REISELEDERE

Våre reiseledere er alltid norske, alltid dyktige, og bryr seg om DEG som turdeltaker og brenner for å dele sin kunnskap. Våre reiseledere sørger alltid for at dere får maksimalt ut av reisen med både ferie og opplevelser i ett. Connections Ferie har levert personlig service i særklasse gjennom en årrekke!

 • kirsti-brown

  Kirsti Brown

  Kirsti har bred kunnskap og erfaring som reiseleder gjennom mange år i bl.a. Saga Tours.  De siste årene har hun vært fastboende i Skottland, og jobbet som autorisert guide i Edinburgh, og har naturligvis en helt spesiell relasjon til dette landet, som bygger på vennskap, personlige relasjoner og historier som hun gjerne vil dele med deg.

 • tone-loeng

  Tone Loeng

  Tone er over gjennomsnittet interessert i kofter og koftehistorikk og derfor startet hun «Koftegruppa» på Facebook i november 2013, som nå har hele 110 000 ivrige medlemmer! Tone er veldig glad for at så mange deler hennes interesse. Hun er opptatt av historie og tradisjoner og har som hovedinteresse å finne gamle koftemønstre, hvem som designet dem og historier rundt dette. Tone er opptatt av at den rike og mangfoldig strikketradisjonen i Norge må opp i lyset og bli tatt vare på. Hun liker spesielt snitt og mønstre fra før 80-tallet, og holder på med egendesign og redesign inspirert av disse tiårene. Hun inspireres av naturen og elsker å leke med farger noe som kommer klart frem i hennes design. Kunnskapene og interessene til Tone får vi glede av når hun er reiseleder på turene våre med strikke og håndarbeidstema.

 • kristin-eriksen

  Kristin Eriksen

  Kristin er lidenskapelig opptatt av Cuba. I januar 2012 sa hun opp jobben som butikksjef og etter 14 år i varehandelen i Norge begynte hun et nytt og annerledes eventyr. I dag bor hun mesteparten av året i Havana og kjenner både landet og folket godt. Hun jobber som reiseleder og i tillegg er hun engasjert i prosjekter for vanskeligstilte i Havana. Hun har et bredt spekter av opplevelser og flere uoppdagede perler å by på og har mange fornøyde reisegrupper bak seg. Med hennes lokalkunnskap får dere opplevelsesgaranti i dette spennende annerledeslandet.

 • lars-andernach-fredriksen

  Lars Andernach Fredriksen

  Tusenkunstneren Lars Andernach Fredriksen er sanger i Oslo Gospel Choir på 28. året, og noen husker kanskje at han deltok for Norge under Eurovision Song Contest i 1998 (se video her). Han er smittet av reiselyst, og han bruker all sin fritid på fotografering, reiser og matopplevelser. Han driver sin egen matblogg som du kan se her: http://larsspiser.no/. Lars er en habil fotograf, og han har tatt de fleste bildene på sidene våre fra Svalbard. Lars Andernach Fredriksen var med oss til Svalbard i 2017, hvor han forelsket seg i den storslåtte naturen, miljøet, menneskene og, ikke minst, maten.

 • vanja-blix-langsrud

  Vanja Blix Langsrud

  Vanja lærte å strikke av mammaen sin da hun var bare fem år. Hun nektet å strikke skjerf til bamsen, men gikk rett på å strikke en vest til seg selv som første strikkeprosjekt. Siden den gang har hun strikket ved enhver anledning, oftest etter eget hode. De senere år har hun begynt å skrive ned oppskriftene underveis, og de siste årene har hun levert design til Familien og Nøstebarn. Hun er nok mest kjent for sine fargeglade koftedesign, og hennes blomstermønstre er blitt svært populære. Våren 2015 arrangerte hun Koftefesten 2015, den første i sitt slag her til lands, sammen med Tone Loeng. Sammen med Tone ga hun også ut kofteboken «Koftefest» på Embla forlag i januar 2016. Høsten 2016 ga hun ut ny bok, «Maskesprell fra Vanjastrikk», denne gang på eget forlag.

  Vanja har egen Facebookgruppe, Vanjastrikk, og hun er ofte i Koftegruppa på Facebook der hun villig veileder folk som står fast i monteringsarbeidet. Hun publiserer mønstrene sine gjennom ukepressen og på http://www.ravelry.com/designers/vanja-blix-langsrud. Vanja er utdannet som lærer, og har jobbet som lærer i grunnskolen i Oslo, men nå jobber hun med å lage strikkemønstre på heltid. Vi gleder oss til mange nye strikkedesign fra denne blide damen i fremtiden, og vi er glad for å ha  henne på laget i Connections Ferie – Vanja er også reiseleder og holder kurs i koftemontering på Strikkecruisene på Hurtigruten.

 • bjorn-fredrik-bratsberg

  Bjørn Fredrik Bratsberg

  Bjørn Fredrik har vært i bransjen siden 1996. Har erfaring fra forretningsreiser og bred erfaring med feriereiser i tillegg til å ha drevet egne reisebyråer. Har reiseerfaring fra Asia, Europa, Det indiske hav, Karibien, Afrika og USA og har vært reiseleder for små og store ferie- og firmagrupper. Trives best på reise i varmere strøk, med kulturopplevelser, eksotisk mat og kald drikke. Favorittreisemål er Italia, Thailand og Sør-Afrika. I tillegg har han reiseledererfaring fra Spania, Italia, Polen, Thailand og Mauritius. Bjørn Fredrik var på Bocelli-turen i 2016, 2017 og 2019, og har god erfaring med reise i Toscana, Piemonte og øvrige Italia.

 • finn-kolderup

  Finn R. Kolderup

  Finn R. Kolderup har bakgrunn fra internasjonal markedskommunikasjon og prosjektledelse i flere norske, internasjonale bedrifter.  I 12 år var han prosjektsjef i Norges Varemesse, der han bl.a. hadde ansvar for å bygge opp og lede den internasjonale Reiseliv-messen i Oslo.  Han har hatt ansvar for flere arrangementer i inn- og utland bl.a. som kongressjef i Norges turistråd og i lederstillinger i Elopak, Tomra og fra telekommunikasjon og offshoreindustrien.

  Finn har reiseerfaring fra over 55 land og han har besøkt 30 stater i USA. De siste årene har han vært engasjert som reiseleder for flere grupper til bl.a. Australia, New Zealand, Fransk Polynesia, Fiji, Canada, USA og Europa.  Gjennom sine internasjonale arbeidsgivere og sin reiseinteresse har han en god kulturforståelse og et stort nettverk internasjonalt, bl.a. gjennom styreverv i internasjonale reiselivsorganisasjoner.  Finn har også i en årrekke arrangert egne vinturer til Italia, der han er både produsent, guide og reiseleder.

  Finn er født i 1947, snakker engelsk og tysk og kan kommunisere litt på fransk, spansk og italiensk.  Hans interesser omfatter i første rekke musikk (blues, soul og rock), vin, ski, kultur – og reiser!

 • nina-harreschou

  Nina Harreschou

  Et langt yrkesliv i reiselivsbransjen koblet med sterk interesse for historie, kulturer og mennesker har ført Nina verden rundt, nå som reiseleder. Hun er godt kjent både i Europa og i verden forøvrig etter sine mange reiser, og sørger alltid for å gi våre reisende spennende og relevant informasjon. Noen av landene som Nina er reiseleder i er Dubai, Italia, England, Kina og Sør-Afrika, men du skal ikke bli overrasket om du ser henne på tur andre steder også. Som person er hun varm og sosial, og hun sprer godt humør hvor enn hun befinner seg.

 • lise-hella

  Lise Hella

  Lise har mange års erfaring i reiselivet. Hun har de siste årene jobbet med å legge opp grupperturer til mange spennende destinasjoner. Kombinert med en stor interesse for reiser har dette ført til Lise til mange fantastiske land, både på ferier og som turleder for grupper. Hun har bl. a besøkt India, Kina, Myanmar, Sør-Afrika, Peru og mange land i Asia. Blant hennes favoritt land er Italia, England, Sør-Afrika, Laos, Myanmar og Kambodsja. Ellers er Lise en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke, trives godt på hytta på fjellet, men samtidig alltid gleder seg til nye og spennende reiser.

 • linn-blekkerud

  Linn Blekkerud

  Linn har besøkt de fleste land i Europa, men har Italia som en av sine soleklare favoritter. Hun har besøkt landet jevnlig helt siden hun var barn. For historie- og kulturinteresserte er Italia en sjelden gavepakke, men Linn mener landet har noe for enhver smak. Hun har en spesiell forkjærlighet for Firenze og kyststripen nord for Napoli. Gjennom sitt arbeide som kommunikasjonsrådgiver på Oslo Nye Teater har Linn også en spesiell interesse for scenekunst, teater og opera.  Linn Blekkerud har flere år med reiselederbakgrunn på reiser over hele verden og hun gleder seg til å presentere Italia, og ikke minst Andrea Bocelli, for våre deltakere på denne turen.

 • brit-sjavik-de-luca

  Brit Sjåvik de Luca

  Brit er fra Mosjøen men har bodd i Roma i over 25 år. I dag bor hun i byen Spoleto som ligger nord for Roma. Hun er en av våre dyktige guider i Italia som kan utrolig mye om Sicilia, Toscana, Amalfikysten, Piemonte. Hun har lang erfaring som guide, og etter mange år i Italia har hun mye kunnskap om dagliglivet, historie og mat- og vintradisjoner som hun formidler på en spennende måte til oss nordmenn. Etter at du har vært på tur med Brit er det stor sjanse for at også du blir Italiafrelst – om du ikke allerede er det!

 • frode-valland

  Frode Valland

  Frode Valland, 44 år, er en meget erfaren og dyktig reiseleder som har arbeidet for flere ulike turoperatører. Han har god kunnskap om Sri Lanka og har vært reiseleder der tidligere. Frode har for øvrig erfaring som reiseleder i Thailand, Burma, Vietnam, Kambodsja, Sør-Afrika og Cuba. Han arbeider til daglig som daglig leder i «Sandvika By», og han har erfaring som prosjektleder for store prosjekter som bl.a. VM på ski og Eurovision Song Contest via sitt arbeid i Visit Oslo.

 • kari-melo

  Kari Melø

  Jeg bor i Kvelde i Larvik kommune sammen med familien min. I mange år har jeg undervist utenlandske studenter i å lære seg norsk, og i en kombinasjon med reiseliv har jeg gjennom de siste 20 årene har jeg jobbet som turleder. Jeg har vært i ekstra mange av verdens land, og det er jeg glad for. Å møte nye mennesker og nye opplevelser er alltid spennende, men gjensyn med tidligere medreisende og vende tilbake til steder hvor jeg har vært er også høydepunkter. Ulike steder i Sør-Amerika og Asia er reisemål hvor jeg trives godt, men jeg finner glede og interesse i alle destinasjoner. Interessene mine er å forberede meg til turene mine, lese og lære, og jeg går gjerne på et eller annet kulturarrangement. Mitt store mål er å bli bedre til å pakke kofferten!

 • mona-kolstad-myhren

  Mona Kolstad Myhren

  Mona har lang erfaring som reiseleder og har vært nesten ‘overalt’. Hun har en forkjærlighet for Asia og Sør-Afrika, men er også godt kjent i bl a Sør-Amerika og Cuba. Turen til Kina med cruise på Yangtze har hun vært på mange ganger og gjør den gjerne igjen – det er en favoritt! Når hun skal på ferie selv, går reisen ofte til Vietnam eller Bali. Ellers trives hun godt på hytta på holmen ved Langesund – med interiør inspirert av Bali! Mona er en ekte globetrotter som elsker å vise frem sine favorittsteder til de som reiser på turene våre!