5 dager

03/10/2019 - 07/10/2019

fra NOK 12.990,-

Oslo

Klikk her for program pil

Bli med på spennende garnopplevelser, elvecruise og severdigheter i Amsterdam!

Gi deg selv noen velfortjente, hyggelige og inspirerende dager på strikketur til Amsterdam 3.-7. oktober 2019. Amsterdam er av de mest romantiske og vakreste byer i Europa. Byen er stor og liten på samme tid, byr på mange opplevelser, men er likevel stille og rolig.

Denne turen gir deg mange gode strikkeopplevelser sammen med andre som også elsker å strikke.
I løpet av turen skal vi på utflukt til Rotterdam og Den Haag, spise lunsj på kanaltur og på besøk til «Stephen & Penelope» hvor vi skal ha workshop. «Stephen & Penelope» vil for mange være turens høydepunkt. Den spesielle butikken med det store fargerike utvalget vil inspirere deg til mange kommende prosjekter.

Amsterdam, Rotterdam og Den Haag har mange flotte og spesielle butikker for oss som elsker garn og tilbehør, og vi skal besøke så mange vi rekker og ønsker. Du får en egen oversikt over garnforretningene til den dagen vi har satt av tid til egne forlystelser. Det blir jakt på garn og inspirasjon i de mange garnbutikkene, men vi skal også få se og oppleve mye av alt det andre disse vakre byene også har å by på.

Vi skal på kanaltur gjennom Amsterdam hvor vi får servert deilig lunsj på turen.

Under hele oppholdet skal vi bo på Room Mate Aitana Hotel ****
Hotellet ligger en kort spasertur fra Sentralstasjonen og er en morderne glassbygning som står og glitrer på en øy midt i elven. Her får dere oppleve design på sitt beste, og det er nok farger til å bli glad av i disse omgivelsene også. De lyse rommene har masse naturlig lys gjennom gulv-til-tak vinduer med enten utsikt over byen eller havnen.

HØYDEPUNKTER:

 • 4 overnattinger på meget sentralt hotell i Amsterdam
 • Workshop hos «Stephen&Penelope»
 • Flotte garnbutikker og garnsalonger
 • Båttur på kanalen med lunsj
 • Heldagsutflukt til Rotterdam og Den Haag
 • Guidet bytur i Amsterdam

Magasinet Familien : Reisecompaniet

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1 – Torsdag 3. oktober: Oslo – Amsterdam (L/M)

Kl 09:20. Flyavgang med KL 11:42 fra Gardermoen. Kl. 11:10 Ankomst Amsterdam.
Når vi ankommer Amsterdam blir vi møtt av bussen som kjører oss inn til byen, og til hotell Room Mate Aitana Hotel**** Bussturen vil ta ca. 25 minutter. Vi setter fra oss bagasjen på hotellet og går ut og spiser en god lunsj på en lokal restaurant. Det er en hyggelig start på strikketuren. Vi gjør oss litt kjent med omgivelsene og hverandre. Noen starter kanskje jakten på garn allerede i dag eller finner noe dere har lyst til å se på veien. Tilbake på hotellet sjekker vi inn og slapper av før vi møtes til en hyggelig velkomstmiddag på kvelden.

Room Mate Aitana****

Room Mate Aitana Hotel Amsterdam : Reisecompaniet

Room Mate Aitana er et luksuriøst 4-stjerners hotell som ligger i hjertet av Amsterdam. Hotellet er morderne og er bygget på den kunstige øya i IJ-elven. Hotellet er plassert ved siden av det nye tettstedet, sentralstasjonen og i nærheten av Dam Square, byens historiske sentrum.
Her kan du rusle deg en tur langs den private bryggen for å sjekke ut kanalene.

Hotellet er en spektakulær bygning bygget i 2013 og har en glassfasade. Den anerkjente interiørdesigneren Tomas Alia overrasker oss med en strålende blanding av materialer og former på jorden, ristede og brune toner, kombinert med fargerike detaljer og en banebrytende belysning, og skaper utsøkte og kosmopolitiske omgivelser. Det er helt fantastisk!

Dag 2 – Fredag 4. oktober: Lunsj på kanalen og Garn/Strikkeopplevelser (F/L)

Spiser du en tidlig frokost rekker du å spasere en tur i området før vi skal på tur. Amsterdam er kjent for sine kaffebarer og enten du rekker det i dag eller en annen dag er det verdt å ha fått med seg før du reiser hjem. Et must når man er i Amsterdam er også en tur på kanalen. Vi skal på båttur og vil få servert en deilig lunsj på vår to timers tur på kanalen. Med sine vakre kanaler er det mange som kaller Amsterdam for Nordens Venezia. Totalt er det 10 mil med kanaler i denne byen. På 1600-tallet ble man beskattet etter bredden på huset man bodde i, og langs kanalen får vi kanskje øye på verdens smaleste hus, Singel 7. Det er kun 1 meter bredt. Men vi ser kun baksiden av det, for på forsiden er det mye større.

I dag er også en av dagene for garn og strikkeopplevelser. Amsterdam har mange spennende garnforretninger og garnstudioer, men for de som ønsker det er det også mye annet spennende å se. Dere vil få oversikt og forslag til hvor dere kan finne alle de gode butikkene og hvor dere kan finne inspirasjon til kommende strikkeprosjekter. Det betyr at resten av dagen er lagt opp til at dere kan få gjøre som dere selv ønsker. For de som vil spise middag sammen denne kvelden har vi gode forslag til steder å spise. Dere vil få utlevert en oversikt over alle populære og kjente strikkebutikker og strikkesalonger.

Dag 3 – Lørdag 5. oktober: Utflukt til Rotterdam og Den Haag (F/L)

Rett etter frokost blir vi hentet av buss som tar oss på tur til kulturmetropolen Rotterdam og den kongelige byen, Den Haag. I både Rotterdam og Den Haag er det flere garnbutikker. Rotterdam er på «New York Times» sin liste over steder i verden man bare må besøke. Hele bysenteret ble ødelagt i 1940, men er gjenreist med moderne og kunstnerisk arkitektur. På 2000 taller er det grunnlagt kunstige strender langs elven og byen er trukket mot vannet. I Rotterdam finner vi en imponerende moderne mathall. Bare taket i seg selv er en opplevelse.

Denne dagen skal vi også innom Den Haag, den mest populære badebyen i hele Benelux-området. Selv om Den Haag har eksistert siden 1200-tallet og har vært Nederlands administrative sentrum i århundrer fikk den ikke bystatus før i 1805. Haag skiller seg ut fra andre Nederlandske byer med sine lange brede gater og store torg. Byen mest kjente bygning er Fredspalasset som er hovedkvarteret til den internasjonale domstolen i Haag. Det er mye vi skal ha med oss av opplevelser hjem fra denne dagen. Underveis spiser vi lunsj i en hyggelig restaurant. Da mange nok er slitne etter en lang dag på tur gjør vi kvelden tilbake på hotellet åpen for dere til å gjøre som dere vil.

Dag 4 – Søndag 6. oktober: I Anne Franks fotspor og Strikkeworkshop (F/L/M)

Etter frokost har vi nok en dag med mye på programmet. I dag skal vi få lære den jødiske historien om Amsterdam på en guidet rundtur. De aller fleste av oss har nok hørt om den jødiske jenta, Annelies Maria Frank, som kjent internasjonalt for sin dagbok «Anne Franks dagbok». Dagboken som skildrer opplevelsene hennes under den andre verdenskrig. Dagboken er oversatt til over 50 språk. Dette blir en rundtur i Anne Franks fotspor. På veien ser vi også Rembrandts hus, der kunstneren selv bodde.

Vi skal også denne dagen på besøk til den kjente butikken «Stephen & Penelope», både for å være med på workshop og for å få handlet. Det er en liten hyggelig butikk med en veldig stor personlighet. Her finner vi et hav av farger, teksturer og typer garn. De forhandler garn fra Island, England, Nederland, Irland, Portugal, Italia, Tyskland, Sør-Afrika, Australia, Sør-Amerika, Nord-Amerika og Asia. Mange vil nok forelske seg i både farger, tilbehør og oppskrifter man finner på dette stedet, og vi blir gitt god tid. Denne dagen vil gruppen deles slik at den ene gruppen har workshop mens den andre gruppen er på guidet tur. Hos Stephen & Penelope vil dere serveres forfriskninger og litt snacks. I dag er det siste dagen vår sammen for denne gang og da er det hyggelig å samles til middag på kvelden og takke for en fin tur.

Dag 5 – Mandag 7. oktober: Hjemreise, Amsterdam – Oslo (F)

Etter frokost pakker vi og gjør oss klare for hjemreise. Flyet fra Amsterdam går kl 11.50 og vi forventer å lande i Oslo ca. 13:30.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: NOK 13 900,-

Enkeltromstillegg: NOK 1 800,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise tur/retur Oslo – Amsterdam med KLM inkl skatter, bagasje og setereservasjon
 • 4 overnattinger på Room Mate Aitana Hotel Amsterdam ****
 • Daglig frokost
 • All transport tur/retur flyplass
 • Guidet tur «den jødiske historien til Amsterdam»
 • Utflukt til Rotterdam og Den Haag inkl lunsj
 • Strikkeworkshop
 • Båttur på kanalen i Amsterdam med lunsj
 • 2 middager på lokale restauranter
 • 3 lunsjer på lokale restauranter
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Tilslutning fra andre byer i Norge. Kan tilbys ved forespørsel.
 • Tillegg for enkeltrom kr 1 800,-
 • Drikke til måltider
 • Måltider som ikke nevnt i pprogrammet
 • Reiseforsikring

 

VIKTIG: Vi tar forbehold om endringer i pris og program. Programmet på våre nettsider www.reisecompaniet.no vil bli løpende oppdatert ved vesentlige endringer. Minimum antall deltakere: 20.

FLYINFORMASJON

Flyreisen med KLM:

3. OKTOBER 2019
KL1142 Oslo – Amsterdam  09.20 – 11.10

7. OKTOBER 2019
KL1145 Amsterdam – Oslo  11.50-13.35

Avreise fra Stavanger, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Ålesund og Sandefjord er mulig, mot et lite pristillegg.

 Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Hotell

 • room-mate-aitana-hotel

  Room Mate Aitana Hotel ****

  IJdock 6, Amsterdam sentrum, 1013 MM Amsterdam, Nederland
  Room Mate Aitana ligger på en øy i IJ-elven i Amsterdam, og ble bygget i 2013. Hotellet tilbyr elegante rom i flere ulike kategorier.
  Alle rom

  Les mer

Kart