017

fra NOK 12.900,-

Bergen-Kirkenes

Klikk her for program pil

Magasinet Familien : ReisecompanietStrikkecruise med Hurtigruten
– verdens vakreste sjøreise

Vi gjentar suksessen, etter utallige oppfordringer og har igjen gleden av å invitere til Strikkecruise langs norskekysten med Hurtigruten – også kalt verdens vakreste sjøreise! Denne blir enda vakrere når alle tar med seg strikketøyet sitt og setter farge på miljøet om bord.

Vanja Blix Langsrud er både reiseleder og kursholder på turen – så alt ligger til rette for en fantastisk reise i hyggelig lag og kanskje lærer man noe nytt også? Det blir kurs i koftemontering med Vanja, så ta med deg dine umonterte strikkeplagg, og hun veileder deg gjerne i ferdigstillelsen. Vanja er kjent for sine «krøllete» koftedesign i glade farger og for de populære bøkene Koftefest og Maskesprell. Vi får også inspirerende besøk av Nina Granlund Sæther, som skal foretelle om norske strikketradisjoner og lære oss noen nye vrangbordsteknikker. Den siste boken hennes ‘Votter’ er en stor suksess!

Sjø, fjord og fjell, vær og vind er bakteppet når vi samles ombord i staslige M/S Kong Harald, et av skipene i flåten som har vært gjennom en total renovering og som har blitt veldig elegant! Her skal vi samle strikkeentusiaster fra det ganske land. Vi skal strikke, lære om strikking og nye teknikker, høre interessante foredrag om strikketradisjoner og kultur – alt mens vi sitter lunt og varmt inne i skipets fine salonger. Samtidig kan vi hvile øynene på dramatisk og vakker natur langs kysten fra Bergen til Kirkenes, kanskje mens du nyter et glass med noe godt i?

Underveis skal vi gjøre strandhugg på steder av spesiell interesse for strikkeglade. Vi skal til Rauma Ullvarefabrikk og få omvisning i fabrikken og kan kjøpe garn med rabatt i fabrikkutsalget! Det blir også besøk i garn og husflidsbutikker i Bodø og Tromsø. Under sjøreisen har vi helpensjon og kan nyte den gode maten Hurtigruten er kjent for. Vi skal få vite litt mer om det nye konseptet deres ombord med kortreist mat, der oppmerksomheten rettes mot å bruke de gode råvarene som finnes langs kysten vår. Vi skal også ha en gourmetaften i løpet av turen, i skipets elegante a la carte restaurant. Hurtigruten har et variert og spennende utfluktsprogram – så for de eventyrlystne blir det gode muligheter til spennende opplevelser i land også!

Vi kaster loss i Bergen 25 september og seiler nordover. Vi kan tilpasse flypakker fra Oslo med retur fra Kirkenes, eller vi kan ordne tilslutning fra alle andre flyplasser hvis ønskelig.

Med oss på Strikkecruiset har vi disse fine inspiratorene:


Vanja Blix Langsrud : Strikkeinspirator ReisecompanietVanja Blix Langsrud – reiseleder og strikkefaglig konsulent, holder også introduksjonskurs i koftemontering.

Vanja lærte å strikke av mammaen sin da hun var bare fem år. Hun nektet å strikke skjerf til bamsen, men gikk rett på å strikke en vest til seg selv som første strikkeprosjekt. Siden den gang har hun strikket ved enhver anledning, oftest etter eget hode. De senere år har hun begynt å skrive ned oppskriftene underveis, og de siste årene har hun levert design til Familien og Nøstebarn. Hun er nok mest kjent for sine fargeglade koftedesign det siste halvannet året, og hennes blomstermønstre er blitt svært populære. Våren 2015 arrangerte hun Koftefesten 2015, den første i sitt slag her til lands, sammen med Tone Loeng. Vanja og Tone Loeng laget deretter boken Koftefest, som ble lansert i januar 2016. Senere samme år ga hun også ut boken Maskesprell. Vanja har egen Facebookgruppe, Vanjastrikk, og hun er ofte i Koftegruppa på Facebook der hun villig veileder folk som står fast i monteringsarbeidet. Hun publiserer mønstrene sine gjennom ukepressen og på Ravelry. Vanja er utdannet lærer og har tidligere jobbet både i barne- og ungdomsskolen. Skoleåret 2015-2016 tok hun permisjon fra læreryrket for å utvikle seg som designer, og nå er Vanja mønstermaker på heltid. Vi kan love at det kommer mange nye strikkedesign fra denne blide damen i fremtiden. På strikkecruiset bistår hun som strikkefaglig konsulent og reiseleder. Ta med deg dine umonterte strikkeplagg, og hun veileder deg i arbeidet.


Nina Granlund Sæther : Strikkeinspirator ReisecompanietNina Granlund Sæther – foredrag om norsk strikkehistorie og kurs i vrangbordstrikking

Nina er redaktør i tidsskriftet Hus & Bolig, et av Norges største boligblader. Hun er utdannet adjunkt og faglærer i forming, men har jobbet som journalist og redaktør siden 1987. På fritiden kombinerer hun sin lidenskap for håndarbeid med interessen for tekst og foto. Dette har resultert i flere bøker, blant annet strikkesuksessen «Perler på pulsen», strikke/hekle/broderi-boken «Putefest» og broderiboken «Raske sting. Enkle broderier». Hennes bestselger Votter – strikkemønstre fra hele Norge ble lansert i januar i fjor. Til arbeidet med boken fikk hun stipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening for å samle materiale fra norske museer landet rundt. Det synes Nina har vært fantastisk morsomt, og hun gleder seg til å vise fram arbeidet sitt. Hun leverer også design til ukepressen. Nina har utstrakt kompetanse på mange områder, og hun holder en rekke foredrag. På strikkecruiset er vi så heldige å få høre henne fortelle om norske strikketradisjoner, og vi skal også få inspirasjon til å variere vrangbordene på strikkeprosjektene våre. Du kan lese mer om Nina på www.hjertebank.no, følge henne i Facebookgruppen «Hjertebank Nina Granlund Sæther», eller du kan få kjøpt noen av mønstrene hennes på Ravelry

PROGRAM

25. sep. – Bergen

Ombordstigning fra ca. kl. 16.00. Skipet har avgang kl. 22.30.
Vi møtes kl. 18.00 i Panorama salongen før vi går til middag. Middag kl. 18.30.

26. sep. – Ålesund – Rauma – Molde

Skipet anløper Ålesund kl 0845, og rett etter ankomst er det avreise med buss til Rauma Ullvarefabrikk i Åndalsnes. Her skal vi få omvisning i fabrikken, og vi skal selvsagt besøke fabrikkutsalget. NB! Mulighet for kupp! Denne dagen rekker vi ikke lunsjen ombord men vi får med oss gode nistepakker fra skipet, som kan spises i bussen eller i kantina på Rauma, hvor vi også blir servert kaffe med litt inntil. Om værgudene er på vår side, får vi en fantastisk kjøretur fra Rauma tilbake til Ålesund – via Trollstigen! Vi er tilbake ombord i god tid før skipet seiler kl 19.00. Middagen er kl 18.30.

27. sep. – Trondheim

Anløp Trondheim kl. 06.00, og skipet har avgang igjen kl. 12.00. Det blir en rusletur i Kongens by – kanskje et besøk i Nidarosdomen? Etter lunsj begynner Vanja sitt kurs i koftemontering. Middag kl. 18.30.

28. sep. – Bodø

Før vi legger til kai i Bodø kl 12.30 kan vi med strikketøyet i fanget nyte den vakre kysten og innseilingen til Bodø. Vanja er tilgjengelig for tips, råd og veiledning dersom noen ønsker å montere kofte. Etter avgang fra Bodø kl. 14.30 blir det foredrag om norske strikketradisjoner ved Nina Granlund Sæther. I Bodø kan man besøke den flotte husfliden der eller hva med en rib safari til Saltstraumen! (kjøpes ombord) Middag kl. 18.30.

29. sep. – Tromsø

Før ankomst Tromsø kl. 14.15 holder Nina sitt inspirerende kurs om hvordan strikke vrangborder på ulike vis. Det er så uendelig mange flere måter å strikke vrangbord på enn én rett og én vrang eller to av hver, la deg inspirere til å prøve en ny variant neste gang! I Tromsø – Nordens Paris – får vi noen timer til å utforske byen på egenhånd. Skipet ligger flott til i byen og det er gangavstand inn til sentrum. En herlig by å tusle rundt i! Eller kanskje noen vil være med på Hurtigrutens ‘Polarhistoriske Byvandring’? (kjøpes ombord). Avgang kl 18.30.
En av reisens store høydepunkt er uten tvil Gourmetaften denne kvelden kl. 19.00 i skipets a la carte restaurant. Her vi får et førsteklasses måltid, laget av de beste råvarer – en nytelse!

30. sep. – Honningsvåg – Nordkapp

Så er vi kommet omtrent så langt nord vi kommer – nemlig Honningsvåg. Her arrangerer Hurtigruten tur til Nordkapp for dem som ønsker dette. Utflukten kan kjøpes ombord. Etter avgang fra Honningsvåg kl. 14.45 blir det tid til litt strikk igjen – benytt anledningen til å få ferdig noen prosjekter og få gode råd fra strikkeekspertene som er med! Denne siste kvelden ombord avsluttes med den fantastiske sjømatbuffèten, her får vi smake alle havets delikatesser! Middag kl 18.30.

1. okt. – Kirkenes

Vår seilas er over. Forhåpentligvis har vi blitt beriket med både nye venner og ny kunnskap – samtidig som at vi har blitt bedre kjent med vårt vakre og langstrakte land! Kanskje har et strikkeprosjekt eller to blitt ferdigstilt underveis med kyndig veiledning?

Kong Harald legger til kai i Kirkenes kl. 09.00, og da bærer det rett til flyplassen for flyreisen sørover.

PRISER

For abonnenter:

NOK 12.900,- pr pers i utvendig dbl lugar

NOK 16.400,- utvendig enkelt lugar

Pris for ikke-abonnenter:
NOK 13.400,- pr pers i utvendig dbl lugar
NOK 16.900,- utvendig enkelt lugar

Dette er inkludert i cruiseprisen:

 • 7 dagers cruise (fra Bergen til Kirkenes) med Hurtigruten inkludert alle måltider om bord
 • Utflukt til Rauma Ullvarefabrikk
 • All kursaktivitet og foredrag ombord på cruiset
 • Gourmetaften med 4 retters middag i skipets à la carte restaurtant
 • Transport fra skipet til flyplassen i Kirkenes
 • Reiseleder fra Reisecompaniet (Vanja Blix Langsrud)
 • Strikkefaglig veiledning, tips og triks fra Vanja hele uken

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Flyreise – enten ordner Reisecompaniet flyreisen eller bestill reise selv om ønskelig
 • Drikkevarer ombord
 • Eventuelle frivillige utflukter
 • Transport til skipet i Bergen

HURTIGRUTEN M/S KONG HARALD

Hurtigruten Kong Harald: ReisecompanietOppkalt etter den nåværende kongen av Norge, en erfaren sjømann. Om bord finner du også andre kjente nordmenn.
Baren er oppkalt etter den norske polarpioneren Fridtjof Nansen, mens oppdageren Roald Amundsen låner sitt navn til kaféen. Toppdekket byr på flott utsikt til naturen, enten du velger soldekket, observasjonssalongen eller panoramasalongen.
Om bord finner du blant annet soldekk, salonger, treningsrom, restaurant, separat À la Carte rom, kafé, butikk og konferansefasiliteter.

Les mer om M/S Kong Harald her


Land

 • norge

  Norge

  Norge, vårt nærmeste ferieland. Ikke mange av oss har fått med seg alt hva vårt langstrakte land har å by på.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.