7 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo, Gardermoen

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Bli med til romantiske Venezia og opplev verdenskjent opera i Verona

Bli med Reisecompaniet til landet skreddersydd for livsnytere. Grekerne, romerne, normannerne og spanjolene har vært der og satt sine kjennetegn både på kultur og mennesker. Her inviterer vi deg med på noe av det flotteste Italia har å by på, og du kan glede deg til mye.

Vi gir deg noen stikkord; italiensk opera, vakker arkitektur, gondolturer, historiske bygninger, azurblått hav, deilig mat og hyggelige lettlivede mennesker.

Får du ikke lyst til å se nærmere på alle disse kjente stedene som verdenskunstere har trykket til sitt bryst gjennom flere hundre år?

PROGRAM

Dag 1 (M) Ankomst Venezia

Vi reiser fra Oslo, Gardermoen med Norwegian og lander i Venezia. Fra flyplassen Marco Polo drar vi med privatbuss til Hotel Europa**** i Lido di Jesolo. Hotellet er moderne med sentral beliggenhet, og byr på fasiliteter som svømmebasseng, bar, restaurant, sykkelutleie med mer. Vi spiser felles velkomstmiddag i nærheten av hotellet med god drikke til.

Dag 2 (F) Fritid i Lido di Jesolo

Denne dagen er satt av til ferie og hygge. Hva med en rolig dag ved hotellets basseng, eller en tur til Venezia sentrum med en gondoltur langs de mange kanalene? Vår reiseleder Randi bistår gjerne med tips rundt hvor dere finner de beste spisestedene og hva dere bør oppleve denne dagen. Hun legger gjerne opp et valgfritt program som man blir med på om ønskelig. Kvelden er fri til å bruke slik man ønsker, og snakk gjerne med Randi for gode anbefalinger rundt valg av restaurant.

Dag 3 (F) Fritid i Lido di Jesolo

I likhet med gårsdagen er dette en dag hvor dere står fritt til å planlegge selv eller ta del i vår reiseleders forslag.

Dag 4 (F, M) Opera i Verona

Etter frokost blir vi hentet med buss for avreise til Verona. Etter ca. to timer stopper vi utenfor Hotel Firenze**** for innsjekk (evt. plasseres bagasje på hotellets bagasjerom). Hotellet ligger i en historisk bygning som er vakkert restaurert, og det er gangavstand til Arena hvor operaen skal foregå litt senere denne dagen. Vi har nå mulighet til å utforske den vakre byen på egenhånd, eller bli med Randi på en liten runde i gamlebyen der hun blant annet viser oss frukttorget, Julies balkong og Arena. Lunsj på egenhånd.

I romertiden var Verona et knutepunkt for det romerske riket, og herfra ble all trafikk og handel som gikk gjennom Brennerpasset kontrollert. Romernes Arena de Verona ruver stolt midt i byen. Elven Adige bukter seg gjennom det vakre sentrum med utallige rosa marmorbygninger fra 13-1400-tallet. Piazza delle Erbe er omkranset av de flotteste designerbutikker og har også et lite marked midt på plassen.

Vi møtes igjen på kvelden for en tidlig middag på Restaurant Liston rett ved Arena. Her satt den italienske tenoren Zenatello for rundt 100 år siden og undret seg over om denne store bygningen (Arena) kunne egne seg for opera – og dette var starten for de verdenskjente operaforestillingene i Arena som vi straks skal få oppleve. Etter felles middag går vi samlet over til Arena. Atmosfæren, den utmerkede akustikken og å sitte i en stor utendørs arena sammen med 20.000 andre tilskuere er helt fenomenal opplevelse. Gled deg til å nyte den varme kvelden, stjernene på den mørke himmelen og ikke minst den vakre musikken. Vi har nummererte billetter til operaforestillingen og skal sitte godt med fin utsikt til scenen. Med vakker musikk i ørene etter forestillingen går vi gjennom gatene tilbake til hotellet.

Dag 5 (F, L) Retur til Venezia

Etter den opplevelsesrike aftenen kvelden i forveien, føler vi nå at vi har fått valuta for våre kulturpenger for lang tid fremover og ser frem imot nye opplevelser. Etter en sen frokost og utsjekk fra Hotel Firenze drar vi med buss tilbake til Venezia. Målet er havnen i Tronchetto der en båt venter for å ta oss videre inn i den kulturrike og unike kanalbyen Venezia. Etter en deilig båttur til sentrum av byen stopper vi like i nærheten av hotellet vårt og “mønstrer av” for innsjekk på Hotel Belle Arti*** Dette hotellet ligger midt i sentrum med gangavstand til Markusplassen og med vannbuss-stopp rett i nærheten. Rommene på hotellet har en typisk venetiansk stil med god høyde under taket, store gardiner, elegant tapet og mange detaljer i gull. Vi finner også resepsjon, bar og en sommeråpen hage her. Etter innsjekk samles vi for felles avgang til lunsj på en lokal hyggelig restaurant på Zattere-kaien. Etter lunsj er det mulig å utforske deler av byen på egenhånd før vi møtes igjen ved Markusplassen på ettermiddagen. Her blir vi møtt av en lokal guide som skal ta oss med på en tur til blant annet Markuskirken (ikke inngang), Sukkenes bro, det høye klokketårnet, bibliotekbygningen, Dogepalasset med mer. Kvelden står til fri disposisjon og vår erfarne reiseleder vil gi dere tips og råd om restauranter i alle prisklasser.

Dag 6 (F, M) Fridag i Venezia

En hel dag til valgfrie aktiviteter i Venezia. Spør Randi om gode råd.På kvelden drar vi sammen til en hyggelig lokal restaurant, Antico Pignolo (www.anticopignolo.com) som ligger i nærheten av Markusplassen (ca 15 min. gange). Her spiser vi avskjedsmiddag med god drikke til.

Vi anbefaler en tur innom Markusplassen på kvelden da den er fantastisk opplyst av rosa gatelykter. I tillegg spiller de ulike kafeenes private orkester vakker klassisk musikk. Det er en helt spesiell atmosfære og bør oppleves.

Dag 7 (F) Hjemreise

Våre italienske drømmedager er i ferd med å ta slutt for denne gang. Vi sjekker ut av våre hotellrom og drar til flyplassen for avreise fra Venezia, og ankomst Oslo, Gardermoen.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert:

 • Flyreisen  Oslo – Venezia tur/retur
 • Flyskatter
 • 6 netter på hotell med frokost
 • 3 middager og 1 lunsj med noe drikke
 • Utflukter i henhold til program
 • Reiseleder Randi Baadstø med på hele turen

Dette er ikke inkludert:

 • Operabillett
 • Enkeltromstillegg
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Hotell

 • italia-venezia-og-verona-hotell

  Italia, Venezia og Verona hotell

  Hotel Europa**** i Lido di Jesolo
  Link til hotellets hjemmeside
   
  Hotel Firenze**** i Verona
  Link til hotellets hjemmeside
   
  Hotel Belle Arti*** i Venezia
  Link til hotellets hjemmeside

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.