3 dager

10/05/2017 - 12/05/2017

NOK 6.300,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med Wilhelm Wilhelmsen Seniorklubb til Tallinn 10.-12. mai 2017

Helt nord på den baltiske halvøy ligger Estlands største havneby Tallinn, en vakker middelalderby. Tallinns gamleby har en struktur og et middelaldermiljø som er meget godt ivaretatt, og som har gitt byen en plass på Unescos verdensarvliste.

Gamlebyens hovedattraksjoner: Rådhuset i gotisk stil fra 1404, rådhusplassen med verdens eldste fremdeles fungerende apotek fra 1422, Olavskirken; oppkalt etter Olav den Hellige, som på 1500-tallet var verdens høyeste bygning, og bymuren med sine mange tårn. Bymurene som omkranser den idylliske gamlebyen er blant Europas best bevarte i sitt slag, og i 2011 ble Tallinn europeisk kulturhovedstad.

Byen har i dag ca. 400 000 innbyggere, hvorav russere utgjør ca. en fjerdedel. Tallinn var hovedstad i det selvstendige Estland fra 1919 frem til den sovjetiske okkupasjonen under og etter 2. verdenskrig, og ble hovedstad på ny etter at landet igjen ble selvstendig i 1991. Det kjente landemerket Nevskijatedralen med de flotte løkkuplene er blant de fremste monumentene over russisk innflytelse. I dag utgjør Tallinn et dynamisk vekstsenter i Østersjøregionen, som på mange måter har lykkes etter omveltningene etter Sovjetunionens fall.

PROGRAM

F=Frokost, L=lunsj, M=middag

ONSDAG 10. MAI – ANKOMST TALLINN (L/M)

Kl 10:35 Avreise fra Gardermoen
Kl 13:05 Ankomst Tallinn

Etter ankomst til Tallinn kjører vi direkte til en hyggelig restaurant Fahle i Tallinn (www.fahlerestoran.ee) og spiser lunsj. Deretter skal vi på sightseeing i Tallinn og omegn før vi sjekker inn på hotellet på ettermiddagen.

Turen innledes med et kort besøk i Tallinns sentrale park – Kadriorg. Det betyr Katrinedal og er bygget av Russlands Peter den Store i 1781, som en gave til hans hustru Katarina. Slottet og parken er i seg selv en av Tallinns største attraksjoner. Slottet huser i dag Estlands nasjonale kunstmuseum og dets umiddelbare nabo er Estlands presidentpalass. Avhengig av tiden vil guiden ta gruppen med ut på en kortere eller lengre vandretur i parken og rundt i slottshagen. På den andre siden av Kadriorg-parken gjøres en stopp ved Sangfestivalplassen, der de store nasjonale sangerfester avholdes. Dette er veldig spesielt for Talinn. Herfra kan man også nyte en storslått utsikt ut over finskebukten, som danner en naturlig tilskuertribune på sangfestivalplassen.

Deretter venter litt sovjet-nostalgi og samtidshistorie: På vei ut av Tallinn kjører vi gjennom Lasnamäebydelen som er Estlands største betongghetto. Bygd på 1980-tallet til de store innvandrerstrømmene fra sovjetrepublikkene, og en gang de russisktalende mindretals privilegium – men i dag er bydelen deres sosiale getto. Guiden forteller om de sosiale forhold i landet og om bydelens leveforhold og boligpriser, forholdet mellem estere og russisktalende osv.

Etter Lasnamäe går turen ut til kysten i et område som regnes som Tallinnområdets vakreste, og derfor også dominert av boliger for de mer velsituerte. Veien ut mot kysten fører igjennom grønne landskaper og skog rundt omkring Piritaelven. Ved elvemunningen ligger områdets hovedattraksjon, ruinene av Birgittinerklosteret, hvor det gjøres en kort pause. Klosteret har siden Ivan Den Grusommes ødeleggelser i 1500-tallet stått med sin kolossale gavl som et vakkert og imponerende monument for området. Birgittiner-ordenens nonner har senere vent tilbake til landet igjen, og de har for få år siden oppført et helt moderne og arkitektonisk meget vellykket kloster, umiddelbart ved siden av den gamle ruinen.

Til slutt går veien tilbake til sentrum via den innbydende strandpromenaden, med flott utsikt inn over Tallinns gamleby. Underveis passeres Piritaparken med yachtklubben og det olympiske seilsportskompleks fra lekene i 1980, messesenteret og det russiske Rusalka-monumentet.

Innsjekk på hotellet og det blir tid til å pakke ut før vi møtes i resepsjonen og går til restauranten hvor vi skal spise middag kl. 20.00. Restaurant Kaerajaan ligger i Gamlebyen. Vi får servert tradisjonelle Estiske retter.

SOKOS HOTELL VIRU

SOKOS HOTELL VIRU : Estland, Tallinn : Reisecompaniet

Hotellet ligger sentralt og ca 100 m fra den historiske Gamlebyen og i samme bygningen som kjøpesenteret Viru og det poplulære KGB museet. Alle rommene er innredet i klassisk nordisk stil med lune farger. Hotellet har 3 badstuer med basseng eller boblebad, skjønnhets-og velværebehandlingssenter, 2 restauranter, 2 barer og pub. Se hotellets nettside her; www.sokoshotels.fi/en/tallinn/sokos-hotel-viru.

TORSDAG 11. MAI – GÅTUR I «GAMLEBYEN» I TALLINN (F/L/M)

Frokost på hotellet.

I Tallinn er det nesten som og vandre tilbake til middelalderen, det er som om tiden har stått stille de siste 500 årene. Dyktige guider tar oss med på en sightseeing gjennom Gamlebyen sine sjarmerende gater, små smug og høye hus fra hansatiden. På vår vei får vi se bymuren med de 46 middelaldertårnene og Viruporten. I 2011 ble Tallinn kulturhovedstad, noe som er lett å forstå, det velbevarte rådhuset fra 1400-tallet er et av Europas flotteste.

På vår vandring passerer vi forbi Det Gotiske Rådhuset, Helligeåndskirke, Katharina Passasjen, Olavskirken, som er oppkalt etter en av de norske konger og vi kommer forbi kjøpmannsgårder fra Hansatiden. Deretter skal vi til Dombjerget og Ordensborgn. Stedet hvor Tallinn (tidl. Reval) ble grunnlagt. I nærheten av Riksdagen ligger Alexander Nevskis Orthodokse katedral fra 1900-tallet som er en praktfull bygning. Lundt hjørnet ligger domkirken som er den eldste kirken i Tallinn fra 1233. Den gang Tallinn var under dansk herredømme.
Fra Dombjerget kan man nyte imponerende panoramautsikt utover havnen og Finskebukten.

Vi spiser lunsj i Gamlebyen på middelalderrestauranten Old Hansa (www.oldehansa.ee/?lang=en). Ettermiddagen til fri disposisjon før vi møtes i resepsjonen og går til restauranten hvor vi spiser middag. Denne kvelden skal vi spise på en restaurant i jugendstil. Den heter Scheeli og ligger i gangavstand fra hotellet (www.scheeli.eu/en/).

UNDERHOLDNING: Vi kan mot et tillegg i prisen leie inn en pianist som spiller nydelige melodier av en av Eslands mest romatiske musikere Raimond Valgre. Omgivelsene i denne restauranten er yppelig for en slik aften.

FREDAG 12. MAI – UTSJEKK OG BESØK I KGB MUSEET (F)

Vi sjekker ut etter frokost og setter bagasjen i resepsjonen. Før avreise til flyplassen skal vi besøke KGB – Avlytningsrommet hvor alle utlendinger og gjester ble avlyttet. – Autentisk KGB avlytningsrom som ble funnet i Sokos Viru Hotell etter frigjøringen i 1991. Rommet er mer eller mindre intakt fra tiden før oppussingen av hotellet, Nå arrangeres det en såkalt KGB Room Event med teatralske elementer, besøk i rommet, litt visning av hvordan det var etc. Det tar ca 40 minutter totalt og ca 20 personer per gang. (guiding på engelsk)

Kl. 13:35 Flyavgang med Norwegian fra Tallinn
Kl. 14:05 Ankomst Gardermoen

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: NOK 6.300,-

Enkeltromstillegg: NOK 800,-

Prisen inkluderer følgende:

 • Fly direkte med Norwegian fra Gardermoen til Tallinn t/r
 • Hotel Viru 2 netter med frokost
 • Utflukter i henhold til ovennevnte program med skandinavisktalende guide
 • 2 lunsjer (2 retter med drikke)
 • 2 middager (3 retter med drikke)
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring

Prisen er basert på minimum 20 personer.
Vi tar forbehold om pris/-valutaendringer.

Påmeldingsfrist 8. februar 2017

FLYINFORMASJON

Onsdag 10. mai 2017

Kl 10:35 Avreise fra Gardermoen
Kl 13:05 Ankomst Tallinn

Fredag 12. mai 2017

Kl 13:35 Flyavgang med Norwegian fra Tallinn
Kl 14:05 Ankomst Gardermoen


Land

 • estland

  Estland

  Republikken Estland er et land i det nordøstlige Europa. Det er det minste og det nordligste landet av de tre republikkene som utgjør Baltikum. Det grenser mot Østersjøen i nord og vest, mot Latvia i sør og Russland i øst.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.