5 dager

08/12/2016 - 12/12/2016

NOK 10.900,-

Fra Oslo og Ålesund

Tallinn-tur i Familien

Strikketuren til Tallinn som er omtalt i oktober-utgaven av Familien, er dessverre kansellert.

Vi anbefaler en av våre to andre turer til Tallinn for strikkeglade:

Strikketur til Tallinn med håndarbeidsmesse – avreise 10. november

Strikketur til Tallinn med julemarked – avreise 1. desember

 

Klikk her for program pil

Kvalitetsgaranti - ReisecompanietVAKRESTE TALLINN

– med den helt rette atmosfæren for strikkeglade!

Strikketuren går denne gang til Tallinn, Estlands største havneby og hovedstad, som ligger helt nord på den baltiske halvøy. En hanseatisk middelalderby og en av verdens aller vakreste sies det faktisk! Tallinns gamleby har ett middelaldermiljø som er meget godt bevart, og som også har gitt byen en plass på Unescos verdensarvliste.

Estland har en lang og rik håndarbeidskultur som er i full blomst, noe vi kommer til å oppleve når vi besøker julemarkedet i Tallinn.

Julemarkedet i Tallinn er viden kjent og her er det umulig å ikke komme i julestemning! En hel dag er satt av til dette markedet som er på Rådplassen midt i Gamlebyen. Hele området er vakkert dekorert med julelys og dekorajsoner, det er et rikt utvalg av salgsboder som tilbyr alt fra håndverk og dekorasjoner, til typisk estisk julemat og drikke. Her er det lett å finne unike julegaver, og det vil være underholdning med musikk og dans!

Strikkeglade vil også kunne glede seg over besøk på garnfabrikken hvor Kauni garnet blir laget – som er kjent og kjært for mange strikkere. Det blir besøk på håndverksbutikker og strikkemarkeder, byvandring og ølsmaking, og tur til den sjarmerende kystbyen Haapsalu som er kjent for sine vakre blondeliknende sjal strikket med veldig tynt garn.

Det blir strikkeinspirasjon i vakre omgivelser sammen med likesinnende, og når vi legger til lekkert hotell midt i gamlebyen og utsøkt mat og drikke – ja da ligger alt til rette for en fantastisk hyggelig tur!

Velkommen med!

Kvalitetsgaranti - Reisecompaniet

Program

Dag 1 – Torsdag 8. desember

Avreise fra Gardermoen kl 09.15 med Adria Airways.

Kl 11.40 Ankomst Tallinn. Vi blir møtt på flyplassen av en lokal skandinavisk talende guide og kjører med buss til hotellet My City i gamlebyen. Bagasjen settes i hotellets oppbevaringsrom og vi blir servert en lett lunsj på hotellet med smørbrød, kaffe, te og kaker.

Etter lunsj blir det en byvandring i gamlebyen. Vi gjør oss kjent og guiden vil vise oss de beste stedene for å finne ekte estisk håndverk, og vi skal til et populært strikkemarked. På denne turen får vi mange gode shopping tips – kanskje det blir tid til litt julegavehandel i løpet av turen? Senere på ettermiddagen, etter byvandringen, sjekker vi inn på hotellet, hvor de som ønsker kan slappe av frem til velkomstmiddagen på kvelden. Den blir på Restaurant Scheeli, en av byens beste aller beste spisesteder, i gåavstand fra hotellet. En deilig tre retters middag venter oss!

Dag 2 – Fredag 9. desember

Frokost på hotellet.

Kl 10.00 Avreise til garnfabrikken Aade Lõng, som blant annet produserer garn til det skandinavisk-estiske merket Kauni, som er velkjent for mange. Underveis får vi sett den østre delen av Tallinn med Sangfestbanen og drabantbyen Lasnamae.

ca.kl 10.45-11.45 På Aarde Lõng fabrikken blir vi møtt av salgssjefen Reet som også er garndesigner. Han gir oss en omvisning i garnfabrikken.

ca kl 11.45-12.25 Nå går turen videre mot småbyen Saku, kjent for Saku ølbryggeri som produserer øl for Nord Estland. Etter en omvisning på bryggeriet blir vi servert en deilig lunsj med smaksprøver på noen av de lokale øl og sider sorter som blir laget på dette bryggeriet, som har vunnet mange internasjonale priser for ølet sitt.

14.00-14.30 Turen går videre tilbake til Tallinn, og vi skal besøke to store håndverksbutikker, Karnaluks, den største håndverksbutikken i byen hvor man kan finne alt mulig fra strikkepinner til utstillingsdukker…. Se link til håndverksbutikk her. Om det er interesse for det, kan vi også stoppe ved Abakhan Fabrics, en stor stoffbutikk hvor det finnes godt utvalg av alt som er relatert til søm og også annet håndarbeid.

ca 16.30 er vi tilbake til hotellet og kvelden er helt fri til egne eventyr! Vi har mange forslag til gode restauranter i området rundt hotellet.

Dag 3 – Lørdag 10. desember

Frokost på hotellet.

Kl 10.00 Etter frokost går vi til julemarkedet i Tallinn. Her bugner det av rimelige håndverksprodukter, julegløgg, god julestemning, meget gode tilbud og rikelig med mat og drikke. OBS! Kun kontant betaling her.

Kl 15.00 Etter endt besøk i julemarkedet går vi tilbake til hotellet og ettermiddagen er ledig til egne forlystelser.

Kl 20.00 Vi går fra hotellet til den sjarmerende restauranten Balthasar, som ligger sentralt til på Rådhusplassen i gamlebyen og her venter en nydelig tre retters middag!

Dag 4 – Søndag 11. desember

Frokost på hotellet.

Kl 10.00 Avreise fra hotellet for utflukt til Haapsalu, en sjarmerende småby ved sjøen.

Haapsalu er kjent for sine flinke strikkekunstnere – byen har sitt eget varemerke, Haapsalu skjerfet. Mykt og fint og så tynt strikket at «store skjerf kan trekkes gjennom en ring». Haapsalu strikkere har egen forening som organiserer diverse strikkekurs og vi skal besøke en fin utstilling som viser de mest kjente Haapsalu skjerfene. Haapsalu er også hjemstedet til en kjent estisk kunstner, Ilon Wikland, som har illustrert mange av Astrid Lindgren sine bøker. Hun har latt seg inspirere av stemningen i Haapsalu med sine borgruiner fra 1200-tallet, trehusbygninger, de trange gatene og og nærheten til havet. Vi skal se en utstilling med illustrasjonene hennes, og vi spiser lunsj sammen i denne koselige byen.

Vi er tilbake i Tallin ved fem tiden, og kl 20.00 er det tid for avskjedsmiddag på den kjente og populære restauranten Kaera Jaan. Under middagen får vi besøk av en kjent kunststrikker, Riho Toomra, som lager de flotteste kunstverk, store strikkede duker, et par av dem pryder også veggene på Kaera Jaan. En perfekt avslutning på en inspirerende og hyggelig strikketur!

Dag 5 – Mandag 12. desember

Etter tidlig frokost kommer bussen for å ta oss til flyplassen, og reisen videre hjem til Norge, med flyavgang fra Tallinn kl 07.55, og ankomst Gardermoen kl 08.30.

Kvalitetsgaranti - Reisecompaniet

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: NOK 9.900,-

Enkeltromstillegg: NOK 1.600,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreisen t/r Oslo – Tallinn med Adria Airways
 • 4 overnattinger i delt dbl rom på My City Hotel 4*, inkl. frokost
 • 2 lunsjer
 • 3 middager
 • Alle utflukter og transport i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Tillegg for tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Enkeltromstillegg NOK 1.600,-
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet og drikkevarer
 • Reiseforsikring
 • Tips

FLYINFORMASJON

Flyreisen med Adria Airways:

8. desember

JP7134 Oslo – Tallinn  09:15 – 11:40

12. desember

JP7133 Tallinn – Oslo  07:55 – 08:30Reiseleder

 • lise-hella

  Lise Hella

  Lise har mange års erfaring i reiselivet. Hun har de siste årene jobbet med å legge opp grupperturer til mange spennende destinasjoner. Kombinert med en stor interesse for reiser har dette ført til Lise til mange fantastiske land, både på ferier og som turleder for grupper. Hun har bl. a besøkt India, Kina, Myanmar, Sør-Afrika, Peru og mange land i Asia. Blant hennes favoritt land er Italia, England, Sør-Afrika, Laos, Myanmar og Kambodsja. Ellers er Lise en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke, trives godt på hytta på fjellet, men samtidig alltid gleder seg til nye og spennende reiser.

Hotell

 • my-city-hotel-tallinn

  My City Hotel, Tallinn

  My City Hotel er et lite sjarmerende førsteklasses hotell i Tallinn, Estland. Hotellet ligger i en vakker historisk bygning i gamlebyen i Tallinn, og kombinerer moderne og klassisk luksus. Se hotellet

  Les mer

Land

 • estland

  Estland

  Republikken Estland er et land i det nordøstlige Europa. Det er det minste og det nordligste landet av de tre republikkene som utgjør Baltikum. Det grenser mot Østersjøen i nord og vest, mot Latvia i sør og Russland i øst.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.