4 dager

17/02/2017 - 20/02/2017

Fra NOK 12.900,-

Fra Oslo/Stockholm

Klikk her for program pil

Jakten på Nordlyset i blåtimen – og smaken av Svalbard!

Når lyset returnerer til Svalbard etter fire måneders mørketid er det i et uendelig antall blå nyanser. I februar er det fremdeles mørketid, men lyset kommer sakte krypende tilbake over horisonten. Det blå, vakre fargespillet utgjør et uutslettelig inntrykk, og må oppleves!

Overgangen fra mørk til lys dag går svært raskt, og du kan merke forskjell fra dag til dag. Februar er tradisjonelt sett en kald måned, med mye klarvær og flotte lysforhold. Om dagen kan du nyte det blå arktiske lyset, og om kvelden er sjansen for å oppleve nordlyset stor.

Se det fullspekkede programmet og la deg friste!

Bank Norwegian : Reisecompaniet

PROGRAM

Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

DAG 1 (L/M)

Avreise fra Oslo eller Stockholm (vi kan også hjelpe deg med avreise fra andre byer) og ankomst Svalbard lufthavn Longyear med Norwegians rute DY396 kl 11:45. Bussen som møter oss tar oss med til vårt hotell for oppholdet, Radisson Blu Polar Hotell. Her får vi servert et måltid i hotellets restaurant Nansen etterfulgt av kaffe før vi skal bli bedre kjent med en av verdens nordligste bosetninger. Oppmøte foran hotellets hovedinngang hvor vi blir hentet kl 16:30. En lokalkjent guide tar oss med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker vi Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Rett etter denne turen drar vi videre ut til Villmarskaften i Camp Barentz, som ligger ca 10 km øst for Longyearbyen.

Campen har en fantastisk beliggenhet hvor dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlig vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Begge er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya
og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og dere blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger dere det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av arktis? Det vil også bli servering av varm middag med drikke (øl, vin og mineralvann), kaffe og hjemmelaget kake. En lærerik og smakfull aften i uforglemmelige omgivelser!

Dag 2 (F/M):

Denne dagen arrangeres to frivillige utflukter. Man kan melde seg på samtidig med påmeldingen eller senere, frem til 1. januar 2017.

TILLEGGSTUR: NORDLYSSAFARI MED SNØSCOOTER

Stjernehimmel, måneskinn og nordlys lyser opp det trolske landskapet – en garantert stemningsfull opplevelse! I perioden 14. november til 29. januar har man polarnatt på Svalbard, hvor øya er uten sollys døgnet rundt. I polarnatten og i begynnelsen av februar skinner månen gjerne så sterkt at lyset kaster skygger i snøen og Longyeardalen utgjør et trolsk univers opplyst kun av gatelykter, nordlys og måneskinn som glitrer i snøen. Dette gir en helt særegen stemning. Du får en følelse av mystikk, og en visshet om at du er utenfor allfarvei. I mørketiden er det dobbelt så stor sjanse for å se nordlyset!

Svalbardreinen sparker i snøen for å se etter noe å spise, og polarreven lusker rundt i mørket. Vi vil stoppe underveis for å nyte naturen, og guiden byr på varm drikke, kjeks og Svalbardhistorier. Er vi heldige får vi se det magiske nordlyset danse over himmelen underveis, på grunn av mørketiden er nordlyset ofte synlig også på dagtid.

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du blir hentet.
Varighet: ca. 3 timer
Kjørelengde: ca. 40 km
Vanskelighetsgrad: 2 – Passer for de fleste uten tidligere snøscooter erfaring. Lett og flatt terreng.
Aldersgrense: 8 år
Pris: kr 1 950 pr fører med egen snøscooter / kr 900 passasjer

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk også at førerkortet skal medbringes deg på scooterturen. Kjøring under påvirkning av alkohol aksepteres ikke, vegtrafikkloven gjelder også for snøscooterkjøring. Vi anbefaler at du ifører deg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, briefing, snøscooter, drivstoff, snøscooterdress, snøscooter støvler, hansker, hjelm, balaklava/ansiktsmaske, varm drikke, kjeks, søk og redningsforsikring, og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

TILLEGGSTUR: NORDLYSSAFARI MED HUNDESLEDE

Nordlyssafari med hundeslede under stjernehimmelen, nordlys eller glitrende måneskinn er en opplevelse man ikke bør gå glipp av! Hundene vil bjeffe av utålmodighet, men så snart vi kommer i gang vil den arktiske stillheten senke seg over oss. De ivrigste hundene vil sette av gårde i høyt tempo, men etter et par kilometer vil de legge seg i et behagelig tempo. Ute i polarnatten vil vi slå av hodelyktene, og etter kort tid vil konturene av fjellene vises. Om man ser sørover, kan vi se at det er lysere mot horisonten. Det snødekte landskapet reflekterer lyset fra månen, stjerner, og hvis vi er heldige – nordlys. Det er forbløffende å oppleve hvor mye man faktisk ser i denne magiske perioden.

Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Vi blir hentet utenfor hotellet i buss og turen tar ca 4 timer. Turen krever gjennomsnittlig fysisk form og inkluderer transport til/fra vårt hotell, varme dresser og sko og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du blir hentet.
Varighet: ca. 4 timer
Vanskelighetsgrad: 3 – gjennomsnittlig fysisk form
Pris: kr 1 350 pr person

Denne kvelden skal vi på bryggeribesøk og ølsmaking, og vi får høre hvordan Svalbard Bryggeri ble en realitet, hvordan tidligere gruvearbeider og flyger Robert Johansen fikk ideen til et eget bryggeri på Svalbard og hva det skulle kreve av tålmodighet for å kunne realiseres. Det blir omvisning i bryggeriet, kunnskap om bryggeriprosessen og smaking av 5 sorter øl som er brygget på 2000 år gammelt arktisk brevann fra Bogerbreen. Etter dette skal vi spise der hvor gruvearbeiderne pleide å spise – Coal Miners’ Cabin, eller gruvearbeidernes messe. Dette bygget åpnet i 1948 og kalles Stormessa på folkemunne. Det var her gruvearbeiderne ble servert mat etter harde økter i gruva. De jobbet tre skift, derfor var stormessa døgnåpen. På 60-tallet ble det etablert meieri i kjelleren på Stormessa. Det var også her gruve-arbeiderne hadde sitt dusjanlegg (lomp) og mottok post og lønn. Etter en omfattende oppussing ble bygget gjenåpnet og døpt til Coal Miners`Cabins i 2015, og her er også Coal Miners’ Bar&Grill hvor menyen er laget for deg som har hatt en hard økt ute i Svalbard barske natur. Barskt sted i Svalbards ånd!

Dag 3 (F/M):

ISGROTTE – EN VANDRING I ISBREENS INDRE

Gå inn gjennom hjertet av en isbre og inn i en spennende krystallverden under! Lyset fra hodelykten vil avsløre en glitrende hule med fascinerende formasjoner i de frosne veggene. Våre guider vil hente dere med vår store røde beltevogn, og kjører dere opp på Longyearbreen. Med hodelykter for å lyse opp veien, går dere inn i smeltevannskanalen – en opplevelse som vil ta pusten fra deg. Vi stiller med hodelykter, hjelmer og erfarne guider. Dere stiller med solide vintersko, vanntett yttertøy og eventyrlyst!

Varighet: ca. 3 timer
Vanskelighetsgrad: 3 – Gjennomsnittlig fysisk form, ikke egnet hvis du har begrenset mobilitet. Turen er uegnet for dem som lider av klaustrofobi eller bevegelsesbesvær.

Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, hodelykt, og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

På kvelden samles vi i det gamle polutsalget “Nordpolet” i kjelleren på ærverdige Spitsbergen Hotel, hvor man finner verdens nordligste vinkjeller. Utvalget av Champagne er av absolutt ypperste kvalitet og sjelden standard. Vi får høre litt om historien bak dette spesielle stedet og kjellerens innhold mens vi smaker oss igjennom 3 forskjellige Champagne, akkompagnert av kanapeer. Etter sprudlende smaksprøver går vi opp i Funktionærmessen restaurant (Funken på folkemunne), hvor vi får servert vår 3-retters avskjedsmeny sammen med en storslått utsikt over det fantastiske landskapet, iallefall ser vi lysene fra Longyearbyen og omrisset av fjellene rundt!

Dag 4 (F):

Transport til flyplassen for hjemreise med Norwegians avgang kl 13:35

Forbehold om gjennomføring iht nødvendig antall påmeldinger.
Vi tar også forbehold om at det kan forekomme endringer underveis i programmet.

PRISER

Pris NOK 12.900,- pr pers. i dobbeltrom fra Oslo
Pris NOK 13.900,- pr pers. i dobbeltrom fra Stockholm

Tillegg enkeltrom: NOK 2000 (3 netter)

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise Oslo/Stockholm – Longyearbyen t/r
 • 3 netter på Radisson Blu Polar Hotell i valgt romkategori
 • 3 frokost, 1 lunsj og 3 middager
 • Kulturhistorisk møte med Longyearbyen inkl besøk på Galleri Svalbard og Svalbard museum
 • Isgrottevandring
 • Bryggeribesøk og ølsmaking på Svalbard Bryggeri – verdens nordligste!
 • Villmarksaften i Camp Barenz
 • Champagnesmaking på ‘Nordpolet’
 • Transport t/r flyplassen
 • Reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert:

 • Drikke til maten (på Camp Barentz er også drikke inkl)
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Frivillige utflukter

 

Forbehold om gjennomføring iht nødvendig antall påmeldinger.
Vi tar også forbehold om at det kan forekomme endringer underveis i programmet.

FLYINFORMASJON

FLYTIDER FRA OSLO

Oslo – Longyearbyen  17. februar DY396 kl 08:45 – 11:45
Longyearbyen – Oslo  20. februar DY397 kl 13:35 – 16:35

FLYTIDER FRA STOCKHOLM

Stockholm – Oslo  17. februar DY4103 kl 07:00 – 08:00
Oslo – Longyearbyen  17. februar DY396 kl 08:45 – 11:45
Longyearbyen – Oslo  20.februar DY397 kl 13:35 – 16:35
Oslo – Stockholm  20. februar DY4120 kl 19:00 – 20:00


Hotell

 • radisson-blu-polar-hotel-spitsbergen

  Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

  Etter en lang dag med utforsking av det arktiske landskapet, er det ingenting som slår å trekke seg tilbake til et av de 95 velinnredede, varme rommene på hotellet. Hotellet er omgitt av glitrende isb

  Les mer

Land

 • svalbard

  Svalbard

  Svalbard åpne landskap og endeløse isbreer. Isbjørner, hvaler, fjellrev, Svalbard har et fantastisk dyreliv. Svalbard ligger i en arktisk klimasone med Longyearbyen kun 12 grader fra Nordpolen, og er en helt spesiell del av Norge.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.