6 dager

07/09/2017 - 12/09/2017

Fra NOK 12.620,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Sykkelglede i Spania på første klasse!

Å dra rundt på Costa Brava kysten på to hjul er det mange nordmenn som drømmer om. Nå har du sjansen til å oppleve noe helt spesielt sammen med oss i Reisecompaniet. Fem dager, hvorav fire på sykkelsetet sammen med likesinnede sykkelentusiaster vil gjøre godt både for helsen og globetrotteren i deg.

Før vi får utdelt syklene våre blir det bysightseeing i verdensmetropolen Barcelona og overnatting i Olot. På dag to starter sykkeleventyret. Vi kjører på gamle nedlagte jernbanespor, først innenlands og deretter ved kysten.

Etappene er ikke lange (maks 6 mil), og det er masse av tid til å nyte naturen, maten, drikken og ikke minst de nydelige strendene på Costa Brava kysten. Det beste er at vi er så heldig å få transportert vår egen bagasje mellom hotellene vi skal bo på. Dette blir virkelig en sykkeltur på første klasse!

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

DAG 1 – Barcelona – Olot (L/M)

På flyplassen blir vi møtt av en norsktalende reiseleder som skal guide oss rundt i Barcelona med buss. Vi skal stoppe ved Olympiastadion og på Mirador del Alcalde som bl.a. har en fantastisk utsikt over byen. Bussturen fortsetter fra høydedragene ned til havneområdene og inn i sentrumsgatene. Vi får se gamle ærverdige bygninger som ofte er omtalt i historiebøkene eller vist på TV. Siste stopp blir på Sagrada Familia, den for alltid uferdige Gaudí´s kirke og Barcelona´s mest kjente landemerke. Under sightseeingen tar vi lunsj på en hyggelig restaurant ved olympiahavnen.

Etter å ha blitt bedre kjent med Katalonias hovedstad kjører vi nordover mot Olot, ca 1t.45 min. Ved ankomst Olot blir det innsjekking på Hotel Vall de Bas Olot. Etter innsjekking blir det tid til å slappe av før reiseleder tar oss med på en liten guidet tur i sentrum. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

DAG 2 – Olot – Girona (F/L/M)

Etter frokost rundt kl. 09:00 er vi klare for første sykkeldag. Vi får utdelt sykler og utstyr og skal sykle ca 60 km på Vias Verdes «de grønne veier». Vi følger jernbanesporene fra 1892 som i tidligere tider ble brukt av damptog til å transportere passasjerer og gods mellom byene. Fra 1997 begynte sykkelentusiaster å bruke linjene forå nyte det varierte landskapet. Ruten krysser tre regioner, tolv byer og følger dalene til elvene Fluvià, Brugent og Ter. Halveis stopper vi for felles lunsj i det grønne før vi sykler videre og ender opp i Girona på ettermiddagen hvor vi sjekker inn på hotellet vårt. På kvelden er det felles velfortjent middag på restaurant i gamlebyen.

DAG 3 – Girona – S’Agaró (F/L/M)

Etter en god frokost møtes vi ved nitiden for å bli med på sightseeing sammen med en lokalguide. På denne halvannen times gåturen får vi blant annet oppleve den flotte gamle bydelen fra middelalderen, katedralen og mye mye mer. Etter byturen hopper vi opp på sykkelsetet og tar fatt på dagens sykkeltur på ca fire mil. Landskapet forandrer seg drastisk i det vi nærmer oss havet. Vi sykler i landlige omgivelser og passerer mange små landsbyer. Det blir en behaglig flat sykkeltur med noen nedoverbakker. Vi spiser lunsj praktisk talt i det “grønne”. Tidlig på ettermiddagen ankommer vi Hotel Ilunion Caleta Park vakkert beliggende ved havet. Etter innsjekking er det tid for å slappe av. For de som har litt ekstra energi anbefaler vi en flott gåtur langs kysten på ca. 40 min. På kvelden går vi samlet til en sjarmerende restaurant ved havet, La Taverna del Mar. Her skal nytes førsteklasses fersk sjømat.

DAG 4 – S’Agaró – Calella de Palafrugell (F/L/M)

Etter frokost legger vi ut på tur igjen. Dagens distanse er 30 km langs vakkert kystlandskap. Vi passerer Platja D’Aro og Palamos, samt mange fine strender som La Fosca og Playa Castell. Dagens lunsj inntas kun 500 meter fra stranden, noe som gir mulighet for en dukkert. Etter ankomst Calella de Palafrugell sjekker vi inn på Hotel Alga som ligger på en liten bakketopp med flott utsikt mot Middelhavet. Her skal vi kose oss i to netter. Du velger nå om du vil slappe av ved stranden eller utforske den sjarmerende byen på egenhånd. Vi bor i en sjarmerende og pittoresk fiskerlandsby med koselige tradisjonelle hvite hus, små hyggelige butikker og fiskerestauranter. Vi spiser en deilig 3-retters middag.

DAG 5 – Calella de Palafrugell (F/L)

Etter frokost skal vi på sykkeltur til middelalderbyen Pals hvor vi passerer små brosteinsbelagte gater, buer, fasader med spisse vinduer og steinbalkonger. Ekte gotisk stil. Vi sykler videre til familievingården Mas Oller Pals som produserer prestisjefyllte og prisbelønte viner. På gården blir det full omvisning og vinsmaking i tillegg til en lett tradisjonell lunsj. Tilbake på hotellet har du resten av dagen og kvelden på egenhånd, enten til bading og avslapping. (Vi anbefaler at dere tar kveldens middag på en av de små hyggelige restaurantene i byen).

DAG 6 – Avreise (F)

Etter frokost blir dere hentet med buss for transport til flyplassen i Barcelona.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: Fra NOK 12.620,-

Enkeltromstillegg: NOK 2.750,-

Dette er inkludert i prisen

 • Fly Oslo – Barcelona t/r med Norwegian
 • All transport og alle måltider ifølge programmet (F,L,M)
 • 5 døgn på hotell med frokost
 • 4 middager på restaurant
 • 3 piknik-lunsjer eksl. drikke
 • Sightseeing i Girona, Olot
 • Sightseeing i Barcelona med lunsj
 • 1 vingårdsbesøk med lett lunsj og vinsmaking
 • 4 dager sykkelleie med utstyr
 • Transport av bagasje mellom hotellene

Dette er ikke inkludert

 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring

FLYINFORMASJON

7. september 2017

Kl. 09.00-12.20 Oslo-Barcelona

12. september 2017

Kl. 13.05-16.30 Barcelona-Oslo


Hotell

 • hotellpakke-costa-brava-kysten-spania

  Hotellpakke Costa Brava kysten, Spania

  Hotel Vall de Bas – Olot
  Et flott hotel i landlige omgivelser ca 4 km utenfor Olot som spesieliserer seg på sportsreiser. Hotellet tilbyr delikate rom, med fin utsikt, utendørs svømmebasseng, mi

  Les mer

Land

 • spania

  Spania

  Spania er Europas fjerde største land og byr på alt et reisehjerte kan begjære. Spanjolenes hovedstad, Madrid, er en svært vennlig metropol som ligger 650 m over havet, eksotisk og sjarmerende. En smeltedigel av kulturinntrykk fra hele landet.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.