5 dager

14/04/2016 - 18/04/2016

NOK 14.900,-

Bergen

Klikk her for program pil

Strikkefestival på en av verdens beste reisedestinasjoner – Færøyene!

Disse vakre grønne klippeøyene langt ute i Atlanteren et sted mellom Norge og Island, har blitt kåret til en av verdens beste reisedestinasjoner. Et spennende og helt unikt sted som hvert år arrangerer en Strikkefestival! Til Fuglafjørdur går ferden i april, og her venter det oss innholdsrike dager med fokus på strikkekultur og tradisjoner i helt spesielle omgivelser. Det er ikke mer enn rett og rimelig at det er Strikkefestival på øygruppen som har frimerke med strikketøy!

Fuglafjørdur er en bygd med sterke håndarbeidstradisjoner, og på festivalen skal vi lære mer om færøyske tradisjoner, teknikker og mønstre, og også moderne design. Det blir foredrag, strikkekafeer og mange spennende workshops hvor man kan lære alt fra strikk med inspirasjon fra havet til plantefarging. Tre workshops er inkludert i prisen, andre kan kjøpes etter egne interesser og ønsker. Mange aktiviteter foregår rundt om i bygda og i private hjem, lunsj spises på festivalen og man kan underveis ta seg spaserturer i naturskjønne omgivelser, om det trengs en lite pause fra strikking….

Strikkefestivalen avsluttes med en flott gallamiddag lørdag kveld som vi selvsagt deltar på! Dagen etter skal vi tilbake til Torshavn for å bli kjent med verdens minste hovedstad, som har mye å by på tiltross for beskjeden i størrelse, blant annet gode restauranter! Vår siste kveld på Færøyene skal vi på en av de beste restaurantene i Torshavn og få god tradisjonell mat – laget av de beste lokale råvarer, dette blir en flott avslutning på fine dager på eventyrlige Færøyene!

Velkommen til Strikkefestival på Færøyene! Les mer om Bindifestivalur.

Festivalen har sitt eget nyhetsbrev og her er det lurt og følge med, programmet er enda ikke helt ferdig men allerede er det 60-70 workshops planlagt.

PROGRAM

14. april – Ankomst Færøyene

På flyet serveres et lett gratis måltid med drikkevarer. På flyplassen i Torshavn møtes vi av guiden og kjøres med buss til Nordøyene for å sjekke inn på Hotel Klaksvik. Sandwich og kaffe/te serveres etter innsjekk. Hotel Klaksvik er et sjømannshotell og her serveres ikke alkohol. Hotellet befinner seg ca 15 minutters kjøring fra Fuglafjørdur og Strikkefestivalen. Underveis til Nordøyene vil vi få høre litt om de fargerike bygdene langs fjorden, vi kjører igjennom Streymoy og Eysturoy og videre til Nordøyene gjennom en undersjøisk tunnel med fantastisk lyskunst.

15. april – Strikkefestival Fuglafjørdur

Frokost på hotellet, deretter buss fra hotellet kl 09.00 til strikkefestivalen i Fuglafjørdur. Registrering til Strikkefestival hvor alle får et Strikkefestival armbånd som gir adgang til alle events på dagene, 3 workshops, 2 lunsj og festmiddag lørdag kveld inkl. drikke. Under Strikkefestivalen kan deltakerne være med på workshops og spennende forelesninger, som blir holdt på kaféer og i private hjem. Detaljert program kommer. Transport tilbake til hotellet er ca kl 18.00, før middag på restaurant i byen kl 19.30. Vi går til restauranten fra hotellet.

16. april – Strikkefestival og gallamiddag

Kl. ca. 0930 avreise fra hotellet til festivalen – nok en spennede dag med workshop og forelesninger. Vi reiser tilbake hotellet på ettermiddagen for å slappe av litt før gallamiddagen om kvelden. Etter middag er det transport tilbake til hotellet.

17. april – Vestmanna, Kirkjubø og Torshavn

Utsjekk fra hotellet kl. 0900. I dag skal vi få oppleve litt mer av vakre Færøyene underveis til Torshavn. Fra Klaksvik kjører vi i retning Tórshavn med avstikker til Saksun som er omringet av fantastisk natur, vi besøker Dúvugarðar museum, deretter videre til Tórshavn – verdens minste og mest sjarmerende hovedstad! Vi skal i historisk museum og så kjører vi over fjellet til Færøyenes kulturelle senter Kirkjubøur, hvor en families 17. generasjon bor på stedet… Kanskje har de norsk vikingslekt i blodet? Det var tross alt norske vikinger som kom til Færøyene og bosatte seg her for mer enn tusen år siden…Bonden viser oss rundt og vi besøker museum, katedralen og kirken før vi får lunsj servert i helt unike omgivelser. Turen går tilbake til Tórshavn og innsjekk på Hotel Hafnia i sentrum av byen. Før kveldens middag rekker vi en byvandring gjennom Tórshavn hvor vi ser Tinganes, den gamle bydelen Ùti á Reyn og domkirken. Avskjedsmiddag serveres på en god lokal restaurant i Tórshavn.

Hotel Hafnia : Færøyene : Reisecompaniet

18. april – hjemreise

Etter frokost på hotellet er det tidlig avreise fra hotellet til flyplassen kl 0600. Angående flyreisen så gjør vi oppmerksom på at vi kun tilbyr avreise fra Bergen, dette pga veldig høy pris på tilslutningsbilletter til Atlantic Airways. Det blir mye billigere å ordne reise til Bergen selv. Vi er selvsagt behjelpelige med å bestille dette for dem som ønsker dette.

Priser

Pris pr pers kr 14 900,- i delt dbl rom.
Enkeltromstillegg: kr 1400,-


Prisen inkluderer:

 • Flyreise t/r Bergen – Torshavn med Atlantic Airways inkl flyskatter.
 • 4 overnattinger i delt dobbeltrom
 • Helpensjon (alle måtider inkludert)
 • Festivalpass i to dager med 3 workshops , 2 lunsj og gallamiddag med drikkevarer og underholdning etter Strikkefestivalen.
 • Utflukter som spesifisert i programmet
 • All transport
 • Lokal guide fra Færøyene og reiseleder fra Reisecompaniet (Githa Kristensen)

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg kr 1400,-
 • Tilslutningbillett t/r Bergen
 • Drikkevarer som ikke er spesifisert i programmet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Flytider (Atlantic Airways)

RC 433 14APR BGOFAE 20.30 – 20.55
RC 430 18APR FAEBGO 08.00 – 10.20Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Hotell

 • faeroyene-hotel-klaksvik

  Færøyene, Hotel Klaksvík

  Hotel Klaksvík er godt plassert i Klaksvík på Færøyene. Hotellet har en vakker utsikt over byen, hvor du kan nyte god mat og et hyggelig besøk. Gratis trådløst internett.
  http://www.hotelklaksvik.fo/

  Les mer

Land

 • faeroyene

  Færøyene

  Disse vakre grønne klippeøyene langt ute i Atlanteren et sted mellom Norge og Island, har blitt kåret til en av verdens beste reisedestinasjoner. Færøyene er et spennende og helt unikt sted.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.