6 dager

23/04/2017 - 28/04/2017

NOK 13.990,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med til idylliske Yorkshire og «Aidensfield – Hjartet på rette staden»

Yorkshire har mye mer å by på enn pudding og søte firbente – selv om disse også har sin genuine opprinnelse her på den engelske landsbygda. Den pittoreske og vel bevarte handelstaden Jorvik (dagens York) fra Vikingetiden byr på romerske bymurer, brostensbelagte gater med vindskjeve hus i bindingsverk, middelalderkatedralen York Minster og mye mer.

På denne eventyrreisen vil du i tillegg få oppleve det ærverdige England med herskapelige slott, ruiner av mektige katedraler og klostere samt idylliske fiskerlandsbyer. Vi bor på Hotel Cedar Court Harrogate som ligger ca 10 minutters gange fra byen Harrogate.

Innbyggerne i Yorkshire kaller sitt fylke for ”God’s own country” og ”The friendliest corner in the world”. Store ord, så beskjedenhet er kanskje ikke det de er mest kjent for, men derimot sin gjestfrihet! Det er også et av de mest naturskjønne områder i England, med daler og lyngheier som farges lilla i august. Et landskap som virker merkelig velkjent, kanskje fordi det har vært bakgrunn i så mange populære tv-serier og filmer, og har inspirert forfattere fra Jane Austen og Bronte-søstrene til Barbara Cartland og Agatha Christie.

Besøk i «Aidensfield»

Vi er sikker på at noen vil glede seg ekstra mye til besøket i ”Aidensfield”. Hele 18 sesonger og 372 episoder av serien “Hjartet på rette staden” ble spilt inn i den fiktive byen som vi skal ta i nærmere øyesyn.

Bli med på eventyr!

PROGRAM

Dag 1 – Søndag 23. april (M)

Kl. 14:40 Avreise med SAS fra Gardermoen
kl. 15:40 Ankomst Manchester

Buss med engelsktalende guide tar oss imot på flyplassen i Manchester og vi kjører til hotellet . Det tar ca 1.5 time. Middag på hotellet.

Hotel Cedar Court Harrogate

Cedar Court Hotel, Harrogate - Yorkshire : Reisecompaniet

Best Western Plus Cedar Court Harrogate har 100 rom og ligger ca 10-minutters spasertur fra Harrogate sentrum og tilbyr romslige rom med TV og skrivebord. Hotellet har en bar, restaurant, treningsstudio og tilbyr Wi-Fi. Bygningen er verneverdig. Hotellets historie er helt tilbake til 1671 og har en blanding av gammel engelsk stil og moderne interiør. Vi har reservert standard dobbelt/twin for gruppen som ligger forskjellige steder i bygningen og har varierende utsikt til området rundt hotellet. Det er mulighet for å kjøpe seg opp til superior dobbeltrom med king size bed og utsikt mot parken. (Hotellet skal pusse opp endel rom i løpet av vinteren 2017.)

Dag 2 – Mandag 24. april (F, L, M) Chatsworth House og Blackwell

Vi skal besøke den eldste nasjonalparken i England, Peak District, et særegent landskap med morener, daler, elver og grønne enger. Det er aldri langt mellom små hyggelige landsbyer og vi skal besøke en av dem, Bakewell i Derbyshire. Den trivelige markedsbyen er verdt et besøk i seg selv med smale brolagte gater, elvepromenade og eldgamle steinhus. Men byen er først og fremst berømt for sin”Bakewell Pudding”, som til tross for navnet er et velsmakende bakverk. Den er en nasjonal favoritt og et tema som går igjen i byen. Mange av de lekre bakeriene hevder å ha originaloppskriften til delikatessen! Det er imidlertid gjestgiveriet Rutland Arms, hvor selveste Jane Austen bodde da hun skrev ”Stolthet og Fordom”, som er stedet hvor søtsaken første gang ble til i 1820. Etter en liten omvisning i landsbyen spiser vi lunsj på et hyggelig spiseri og avslutter selvsagt med en lokal spesialitet til dessert.

”My home is my castle” er et kjent utsagn i England. Hvis man er hertug av Devonshire kan man også si ”My castle is my home”. På ettermiddagen besøker vi det staselige slottet Chatsworth House. Det har tilhørt hertugens familie i 500 år og ligger nydelig til i Peak District omgitt av en renessansehage med springvann og skulpturer. Ikke rart at stedet er brukt til innspilling av flere filmer og kostymedramaer. Den mest kjente er “Pride and Pejudice” (Stolthet og fordom) med Keira Knightley i hovedrollen som Elizabeth Bennet. Det var etter et besøk på herregården Jane Austen fikk inspirasjon til å skrive romanen. Middag på hotellet.

Dag 3 – Tirsdag 25. april (F, L,M) – «Aidensfield» og Withby

Idag går turen til vakre “Aidensfield” eller Goathland som byen egentlig heter –ca 1,5 times kjøretur, kjent fra Yorkshire tv-serien “Med hjartet på rette staden”, en av NRKs mest populære tv-serier gjennomtidene. Goathland finnes ikke engang på de fleste kart, men stedet ble valgt fordi nesten ingenting var forandret siden 1950-tallet. I dag kan man kan ta seg en ”pint” på den lokale puben uten å bli arrestert av ”Konstabel Ventress” eller tilsnakket av den godhjertede skurken ”Greengrass”. Det kan likevel hende at man møter noen av de andre originalene i serien da de fleste av stedets innbyggere har vært statister. Den gamle jernbanestasjonen i byen har også vært brukt til filminnspilling, og er stedet hvor Harry Potter går av toget for å komme til Galtvort-skolen.

Neste stopp på veien er den koselige fiskerlandsbyen Whitby. Det blir “Fish & Chips” lunsj I Whitby før vi skal besøke Whitby Abbey. Høyt over byen troner den gotiske katedralruinen som inspirerte forfatteren Bram Stoker til å skrive romanen om grev Dracula. Han kom hit for over hundre år siden og fikk høre historien om en russisk skonnert som hadde forlist på mystisk vis utenfor kysten. Forliset var virkelig nok, men resten av romanen hører hjemme i fiksjonens verden. Det er litteratur og film om vampyrgreven som har gjort byen kjent og er et tema på guidede turer som populær og smågrøssende underholdning. På en stormfull vinternatt med piskende hav kan byen sikkert gi skumle assosiasjoner, med klosterruinen Whitby Abbey og kirken St Mary’s på toppen av klippen. Men en mild vårdag er de hyggelige små stred og gater som fører ned til fiskerhavnen svært lite skremmende. Vi finner også en statue av den store oppdagelsesreisende James Cook som seilte fra byen. Han var den første som seilte jorda rundt i begge retninger og kartla Australia. Vi returerer til hotellet på ettermiddagen.
Middag på hotellet.

Dag 4 – Onsdag 26. april (F, L,M) – Harrogate/Harlow Carr

Sammen med vår lokalguide skal vi besøke kurbyen Harrogate, og er kjent for sine varme kilder, romerske bad, hagebyer, vakre steinfasader, butikker og tesalonger. Harrogate ligger like ved North Yorkshire Dales nasjonalpark. Byen er også kjent for den store vakre parken “Harlow Carr”, en av de mest besøkte hagene i Yorkshire, som også har fått en spesiell rose oppkalt etter seg. Engelskmenn elsker hagebruk og besøker parker og hageutstillinger regelmessig for å hente inspirasjon. Det vil bli mulighet for å vandre rundt i den frodige og velduftende hagen. Vi spiser lunsj på en lokal pub før bussen kjører oss tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Vi har tid til å utforske hotellets omgivelser, ta en spasertur i det grønne, lese en god bok eller bare slappe av før fellesmiddagen på kvelden.

Dag 5 – Torsdag 27. april (F, L, M) – York

Denne dagen skal vi reise til vikingbyen “Jorvik” eller York som byen heter i dag. Selv om byen ble grunnlagt av romerne, var det våre barske forfedre som gjorde den til et handelssenter og en av de rikeste byer i England for tusen år siden. De har satt dype spor etter seg i gatenavn som Mickelsgate og Coppergate. Her fant man meget godt bevarte hustufter, redskaper og våpen som gjorde det mulig å gjenskape en vikingby anno 965. I dag er York en sjarmerende småby på listen over Englands verneverdige byer. Den romerske bymuren er nesten helt intakt og omgir bykjernen. York Minster, den største middelalderkatedral i Nord-Europa, rager over alt og alle. I sentrum av byen får vi en guidet tur som inkluderer inngang til katedralen og en spasertur gjennom den idylliske gaten ”Shambles”, så smal at beboerne kan åpne vinduet og håndhilse på naboen på den andre siden! Den er kåret til den mest fotogene gaten i England, med vindskjeve hus i bindingsverk og runde brostener. I gamle dager var dette byens håndverkerstrøk , hvor smeder, bakere og slaktere tjente til livets brød. I dag finner vi artige småbutikker, kafeer og puber her.

Vi skal også besøke Jorvik Viking Centre – verdens største og foreløpig viktigste vikingmuseum. Utstillingen her baserer seg på de store utgravingene i byen fra vikingtiden . En ”tidskapsel” tar oss med tilbake til vikingtiden med alle sanser! 5 meter under gatenivå lukter det røyk og nygarvet skinn, naturtro tablåer med barn som leker i gatene og hunder som jager katter – nærmere en viking er det vanskelig å komme! Museet viser dagliglivet i Jorvik for over 1000 år siden og har vunnet mange priser for sin interaktive utstilling.
Etter besøket spiser vi en tradisjonell publunsj før vi har litt tid på egenhånd i denne historiske byen. Senere reiser vi tilbake til hotellet for avslapning og middag på hotellet.

Dag 6 – Fredag 28. april (F) – Avreise

Kl. 09:55 Flyavgang med SAS 4608 fra Manchester
Kl. 12:50 Ankomst Gardermoen

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: NOK 13.990,-

Enkeltromstillegg: NOK 1.800,-

Dette er inkludert i prisen

 • Fly Oslo – Manchester med SAS t/r direkte
 • 5 netter i delt dobbeltrom STANDARD på Cedar Court Harrogate med frokost
 • 5 middager (3 retter) med 2 drikke enheter på hotellet
 • Lunsj i Bakewell inkl. 1 drikke
 • Fish and chips lunsj Whitby med 1 drikke
 • Lunsj Harrogate inkl. 1 drikke
 • Lunsj York inkl. 1 drikke
 • Transport og utflukter i henhold til ovennevnte program med engelsktalende guide
 • Inngang Catsworth House and Gardens, Whitby Abbey, RHS Harlow Carr, York Minster og Jovik/Viking senter
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge

Dette er ikke inkludert i prisen

 • Delt SUPERIOR dobbeltrom med king size seng kr 1250 per person
 • Reiseforsikring (Har du ikke reiseforsikring? Bestill her)
 • Tips

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.
Prisen er basert på minimum 20 personer.

FLYINFORMASJON

23. april 2017

Kl. 14:40 – Avreise med SAS fra Gardermoen
kl.  15:40 – Ankomst  Manchester

28. april 2017

Kl. 09:55 – Flyavgang med SAS 4608 fra Manchester
Kl. 12:50 – Ankomst GardermoenReiseleder

 • nina-harreschou

  Nina Harreschou

  Et langt yrkesliv i reiselivsbransjen koblet med sterk interesse for historie, kulturer og mennesker har ført Nina verden rundt, nå som reiseleder. Hun er godt kjent både i Europa og i verden forøvrig etter sine mange reiser, og sørger alltid for å gi våre reisende spennende og relevant informasjon. Noen av landene som Nina er reiseleder i er Dubai, Italia, England, Kina og Sør-Afrika, men du skal ikke bli overrasket om du ser henne på tur andre steder også. Som person er hun varm og sosial, og hun sprer godt humør hvor enn hun befinner seg.

Hotell

 • hotel-cedar-court-harrogate-yorkshire

  Hotel Cedar Court Harrogate****, Yorkshire

  Best Western Plus Cedar Court Harrogate har 100 rom og ligger ca 10-minutters spasertur fra Harrogate sentrum og tilbyr romslige rom med TV og skrivebord. Hotellet har en bar, restaurant, treningsstud

  Les mer

Land

 • storbritannia

  Storbritannia

  Storbritannia ligger på De britiske øyer utenfor nordvestkysten av det europeiske fastland, og omfatter England, Wales, Skottland, og Nord-Irland på den nordøstlige delen av øya Irland. Storbritannia er historisk, vakkert og moderne!

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.