6 dager

Ta kontakt

Oslo, Trondheim, Tromsø

Klikk her for program pil

Denne turen er planlagt høsten 2022.
Programmet er kun et eksempel.

Verdis AIDA i arenaen i Verona, Pavarotti museet i Modena med privat konsert, gastronomi og kunst i praktfulle Parma!

Opplev verdenskjent opera, vakker natur, nydelig mat & drikke på denne unike reisen gjennom noen av Italias mest kjente gastronomiske høydepunkter og unike kulturperler. Flybilletter fra/til Tromsø eller Trondheim er inkludert i prisen!

Langs den gamle romerveien Via Emilia ligger ost- og skinkehovedstaden Parma og balsamicoens hjemby Modena. Veien går over den frodige Po-sletta, Italias spiskammers og frukthage.  Dette er hele landets matmekka, med et kjøkken som strutter av sunnhet og friskhet.  Her finner vi noen av de lekreste matbutikker og markeder i hele Italia, og det sier ikke lite!

Likevel blir regionen ofte oversett til fordel for sine mer berømte naboer, Firenze og Venezia, men de som haster forbi, går glipp av vakkert landskap og enestående  kulturperler. Parma er en skattekiste av vakre byggverk  og enestående kunst. Dessuten var Parma komponisten Guiseppe Verdis hjemby.

På Pavarotti-museet i Modena får vi en unik mulighet til å bli kjent med Luciano Pavarotti, en av verdens mest berømte tenorer. På restauranten der han var stamgjest får vi deilig middag, mens vi får egen privat konsert høre vakker sang og musikk av en tenor og pianist fra Luciano Pavarotti-akademiet i Modena.

I friluftsteateret Arena di Verona, som er eldre og enda bedre bevart enn Colosseum, skal vi oppleve Guiseppe Verdis  «AIDA». Dette er kanskje verdens mest populære opera.

Vi sitter på de samme steinblokkene som ble lagt på plass under keiser Augustus, og engang var det gladiatorer som sloss mot ville dyr her. I dag føler kanskje dirigenten den samme spenningen når vel

20 000 tilskuere venter på at de første tonene skal stige fra orkestergraven.  Dette er sommerens høydepunkt!

PROGRAM

F = frokost, L = lunsj, M = middag.

Dag 1 – Tirsdag 18. august: Trondheim/Tromsø – Oslo – Milano (M)

Avreise med Norwegian fra Tromsø kl. 06:30 / Fra Trondheim kl. 08:30 til Oslo, hvor vi bytter fly og drar videre kl. 10:40 direkte til Milano. Ankomst Milano kl. 13:20. Etter å ha ankommet Milano kjører vi til Parma. Det tar i underkant av to timer å kjøre på fine veier. Vel framme i Parma sjekker vi inn på vårt 4-stjerners hotell. På kvelden går vi til Restaurant Cucina del Maestro for en tre-retters velkomstmiddag med drikke.

Hotel Mercure Parma Stendhal : Parma, Italia : Reisecompaniet

Hotel Sina Maria Luigia ****4
Sina Maria Luigia Hotel har en sentral beliggenhet i gamlebyen. Her tilbys rom med aircondition, minibar og satellitt-TV. Sina Maria Luigia tilbyr buffétfrokost, som også kan serveres på rommet ditt etter avtale. Sina Maria Luigia har klassisk interiør og tradisjonelle italienske stilmøbler. Wi-Fi er gratis i fellesområdene. Hotellet har også restaurant og bar.
Katedralen Duomo di Parma og operahuset Teatro Regio er under 10 minutters gange fra hotellet.

Dag 2 – Onsdag 19. august: Gastronomi – og kunstvandring i Parma (F/L)

I dag besøker vi området utenfor Parma. Der den tørre, friske luften skal være den mest gunstige for lagring av Parmaskinkene.  Helt siden romertiden har dette stedet vært lovpriset for sine gastronomiske delikatesser, spesielt ulike skinker.  Frittgående griser er oppvokst på en diett av urter, gress, røtter og kastanjer.  Resultatet av denne «dietten» blir en skinke så myk som smør og med en nydelig aroma. Byene Parma og Reggio Emilia har gitt navn til «osten over alle oster», Parmigiano Reggiano, som er et 100% naturprodukt.

Turen går til Vingården Antica Corte Pallavicina – Her produseres ost og skinke. Vi har først en omvisning på gården og får en aperitiff og litt «antipasti» Deretter går vi 200 meter til restauranten Al Cavallino Bianco hvor vi nyter deilig tre-retters lunsj bestående av områdets delikatesser og vin. Stedet har fått flere utmerkelser.
Buss tilbake til hotellet på ettermiddagen. Kvelden er til fri disposisjon. Vår reiseleder kan anbefale flere gode restauranter, hvis ønskelig.

Dag 3 – Torsdag 20. august:  Sightseeing & opera i Verona (F/M)

Kl. 14.00 går turen til Verona, kjærlighetens by!

Vi blir med på en times rusletur med lokalkjent guide i denne vakre byen. I et av de trange smugene ligger et gammelt, rosa teglsteinshus med kløverformede vinduer og med en meget berømt balkong!  Der sto Julie og ropte på sin Romeo! Hver dag kommer forelskede par hit for å oppleve stedet som har blitt et symbol på ekte kjærlighet. Verona byr på mye mer enn kjærlighet! I den elegante handlegågaten Via Mazzini finner man alle de store italienske designere som Prada og Gucci, men også gatekunstnere som selger flotte malerier og portretter.
Kveldens middag inntar vi kl. 18:00 i historiske omgivelser. Den elegante Restaurant Maffei er bygget over det romerske Kapitol, og er kjent for sin gode mat og atmosfære.

Etter middagen er det tid for kveldens store høydepunkt – opera under åpen himmel i friluftsarenaen Arena di Verona. Dette er verdens største utendørs operascene og det å sitte på den to tusen år gamle romerske arenaen sammen med tusenvis av andre operaelskere er helt magisk! Vi inntar våre nummererte plasser i Arenaen kl. 20:00, og ca. kl. 21:00 begynner forestillingen, som varer til ca. midnatt.  Den unike akustikken gjør at vi kan høre hver minste lille tone, da lydene fra byen blir borte i det store teateret. Et 160 manns orkester samt storslagne kulisser og kjente navn fra operaverdenen gjør dette til en uforglemmelig opplevelse. «AIDA» er en operaforestilling i 4 akter, og som italienerne sier «opera er mer hjerte enn hjerne», og det viktigste er musikken og stemningen. Etter at forestillingen er over drar vi med buss tilbake til vårt hotell i Parma.

Dag 4 – Fredag 21. august: Gastronomi – og kunstvandring i Parma (F/L)

Vi starter på formiddagen med byvandring i vakre Parma. I Italia sier man at «den eneste ekte kjærlighet er kjærligheten til mat» og mat er også en del av kulturarven til italienerne. Vi får smake parmaskinke, som har modnet i 36 måneder!  Videre delikatesser som culatello, stolgino, salami Felino, parmesanost som har modnet i 30 måneder og balsamico som er lagret i 20 år.  Underveis nyter vi lunsj sammen på Le Malve Lounge Bar, hvor vi får servert typiske lokale retter sammen med et glass Malvais-vin og også ett glass av den musserende Lambrusco til maten. Mineralvann og kaffe er også inkludert.

Men Parma er ikke bare vin, ost og skinke. Vi skal besøke den innbydende katedralen med sitt unike dåpskapell i rosa marmor, og som har gjengitt Bibelen i de vakre takmaleriene.
Denne kvelden er til egen disposisjon. Reiseleder kan anbefale restauranter, om ønskelig.

Dag 5 – Lørdag 22. august: Modena, Pavarotti-museet og privat konsert (F/M)

Formiddagen er til fri disposisjon, før vi hentes på hotellet kl. 16:00 og setter kursen sydover mot vakre Modena.
Modena er kanskje mest kjent som Luciano Pavarotti’s fødeby og balsamico-eddik. Byen var også en viktig romersk koloni, og var meget velstående under renessansen da den var residens for adelsfamilien D’Este.  De bygget storslagne palasser og kirker. Bykjernen er intim, med smale brosteinsbelagte gater som egner seg best for gående og syklister.  Her sykler alle, til og med det lokale politi tråkker rundt på elegante hvite sykler med blå sykkelvesker. Det kryr av hyggelige osteriaer og delikatessebutikker.

Dagens høydepunkt er uten tvil Pavarotti-museet (Pavarottis tidligere hjem). Stjernetenoren kjøpte eiendommen på 80-tallet, og designet det meste selv. Villaen reflekterer også hans store personlighet, og inneholder personlige minner som viser hvor viktig det var for Pavarotti å omgi seg med familie, gode venner og studenter.

I disse vakre omgivelsene skal vi innta vår tre-retters middag med drikke på Restaurant Europa 92. Den åpnet dørene i 1991 som en følge av et møte, og senere et vennskap mellom eieren Cesar og den verdensberømte tenoren. Interiøret er intimt og hyggelig, og ligger innenfor de gamle stallene fra 17. århundre, vakkert restaurert ned til hver minste detalj. – Men hva passer vel bedre for å minnes den store tenoren enn å kombinere nydelig mat med en eksklusiv privat opptreden av en tenor og pianist som er studenter ved Luciano Pavarotti Akademiet i Modena. Vi skal lytte til perler fra kjente operaer, romanser og italienske folketoner. En unik opplevelse for alle sanser! Les mer.

Dag 6 – Søndag 23. august: Parma – Milano – Oslo – Trondheim/Tromsø (F)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og drar til flyplassen i Milano. Avreise med Norwegian kl. 13:05 til Oslo. Vi bytter fly og drar videre kl. 17:00 til Trondheim / kl. 17:15 til Tromsø, hvor vi ankommer ca. kl. 17:55/19:10.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom:  ikke fastsatt
Enkeltromstillegg (du får dobbeltrom alene): ikke fastsatt

Prisen inkluderer følgende:

 • Fly med Norwegian Trondheim/Tromsø – Oslo – Milano tur/retur
 • 5 netter på Hotel Sina Maria Luigia ****
 • Daglig frokost på hotellet
 • Utflukter i henhold til ovennevnte program med engelsktalende guider
 • All transport
 • 2 lunsjer (3 retters meny inkludert drikke og kaffe)
 • 3 middager (3 retters meny inkludert drikke og kaffe)
 • Billett til operaforestillingen «AIDA» i Verona. Nummererte billetter: Kategori 4 – Gradinata Numerata Sect. 1
 • Inngang til Pavarottimuseet og privat opptreden av operasanger under middagen i Modena
 • Inngang til katedralen og til dåpskapellet i Parma
 • Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge.
  (Vi benytter autoriserte engelsktalende guider på utfluktene våre)

Ikke inkludert i prisen:

 • Tips
 • Mat og drikke på flyet – Mat kan kjøpes på flyet
 • Ønsker du å fly fra andre byer i Norge kan vi ordne tilslutningsbilletter mot pristillegg

Merk: Prisen er basert på minimum 30 personer.
Vi tar forbehold om endringer i programmet og pris/-valutaendringer.

FLYREISEN

Ikke fastsatt

KART OVER SITTEPLASSER I OPERAEN

Kart over operaen i Verona (vi har plasser i område nr. 4 – Gradinata Numerata Sect. 1):


Hotell

 • hotel-sina-maria-luigia-palace-parma

  Hotel Sina Maria Luigia, Parma ****

  Sina Maria Luigia Hotel har en sentral beliggenhet i gamlebyen. Her tilbys rom med aircondition, minibar og satellitt-TV. Sina Maria Luigia tilbyr buffétfrokost, som også kan serveres på rommet ditt e

  Les mer

Kart