6 dager

14/04/2016 - 19/04/2016

NOK 13.900,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Telemarksavisa : ReisecompanietVi har gleden av å invitere Telemarksavisas lesere til sagaøya Island – et mekka for naturopplevelser, kultur og stolte tradisjoner.

Norge og Island deler en felles kulturarv som strekker seg langt tilbake i tid, helt siden de første vikingene dro til Island i Harald Hårfagres tid. I løpet av de 1100 år som har gått siden vikingene brakte sauen til Ísland har den tilpasset seg det harde subarktiske klimaet på øya. Klimaet har gjort islandsulla unik, den har egenskaper som gjennom mange generasjoner har gitt beskyttelse mot de tøffe omgivelsene. Islandsulla er av den varmeste ulla i verden. Gjennom et årelangt samspill mellom menneske og natur er saueulla foredlet til vakre strikkeplagg med særegne og tradisjonelle mønstre.

Islands hovedstad er liten, men pompøs i den forstand at her finner man det beste av alt!

Islands kjøkken er kjent for sine gode råvarer, og islandsk design er både berømt og allsidig. Selve sentrum er nesten litt dukkeaktig – de fleste bygninger er bygd i tre og rager ikke høyt, men er veldig fargerike!  Landskapet rundt byen er både goldt og spektakulært – og intet besøk på sagaøya er komplett uten at man har sett litt mer av øya – og badet i en av de mange varme kildene – hvilket  selvsagt står på programmet vårt også.

Velkommen til  Island!

PROGRAM

F= Frokost L=Lunsj M=Middag

Torsdag 14. april (M)

Avreise fra Oslo, Gardermoen. Flyreise til Reykjavik med Norwegian, avgang kl 10.35. Ankomst Reykjavik kl 11.25. Ved ankomst Reykjavik hopper vi rett i det! På vei fra flyplassen stopper vi ved den Blå Lagune, her får man utdelt håndkle (husk badedrakt!) og kan nyte et bad i de varme kildene som visstnok både forynger og forskjønner…. Deilig er det i hvert fall! Signaturdrinken ”Blue Cocktail” serveres også. Deretter går turen inn til Reykjavik og vi sjekker inn på hotellet vårt; Plaza Centerhotel som ligger midt i sentrum av byen! Felles middag på Restaurant Reykjavik om kvelden.

Fredag 15. april (F,L)

Før vi tar turen ut av byen, skal vi få en rundtur i Reykjavik og se gamlebyen, parlamentet, katedralen, havnen, det flotte kulturhuset – byens attraksjoner. Underveis kommer vi forbi utendørsmuseumet Arbærjarsafn, hvor gamle velholdte hus gir et innblikk i Islands fortid – vakkert beliggende ved en lakseelv. Kjøreturen gjennom flott landskap tar oss til Hvalfjørdur hvor vi skal på gårdsbesøk hos sauebonden på Bjarteyjarsandur, hvor vi får et innblikk i gårdsliv og saueproduksjon, og får se hvor den flotte islandske ulla kommer fra! Her får vi nydelig lunsj, laget av produkter fra gården. På vei tilbake til Reykjavik skal vi innom garnutsalget Alafoss, som selger det fine islandske garnet til fordelaktige priser. Kvelden fri til egne fornøyligheter!

Lørdag 16. april (F, L)

Etter deilig frokost på hotellet skal vi oppleve sagaøya på en ny og morsom måte – til fots. Vi får en skreddersydd byvandring som gir oss et lokalt blikk på byen – vår utvalgte guide vil vise frem noen av byens mest sjarmerende og spennende steder. Guiden møter oss kledd i nasjonalkostyme og stopper her og der for for at vi skal få smake, prøve og se på ulike ting knyttet til Islands kunst og kultur, gammelt og nytt. Men – vi avslører ikke for mye, bare gled dere til å nyte en byvandring krydret med historie, gastronomi og litt uventet langs veien! Vi avslutter turen med lunsj på Cafè Loki, hvor vi får servert et tradisjonelt islandsk måltid. Nå blir det litt tid til å utforske Reykjavik på egenhånd – nå har vi jo blitt litt kjent! Kanskje står shopping på programmet?

Senere på ettermiddagen blir vi med på et spennende besøk på et lokal bryggeri. Her lærer vi både om islandsk drikkekultur og om ulike nasjonale styrkedråper. På det elegante hovedkontoret til Ölgerdin bryggeri – med egen bar – får vi både smaksprøver og en interessant innføring i Islands noe særegne tradisjoner og kultur rundt ølbrygging.

Søndag 17. april (F,L,M)

Intet besøk på den vakre lavaøya uten turen den Gyldne sirkel og i dag skal vi få med oss noen av de mest kjente attraksjonene på Island; den Gyldne Sirkel med Gullfossen, Þingvellir nasjonalpark og geysir området. Þingvellir er en nasjonalpark hvor verdens eldste Allting ble etablert i 930, og det er mye spennende historie å få med seg når vi beveger oss mellom to ulike kontinentplater igjennom sprekken ”Almannagjá” hvor lover og regler ble bestemt for hele landet og folk ble dømt for sine forseelser. Geysir er et verdenskjent fenomen og for mange en magisk opplevelse. Vi ser nærmere på Strokkur som er en av de mest aktive geysirene, og som spruter vannet hele 25-30 meter opp i luften. Vi skal selvsagt også få med oss Gullfoss som er en av de vakreste og mest besøkte fossene på Island. Deretter går turen til Laugarvatn, hvor vi besøker det kjente bakeriet som produserer geotermisk brød, noen centimeter under jorden. Vi får prøvesmake det varme brødet med godt smør. Gled deg til vakre naturopplevelser!

Etter en oppleveslesrik dag på sagaøya, går vi samlet ned til havnen i Reykjavik og spiser nydelig middag på den koselige restauranten Høfnin.

Mandag 18. april (F,M)

I dag er hele dagen til egen disposisjon, men vi anbefaler å bli med på en utflukt – kanskje en tur med ATV (firehjuling) eller en tur på hesteryggen for å oppleve mer av den islandske naturen (ikke inkludert). Siste kvelden på Island skal vi få oppleve det fantastisk konserthuset Harpa, vi får en guidet tur her, før vi inntar et bedre måltid på en av byens aller beste restauranter, Kolabrautin som blir vår avskjedsmiddag – en flott avslutning på en opplevelsesrik tur!

Tirsdag 19. april (F)

Avreise fra hotellet til flyplassen – Avgang 12.10. Ankomst Oslo ca. kl. 16.50.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: kr. 13.900

Enkeltromstillegg: kr. 1.800

Prisen inkluderer følgende:

 • Flyreise t/r Oslo – Reykjavik med Norwegian
 • Transport t/r flyplass – hotell
 • 5 overnattinger i delt dobbeltrom inkludert frokost på Plaza Centerhotel
 • Inngangsbillett til Blå Lagune, håndklær og cocktail
 • Alle utflukter iht til programmet
 • 3 lunsjer
 • 3 middager
 • Norsktalende guide fra Iceland Travel
 • Reiseleder fra Reisecompaniet

Prisen inkluderer ikke følgende:

 • Frivillige utflukter
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikke til maten

FLYINFORMASJON

Torsdag 14. april

Oslo – Reykjavik kl. 10:35 – 11:25

Tirsdag 19. april

Reykjavik – Oslo kl. 12:10 – 16:50Reiseleder

 • lise-hella

  Lise Hella

  Lise har mange års erfaring i reiselivet. Hun har de siste årene jobbet med å legge opp grupperturer til mange spennende destinasjoner. Kombinert med en stor interesse for reiser har dette ført til Lise til mange fantastiske land, både på ferier og som turleder for grupper. Hun har bl. a besøkt India, Kina, Myanmar, Sør-Afrika, Peru og mange land i Asia. Blant hennes favoritt land er Italia, England, Sør-Afrika, Laos, Myanmar og Kambodsja. Ellers er Lise en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke, trives godt på hytta på fjellet, men samtidig alltid gleder seg til nye og spennende reiser.

Hotell

 • island-plaza-centerhotel

  Island Plaza Centerhotel

  Dette hotellet er et av de mest populære hotellene i Reykjavik med sin perfekte beliggenhet midt i sentrum og gode fasiliteter. Alle rommene er innredet i en delikat stil og wifi er gratis på hele hot

  Les mer

Land

 • island

  Island

  Hver årstid på Island har sin egen sjarme og fargepryd. Island har mange ulike aktiviteter å delta på man kan ri, delta i et stort utvalg av sightseeingturer, besøke et eller flere av de mange museer, nyte det gode livet I Reykjavík, spise gourmetmat, shoppe eller oppleve en av de mange islandske kulturfestivaler.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.