4 dager

16/02/2018 - 19/02/2018

fra NOK 13.900,-

Oslo, Stockholm

Klikk her for program pil

Jakten på Nordlyset i blåtimen – gourmetopplevelser på Svalbard!

Når lyset returnerer til Svalbard etter fire måneders mørketid er det i et uendelig antall blå nyanser. I februar er det fremdeles mørketid, men lyset kommer sakte krypende tilbake over horisonten. Det blå, vakre fargespillet utgjør et uutslettelig inntrykk, og må oppleves!

Overgangen fra mørk til lys dag går svært raskt, og du kan merke forskjell fra dag til dag. Februar er tradisjonelt sett en kald måned, med mye klarvær og flotte lysforhold. Om dagen kan du nyte det blå arktiske lyset, og om kvelden er sjansen for å oppleve nordlyset stor. Denne pakken inkluderer noen helt spesielle høydepunkter. Inkludert i prisen får du besøk i villmarkscamp med mat og drikke, tre-retters gourmetmiddag med vinpakke på Husets Bistro, suppebuffet og tre-retters middag med vinpakke på Restaurant Polfareren, i tillegg til hundesledetur i villmarken! Dette vil du ikke gå glipp av!

Se det fullspekkede programmet og la deg friste!

Bank Norwegian : Reisecompaniet

PROGRAM

Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

DAG 1 (L/M)

Avreise fra Oslo eller Stockholm (vi kan også hjelpe deg med avreise fra andre byer) og ankomst Svalbard lufthavn Longyear med Norwegians rute DY396 kl 11:45. Bussen som møter oss tar oss med til vårt hotell for oppholdet, det splitter nye Elvesletta Hotell. Kl. 15:00 drar vi til Restaurant Polfareren, hvor vi får servert herlig suppebuffet.
Vi får litt tid på egenhånd, før vi hentes kl. 19:00 og drar ut til Villmarskaften i Camp Barentz, som ligger ca 10 km øst for Longyearbyen.

Campen har en fantastisk beliggenhet hvor dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlig vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Begge er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya
og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og dere blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger dere det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av arktis? Det vil også bli servering av varm middag med drikke (øl, vin og mineralvann), kaffe og hjemmelaget kake. En lærerik og smakfull aften i uforglemmelige omgivelser!

Dag 2 (F/M):

Frokost på hotellet kl. 07:00 – 11:00.
Denne dagen arrangeres to frivillige utflukter.

TILLEGGSTUR: SNØSCOOTERSAFARI MED BESØK I TELLBREEN ISGROTTE

Vi kjører østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen og Helvetiadalen før vi ankommer Tellbreen. Her setter vi fra oss snøscooterne og går ned i isen. Smeltevannskanaler sommerstid skaper fantastiske formasjoner og ganger som vi tar oss gjennom. Det er som å komme til en helt annen verden. Vi spiser lunsj på veien, enten nede i grotten eller oppe på breen, avhengig av været, før vi returnerer til Longyerbyen.

Utflukten foregår med profesjonelle guider og instruktører.

Varighet: kl. 12:00-16:00.
Pris: kr. 2.500,- pr. person.

Turen er frivillig, ikke inkludert i programmet, og kommer i tillegg.

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du blir hentet.
Vanskelighetsgrad: 2 – Passer for de fleste uten tidligere snøscooter erfaring. Lett og flatt terreng.
Aldersgrense: 8 år

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk også at førerkortet skal medbringes deg på scooterturen. Kjøring under påvirkning av alkohol aksepteres ikke, vegtrafikkloven gjelder også for snøscooterkjøring. Vi anbefaler at du ifører deg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, briefing, snøscooter, drivstoff, snøscooterdress, snøscooter støvler, hansker, hjelm, balaklava/ansiktsmaske, varm drikke, kjeks, søk og redningsforsikring, og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

TILLEGGSTUR: FOTTUR TIL LARSBREEN ISGROTTE

Vi starter utflukten i den historiske delen av Longyearbyen, Nybyen, som ligger i den sørlige delen av Longyeardalen. Herfra forlater vi bebyggelsen og starter på turen opp langs østsiden av Sarkofagen. Vi går gjennom et røft landskap skapt av is og erosjon, gjennom tusenvis av år, før vi kommer til platået av Larsbreen. På platået stopper vi for å nyte utsikten over de nærliggende fjelltopper og Longyearbyen fra en høyde på nærmere 500 m.o.h. Vi krysser breen og ankommer inngangen til isgrotten. Før vi går inn i grotten blir vi utstyrt med hjelm, stegjern og hodelykter. For å komme inn i selve grotten må vi klatre ned en taustige og deretter våge gjennom den gamle isen langs grottens kamre. Nede i grotten tar vi en pause og nyter varm drikke som serveres med kjeks. Vi klatrer ut av grotten og går tilbake til Longyerbyen.

Utflukten foregår med profesjonelle guider og instruktører.

Varighet: kl. 10:00-15:00.
Pris: kr. 900,- pr. person.

Turen er frivillig, ikke inkludert i programmet, og kommer i tillegg.

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du blir hentet.
Vanskelighetsgrad: 3 – gjennomsnittlig fysisk form

Denne kvelden skal vi tilbringe på gourmetrestauranten Bistroen, som ligger på «Huset». Inkludert i prisen er en tre-retters middag med vinpakke.
Huset ble bygget i 1951 som et forsamlingshus, og på grunn av det store klasseskillet i Longyearbyen måtte det bygges på” nøytral grunn”. Huset ligger derfor plassert ensomt utenfor bykjernen. I årene som har gått har Huset fungert som blant annet posthus, sykehus og skole. I dag er Huset kjent for sitt fantastiske kjøkken, hvor bruken av eksklusive, arktiske råvarer står i fokus. Menyen er spekket med spennende smaksopplevelser, og de tilpasses i forhold til sesongens beste råvarer. Huset er også kjent for sin rikholdige vinkjeller, som er av de mest velassorterte i Nord-Europa med over 20,000 flasker. Vinkartet har siden 2006 hatt utmerkelsen Best Award of Excellence fra Wine Spectator. Glassene til Wine Spectator har samme status i vinverden som stjernene til Michelin har innen gastronomi.
Retur til hotellet ca. kl. 23:00.

Dag 3 (F/M):

Frokost på hotellet kl. 07:00 – 09:00.
Etter frokost gjør vi oss klare for et av de virkelig store høydepunktene på turen: Hundesledetur i den arktiske villmarken.
Dette er en tur som vil gi deg en smak på hva hundekjøring er. Guiden gir informasjon om turen og tildeler nødvendig ytterbekledning. Transport til vår fangststasjon hvor 90 glade Alaska Husky ivrig venter på å få ta dere med på tur. Du lærer deg prinsippene med hundekjøring og seler opp ditt eget hundespann. To personer deler et spann og bytter på å kjøre. Etter turen serveres varm drikke og kjeks i fangsthytta.

På kvelden samles vi i Restaurant Polfareren, hvor vi nyter en tre-retters middag. Vinpakke er inkludert. Fra restauranten har vi en storslått utsikt over det fantastiske landskapet, iallefall ser vi lysene fra Longyearbyen og omrisset av fjellene rundt!

Dag 4 (F):

Frokost på hotellet kl. 07:00 – 10:00.
Etter frokost sjekker vi ut og transporteres til flyplassen for hjemreise med Norwegians avgang kl 13:35

Forbehold om gjennomføring iht nødvendig antall påmeldinger.
Vi tar også forbehold om at det kan forekomme endringer underveis i programmet.

PRISER

Pris NOK 13.900,- pr pers. i dobbeltrom fra Oslo
Pristillegg NOK 1.500,- pr pers. fra Stockholm

Tillegg enkeltrom: NOK 1.800,- (3 netter)

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise Oslo/Stockholm – Longyearbyen t/r
 • 3 netter på nyåpnede Elvesletta Hotell i valgt romkategori
 • 3 frokoster, 1 lunsj og 3 middager
 • Hundesledetur i den arktiske villmarken
 • Tre-retters middag med vinpakke i Restaurant Bistroen på Huset
 • Tre-retters middag med vinpakke i Restaurant Polfareren
 • Villmarksaften i Camp Barenz med mat og drikkevarer
 • Suppebuffet på Restaurant Polfareren
 • Transport t/r flyplassen
 • Erfaren reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert:

 • Mat og drikke utover det som er spesifisert i programmet
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Frivillige utflukter på lørdagen (Snøscootersafari til Tellbreen isgrotte/fottur til Larsbreen isgrotte)

 

Forbehold om gjennomføring iht nødvendig antall påmeldinger.
Vi tar også forbehold om at det kan forekomme endringer underveis i programmet.

FLYINFORMASJON

FLYTIDER FRA OSLO

Oslo – Longyearbyen 16. februar DY396 kl 08:45 – 11:45
Longyearbyen – Oslo 19. februar DY397 kl 13:35 – 16:35

FLYTIDER FRA STOCKHOLM

Stockholm – Oslo 16. februar DY4103 kl 07:00 – 08:00
Oslo – Longyearbyen 16. februar DY396 kl 08:45 – 11:45
Longyearbyen – Oslo 19.februar DY397 kl 13:35 – 16:35
Oslo – Stockholm 19. februar DY4120 kl 19:00 – 20:00Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Land

 • svalbard

  Svalbard

  Svalbard åpne landskap og endeløse isbreer. Isbjørner, hvaler, fjellrev, Svalbard har et fantastisk dyreliv. Svalbard ligger i en arktisk klimasone med Longyearbyen kun 12 grader fra Nordpolen, og er en helt spesiell del av Norge.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.