7 dager

28/05/2019 - 03/06/2019

fra NOK 19.500,-

Bergen

Klikk her for program pil

Strikkecruise i midnattssolen med ARNE & CARLOS!

Har du noen gang drømt om å kunne strikke døgnet rundt i dagslys? Vi har gleden av nok en gang å invitere til Strikkecruise på Hurtigruten og igjen har vi fått med oss ARNE & CARLOS! Denne gangen på et cruise langs norskekysten i midnattssolen. De fleste som er opptatt av strikking og design kjenner nok godt til disse to karene som har gjort stor suksess som designere, ikke bare her til lands, men verden over og da særlig i USA og Japan.

Fra sitt hjem i Valdres, en nedlagt togstasjon, deler de fargerik strikke og håndarbeidsinspirasjon med sin tilhengere via blog, youtube-kanal og strikkebøker. Første boken med mønster på strikkede julekuler ble en bestselger både i Norge og i USA. Deres fargerike design med sterke røtter i norsk kultur og tradisjon har vært en suksess oppskrift! De skal være med oss under cruiset, og vi får høre foredrag og det blir også workshops med ARNE & CARLOS.

Fra Bergen til Kirkenes

Verdens vakreste sjøreise tar oss fra Bergen til Kirkenes og sjø, fjord og fjell, vær og vind er bakteppet når vi samles ombord i flotte M/S Finnmarken, som vi mener passer spesielt godt til strikkecruise! Her er det hyggelig atmosfære ombord og gode steder hvor det er fint å sitte sammen og strikke. Finnmarken er det eneste skipet i flåten som har både basseng og boblebad ute på dekk – så husk badetøy! Under den lange seilasen mot nord, skal vi strikke, lære om strikking og høre spennende foredrag av Arne & Carlos, og kanskje lære noe nytt også! Cruiset går i en av årets mest populære sesonger, og vi opplever midnattssolen når vi passerer våre nordligste landsdeler. Samtidig kan vi hvile øynene på dramatisk og vakker natur langs kysten fra Bergen til Kirkenes, kanskje mens du nyter et glass med noe godt i?

Variert sjøreise, kortreist mat og spennende utfluktsprogram

Under sjøreisen har vi helpensjon og kan nyte den gode maten Hurtigruten er kjent for. Vi blir kjent med det nye konseptet deres ombord med kortreist mat, der oppmerksomheten rettes mot å bruke de gode råvarene som finnes langs kysten vår. Hurtigruten har et variert og spennende utfluktsprogram – så for de eventyrlystne blir det gode muligheter til spennende opplevelser i land også!

Vi kaster loss i Bergen 28. mai og seiler nordover. Vi kan tilpasse flypakker fra Oslo med retur fra Kirkenes, eller vi kan ordne tilslutning fra alle andre flyplasser hvis ønskelig.

Bergen – Ålesund – Geirangerfjorden – Trondheim – Bodø – Tromsø – Honningsvåg – Nordkapp – Kirkenes

PROGRAM

28. mai – Bergen

Ombordstigning fra ca. kl. 16.00. Skipet har avgang kl. 20.00.
Vi møtes kl. 18.00 i Panorama salongen til en velkomstdrink før vi går til middag kl. 18.30.

29. mai – Ålesund – Geirangerfjorden

Første høydepunkt blir allerede dagen etter når MS Finnmarken grytidlig anløper vakre Nordfjord, før frokost. Vi entrer det åpne havet før innseilingen til Ålesund. Her kan man velge å bli med på skipets utflukter, og vi anbefaler et besøk i Atlanterhavsparken, med sitt store saltvannsakvarium. Vi fortsetter cruiset til Geirangerfjorden, som står på UNESCOs verdensarvliste.
Middag ombord kl. 18.30.

30. mai – Trondheim

Anløp Trondheim kl. 08.30. Her blir det mulighet til å ta en tur på land på egenhånd, eller være med på en av utfluktene Hurtigruten arranger (kjøpes ombord). Avgang fra Trondheim kl. 12.00 og seilasen går videre nordover og vi passerer Polarsirkelen og er nå i Arktis og det ville nord, midnattssolens land!
Middag kl. 18.30.

31. mai – Bodø

Vi legger til kai i Bodø kl 12.30, her anbefaler vi blant annet å besøke den flotte husfliden der (Norsk Flid) eller hva med en rib safari til Saltstraumen! (kjøpes ombord). Skipet seiler videre, mens vi kan skimte Lofoten i det fjerne. Etter avgang får vi et foredrag med ARNE & CARLOS, dette vil du ikke gå glipp av!
Middag kl. 18.30.

1. juni – Tromsø

Den vakreste sjøreisen tar oss videre nordover, mot Tromsø hvor vi kommer inn kl 14.15. I Tromsø – Nordens Paris – får vi noen timer til å utforske byen på egenhånd. Skipet ligger flott til i byen og det er gangavstand inn til sentrum. En herlig by å tusle rundt i! Eller kanskje noen vil være med på Hurtigrutens ‘Polarhistoriske Byvandring’? (kjøpes ombord). Avgang kl 18.30.

2. juni – Honningsvåg – Nordkapp

Så er vi kommet omtrent så langt nord vi kommer – nemlig Honningsvåg. Her arrangerer Hurtigruten tur til Nordkapp for dem som ønsker dette. Utflukten kan kjøpes ombord. Denne siste kvelden ombord avsluttes med den fantastiske sjømatbuffeten, her får vi smake alle havets delikatesser! Middag kl 18.30.

3. juni – Kirkenes

Vår seilas er over. Forhåpentligvis har vi blitt beriket med både nye venner og ny kunnskap – samtidig som at vi har blitt bedre kjent med vårt vakre og langstrakte land! Kanskje har et strikkeprosjekt eller to blitt ferdigstilt underveis også?

MS Finnmarken legger til kai i Kirkenes kl. 09.00, og da bærer det rett til flyplassen for ev. flyreise sørover.

PRISER

Fra Bergen (7 dager):

Kr 19.500,- pr. person i utvendig Polar dobbellugar
Tillegg for enkellugar: kr. 10.000,-

Oppgradering til Arctic Superior dobbellugar: kr. 5.460,- pr. person.

Dette er inkludert i prisen

 • 7 dagers cruise (fra Bergen til Kirkenes) med Hurtigruten inkludert alle måltider om bord
 • Foredrag og workshops med ARNE & CARLOS
 • Transport fra skipet til flyplassen i Kirkenes
 • Reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert:

 • Flyreise – enten ordner Reisecompaniet flyreisen eller bestill reisen selv om ønskelig
 • Drikkevarer ombord
 • Eventuelle frivillige utflukter
 • Transport til skipet i Bergen

ARNE & CARLOS

Strikkecruise på Hurtigruten med Arne & Carlos : Reisecompaniet

Arne Nerjordet og Carlos Zachrisson er er høyt anerkjente som designere, tekstilkunstnere og forfattere. De er mest kjent for sine håndarbeidsbøker, og sine originale og fargerike design. Arbeidet deres er inspirert av norsk kultur og tradisjon. De bor i en nedlagt jernbanestasjon på Valdres og dette er deres kreative base hvor de finner sin inspirasjon i idylliske omgivelser blant fjorder og fjell. Artistnavnet er ARNE & CARLOS, som de etablerte i 2002.

Suksessen deres begynte for alvor i 2010 etter utgivelsene av den første boka ‘Julekuler’, med oppskrifter på 55 strikkede julekuler. Boken ble en bestseller både i Norge og i USA. De har nå utgitt 9 bøker som er oversatt til over 14 språk.

ARNE & CARLOS sine arbeider er utstilt i flere museum i Norge, Danmark og Sør Korea. Som designere har de samarbeidet med blant annet den japanske moteskaperen Comme des Garcon, og de har også et samarbeid med garn produsentene Rowan, Schachenmayr og Regia.


HURTIGRUTEN M/S FINNMARKEN

Hurtigruten Finnmarken : Reisecompaniet

Om bord på nydelige MS Finnmarken finner du både den avslappede Hurtigruten-atmosfæren og litt luksus. Skipet er dekorert i Art Deco-stilen, som var moderne da det første skipet som het Finnmarken ble bygget. Art Deco er en overdådig stil som kjennetegnes av bruken av aluminium, stål, sikksakk-mønster, avtrappede former og spenstige kurver. MS Finnmarken er også det eneste av skipene våre som både har boblebad og svømmebasseng på dekk. Et særtrekk på MS Finnmarken er baugen: fra dekk 5 kan du faktisk gå hele veien til spissen.

Les mer om M/S Finnmarken herReiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Kart