4 dager

01/02/2019 - 04/02/2019

fra NOK 12.990,-

Oslo

Klikk her for program pil

Opplev eksotiske Svalbard i blåtimen, når lyset kryper tilbake

Når lyset returnerer til Svalbard etter fire måneders mørketid er det i et uendelig antall blå nyanser. I februar er det fremdeles mørketid, men lyset kommer sakte krypende tilbake over horisonten. Det blå, vakre fargespillet utgjør et uutslettelig inntrykk, og må oppleves!

Overgangen fra mørk til lys dag går svært raskt, og du kan merke forskjell fra dag til dag. Februar er tradisjonelt sett en kald måned, med mye klarvær og flotte lysforhold. Om dagen kan du nyte det blå arktiske lyset, og om kvelden er sjansen for å oppleve nordlyset. Denne pakken inkluderer noen helt spesielle høydepunkter. Vi tar deg med på snøscootertur til tellbreen isgrotte, et must når du besøker Svalbard. I tillegg får du besøk i villmarkscamp med mat og drikke, samt tre-retters middag i Funktionærmessen Restaurant.
Om du ønsker det kan vi arrangere festivalpass til verdens nordligste musikkfestival, Polarjazz (kr. 2.000,- NB: ikke inkludert) som arrangeres under vårt opphold. Kjente nordiske artister vil ankomme Svalbard for å opptre foran et forventningsfullt publikum.
-Dette vil du ikke gå glipp av!

Se det fullspekkede programmet og la deg friste! Vi har kun et begrenset antall plasser på denne turen.

 

PROGRAM

F= Frokost L=Lunsj M=Middag

DAG 1: Oslo – Longyearbyen (M)

Avreise fra Oslo og ankomst Svalbard lufthavn Longyear med Norwegian rute DY 396 kl 11:45. Bussen som møter oss tar oss med til vårt hotell for oppholdet, det nyoppussede Funken Lodge. Vi får litt tid på egenhånd, før vi hentes kl. 19:00 og drar ut til Villmarskaften i Camp Barentz, som ligger ca 10 km øst for Longyearbyen. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlig vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Begge er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard.

Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og dere blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger dere det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet varm bidos (reisdyrsodd), bålkaffe og dessert (drikke: øl/vin og mineralvann) mens de byr på isbjørnforedrag og Svalbardhistorier. Kvelden starter med historien om oppdagelsen av Svalbard, og senere forteller kveldens vert om isbjørnens fantastiske liv. Verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av arktis? En lærerik og smakfull aften i uforglemmelige omgivelser!

Dag 2: Snøscootersafari (F)

Frokost på hotellet fra kl. 07:00.
Denne dagen drar vi på snøscootersafari til Tellbreen isgrotte med erfarne guider.

Vi hentes på hotellet og kjører østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen og Helvetiadalen før vi ankommer Tellbreen. Her setter vi fra oss snøscooterne og går ned i isen. Smeltevannskanaler sommerstid skaper fantastiske formasjoner og ganger som vi tar oss gjennom. Det er som å komme til en helt annen verden. Vi spiser lunsj på veien, enten nede i grotten eller oppe på breen, avhengig av været, før vi returnerer til Longyerbyen. (Inntil to sjåfører per skuter) Utflukten foregår med profesjonelle guider og instruktører.

Varighet: kl. 12:00-16:00. Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang.
Passer for de fleste uten tidligere snøscooter erfaring. Lett og flatt terreng.

Merk: Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk også at førerkortet skal medbringes deg på scooterturen. Kjøring under påvirkning av alkohol aksepteres ikke, vegtrafikkloven gjelder også for snøscooterkjøring. Vi anbefaler at du ifører deg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, briefing, snøscooter, drivstoff, snøscooterdress, snøscooter støvler, hansker, hjelm, balaklava/ansiktsmaske, varm drikke, kjeks, søk og redningsforsikring, og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

På ettermiddagen og kvelden har vi god tid til å få med oss høydepunktene fra Polarjazz-festivalen. Artistene for 2019 er ennå ikke offentliggjort, men du kan følge festivalens egne oppdateringer på denne siden: Polarjazz.no. Vi vil også sende ut informasjon om artister når dette er tilgjengelig. Tidligere år har festivalen hatt besøk av kjente artister som Unni Wilhelmsen, Sondre Justad, Sivert Høyem, D’Sound, Bo Kaspers Orkester, Mezzoforte, MadCon, Morten Abel, Terje Rypdal, Susanne Sundfør, Bernhoft og SvaJazz. Vi kan arrangere billetter til enkeltkonserter, eller festivalpass for hele festivalen (forutsetter ledig kapasitet ved bestilling).

Dag 3: Dagen til egen disposisjon (F/M)

Frokost på hotellet kl. 07:00 – 11:00.
Denne dagen arrangeres en frivillig utflukt.

TILLEGGSTUR: NORDLYSSAFARI MED HUNDESLEDE

Nordlyssafari med hundeslede under stjernehimmelen, nordlys eller glitrende måneskinn er en opplevelse man ikke bør gå glipp av! Hundene vil bjeffe av utålmodighet, men så snart vi kommer i gang vil den arktiske stillheten senke seg over oss. De ivrigste hundene vil sette av gårde i høyt tempo, men etter et par kilometer vil de legge seg i et behagelig tempo. Ute i polarnatten vil vi slå av hodelyktene, og etter kort tid vil konturene av fjellene vises. Om man ser sørover, kan vi se at det er lysere mot horisonten. Det snødekte landskapet reflekterer lyset fra månen, stjerner, og hvis vi er heldige – nordlys. Det er forbløffende å oppleve hvor mye man faktisk ser i denne magiske perioden.

Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Vi blir hentet utenfor hotellet i buss og turen tar ca 4 timer. Turen krever gjennomsnittlig fysisk form og inkluderer transport til/fra vårt hotell, varme dresser og sko og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du blir hentet.
Varighet: ca. 4 timer
Vanskelighetsgrad: 3 – gjennomsnittlig fysisk form
Pris: kr 1.500,- pr person

Turen er frivillig, ikke inkludert i programmet, og kommer i tillegg.

Vi samles til felles middag i Funktionærmessen Restaurant kl. 19:00, hvor vi nyter en velsmakende spesialkomponert 3-retters meny.

Dag 4: Longyearbyen – Oslo (F)

Kl 07:00 – 10:00 Frokost
Kl 11:00 Transport til Svalbard Lufthavn for innsjekk
Kl 13:35 Avreise med Norwegian rutenummer DY 397 fra Longyearbyen
Kl 16:35 Ankomst Gardermoen

Forbehold om gjennomføring iht nødvendig antall påmeldinger. Vi tar også forbehold om at det kan forekomme endringer underveis i programmet.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: fra NOK 12.990,-

Tillegg enkeltrom: NOK 1.650,- (3 netter)

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise Oslo – Longyearbyen tur/retur med Norwegian
 • Alle flyskatter
 • 3 overnattinger i delt dobbeltrom på nyrenoverte Funken Lodge, med en meget sentral beliggenhet
 • 3 frokoster
 • Villmarksaften i Camp Barenz med mat og drikkevarer
 • Snøscootersafari til Tellbreen isgrotte
 • Tre-retters middag Funktionærmessen Restaurant
 • Transport tur/retur flyplass/hotell
 • Erfaren reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Mat og drikke utover det som er spesifisert i programmet
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Frivillig utflukt, Nordlyssafari med hundesledetur på søndag: 1.500,- NOK pr. person)

Forbehold om gjennomføring iht nødvendig antall påmeldinger, min. 20 deltakere.
Vi tar forbehold mht. endring i pris/reiserute.


Reisecompaniet har KVALITETSGARANTI!

 • attraktive reiseperioder
 • håndplukkede hoteller med god standard og beliggenhet
 • flere utflukter og måltider inkludert i prisen
 • alltid norsk reiseleder

Husk dette når du sammenlikner våre tilbud med andre.

FLYINFORMASJON

Fra Oslo:

1. februar 2019

Oslo – Longyearbyen DY 396 kl. 08:45 – 11:45

4. februar 2019

Longyearbyen – Oslo DY 397 kl. 13:35 – 16:35

 

OM POLARJAZZ

Svalbard Polarjazz : Reisecompaniet

Vi kan arrangere billetter til festivalen (ikke inkludert).
Siden 1998 er verdens nordligste jazzfestival blitt arrangert i Longyearbyen på Svalbard. Dette er en helt unik musikkfestival som innbyggerne, tilreisende publikum og ikke minst artister setter stor pris på – og stadig vender tilbake til. I årenes løp har en rekke artister fra både inn- og utland besøkt Longyearbyen og Polarjazz. Les mer om festivalen her: Polarjazz.no

I løpet av årene som har gått har et mangfold av Norges beste jazzutøvere og andre musikere besøkt Polarjazz. I dag er musikktilbudet under Polarjazz ikke bare tilpasset et jazzfrelst publikum, men et tilbud om varierte musikkopplevelser i polarnatten. Polarjazz har som mål å gi musikktilbud til alle aldersgrupper og festivalen inkluderer derfor opptredener både i barnehager, skole og på ungdomshus. Vi har også hatt gleden av å sende musikere for å opptre hos våre naboer i den russiske bosettingen Barentsburg hvert år. Og i 2016 utvidet vi spillestedene – da hadde vi for første gang en Polarjazzkonsert i verdens aller nordligste bosetting: Ny-Ålesund!


Land

 • svalbard

  Svalbard

  Svalbard åpne landskap og endeløse isbreer. Isbjørner, hvaler, fjellrev, Svalbard har et fantastisk dyreliv. Svalbard ligger i en arktisk klimasone med Longyearbyen kun 12 grader fra Nordpolen, og er en helt spesiell del av Norge.

  Les mer

Kart