5 dager

04/05/2017 - 08/05/2017

Fra NOK 14.900,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Vi har igjen gleden av å invitere strikkeglade på strikketur til Island

– et mekka for strikkekultur og tradisjon, med strikkedesigner Vanja som reiseleder.

Norge og Island deler en felles kulturarv som strekker seg langt tilbake i tid, helt siden de første vikingene dro til Island i Harald Hårfagres tid. I løpet av de 1100 år som har gått siden vikingene brakte sauen til Island har den tilpasset seg det harde subarktiske klimaet på øya. Klimaet har gjort islandsulla unik, den har egenskaper som gjennom mange generasjoner har gitt beskyttelse mot de tøffe omgivelsene. Islandsulla er av den varmeste ulla i verden. Gjennom et årelangt samspill mellom menneske og natur er saueulla foredlet til vakre strikkeplagg med særegne og tradisjonelle mønstre.

Bli med på strikketur til Island og opplev både sauehold og ullproduksjon på nært hold.

Her skal vi få innsikt i produksjon av garn helt fra starten av med selveste sauen – vi skal på besøk hos en sauebonde, vi skal på garnfabrikk og utsalg – slik at vi kan få kjøpt med lekkert garn hjem til de neste prosjektene til helt andre priser enn vi er vant til.

Blå Lagune og byvandring i lille, men pompøse Reykjavík

Så har vi hørt at å bade i den varme lavakilden Blå Lagune er både forskjønnende og foryngende – og det passer oss veldig bra – derfor skal vi selvsagt det! Det blir byvandring i Reykjavík – det islandske kjøkkenet skal nytes – god tradisjonell mat får vi servert både hos sauebonden og på havnen i Reykjavík – blant annet.

Islands hovedstad er liten, men pompøs i den forstand at her finner man det beste av alt! Islands kjøkken er kjent for sine gode råvarer, og islandsk design er både berømt og allsidig. Selve sentrum er nesten litt dukkeaktig – de fleste bygninger er bygd i tre og rager ikke høyt, men er veldig fargerike! Landskapet rundt byen er både goldt og spektakulært – og intet besøk på sagaøya er komplett uten at man har sett litt mer av øya – og badet i en av de mange varme kildene – hvilket selvsagt står på programmet vårt også. Islands største severdigheter Thingvellir, Gullfossen og Geysirene skal vi også oppleve.

På turen til Hvanneyri og Borganes blir det både storslagne naturopplevelser og innsikt i islandsk kultur og håndverkstradisjoner – med besøk på lokalt marked. Selv om programmet er tett, legges det opp til egentid for de som ønsker det – og så var det de lekre butikkene i Reykjavík da….. vi kan vel ikke gå forbi dem….? Magasinet Familien : Reisecompaniet

Velkommen til Island!

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Torsdag 4. mai (M)

Direkte flyreise fra Oslo til Reykjavik med Icelandair, avgang kl 14.45. Ankomst Island kl 15.25.
Når vi kommer til Reykjavik hopper vi rett i det! På vei fra flyplassen stopper vi ved den Blå Lagune, her får man utdelt håndkle (husk badedrakt!) og kan nyte et bad i de varme kildene som visstnok både forynger og forskjønner…. Deilig er det i hvert fall! Signaturdrinken ”Blue Cocktail” serveres også. Etter oppkvikkende bad serveres det middag i den lekre restauranten her, Lava Restaurant. Etter middag går ferden videre inn til byen for innsjekk på det sentrale hotellet vårt, Reykjavik Lights Hotel.

Fredag 5. mai (F,L)

Etter deilig frokost på hotellet starter vi vårt islandske eventyr med besøk hos Istex som produserer og selger det kjente Alafosslopi og andre Lopigarn, slik som Plotulopi, Bulkylopi og Lettlopi. Her produseres all slags garn både til strikking, veving og teppeknytting – alt laget av islandsk ull av beste kvalitet. Istex kjøper ulla direkte fra islandske sauebonder og lager dette selv til garn. Deretter skal vi til Alafoss garnbutikk med muligheter til å kjøpe med seg dette garnet – til fordelaktige priser!

På veien tilbake til Reykjavik får vi en kort sightseeing som tar oss til havnen hvor vi skal spise lunsj og smake på lokale spesialiteter! Eventyret fortsetter – en av Islands største attraksjoner skal vi selvsagt få med oss – nemlig den Gyldne Sirkel med Gullfossen, Þingvellir nasjonalpark og geysir området. Þingvellir er en nasjonalpark hvor verdens eldste Allting ble etablert i 930, og det er mye spennende historie å få med seg når vi beveger oss mellom to ulike kontinentplater igjennom sprekken ”Almannagjá” hvor lover og regler ble bestemt for hele landet og folk ble dømt for sine forseelser. Geysir er et verdenskjent fenomen og for mange en magisk opplevelse. Vi ser nærmere på Strokkur som er en av de mest aktive geysirene, og som spruter vannet hele 25-30 meter opp i luften. Vi skal selvsagt også få med oss Gullfoss som er en av de vakreste og mest besøkte fossene på Island. Gled deg til vakre naturopplevelser!

Etter en opplevelsesrik dag på sagaøya, er kvelden til egen rådighet. Rett ved hotellet er det et stort utvalg av gode barer or restauranter.

Lørdag 6. mai (F,M)

Vi skal oppleve Reykjavik på en ny og morsom måte – til fots. Vi får en skreddersydd byvandring som gir oss et lokalt blikk på byen – vår utvalgte guide vil vise frem noen av byens mest sjarmerende og spennende steder. Guiden møter oss kledd i nasjonalkostyme og stopper her og der for for at vi skal få smake, prøve og se på ulike ting knyttet til Islands kunst og kultur, gammelt og nytt. Men – vi avslører ikke for mye, bare gled dere til å nyte en byvandring krydret med historie, gastronomi og litt uventet langs veien! Vi får også tips til gode lunsj steder. Ettermiddagen kan brukes til å utforske Reykjavik på egenhånd – nå har vi jo blitt litt kjent! Kanskje står litt shopping på programmet?

På kvelden er det felles middag på den legendariske restauranten Fish Company – en av byens beste spisesteder. Den ligger i et gammelt varehus som er blitt restaurert med omtanke for å representere det beste av Island, dette gjelder interiør så vel som mat. Her serveres menyer som tar oss på en reise gjennom det islandske kjøkkenet!

Søndag 7. mai (F,L,M)

I dag går turen ut av byen for å oppleve mer av Islands storslagne natur – vi kjører mot Hvalfjørdur hvor vi skal på gårdsbesøk hos sauebonden på Bjarteyjarsandur. Her får vi litt grunnleggende innføring i islandsk sauehold og ullproduksjon og får møtt sauen sjøl og prøvd oss litt på både å kjemme, spinne og vaske ulla. Det blir lunsj på gården laget av råvarer de produserer der selv.

Videre går turen til Hvanneyri som er en gammel bosetning og vi skal besøke Ullarselid som er drevet av folk med spesiell interesse for garn og farging av garn. Deretter skal vi til Borgarnes og Ljomalind hvor det er et lokalt marked som selger all slags av håndverk og hjemmelagede produkter – både strikkevarer og matvarer og andre spesialiteter for området. Tid for kaffe og kaker blir det også! En opplevelsesrik dag med mange inntrykk som gjør oss enda bedre kjent med vakre Island.

Om kvelden skal vi gå ned til havnen, og ha vår avskjedmiddag på den herlige restauranten Høfnin – kjent for god islandsk mat med moderne tvist, og flott utsikt utover havneområdet! En flott avslutning på turen!

Mandag 8. mai (F)

Det blir tidlig avreise fra hotellet denne morgenen, – flyet til Oslo har avgang 07.50 med ankomst Gardermoen kl 12.20.

PRISER

Pris per pers i dobbeltrom NOK 14.900,-

Enkeltromstillegg: kr 1.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise t/r Oslo – Reykjavik med Icelandair
 • Transport t/r flyplass – hotell
 • 4 overnattinger i delt dobbeltrom inkludert frokost på Reykjavik Lights Hotel
 • Inngangsbillett til Blå Lagune, håndklær og cocktail
 • Alle utflukter iht til programmet
 • 2 lunsjer
 • 3 middager
 • Norsktalende guide fra Iceland Travel
 • Reiseleder er Vanja Blix Langsrud

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Tilslutning fra andre flyplasser
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr 1.500,-

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.

FLYINFORMASJON

Torsdag 4. mai

FI 319 Oslo – Reykjavik 14.45-15.25

Mandag 8. mai

FI 318 Reykjavik – Oslo 07.50-12.20Reiseleder

 • vanja-blix-langsrud

  Vanja Blix Langsrud

  Vanja lærte å strikke av mammaen sin da hun var bare fem år. Hun nektet å strikke skjerf til bamsen, men gikk rett på å strikke en vest til seg selv som første strikkeprosjekt. Siden den gang har hun strikket ved enhver anledning, oftest etter eget hode. De senere år har hun begynt å skrive ned oppskriftene underveis, og de siste årene har hun levert design til Familien og Nøstebarn. Hun er nok mest kjent for sine fargeglade koftedesign, og hennes blomstermønstre er blitt svært populære. Våren 2015 arrangerte hun Koftefesten 2015, den første i sitt slag her til lands, sammen med Tone Loeng. Sammen med Tone ga hun også ut kofteboken «Koftefest» på Embla forlag i januar 2016. Høsten 2016 ga hun ut ny bok, «Maskesprell fra Vanjastrikk», denne gang på eget forlag.

  Vanja har egen Facebookgruppe, Vanjastrikk, og hun er ofte i Koftegruppa på Facebook der hun villig veileder folk som står fast i monteringsarbeidet. Hun publiserer mønstrene sine gjennom ukepressen og på http://www.ravelry.com/designers/vanja-blix-langsrud. Vanja er utdannet som lærer, og har jobbet som lærer i grunnskolen i Oslo, men nå jobber hun med å lage strikkemønstre på heltid. Vi gleder oss til mange nye strikkedesign fra denne blide damen i fremtiden, og vi er glad for å ha  henne på laget i Connections Ferie – Vanja er også reiseleder og holder kurs i koftemontering på Strikkecruisene på Hurtigruten.

Hotell

 • reykjavik-lights-hotel-island

  Reykjavik Lights Hotel, Island

  Reykjavik Lights Hotel er et design hotell som administreres av Keahotels. Den stadig skiftende lyskilden på Island og hvordan den reflekterer islendingenes hverdag er en inspirasjon for denne gjennom

  Les mer

Land

 • island

  Island

  Hver årstid på Island har sin egen sjarme og fargepryd. Island har mange ulike aktiviteter å delta på man kan ri, delta i et stort utvalg av sightseeingturer, besøke et eller flere av de mange museer, nyte det gode livet I Reykjavík, spise gourmetmat, shoppe eller oppleve en av de mange islandske kulturfestivaler.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.