5 dager

10/09/2017 - 14/09/2017

Fra NOK 10.475,-

Gardermoen (ankomst Torp)

Klikk her for program pil

Bli med på tur til York og Nord-England, 10.-14. september 2017

Yorkshire har mye mer å by på enn pudding og søte firbente – selv om disse også har sin genuine opprinnelse her på den engelske landsbygda. Den pittoreske og vel bevarte handelstaden Jorvik (dagens York) fra Vikingetiden byr på romerske bymurer, brostensbelagte gater med vindskjeve hus i bindingsverk, middelalderkatedralen York Minster og mye mer.

På denne eventyrreisen vil du i tillegg få oppleve Beamish og vi får se Hadrian’s Wall. Vi drar med gamletoget fra Pickering til Goatland (Aidensfield). Vi bor på Lady Anne Middleton Hotel som ligger meget sentralt i York.

Innbyggerne i Yorkshire kaller sitt fylke for ”God’s own country” og ”The friendliest corner in the world”. Store ord, så beskjedenhet er kanskje ikke det de er mest kjent for, men derimot sin gjestfrihet! Det er også et av de mest naturskjønne områder i England, med daler og lyngheier som farges lilla i august. Et landskap som virker merkelig velkjent, kanskje fordi det har vært bakgrunn i så mange populære tv-serier og filmer, og har inspirert forfattere fra Jane Austen og Bronte-søstrene til Barbara Cartland og Agatha Christie.

 

Reiseleder

Aase-Turid Langørgen har mangeårig bakgrunn som lærer, og har en genuin interesse for den spennende historien knyttet til York og områdene vi besøker på denne turen. Hun har vært i York tre ganger tidligere, og har i rundt 30 år arbeidet som reiseleder for bl.a. Pensjonistlærerlaget i Vestfold og Sandar Historielag.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

DAG 1: Lågendalen – Gardermoen – Manchester – York (M)

Avreise fra Lågendalen ca. kl. 10:00. Busstransport til Gardermoen. Vi sjekker inn og flyr med SAS til Manchester (flytid 2 timer). Ankomst kl. 15:55 lokal tid. Vi hentes på flyplassen i Manchester og kjører til York (kjøretid ca. 1 t. 45 min.). Her sjekker vi inn på vårt hotell «Lady Middleton Hotel» hvor vi skal bo i fire netter. Felles middag på hotellet om kvelden. Rusletur på byen for de som ønsker det.

DAG 2: York, byvandring (F/M)

Etter frokost blir vi med på en vandring med skandinaviskspråklig guide i byen. York er en gammel by – grunnlagt i år 71 e.Kr. Den har en meget rik historie fra bl.a. romersk-, angelsaksisk- og vikingtid. Gatene er artige og interessante og husene er sjarmerende. Her får vi med oss viktige severdigheter som York Minster og Jorvik. Jorvik er det gamle navnet på byen York, i dag et viking-senter som ligger sentralt i byen. Musèet har vært stengt p.g.a. vannskader etter et voldsomt regnvær, og åpner igjen i april 2017.

York Minster er en av de største katedralene fra middelalderen i England og Nord-Europas største gotiske katedral. Vi håper å få være til stede på Evensong i Minster før middag. Det blir
tid til lunsj underveis (ikke inkludert) før retur til hotellet. Felles middag på hotellet om kvelden.

DAG 3: York – Nord-England, Beamish og Hadrian’s Wall – York (F/M)

Det gjøres klart for utflukt med buss og skandinaviskspråklig guide til Nord-England etter frokost på hotellet. Turen går i landlige omgivelser til Beamish (kjøretid ca. 1 t. 45 min.) Beamish er et friluftsmuseum nær byen Stanley i County Durham. Museets formål er å  ta vare på hverdagslivet i by og bygd i Nord-øst England, fra industrialiseringens høydepunkt tidlig på 1900-tallet. Lunsj underveis (ikke inkludert).

Herfra fortsetter vi til den velkjente Hadrian’s Wall (kjøretur ca. 1 t. 10 min.). Hadrians mur var en befestet voll bygget opp av stein og torv, bygget av romerne fra år 122 i dagens Storbritannia. Den har navn etter keiser Hadrian, som beordret byggingen av muren. Retur til York på ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

DAG 4: York – Goathland/Aidensfield – Whitby – York (F/M)

Vi nyter frokosten på hotellet før avreise med buss til Pickering (kjøretur ca. 50 min.) hvor vi går på «gamletoget» til Goathland og blir med på en reise gjennom historie og natur helt typisk for regionen (ca. 50 min.). Vel fremme i Goathland opplever vi stemningen fra Aidensfield før vi kjører med buss ut til kysten, og den sjarmerende lille byen Whitby (kjøretid ca. 30 min.). Her besøker vi en lokal restaurant hvor de serverer stedets spesielle delikatesse «fish & chips» (ikke inkludert). Retur til York.

Ettermiddagen er til fri disposisjon før felles middag på hotellet om kvelden.

DAG 5: York – Manchester – Sandefjord (F/L)

Etter frokost på hotellet er denne siste dagen til fri benyttelse i York. Vi anbefaler en tur i sentrum for shopping eller museumsbesøk. Felles lunsj på hotellet før vi hentes med buss ca. kl. 14:00. Vi drar tilbake til flyplassen i Manchester for retur med Ryanair til Norge. Avreise kl. 18:25 til Torp. Ankomst Torp/Sandefjord ca. kl. 21:20.

PRISER

Pr. person i dobbeltrom: NOK 10.475,-

Enkeltromstillegg: NOK 1.995,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter med SAS, Oslo-Manchester
 • Flybilletter med Ryanair, Manchester-Torp
 • Ett kolli innsjekket bagasje på inntil 20 kilo
 • Ett kolli håndbagasje ombord på flyene
 • Overnatting 4 netter med frokost på «Lady Anne Middleton Hotel» i dobbeltrom
 • Busstransport, Manchester-York-Beamish-Hadrian’s Wall-Pickering/Goathland-Whitby-York-Manchester
 • Togbilletter Pickering-Goathland
 • Lokal, skandinaviskspråklig guide – 2 hele dager
 • 3 middager og 1 lunsj på hotellet underveis
 • Program som beskrevet med inngangsbilletter til Jorvik, York Minster, Beamish og Hadrian’s Wall
 • Innsjekking på SAS og Ryanair før avreise
 • Norsk reiseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltromstillegg (kr. 1995,- pr. person)
 • Tips/driks
 • Drikkevarer til måltider
 • Måltider utover det som er spesifisert
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PÅMELDING

Påmeldingsfrist er satt til mandag 30. januar 2017. Vi har kun et begrenset antall rom tilgjengelig, hvorav kun 8 enkeltrom, og deltakere oppfordres til å dele rom.
Direkte påmelding her på våre nettsider, eller pr. telefon: 22 42 70 44 og e-post: salg@reisecompaniet.no

Ved bekreftet påmelding faktureres et depositum pålydende kr. 3.000,- pr. person.
Restbeløpet faktureres 2 måneder før avreise.
Betalingsmåter: faktura eller kort.

Kansellering eller endringer:

Ved kansellering etter innbetalt depositum refunderes innbetalt beløp fratrukket kr. 800,- i adm./flykostnader frem t.o.m. 60 dager før avreise.
Ved kansellering 59-31 dager før avreise refunderes innbetalt beløp fratrukket depositum à kr. 3.000,- pr. person.
Ved kansellering 30 dager før avreise eller senere: ingen refusjon.
Korrekt navn (som i passet) må registreres ved bestilling.
Navn kan endres kostnadsfritt frem til 15 dager før avreise.

For øvrig viser vi til våre generelle reisevilkår.

FLYINFORMASJON

10 SEP Oslo – Manchester 14:55 – 15:55 SAS
14 SEP Manchester – Torp 18:25 – 21:20 Ryanair

Merk: Spesielle betingelser. I prisen er inntil 20 kg. innsjekket bagasje inkludert, i tillegg til ett kolli håndbagasje.


Pass og visum

Gyldig pass må medbringes på reisen. Det er ikke visumplikt for norske statsborgere.


Valuta/betalingsmiddel

Husk å medbringe Britisk Pund. Valutakurs pr. 15.12.16: 10,00 GBP = 108,40 NOK. Det finnes minibanker på Gardermoen hvor man kan ta ut britiske Pund. Både VISA og MasterCard er gangbare på de fleste restauranter og butikker i York.


Hotell

 • lady-anne-middleton-hotel-york

  Lady Anne Middleton Hotel – York

  Hotellet ligger i Skeldergate, meget sentralt, i gangavstand til de fleste av severdighetene i byen. Her tilbys overnatting i en god, gammeldags atmosfære. Hotellet har 56 rom, alle utstyrt med eget b

  Les mer

Land

 • storbritannia

  Storbritannia

  Storbritannia ligger på De britiske øyer utenfor nordvestkysten av det europeiske fastland, og omfatter England, Wales, Skottland, og Nord-Irland på den nordøstlige delen av øya Irland. Storbritannia er historisk, vakkert og moderne!

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.